Šta je novo?

Izbori 2024

I eto, kao sto rekoh, dodjosmo do toga, da naizgled jednostavan i ocigledan pojam kao "искрено родољубље и бригa за српски народ" kod forumasa se shvata na potpuno razlicite nacine.
I pritom svi sebe smatraju velikim patriotama.

@ chico
Pa kako drugačije, to je tako ljudski, nije li? :)

Sujete i nadobudnosti na stranu, iskreni patriotizam ima dve svoje osnovne pojavnosti. Jedna je ona kada čovek, pokrenut svojim osećajem patriotizma živi u skladu s njim svoju svakodnevicu. Na primer, nepotkupljivi ljudi, koji svoj stav javno iskazuju ako su na to primorani - u ovom slučaju aktom nepristajanja. Drugu pojavnost oličavaju javni tribuni, dobrotvorii i zadužbinari, ljudi koje se stavljaju na raspolaganje u opasnim vremenima, radi višeg dobra, itd.

Inflacija pojma patriotizma je veoma poodmakla. Posledično, praksa se komercijalizovala i sada je nalik na jeftinu kurvu koja, o čemu bi drugom, nego o poštenju.

Jeste ljudski, ali ja mislim na konkretne poteze, npr:

1. Da li stremiti ka EU (jedni kazu da, drugi ne, i svi za sebe misle da su patriote i da je to dobro za Srbiju)
2. Da li privlaciti strane investicije, npr motace kablova (ista dilema)
itd...

I onda dolazimo do toga da je floskula "искрено родољубље и бригa за српски народ" rasomonska vizija stvarnosti, i da ne postoji jednoznacna definicija.

Tema i pojam su kompleksni. U osnovi je prvobitno, što bismo u trendu rekli 'genetski upisano' svojstvo: potreba za pripadanjem zajednici. To je u suštini pojam krda, sigurnost u mnoštvu. Patriotizam ima i definiciju i poziva se na moralnost. Gde već ulazimo u filozofske teritorije... U vremenimu kao što je ovo naše, gde za običnog čoveka više nema uporišta, svašta se može izvikivati kao moralnost, pravda, patriotizam - ali, količina galame (vičemo, samo da bismo pokazali da smo živi) upravo odgovara kakvoći beznadežnosti. I u takvim vremenima najbolje profitiraju gusari, mislim na današnje političare. Otud tolike zastave, zakletve, javni ponos i sl.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=874999#p874999:2ce6rddx je napisao(la):
Дошљак » Čet Avg 26, 2021 3:24 pm[/url]":2ce6rddx]Нисам нешто приметио да су Румунија и Бугарска постале правне државе уласком у ЕУ. А ни Хрватска. Реално наш главни циљ уласка у ЕУ јесте финансијска корист, али од тога изгледа да нема ништа.

U sve tri zemlje situaciaj je bolja nego ranije.
Sto kaze meni jedan Hrvat: "Lako bismo krali, ali nam ne daju"

Nova:
Nekoliko mladića u civilu oduzeli su i polomili tranparente građanskim aktivistima Zrenjaninske akcije (ZRAK) koji su u centru Zrenjanina izražavali nezadovoljstvo što u gradu već 17 godina nema zdrve vode za piće.U strogom centru kod katoličke crkve oko 21 sat njima je iznenada prišlo nekoliko mladića, oduzelo i polomilo nekoliko transparenata koje su držali u rukama.

ovoga ce biti sve vise i vise.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1913590 - udarna vest na V92
https://www.instagram.com/p/CTHe-NHC1iS ... 37863c2d94 - video na Shitstagramu

Ja sam Toma Mona, ponosam sam na ovo Toma i na ovo Mona...
Idemo danas da ispratimo narodnog heroja, sina urednika Deformera u vojsku...
Ovde sam sa dva velikana, Vučićem i njegovim sinom...

Debil.gif

Vucic ce se izgleda u novoj predsednickoj kampanji predstaviti i kao muz i otac.
Bice istaknta njegova porodicnost.

I prosla kampanja mu je bila "za nasu decu". Ali posto od njegove socijalne politike Srbi izumiru a raste broj kolonizatora, to je problem sa indirektnom demokratijom, obeca za našu decu, a kad ga izabereš bude za tuđu decu. Zato mislim da sve izbore potrebno bojkotovati sem direktne demokratije gde Narod odlucuje o svakom važnom pitanje, a ne poslanici kao posrednici između Naroda i Vlasti, jer se pokazalo da nakon dobijanja glasa ti poslanici vise nisu ni u kakvoj obavezi prema obecanom, vec prema neki spoljnim silama, pa ako su prema njima sta ima Narod da glasa.

