Šta je novo?

Izbori 2024

Обзиром да ова влада и институције једноставно не могу да испуне захтеве, то је потпуно логичан потез. Али, формулација би морала да буде широка, и да се односи и на тужилаштво, судове, РЕМ, РТС, па тек онда на владу.

Čujem jutros na radiju da kao studentski plenumi poslednjih dana intenzivno rade na formulisanju novog zahteva, a to je ekspertska Vlada.

Nadam se da je to istina.
Samo da se to dobro formuliše kao ekspertska prelazna vlada..

Samo "ekspertska" mogu radikali da dovedu neke svoje "eksperte" i tako sklepaju neku vladu pa da se posle hvale kako su eto i to ispunili,
kad razmislim to bi žvali zapravo bio poklon volej

Стручна Влада мора да буде само круна на захтевима за структурално преуређење система, да би та Влада то и спровела. Све остало је шала забава и увод у расплињавње енергије у "дијалог" и "дискусију" како да се испуне услови за боље изборе, слободу медија итд. итд.

Ko će biti novi premijer posle Vučevića: U igri OVA TRI IMENA, ali i VELIKO IZNENAĐENJE!​

Već se spominju imena ljudi koji bi mogli da dođu u obzir za premijersku funkciju, i to tri opcije: Ana Brnabić, Siniša Mali i Nebojša Čović

spiderman-j-jonah-jameson.gif

Čujem jutros na radiju da kao studentski plenumi poslednjih dana intenzivno rade na formulisanju novog zahteva, a to je ekspertska Vlada.

Nadam se da je to istina.
Ali onda će Informer reći da su se studenti napokon otkrili da je iza svega politika u stvari sve vreme i udar na Vučića, o, ne 😱

Стручна Влада мора да буде само круна на захтевима за структурално преуређење система, да би та Влада то и спровела. Све остало је шала забава и увод у расплињавње енергије у "дијалог" и "дискусију" како да се испуне услови за боље изборе, слободу медија итд. итд.
Meni je jedino logično da svaka vlada isključivo mora biti stručna.

Studenti svakog fakulteta na svojim plenumima neka izaberu jednog profesora za svaki resor u ekspertskoj "profesorskoj" Vladi.

Građevinski fax da izabere ministra građevine, Ekonomski ministra finansija i tako redom.

Da se oroči na godinu-dve dana i koliko toliko sredi stanje u zemlji i organizuje regularne izbore.

Deluje mi jako nerealno da stručnjaci preuzmu kontrolu u državi koja je ovako duboko korumpirana, gde su se mafija i kriminal uvukli u svaku poru funkcionisanja državnog aparata.

Ne moze ekspertska vlada (od pravih eksperata naravno) da vlada godinu-dve a da je u skupstini crveno-crna većina...
Jedino kao prelazna za 6meseci do izbora da se srede uslovi i procesuiraju odgovorni,
ali to onda podrazumeva i hapsenje zvalavog tako da...

Studenti svakog fakulteta na svojim plenumima neka izaberu jednog profesora za svaki resor u ekspertskoj "profesorskoj" Vladi.

Građevinski fax da izabere ministra građevine, Ekonomski ministra finansija i tako redom.

Da se oroči na godinu-dve dana i koliko toliko sredi stanje u zemlji i organizuje regularne izbore.
To moraju da biraju profesori, ljudi sa instituta...
Nerealno mi je da studenti biraju ministra odbrane, a ne profesori sa Univerziteta odbrane ili ljudi iz Generalštaba.

Svaka ekspertska Vlada bi imala krvavo težak posao da gurne i ruke i glavu u osinjak kriminala, mafije i zla... zatvori će biti mali, ne bio im u koži.. ti ministri bi morali da žive pod zaštitom iza 7 brava i oni i porodice, kao oni tužioci na Siciliji koji se bore protiv mafije.. ko to da prihvati, ne znam..

Od ljudi bliskih nižim ruskim apartčicima sam načuo da je jedan od mogućih razrešenja ove situacije i da dačić naredi hapšenje vučića...
...prvo sam se naravno nasmejao,
a onda i zamislio...

To bi bilo idealno (a ne toliko nerealno) finale,
jedino što bi se koferče tqko opet izvuklo ali to bi u tom slučaju bila mala cena

Vrh