Šta je novo?

Izbori 2024

Vučićevski "Izbori". Pa da ja tako brojim glasove iznenadili bi ste se da je milion ljudi glasalo za mene na Izborima :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=905565#p905565:3niavjai je napisao(la):
AleksandarGrf » Pon Dec 06, 2021 4:51 am[/url]":3niavjai]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=905325#p905325:3niavjai je napisao(la):
Bender Rodriguez » Ned Dec 05, 2021 12:40 pm[/url]":3niavjai]Bilo bi dobro kada bi neko uradio procenu koliko ljudi je juce ucestvovalo u Beogradu i koliko u ostatku Srbije.

To se nekad radilo najnormalnije (pa cak i ako bi procene varirale). Onda su ovi smrdljivi varvari i to obesmislili i ukinuli.
SC-Mostar 2000mx30m=60 000 m2. + kusur gde je sire, sto je na dva mesta, oko 80000 m2 konzervativno, 100 000 m2 optimisticno.
80000 m2 x 0.5 covek je konzervativno a 100 000 x2 optimisticno. :dil:

Vidim pise gore 6000 kod SC da su pricali panduri. 6000 staje u Halu Pionir i u Carlija Caplina bude guzva pesaka, i nigde vise, u tragovima se vide kolone pesaka na trotoaru u okolnim ulicama. Vec do Bulevara se rascisti automobilska guzva kad svi podju. :grand:
Moja donja procena je oko minimum 30.000 u Beogradu i još bar toliko po ostatku Srbije.

Inače i ja sam isto krenuo tom računicom kao i ti, sad videh (kad sam ponovo pročitao tvoju poruku). :D Izmerio širinu autoputa, pa dužinu od nadvožnjaka kod SC do Mostarske petlje. Pa sam stao tu za sad. Tu su doduše i Slavija, Brankov most, Kružni tok NBG, Pančevac...

Probaću kad budem imao vremena da napravim neku okvirnu procenu. Bar za Beograd.

Problem je veliki što iako imamo tone i tone video i foto materijala, i iz Beograda i iz svih drugih mesta, previše su razbacani po internetu i neažurirani.

U Informeru pise da nema nikakvih ekoloskih protesta, samo zavera da "Ruse Vucica".
Vecina cita Informer, sirotinja kaze da su to najbolje novine jer su jeftine.

Oni vrlo dobro znaju da politicko misljenje vecine biraca ispunjava ta jedna rec, to jedno prezime, ta idealna ljubav Vodji.

Kako promeniti to?

Nikako. Pink vrti još od subote da na protestima nije bilo nikoga tj 20 ljudi blokira ceo grad.

Испирање мозга режимским медијима се једно може променити живим разговором људи.

Tako što pričaš sa ljudima uživo. Kao što se meni desilo ove subote na putu do Mostara. Nego nisam hteo da gnjavim ovde na temi ali ajde kad već pričamo o tome. Dajem sažetu verziju razgovora od 5 minuta, da se lakše čita.

Na trotoaru ispred ruševina Republičkog SUPa, taman ispred one zelene platnene ograde, zaustavlja me neki deda i pita:
- Kuda ide ovaj narod? (misleći na reke ljudi koji idu ka Mostaru na trotoaru na strani Skajalna)
- Na protest
- Protiv čega?
- Protiv rudnika litijuma
- Jaoooo, pa zašto... pa rekoše 10.000 radnih mesta će da bude, pa ljudi treba nam to...
- Jeste gospodine, ali živećemo u otrovima...
- Ma nije de... ma to onaj Đilas i (ne mogu da se setim koga je drugog naveo) podmeću i lažu
- Nije gospodine, nema to veze s njima, ja vam kažem kako jeste ali dobro, vi mislite kako želite (tad se već spremam da produžim dalje, reko nema leba)
- Dobro, evo šta je Vučić skrivio? Šta je on pokrao? (Pita me onako ozbiljno, kao da se istinski čudi šta se to zamera njemu)
- Pa krade i on gospodine, samo što vam to kriju i ne govore
- E pa sad... pa bar je nešto uradio...
- Jeste, ali vidite, nemam ja iluzije da je jedan dobar a drugi loš. Svi su oni manje više isti, ali moraju da se menjaju. Mora. Inače se osile.
- Vidi, ja sam bio u JNA, znam pod Titom kako je bilo, kad sam bio u vojsci... (i, iako sam ga zaista bio odslušao tada, ne mogu da se prisetim šta je tad dalje rekao, prosto ne mogu ' se sećam svake sekunde)
- Ma razumem ja vas, pazite, kad je uspeo 5. oktobar, ja pitao mog dedu (koji je isto bio u masi, samo dalje od akcije) što se ne raduje. A on mi reče 'polako, videćeš kad porasteš, svi su oni isti...'
Tu se deda oduševi i poistoveti sa mojim dedom :lol:
- E, pa to! Pa lepo je rekao tvoj deda!
- Paaa daaa! Ali eto vidite i sami, znate koliko ih se naređalo ovde. I svi se redom osile. E zato moramo da ih menjamo redovno. Da se ne osile. Jer ih opije moć
Deda počne da klima glavom, uperi prst i kaže
- U pravu si bogami. Ako, ako... i treba da se menjaju... (I reče nešto za neke pare date na Skupštinu, al nisam baš razumeo šta je mislio)
- Pa to vam kažem, samo da se menjaju stalno i da se ne osile. Samo to
- U pravu si. Ajde nek je sa srećom i čuvaj se tamo
- Hvala, sve najbolje, prijatno!

