Šta je novo?

Izbori 2024

Ljudi koji nisu studenti čekaju 15.3. kao sve samo ne miran protest. Verujem da studenti nikad neće direktno pozvati na eskalaciju ali jasno je šta nam je činiti.
Студенти чекају да полиција прва нападне. Мени није проблем да 15.3 завршимо посао, то сам већ и писао.

Poslednja izmena:
Иначе, сазнао сам преко пријатеља који познаје доста људи запослених у МУП-у да њих 35-40% само чека тренутак да пређе на страну народа. Студенти ће наставити да воде своју борбу на најлегалнији могући начин. 15.3. ће бити миран протест, а ако ни после тога не буду испуњени захтеви, креће се у блокаду свих најбитнијих саобраћајних чворова по Београду и другим градовима и местима по Србији. То ће трајати до испуњења захтева. Вероватно ће после 5-6 дана таквих блокада власт исхитрено реаговати и послати полицију да растера демонстранте, а онда следи...
Izbriši post, vlast sve čita! Nije u redu da otkrivaš detalje i planove.

Imam i ja informacije, ali ne bih da ih delim. Samo ću reći da će sve biti gotovo u maju.

Ne znam da li je za brisanje ali treba svakako imati u vidu da ovi pomno prate sve što se piše, pa i ovde.

Nekima to deluje smešno, ali ko zna nešto o SNSu, zna da imaju oči i uši na svim mestima gde se okuplja veći broj ljudi. I fizički i online.

Uostalom, više puta je viđeno da se i njihova politika vođenja grada svodi na to da puste buvu da nešto razmatraju (npr ukidanje trolejbusa) i onda prate kako narod reaguje na to pa u skladu sa time nastavljaju ili odustaju.

Znaju oni već, ne brinite se
Informer onomad objavio ceo plan za protest na autokomandi

1741443151836.jpg

Председник Александар Вучић изјавио је да како ствари стоје следеће суботе, за када је најављен велики протест у Београду, опозиција ће покушати нешто да уради насиљем и поручио да ће им тад, како је рекао, бити одсвиран крај.

"Они знају да више времена немају, зато ће морати све да баце на једну карту. Нажалост, покушаће насиљем нешто да ураде и схватиће тада да им је крај. Завршиће многи иза решетака који буду починили кривична дела, ови други ће да схвате да су их лагали ови политичари који су им обећавали да је насиљем нешто могуће да се учини, и то је то. Тако да ћемо, како ствари стоје у суботу вече, да одсвирамо крај", рекао је Вучић у Алибунару у разговору са грађанима током обиласка Инклузивно-едукативног центра.

Он је истакао да је свашта преживео, али не и да ће неко, као што се догодило синоћ у Пионирском парку у Београду, да напада децу само зато што хоће да уче. На коментар новинара да опозиција позива све да дође на тај велики протест и питање како спречити насиље, Вучић је одговорио да не морају никог ни да позивају пошто, како је рекао, сви они долазе.

"Сви они долазе, од ових бизнисмена, тајкуна, ових мултимилионера, разних. А како спречити насиље? Не можете да спречите насиље кад неко жели насиље. Ако неко жели да вас удари, ви то не можете да спречите. Можете да казните оног који је то урадио. Можете да га ухапсите и да га казните, и да га спречите да даље чине насиље. А људи који су опредељени да чине насиље, не можете ви ни да га спречите", рекао је Вучић.

Истакао је да је држава показала четири месеца демократски капацитет и трпељивост, као и стрпљење, да нико у свету ништа не може да каже. "Они су носили ножеве, електрошокере, димне бомбе, шок бомбе, опет ножеве, нема шта нису радили. Нападали жене, тукли колико су стигли. Нападали децу синоћ од 18, 19, 20 година у Пионирском парку. Ваљда не сме ни на једној тачки да се појави неко ко другачије мисли од њих, јер пленуми су ваљда одлучили да само они смеју да постоје на кугли земаљској, тако да, то је то", рекао је Вучић.

На питање новинара докле ће људи бити таоци тих околности, Вучић је поновио да ће у следећу суботу бити крај.

Šta bi mogli da pokušaju:

Prvo će da se potrude da se dve mase pomešaju. Ako se lažni studenti uopšte mogu nazvati masom, ali napumpaće im broj tog dana, samo će odjednom da naraste gomila na travnjaku. U obe mase će da stave Nedićevce i lojaliste, ovaj put obučene tako da više izgledaju kao "obični ljudi" i da ne štrče i ne prepoznaju se lako. Narediće im da se naočigled svih pobiju tako da bude što dramatičnije i krvavije, naravno obavezno tako da izgleda da su prvi udarci krenuli sa strane protestanata. Tu će obavezno biti i brdo kamera, pogotovu režimskih, da snime sve to. Posle toga Nedićevci, Bibopi i Rokstedi će da se nakon "okršaja" i jedni i drugi povuku na različite strane, da odbiju medicinsku pomoć i da odbiju da pričaju za televizije, samo će gledati da se što pre sklone bez identifikovanja. Onda uleće murija pod izgovorom da se nasilje otelo kontroli i kreće da lema ili rasteruje.

Poslednja izmena:
Au koja sramota, uhapsili fa jer nije hteo da ode jer mu je bezbednost ugrozena, i kaze on
Imate oklopnu policiju
Imate konjicu
Imate oklopna vozila
Javna je povrsina, hocu da budem . Kaze policajac " dosta ste bili"
Neka u zutom praluku ( redar) ga udarila po mikrofonu i policija hoce da je legitimise, ona otrca. Policija nista, ide za njom i kao posle pala u nesvest , kazu " mentalno bolesna i invalid" pita on " vi koristite invalide, sta trazite ovde"
Sve je ok, ali da ga HAPSE jer nece da ode a policija nece da dovede pojacanje

*******iga, gledam od pocetka trebao je da se povuce sad pred kraj kad ga pandur bukvalno molio 5 minuta da ode. Ne treba ici preko potrebnog. Evo vode ga cetvorica ugurali ga jedva u kola i odvezli, nije se dao do kraja. Bedak. Znam da je imao potpuno pravo da ostane ali trebao je da opipa puls situacije koji je bio maksimalno protiv njega

Vrh