Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910101#p910101:ge0roy59 je napisao(la):
vradovic » Uto Dec 21, 2021 9:41 am[/url]":ge0roy59]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=909829#p909829:ge0roy59 je napisao(la):
MC_ » 20 Dec 2021 10:09 am[/url]":ge0roy59]Фактор плус: СНС 57 одсто; коалиција ССП, НС, ДС и ПСГ 12; СПС 9,3; коалиција "Нада" са 4,3 одсто
Imas li link za ovo istrazivanje?

https://www.danas.rs/vesti/politika/fak ... -12-odsto/

Decembar je cesto vreme mastanja. Ljudi mastaju o poklonima i boljem zivotu u novoj godini.
Cujem mnoge kako mastaju o "smeni Vucica" u aprilu.
Posto realne sanse nema, ljudi govore "da ce ga smeniti Amerikanci". Zasto da ga smene? Da li bi ste vi zamenili majstora koj vam jeftino obavlja najprljavije poslove?

Drugi kazu: "Pobedice opozocija".
Koja opozicija? jedva da su primetni. jedva da su se bilo sta dogovorili.
Sa druge strane SNS ima novac, energiju i entuzijazam.

I tako... Pahulje padaju, Najludja noc se blizi. Idealno vreme za mastanje.

Игоре, зашто не уведеш и минусе већ само можемо плусеве да ударамо.

Ta istrazivanja ne sluze za informisanje vec formiranje javnog mnenja, da potvrde predrasude glasaca vlasti da su nepobedivi i da samo nekolicina ljudi koji ne vole svoju zemlju nije za vlast, kao i da demoralise glasace opozicije jer "nema nade, vec smo izgubili". Nijedna ozbiljna agencija ne radi ta istrazivanja profesionalno, vec po zahtevu narucioca, bez izuzetka. Zato su sve gresile znacajno iznad dozvoljene statisticke greske, na svim dosadasnjim izborima. Iako koriste ispravnu metodologiju, lako manipulisu rezultatom jer ne koriste adekvatnu velicinu uzorka ili je anketirana populacija grupisana u delovima zemlje koji afirmativno misle o njihovom poslodavcu, naruciocu ankete. Ili jednostavno besramno lazu.

Realni rezultati:

Za SNS: 10 posto
Za SNS, ali ako namirisemo da gube, necemo za njih: 15
Za SPS: 5 posto
Za zutu opoziciju: 5 posto
Za zutu opoziciju ako namirisu da ima neke sanse za pad AV: 5 posto
Za zeleno-levu opoziciju: 5 posto
Za zeleno levu opoziciju ako onaj Cuta nije njihov igrac i ako se oseti da ima sanse za pad AV: 10 posto
Za desnicarsku opoziciju: 5 posto
Za desnicarsku opoziciju ako osete sansu za pad AV: 10 posto

Neodlucni: 30 posto

Ne moze se nista predvideti, sve je sad do opozicije kakve ce poteze vuci u naredna tri meseca.

Sve to do neke mere jeste kao što si napisao. Al koji deo istraživanja i u kolikoj meri ti osporavaš?
Jer procenti mogu biti u većoj ili manjoj meri drugačiji ali odlazak aktuelnih u opoziciju je samo nerealan vlažni sam, i plasiranjem takvih priča dugoročno se šteti i opoziciji i građanima Srbije.
Jednostavno je, ako zanemarimo svoju emotivnu pristrasnost da imamo jedan mehanizam koji je maksimalno homogen, centralizovan i hijerarhijski disciplinovan koji bi da demontiramo.
Za tako nešto potrebna je jaka alternativa koju nemamo.
Ne ulazim uopšte u razloge niti ću iznositi svoje viđenje o razlozima (dal je neko potkupljeni, dal je nesposoban, ko treba da bude lider, itd), al je činjenica da takvu mašineriju ne može razmontirati ekipa koja ne uspeva da se dogovori gotovo ni oko čega. A čak i da je jedinstvena i principijelna kao nekada Zajedno, Dos i sl, osvajanje apsolutne većine glasova izašlih na izbore i preuzimanje vlasti u jednom izbornom ciklusu je BAJKA.
pa i sam pad Miloševića uprkos ogromnom buntu naroda, kao i neverovatno glupim pogrešnim potezima koje su JUL i SPS tada učinili, nije se desio u jednom krugu, već su počeli u septembru saveznim i lokalnim, a završili u decembru republičkim izborima.
U međuvremenu smo u Srbiji imali tripartitnu Vladu.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Пао је 5. октобра, то после са прелазним владама је била формалност. И то је пао државним ударом, јер Коштуница није добио више од 50% гласова у првом кругу (признао Жарко Кораћ у документарцу) - тј. први круг избора није био покраден (једном их је, дабоме, већ био покрао, и тако себи подгрејао чорбу), што је био повод за демонстрације и преврат. Такође, да би био срушен, били смо бомбардовани - без тога не би тада био срушен, а да је дочекао да Руси дођу до пара услед поскупљења нафте (2004.)... ето нама Лукашенковог система.