U nekim situacijama i s nekim ljudima ne može drugačije. Mora tako.

Jbg, zamara i kod nekih ne vredi sve i da im nacrtaš i sudski dokažeš i pokažeš korak po korak. Ali ima ljudi koji prosto ne znaju za bolje, ali kad im se pokaže i dokaže, u stanju su da koriguju stav. Ili da bar shvate suštinu - menjaj političmare kao što menjaš pelene.

P.S.
Da sam znao šta će da me pita, i da sam znao da ću uspeti da mu promenim poglede (jer prvi minut sam bio ubeđen da nemam šanse) snimio bih ceo razgovor.

Nemoguce je napraviti okvirnu procenu, bilo je ljudi svuda. Ja kad sam se od Sajma popeo na most, nisam ni kapirao gde se i sta desava, odmah na pocetku tj. na Mostaru je bila reka ljudi, muzika...Ljudi po prolazima, stepenicima, mnogo ljudi je konstantno samo setalo gore dole. 6000 je mozda ona masa kod Sava Centra, ali tamo se nista nije desavalo, ni bina, ni govori pa se ljudi nisu zadrzavali.

Treba blokirati na sat pa u setnju pa cemo negde ispred skupstine videti koliko nas je :mrgreen:

Ja sam bio na Slaviji i tu je bilo dosta ljudi, sigurno preko 7 hiljada.

Evo skrinšot sa samog početka na Brankovom dok kamere nisu zabagovale, blokirali su uporedo i gore kod Ušća:
Screenshot_2021-12-04-14-26-06-699_com.vslib.cameras.serbia_1.jpg

I moja sa Slavije
IMG_20211204_144143_1_1_1_1_1.jpg

E to.

Taj screenshot sa Brankovog isto dobro dodje, ja sam u toku protesta gledao kamere ali nisam pravio screenshote misleci da ce novinari ili drustvene mreze. Medjutim posle kad sam trazio na guglu bas te slike sa tih mesta, sve nesto mlitavo (mislim na Brankov most).

Jos kad bismo imali neku vecu sliku i sa Pancevackog mosta i Kruznog toka NBG bilo bi super.

Postoji velika opasnost da se tzv opozicione stranke (sve od reda rade za okupatora, kao i vlast) uvuku u organizaciju protesta da bi ih ugasili.
Moramo da se setimo da je proces dolaska Rio Tinto ovamo poceo odlukama DS-a, G17+ itd.

Da li je moguce stvoriti novu stranku suverenisticku, antikolonijalnu, ili pokret na krilma protesta?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=905818#p905818:3fjqmyoz je napisao(la):
MC_ » Pon Dec 06, 2021 8:05 pm[/url]":3fjqmyoz]Postoji velika opasnost da se tzv opozicione stranke (sve od reda rade za okupatora, kao i vlast) uvuku u organizaciju protesta da bi ih ugasili.
Moramo da se setimo da je proces dolaska Rio Tinto ovamo poceo odlukama DS-a, G17+ itd.

Da li je moguce stvoriti novu stranku suverenisticku, antikolonijalnu, ili pokret na krilma protesta?
Cak i da tako, neka udju sve stranke u parlament koje imaju potencijal za to, nikad se ne zna sta moze da se desi kada se karte izmesaju. Sto vise razlicitih glasova u Skupstini to bolje, hteli ne hteli bice naterani na dijalog, kako vlast tako i opozicija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=905818#p905818:23vxj567 je napisao(la):
MC_ » Pon Dec 06, 2021 8:05 pm[/url]":23vxj567]Postoji velika opasnost da se tzv opozicione stranke (sve od reda rade za okupatora, kao i vlast) uvuku u organizaciju protesta da bi ih ugasili.

