[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443628#p443628:qfconibd je napisao(la):
loyola » Sat Apr 01, 2017 9:40 am[/url]":qfconibd]
Sto se tice drugog kruga, ko god da prodje u njega, ja sam svestan da nema teoretske sanse da pobedi budalu...
nisi u pravu:
1) vucic se ne kandiduje ispred sns-a, vec ispred vladajuce koalicije. ako u prvom krugu ne bude imao 50%, on nema odakle da crpi glasace. tu i tamo neki radikal (*), i jos po neki parovicevac i to je to. ukoliko bismo pretpostavili istu izlaznost u oba kruga, vucic ne moze da ima vise od 5% vise u drugom nego u prvom.
2) kao sto si i sam rekao, drugi krug bi bio pocetak kraja
strahovlade sns-a, a to znaci da ce veliki deo ucenjenih glasati po savesti. sa druge strane, referendumska atmosfera bi izvukla mnogo ljudi na glasanje, a ti ljudi nece glasati za vlast. ne bi me zacudilo povecanje izlaznosti od 10-15%, od kojih 90% glasova (apstinenata) ide opozicionom kandidatu.
jednostavno je, sve sns karte su na stolu, ako im ne uspe u prvom krugu bice belaja
(*) iskljucivo iz ovog razloga bi bilo najbolje da jeremic prodje u drugi krug. covek ima kapacitet da pokupi glasove srs sps dveri... kao sto sam rekao za vucica, ne verujem da jankovic moze da racuna na preveliki deo ljudi koji za njega svejedno nece glasati u prvom krugu.
i da parafraziram tatu i mamu opozicione scene u srbiji u 2017, sasu radulovica, izbori za najboljeg predsednika je moguc u normalnoj zemlji. ovo ce biti izbori da se najgori skine sa vlasti, ko god dodje od ova tri opoziciona kandidata (sa svim svojim manama) lakse ce se disati. zato bez defetizma, svi na glasanje, ako 2. prodje dobro, 16. ce proci uz trostruko manje sikiracije.
GOTOV JE!