Али ето, није дочекао. Реално, неће ни ови још предуго, мислим да ће сад прво да изгубе Београд, а да касније епизоде следе.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910140#p910140:2864gwxt je napisao(la):
laki72 » Uto Dec 21, 2021 12:54 pm[/url]":2864gwxt]Sve to do neke mere jeste kao što si napisao. Al koji deo istraživanja i u kolikoj meri ti osporavaš?
Jer procenti mogu biti u većoj ili manjoj meri drugačiji ali odlazak aktuelnih u opoziciju je samo nerealan vlažni sam, i plasiranjem takvih priča dugoročno se šteti i opoziciji i građanima Srbije.
Jednostavno je, ako zanemarimo svoju emotivnu pristrasnost da imamo jedan mehanizam koji je maksimalno homogen, centralizovan i hijerarhijski disciplinovan koji bi da demontiramo.
Ne ulazim uopšte u razloge niti ću iznositi svoje viđenje o razlozima (dal je neko potkupljeni, dal je nesposoban, ko treba da bude lider, itd), al je činjenica da takvu mašineriju ne može razmontirati ekipa koja ne uspeva da se dogovori gotovo ni oko čega. A čak i da je jedinstvena i principijelna kao nekada Zajedno, Dos i sl, osvajanje apsolutne većine glasova izašlih na izbore i preuzimanje vlasti u jednom izbornom ciklusu je BAJKA.
pa i sam pad Miloševića uprkos ogromnom buntu naroda, kao i neverovatno glupim pogrešnim potezima koje su JUL i SPS tada učinili, nije se desio u jednom krugu, već su počeli u septembru saveznim i lokalnim, a završili u decembru republičkim izborima.

Nista ne osporavam istrazivanje, samo su nepotrebna i glupa u ovom trenutku.

Uzmi, na primer, ko ce biti kandidat za Predsednika. Nije isto da li ce to biti Tadic, Zec ili sta znam, Djokovic :lool:

Rezultati mogu da idu od slicnih na proslim izborima tj.ubedljiva pobeda SNS-a, uz mali napredak opozicije i eventualne neke lude sanse nekom ludom koalicijom u Beogradu, do potpunog poraza SNS-a.

Neka dogadjanja ne mogu da se predvide, kao blokada cele Srbije pre dve nedelje. Takav neki ludacki polet i energija je potrebna za pobedu, sad da li to neko moze iznese, mozemo samo u pasulj da gledamo. To tada vaze aktuelna istrazivanja. Ali jednom ce se nesto promeniti, mora jednostavno, da li za par meseci, godina ili decenija, jednom hoce :mrgreen:

Pa dobro, da ne ulazimo u beskrajnu diskusiju šta je rekao Korać, a šta Čović i šta je ko od nas čuo, video, doživeo jer je poenta mog posta bila u tome da je u ovom trenutku nerealno očekivati da SNS i veliki vođa na narednim izborima izgube vlast, već da je to proces koji će ipak morati da traje nešto duže.
(Moja procena 2024.)

Beki je donekle lepo opisao, mnogi Srbi (mislim na celo društvo) često zaboravlja da za SNS nije glasalo ni 25% svih birača. Da, pobedili su, odnosno pobeđivali do sad, jer su izlaznosti bile užasno male. Ali kad se otfikare prikolice iz SPSa, Julina, Palme i ostalih brabonjaka, SNS je imao manje od 25% svih birača. Opet kažem, sasvim dovoljno za zajašu, pogotovu u ovim ''kmee kmeee, hoću savršenu opoziciju, više volim monopol nego oligpol'' uslovima. Ali dakle valja se podsetiti da ipak nije veći deo Srba za SNS i mentalitet koji on nameće. Nije čak ni pola. Nego jedva četvrtina.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910142#p910142:34cel767 je napisao(la):
Пантограф » Uto Dec 21, 2021 1:00 pm[/url]":34cel767]
Али ето, није дочекао. Реално, неће ни ови још предуго, мислим да ће сад прво да изгубе Београд, а да касније епизоде следе.
Ne znam šta da mislim o ovome (previše promenljivih), ali daj bože da budeš u pravu.

Beki":viqavm70 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910140#p910140 je napisao(la):
laki72 » Uto Dec 21, 2021 12:54 pm[/url]":viqavm70]Sve to do neke mere jeste kao što si napisao. Al koji deo istraživanja i u kolikoj meri ti osporavaš?

Nista ne osporavam istrazivanje, samo su nepotrebna i glupa u ovom trenutku.

Uzmi, na primer, ko ce biti kandidat za Predsednika. Nije isto da li ce to biti Tadic, Zec ili sta znam, Djokovic :lool:

Rezultati mogu da idu od slicnih na proslim izborima tj.ubedljiva pobeda SNS-a, uz mali napredak opozicije i eventualne neke lude sanse nekom ludom koalicijom u Beogradu, do potpunog poraza SNS-a.