Izvolite u "Dosta je bilo", taj paranoidno-sizofreni stil deluje kao savrseno ideolosko poklapanje.

"Dosta je bilo" je danas rezimska stranka.
Da li Jovo Bakic predvodi leve suvereniste?

Sad sam tek video da su se ovi bahatili svuda osim na Gazeli, ako ne racunamo one bakljase.

Sad mi zao sto sam pogresnu lokaciju izabrao, ali na greskama se uci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=905818#p905818:a9raxhce je napisao(la):
MC_ » 06 Dec 2021 07:05 pm[/url]":a9raxhce]Postoji velika opasnost da se tzv opozicione stranke (sve od reda rade za okupatora, kao i vlast) uvuku u organizaciju protesta da bi ih ugasili.

Ne volim da teoretisem i spekulisem kada za to nema osnova niti bilo kakvog dokaza ali iskreno ovo i meni deluje sumnjivo.
Kad vec spekulisemo evo da dodam i ja nesto.

1.) Ili je Vucic mastermind i uvek dobro odigira u bas svakoj situaciji??? Predvidja buducnost?

2.) ili je opozicija zesce glupa pa slucajno vuce takve poteze???

3.) Namerno rade u dogovoru sa Vucicem tako sto ga "pustaju" da pobedi.
Ovo licno meni deluje kao najverovatniji scenario. Mozda i ne rade u dogovoru (malo verovatno) nego ga pustaju iz "uverenja" da ce da podigne zemlju (opet kazem malo verovatno) ili ga zaista pustaju zbog nekakvih dogovora.
Previse je "dilova" Vucic napravio, sa navijacima, u CG, protesti opizicije, zuta patka, freelanceri, sve je nekako ili zataskano ili dogovoreno.
Kakve on dogovore moze da pravi sa njima? Pa na primer ako se secate za navijace sve je utihnulo kada je izasao Uros Misic a od tada Ultra kop doo sljaka-razbija (mislim sto je dobro bolje cigle da mlati nego po stadionu), plus nema nekih nereda, plus sve nekako tiho.
Zatim za freelancere prvo kao bice do 500e bez poreza (i tu odmah pola protesta razvodnjio) pa hoce biti nece biti, pa onda ove malo stisne i sve nekako nestalo i utihnulo. PLUS na sve to na svaki gradjanski protest koji se pojavi nekako opozicija (meni licno ne smetaju) ALI sta se desi nekako krenu sa protestima razvodnje ih toliko da svi odustanu. Kao kad su bili kovid protesti dok Bosko na kraju imao strajk gladju dok se svi nisu razisli i onda i on otisao kuci.

Eto to je nekako moje licno misljenje/spekulacija. Naravno moze da bude da nisam u pravu i da je nesto sasvim drugo al da je sumnjivo jeste pogotovo Djilas :D

Па није баш смирио навијаче, само их је утишао против њега и ставио у своју службу. Да не спомињем трговину дрогом.

Siguran sam da je vise navijaca ubijeno od dolaska Vucica na vlast nego od nastanka navijackog pokreta do vlasti SNS-a. To sto su sada jos jaci i na visim pozicijama i cesce se obracunavaju vatrenim oruzjem je samo jos gore.

To je тема која би ваљало да се истражи. Предпостављам да је неки биланс да су пре гинули навијачи нижег ранга у спонтаним обрачунима, а у доба овог режима више вође у оркестрираним атентатима.

Заменик председника Скупштине града Чачка и истакнути члан Српске напредне странке Александар Максимовић каже да постоји много чланова ове странке који су спремни да аутомобилима улете у масу и газе протестанте.

Говорећи о протестима и блокадама ауто-пута и осталих великих саобраћајница, који се два викенда заредом одвијају широм Србије, високи функционер владајуће странке упутио је језиве претње и рекао да постоје чланови СНС који су спремни д аулете возилима у масу и газе протестанте.

„Директива из централе је да се не предузимају никакве мере. Има доста људи који су спремни да седну у своја возила и да улете у ту масу. Али да вам кажем, много више има нас, видели сте претпостављам у Арени како је било кад смо имали скупштину странке недавно. Видели сте колико је ту света било, колико је било унутра, колико је остало напољу“, рекао је Максимовић и додао:

„Ми имамо око 10.000 чланова СНС у Чачку. Па само један одсто тих људи да се појави, разбили би то, однели би их као да не постоје.

nova.rs

Članovi udruženja "Ne damo Jadar" su konstantno izloženi pretnjama jer nisu hteli da razgovaraju o rešenju problema oko rudnika kompanije "Rio Tinto" sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kaže za Nova.rs aktivistkinja te organizacije, Marijana Petković. Prema njenim rečima, nju, njenog supruga i ostale eko aktiviste non stop pozivaju telefonom, kako bi ih upozoravali na njihovo ponašanje.

