Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872341#p872341:1tusj16o je napisao(la):
Пантограф » 17 Aug 2021 02:13 pm[/url]":1tusj16o]

Uzgred, homkseksualci koje znam su mahom nacionalisti.
Ah, ja bih ovu rečenicu zalepio na svaka vrata i prozor u Srbiji. Ne da si pogodio u centar, nego si ubo u je*eni elektron oko centralnog atoma tog centra. :lol:
E sad, ja to tako sa nadom da mislimo na istu stvar. Tako da ću pitati samo:

A da li i oni znaju da su homoseksualci?

Manite se LGBT tema...
Ovi na zapadu sad jure i prava životinja:
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1908312

Pazite koji je to nivo otkačenosti od bilo kakvog dodira sa realnošću.

Ekonomija im je intravenozno navučena na doping centralnih banaka i štampanje novca, a oni se bave Zelenom agendom i zaštitom prava životinja.
Stanovništvo rapidno stari i demografija poprima obrise katastrofe, a oni veličaju LGBT vrednosti i dovode emigrante.

Kao neka gigantska skrivena kamera - gledaš, ne veruješ, sve vreme čekaš da neko izleti i kaže "Smile...." ali jok... ovo je for real jbt.

Juce videh u nekoj zoo prodavnici povećom pincetom pakuju neke velike bube u kutijice. Pitam :
-Štaje to, prvi put vidim ? :shock:
-Hrana za kucne ljubimce velike guštere inace su to Americke bubašvabe....
dobro idu naruču ju nam ih iz cele Srbije zato ih i prepakivam za slanje....

Ono bubetine ko moj palac a razmile se po kutijetini ...Strah da te uvati od samog pogleda...... lele ... ako im po koja utekne iz kutije pa se zapate....loše nam se piše .. žive ce da nas izjedu
Eh..... i da ih sad zabrane... kasno je
vec su svuda po Srbiji.... hrane guštere.....

Ne znam zašto ... od svih tema na BB-u
I priirodnjačkih i ekoloških ova priča
,,pasuje,, samo ovde, na temi ,,izbori,,
svašta nešto zapatilo se kod nas a sad treba i još da biramo.... izbori....
Šta da biram ? :(
U kog god da pogledam
sve plitko , izukrštavano, bez neke dugorocne perspektive
.... ce nas žive izjedu.... kao i uvek
naredni ce okrivljivati predhodne....
:sesir:

Сећам се када сам пре 5 година другу ишао да узмем те бубетине за гуштере. Лик продавао на Бановом брду, паковао их у провидне кутије као што се пакује храна у максију и унутра се стави још комад картона за јаја. Људи се згрозили у аутобусу кад су видели :D То је нека посебна врста буба швабе, ваљда америчка. Егзотични гмизавци не би смели да се хране домаћим буба швабама и буба русима због бактерија у њима.

... Егзотични гмизавци не би смели да се хране домаћим буба швабама и буба русима због бактерија у њима....
Igrom-zamenom reci dolazimo do istinitog tumačenja šta se zapravo dešava sa nekim političkim akterima :lool:

Ti nosio one Gvozdile od Američkih buba švaba ?
onda plus 1 za hrabrost :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872514#p872514:30o92jk8 je napisao(la):
boca-ica » Сре Авг 18, 2021 10:10 am[/url]":30o92jk8]
... Егзотични гмизавци не би смели да се хране домаћим буба швабама и буба русима због бактерија у њима....
Igrom-zamenom reci dolazimo do istinitog tumačenja šta se zapravo dešava sa nekim političkim akterima :lool:

Ti nosio one Gvozdile od Američkih buba švaba ?
onda plus 1 za hrabrost :D
У кутији, није да смо имали директни контакт :D
A носио сам и једном пацова у петолитарској флаши за храњење бурманца :lol:

Strategija SNS za izbore sve je vidljivija. Strategija je genijalna. Demonizuj sve koji mogu da konkurisu i onda si siguran pobednik.
I sa 10% prema nula, i to je pobeda i to je Trijumf, posebno zbog ogromne podrske koj SNS ima u EU i USA, da bi zavrsio poslove sa njima.