Neka dogadjanja ne mogu da se predvide, kao blokada cele Srbije pre dve nedelje. Takav neki ludacki polet i energija je potrebna za pobedu, sad da li to neko moze iznese, mozemo samo u pasulj da gledamo. To tada vaze aktuelna istrazivanja. Ali jednom ce se nesto promeniti, mora jednostavno, da li za par meseci, godina ili decenija, jednom hoce :mrgreen:

Tu si apsolutno u pravu kako po pitanju propagandnog karaktera mnogih istraživanja, tako i po pitanju kretanja očekivanih rezultata na osnovu anketa.

Sa druge strane, lično ne smatram da su osim po pitanju psiihološkog šoka vladajućoj sekti (naravno preko potrebnog i opravdanog) nedavne blokade nešto senzacionalno.

Ko uopste pominje da ce odjednom da izgube vlast, moras da budes izuzetno naivan/neobavesten da bi u to verovao.
Dovoljno je da izgube Beograd, i to je pobeda opozicije.
Pa za par godina predsednika i/ili skupstinu.
Bitno je poceti da im se krnji vlast, a ne ko ovaj MC da se davis u sopstvenom sadomazohizmu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910173#p910173:8ur5wccb je napisao(la):
chiko » Uto Dec 21, 2021 2:13 pm[/url]":8ur5wccb]Ko uopste pominje da ce odjednom da izgube vlast, moras da budes izuzetno naivan/neobavesten da bi u to verovao.
Dovoljno je da izgube Beograd, i to je pobeda opozicije.
Pa za par godina predsednika i/ili skupstinu.
Bitno je poceti da im se krnji vlast, a ne ko ovaj MC da se davis u sopstvenom sadomazohizmu.

Zasto bi gubitak Beograda bio mnogo vazan?
Setimo se, postojala je takva kohabitacija negde do 2014.
Vesic je zaduzio Beograd koji bez pomoci ne moze da vraca dugove.
Republika ce opozicionom Beogradu uskratiti sva sredstva.

To bi bilo odlično. Onda bi tek krenuli protesti.

Gubitak Bg-a bi za naprednjake značio smak sveta i put ka konačnoj propasti.

Губитак БГ је губитак највећег броја фотеља = губитак сигурних гласова.

Topla preporuka svima za gledanje, čak i onima koji ne vole Kesićeve emisije. Ovde ih je potopio :lool: :lool:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Uz3LbVT9sBY[/youtube]

Nuklearni-Mica.jpg

Адвокатска комора Београда обуставља рад од петка, 24. децембра до испуњења захтева.

Ova stvar je veomavazna, boli investitore, vlast i kolonizatore (promene su donesene na zahtev americke priv. komore) u isto vreme.
Sem toga, advokati su iz taksiste jedini ozbiljno oraganizovan esnaf.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910456#p910456:35niwhwo je napisao(la):
LeninVaskrse » 22 Dec 2021 12:52 pm[/url]":35niwhwo]Jedna od onih vesti koja izaziva GERD.
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/29 ... -biti.html

SUBNOR ne postoji jos od 1991. godine, ova organizacija sa istim imenom ima funkciju da deli priznanja onima koji izboksuju njihovo finansiranje iz budzeta, kao i funkciju zagadjivanja svega sto ima veze sa narodnooslobodilackom borbom.

Руку на Срце, Вулин и Неша се труде да војска негује тековине НОБ за разлику од Шутановца и Тадића који су у систем одбране довели Бојана Димитријевића.

Надам се само да се пред избор неће поново оснаживати чувена партизанско-четничка полемика, што би могло значајно да разједини и ослаби већ разједињену опозицију. Не кажем да та тема треба да нестане, већ да пређе у руке историчара и да они тамо исправљају неправде са свих страна, а и ми о томе да полемишемо искључиво на историјким темама а не актуелно-политичким.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910518#p910518:v42f4qqt je napisao(la):
paradox polje » Sre Dec 22, 2021 3:03 pm[/url]":v42f4qqt]Надам се само да се пред избор неће поново оснаживати чувена партизанско-четничка полемика, што би могло значајно да разједини и ослаби већ разједињену опозицију. Не кажем да та тема треба да нестане, већ да пређе у руке историчара и да они тамо исправљају неправде са свих страна, а и ми о томе да полемишемо искључиво на историјким темама а не актуелно-политичким.
Potpuno se slažem. Dobijam probavu više od te teme i podele. Vreme je da se zakopa više. I ona a i svi koji je iznova vaskrsavaju (a nisu istoričari i struka).
the-office-steve-carell.gif

P.S.
Drago mi je što je Sliniši opet osporen doktorat. :)

Да, ал` треба рећи да су ДС (Тадић и посебно Хомен) - четници, а СНС партизани. Тек да се зна. Не мора да се користи у кампањи, али да се зна.

Vrh