„Mi ostajemo pri stavu da rudnika neće biti, ne dozvoljavamo da nas truju, uništavaju nam vodu, vazduh, zemlju“, poručila je Petković.

Lepo je što predsednik, nakon svoje posete, šalje svoje ljude na teren odmah od ponedeljka, kako bi javnosti Srbije pokazao da drži reč, ističe ironično.

„Stigao je EPS i direktor Grčić da menja bandere, došao je i gradonačelnik posle deset godina, a danas kažu stiže ministar poljoprivrede, osim ako ga sneg ne omete“, navodi naša sagovornica. Cilj su Nedeljice, po njenoj oceni, ali su motivi drugačiji.
Ubiću ako mi neko otme zemlju: Branimir se suprotstavio Vučiću oko Rio Tinta

„Naime, sve su to trebali ranije da urade, jer za to su plaćeni našim novcem, i ova lažna briga je sad toliko smešna, da sve što rade nema, ama baš nikakvu težinu. Opet jedna loša predstava, samo sad sa novim glumcima koje su našli po selu, u želji da ih promovišu kao vredne, radne, poštene domaćine Nedeljica“, naglasila je ona.

Nekima od njih ne zameramo jer su iskoristili priliku da se obrate predsedniku sa delom problema o rudniku, napomonje.

„Ljubav prema komšiji, kumu, rođaku, zamenjena je ljubavlju prema SNS predstavnicima koji će izgleda da se ovde presele. Gradonačelnik leti na sve strane, kisne po nedeljičkim sokacima bez kape, uredno vodeći lokalne medije da sve zabeleže i pokažu narodu Srbije kako se narod voli i poštuje. Samo je on zaboravio ono najvažnije, javno zdravlje stanovništva i činjenicu da ugrožavanje istog je krivično delo zaprećeno kaznom zatvora“, kategorična je ona.

Zato nema Vinče da utvrdi šta je sa njivama koje umiru, šta je sa rekama Korenitom i Jadrom i kolike su recimo koncentracije bora i arsena u njima. smatra Petković.

„I sve to znaju oni što hodaju sa njima, roditelji koji su iz ljubavi prema predsedniku pristali da zaborave zašto su tu i za šta se uopšte bore. Vučić je obećao da neće biti deponije u Jadru, ali nije obećao da neće biti rudnika. Ta ideja nama je poturana još od aprila da bi nas umirili, ali mi nismo progutali ni jednu udicu. Zato sad nama prete udbaški, dolaze nam na radna mesta, zovu telefonom i spominju naša imena na spiskovima, iznose da o nama sve znaju od imena dece, roditelja i svega što je lično i privatno.Sve znaju samo ne znaju kako da nas pobede.Od danas pa na dalje, svaku pretnju , ma kakva da je, saznaće javnost Srbije, i ovo je upozorenje svima da se okanu ćorava posla i shvate samo jednu prostu rečenicu : Nikakvog rudnika neće biti!“, zaključila je Petković.

Procena Ekoloskog ustanka je da je prosle subote na blokadama bilo 136 000 ljudi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XD1sMyLbd38[/youtube]

Mislim da je Beograd nebitan za ove proteste. Beogradjanima rezim vlada lako i lako ih je zastrasiti.
Daleko veci problem je provincija, tiranin ne sme da dozvoli raplamsavanje protesta u unutrasnjosti.
Zbog toga su sva zastrasivanja i kazne upravo tamo.
Neozbiljni su oni optimisti koji vec sada vicu "gotov je".

Da li postoji nacin da se ovom coveku i ostalima novcano pomogne.

nova.rs:
B. S. iz Paraćina dobio je prekršajni nalog od strane policije jer je u subotu prisustvovao protestu u tom gradu, tokom kojeg je blokirana saobraćajnica. Naime, njemu je izrečena kazna u iznosu od 5.000 dinara zbog, kako je navodi u prekršajnom nalogu, "zadržavanja na putu".

Reč je o protestu protiv Rio Tinta i zakona o referendumu i eksproprijaciji, a u subotu su blokirana ključne saobraćajnice širom Srbije. Ipak, pojedinim građanima, među kojima je i B. S., stigli su prekršajni nalozi.

Tako je B. S. naloženo da plati kaznu u iznosu od 5.000 dinara jer se zadržavao na putu i tako onemogućio normalno odvijanje saobraćaja. Inače, proteklih dana masovno su stizali građanima prekršajni nalozi, a većina od njih nije čak ni legitimisana na protestima, pa se postavilo pitanje odakle policiji njihovi podaci.

Vrh