Да будемо искрени није као да постоји нека конкуренција, нити да би била ишта друкчија. Новица Антић, можда.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872562#p872562:1i78xg9s je napisao(la):
MC_ » Sre Avg 18, 2021 2:26 pm[/url]":1i78xg9s]Strategija SNS za izbore sve je vidljivija. Strategija je genijalna. Demonizuj sve koji mogu da konkurisu i onda si siguran pobednik.
Ja jedini na forumu imam hrabrosti da javno podrzim Zokija Lutovca za premijera Srbije! Zoki ima harizmu i energiju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872593#p872593:3o7p3x1n je napisao(la):
SRBO » Sre Avg 18, 2021 4:11 pm[/url]":3o7p3x1n]Да будемо искрени није као да постоји нека конкуренција, нити да би била ишта друкчија. Новица Антић, можда.
Od konkurencije ni ne treba ocekivati da bude svetac, ili drukcija, nego samo da bude protiv vlasti i da drzi deo glasacke moci, odnosno deo kvoruma Skupstine, da ne bi bio monopol. Bitno je samo da uvek postoje bar dve strane koje se medjusobno preispituju i takmice.

Ko ceka savrsenu opoziciju, postenu, sposobnu, dobru... on ce cekati doveka. Kljuc je glasati samo i samo da ne bude monopol nad moci i vlasti.

Jbg u takvom vremenu zivimo. A i nije samo kod nas, nego i u svetu. Kad je jedna Amerika spala na to da bira izmedju Demencije, Kilari i ludaka Trampa, jasno je da to nije problem samo Srbije nego svih drustava na svetu. Zato vise ne treba glasati po emocijama i kriterijumu svetac-zlo, nego samo da se spreci monopol i jednoumlje. Cak i ako je neko zadovoljan aktuelnom pozicijom, treba dati glas opoziciji ako se oseti da se vlast previse osiljava.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872593#p872593:2fmrhlpo je napisao(la):
SRBO » Sre Avg 18, 2021 3:11 pm[/url]":2fmrhlpo]Да будемо искрени није као да постоји нека конкуренција, нити да би била ишта друкчија. Новица Антић, можда.

verujem da ima more ljudi koji bi bili sposobniji da bolje rade jevni posao i da manje kradu.
Samo se oni drze podalje i mi ne znamo ko su oni.
Verujem da na ovom forumu ima najmanje 10 takvih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872599#p872599:1qhkz9v7 je napisao(la):
Posejdon » Sre Avg 18, 2021 3:42 pm[/url]":1qhkz9v7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872562#p872562:1qhkz9v7 je napisao(la):
MC_ » Sre Avg 18, 2021 2:26 pm[/url]":1qhkz9v7]Strategija SNS za izbore sve je vidljivija. Strategija je genijalna. Demonizuj sve koji mogu da konkurisu i onda si siguran pobednik.
Ja jedini na forumu imam hrabrosti da javno podrzim Zokija Lutovca za premijera Srbije! Zoki ima harizmu i energiju.

Mislim da je pomenuti daleko od "naroda" posebno van Beograda.
Provincija mrzi Beograd, kao sto i Beograd mrzi provinciju.

Zato, nama treba prvo prelazno resenje, neki Velja Ilic ili nesto tako.