Bojkot,apsolutno.
Pamet onoga ko ide na izbore je ekvivalentna onomeko se nada da ce pobediti sibicare u ulicnom kockanju.

A koja svrha je da izađeš na pokradene Izbore? Sem da daš legitimitet sistemu da veruješ u njega. Pa ovde bre ne smeš da pričaš otvoreno o masi tema, cenzurišu se, o kakvim Izborima mi onda pričamo?! Ne, najveći poraz koji trenutno mogu dožive je neverovanje ljudi, ignorisanje njihovog sistema tj izlazak 20%. Vladaj sa 20% izlaznosti pa će vide kako je lepo kad ne znaju za koju odluku mogu očekuju da im na ulice izleti 80% naroda.

Као да их је брига и за излетање садашњих 60% народа на улицу.

Zabole njih za vas bojkot i legitimitet, njima je bitno da osvoje vecinu.

Sta im vredi vecina od 20% izaslih, kad im 80% izadje na ulicu da ih satre revolucijom. S obzirom da Vučić propagira zamenu vlasti jedino putem Izbora (što je nemoguće jer oni kontrolišu brojanje glasova, ko ima pravo glasa itd), onda je prava Opozicija tome upravo ulica. Mislim, koga briga šta Vučić želi, Srbi su uvek menjali vlast na ulici: i Turke, i monarhiju, i jogurt revolucija i 5.oktobar...

Неће изаћи 90% на улицу. Изашли би до сад. А можда и обнове монархију па извори падну у други план, а премијер постане најботнији играч у земљи.

Pustimo ih da vladaju sa 20% izaslih.
Pa da vidimo.

Izaci na izbore znaci staviti glavu na panj. Uciniti po volji EU.
Samim tim eto EU toliko zeli izbore znamo da je bojkot izbora pravi potez.

Бојкотом избора се губе додатних 4-5 година. Видели смо резултате свих доаадшњих бојкота.

Sledecih 4-5 godina je ionako izgubljeno. ne postoji energija ni zelja medju vecinom da se izvrsi bilo kakva promena.
Vecinma u Srbiji je zadovoljna. Razgovarajte s ljudima, pa cete cuti.

Izbori su kao da ponovo ides da kupis paradajz kod prodavca koji te vec nekoliko puta prevario.
Ili ides da se boksujes po pravilima, a protivnik sme i da te sutira.

Imaju oni resenje i za Beograd, prijavljuju svoje ljude na centralne opstine.

Ок, прође бојкот и шта се онда очекује? Да ће овај да каже е доста сам се играо власти, ево неко други нек ме одмени?

Bojkot je jedini ispravan nacin delovanja i za ove izbore. Svaka racionalizacija "bojkotom se ne smenjuje vlast, nikada nece da ode sam sa vlasti, Evropa nam kaze da je bojkot lose resenje" i slicno su samo izgovori nase potpuno nesposobne opozije koja niti ima ozbiljnu podrsku u narodu niti izgleda ikakvu ideju o pravcu koji bi Srbija zauzela u buducnosti. Bojkotom je vlast ogoljena, oni sami vladaju, imaju potpunu odgovornost za sve dobro ali i lose sto se desava u drzavi, to je na kraju da postane jasno i njihovim glasacima. Kada se to desi, kada ponestane radnih mesta za unuke, necake kumice i sestrice clanova Sns, a to je vec situacija, kada se nagomilaju posledice kriminalne vlasti i beskrajne afere, tada ce i njihovi glasaci da se okrenu od njih, ili u najmanju ruku da rezignirani ne izadju na izbore. Vesti putuju brzo na lokalu i nema tog RTS i Pinka koji ce da ih ubedi da je sve u redu.Kada izgube 10-15% sadasnje podrske oni padaju. Ulazak u skupstinu pet sest lista sa 3-5% podrske bi samo produzilo agoniju vlasti koja bi ponovo mogla da se svadja sa njima i optuzuje ih da su i oni krivi za sve lose u drzavi.

Ок падне СНС и шта онда? Колику подршку имају остали? Правимо нове изборе? Мислиш да се неће прилепци осамосталити и поново удружити у неки нови СНС?

Vrh