Lol indeed za ovaj drugi post...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872606#p872606:hkbwwaq0 je napisao(la):
MC_ » Sre Avg 18, 2021 5:33 pm[/url]":hkbwwaq0]
Mislim da je pomenuti daleko od "naroda" posebno van Beograda.
Provincija mrzi Beograd, kao sto i Beograd mrzi provinciju.
To su samo tvoje kljakave projekcije. Beograd ne mrzi nikoga, već se samo ponekad brani kada ga zajedljivci poput tebe napadaju, pljuju i krive za njihove lične probleme, besove, komplekse i nezrelosti. Znaš ono, kad je neko ljut na državu, al ne ume ili ne sme da dođe do Nemanjine 11 ili Andrićevog venca, pa mu onda lakše da pljuje ili ponekad lomi ceo Beograd osim onih koji zapravo upravljaju njegovom sudbinom.

Jedina je razlika što dosta njih živi van omraženog Beograda, za razliku od tebe koji ga mrziš i pljuješ na dnevnoj bazi, a opet ga ne puštaš ni za živu glavu.

Naši američki prijatelji nam predviđaju godine velikih pitanja i strašnih odgovora, tako da nema ništa od smene vlasti. Džabe se trudite da nađete odgovarajućeg kandidata.

Ma šta kažeš opet se udružuju zli, da nas potamane , svi su protiv nas... :shock:

Aman dosta više budalaština i paranoja
kao što ih zabole za talibane toliko mare i za nas Ekonomska računica je u pitanju
Istina je da svako hoce gde god može da drpi i ojadi drugog kolko god može bez obzira na poreklo.

Kao ,,stari posmatrač,, ne bi trebo biti čorav

Ovde drpaju oduvek na ist način
navataju naše provizijaše koj im to dozvole

Da nema naših provizijaša ne bi mogli ni centa da iscede....
Pa sad vidi ko je tu pravi neprijatelj
oni ili mi sami sebi
:sesir:

Sigurno si u pravu. Vi ste svet je jedna filantropska kampanja koja ima za cilj da podigne moral i samopouzdanje nacije...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872599#p872599:343x5hkj je napisao(la):
Posejdon » 18 Avg 2021 03:42 pm[/url]":343x5hkj]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872562#p872562:343x5hkj je napisao(la):
MC_ » Sre Avg 18, 2021 2:26 pm[/url]":343x5hkj]Strategija SNS za izbore sve je vidljivija. Strategija je genijalna. Demonizuj sve koji mogu da konkurisu i onda si siguran pobednik.

Meni se od ovih vidjenijih licnosti koji pricaju o ucescu na izborima izdvajaju Nebojsa Zelenovic i Aleksandar Olenik, od organizacija: "Ne davimo Beograd". Ako budu bili u jednoj koloni glasam za njih.

Meni je vrhunac demokratije kada svako moze slobodno da kaze za koga je glasao, kao da je u pitanju pesma evrovizije, a ne politicki izbori, bez da snosi posledice zbog toga. Nazalost, tajnost pri glasanju jos uvek nije prevazidjena jer je to osnovno gradjansko pravo i cesto jedini nacin da se drzava izvuce iz kandzi autoritarne vlasti, ali ujedno ima neceg palanackog u toj tajnosti.

Ti koje si naveo imaju punu slobodu iznošenja svojih ideja, dok moja strana nema punu slobodu iznošenja svojih ideja, pa kako onda da se takmičimo na Izborima? Odatle, tvoja strana je deo sistema režima. Sa druge strane pravoj Opoziciji se ne dozvoljava sloboda govora, ne samo mediji, već i sudstvo kažnjava prema sistemu vrednosti režima, a školstvo obrazuje u istom smeru. To je nuđenje izbora između Kurte i Murte bez suštinske opozicione promene sistema vrednosti. Ne, Opozicija je pravo promene za 180°, i pravo odlučivanja naroda oko svega, bez sakrivanje zabrane izbora iza "stručnjaka", kao narod je glup da odlučuje o nečemu. Obrazujte ga istinito, a ne preko ovog režimskog obrazovanja ili medija, ne sakrivajte informacije od njega, ne manipulišite, pa će biti pametan.

Opet vam kazem.
Politicar tipa Velje Ilica ili Palme ili nekadasnjeg Bidze je covek koga Srbija razume.
Vi ste svi ovde intelektualci i gledate svet na fin nacin.

Ali to je Srbija. Velja Ilic, Palma, Bidza. Srbij ahoce nadmenog Vodju. Ne Vuka Jeremica ili Djilasa.

Kada razmisljamo o politickoj pobedi, u uslovima nepostojanja politickog sistema, ne smemo da razmisljamo ko se nama svidja, nego ko se svidja vecini.

Jedna od tajni Vucica je sto je on kao radikal prosao svako selo Srbije.
On zaista poznaje Srbiju i njen narod.
Zna sta narod voli i to je uspeno iskoristio.

Uh, ako će nam Novica Antić doneti prosperitet, da se odmah bacamo sa litice... Sindikat čuven samo po iščašenim teoretskozaveraškim saopštenjima na svake dve nedelje.

Isto tako...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=872341#p872341:tohpa36j je napisao(la):
Пантограф » 17 Aug 2021 02:13 pm[/url]":tohpa36j]
Uzgred, homkseksualci koje znam su mahom nacionalisti.

Ovo više zvuči kao da su svi poznanici mahom nacionalisti, a neki od njih prostom statistikom homoseksualci. Evo, ja ne znam nijednog koji bi glasao za ekipu koja bi ih tukla, što su radikali, Srbske desnice, Zavetnici, svi ti rascvetali faš cvetići. Ljudi koji vole svoju zemlju? Kako ko. Nacionalisti? Baš niko.

Како дебатовати о национализму и националистичким странкама, кад ови појмови нису прецизно дефинисани и у зависности од тога како их ко схвата могу описивати потпуно различите појаве. Мање више све се врти око родољубља и шовинизма, што су сасвим различите појаве али обе могу а не морају бити истовремено прихваћене као идеологија од стране исте особе.
Многе од политичких струја које се категоришу као националистичке, слабо имају контакта са појмом родољубља а форсира се шовинизам у коме је дозвољено бити и корумпиран и залуђен и застрашћен и насилник, а није дозвољено имати неке другачије, отвореније погледе који се не уклапају у неке дефинисане клишее дефинисане од стране застрашћених и залуђених (често и корумпираних) носиоца ових струја. А управо ти отворенији, толерантнији погледи могу имати много више контакта са родољубљем.
Исто тако супротан појам, антинационализам се доводи у везу са толеранцијом, а ипак ту су сасвим два различита појма. Заправо представници ове струје су често потпуно нетолерантни према обичајима сопственог народа, према вери из које потиче, историји и свему осталом што чини опис једног народа. Ако ниси толерантан према ближњим из сопственог народа како можеш бити генерално толерантан. Ова струја такође није отворена за другачије погледе и уопште испадања из сопствених јако ограничених клишеа. Могуће да је "аутошовинизам" боља дефиниција за ову струју него антинационализам. Свакако их не би описао као антишовинисти јер је аутошовинизам заправо један правац шовинизма, а не нешто супротно томе.
Из неких разлога, у предрасудама опседнутој јавној свери, никако до одјека не долазе прави спојеви типа родољубље и толеранција, национално и грађанско, зашто не би волели и традиционално и модерно.....
Мени су некако најближа размишљања људи типа Ђорђа Вукадиновића, појединих "мекших" представиника СПЦ попут владике Максима или Григорија, или Саве Јањића. Поменут је Лутовац, и он ми делује прилично прихватљив као нека национална струја у ДС, која је на жалост прилично пропала странка.

Da lepo rečeno @Paradox. Da dodam meni se Izbor svodi na estetiku: šta je Meni ružno i šta je Meni lepo. To što će me neko etiketirati ili napadati za moju estetiku, moj ukus je smešno jer ja imam svoj ukus ne njegov.

Negde u ovo vreme pre godinu dana upokojio se blaženopočivši Savez za Srbiju.

Vrh