Šta je novo?

Izbori 2024

Ajd smirite hormone bre, koji vam je?
Moze li se u ovoj zemlji ukrstati razmisljanja i ideje recima i argumenta, ili samo uvredama i 'pesnicama'?

Nema potrebe za uvredama. Svako misli svojom glavom.
Zato i pozivam da nas sto vise izadje na izbore, jer je to realnija slika misljenja vecine naroda.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Ne moze Laki. Naš narod je takvog mentaliteta, jednostavno. Ne mogu ja da imam svoje misljenje, ti svoje...Jer ako se ne slazemo, odmah pocinju prepirke na licnom nivou...Valjda je to najlaksi nacin odbrane svog stava. I kada pogledaš, to je mnogo lakse, nego da se argumentima suprotstaviš.

Sto se tice kandidata i njihovih programa...Da se za predsednika kandiduje mentalno oboleo covek, vise bi verovao da ce se pod njegovom vlascu bolje ziveti, nego pod bilo cijom od prijavljenih kandidata.

Ne treba ni predsednik slican onim kakve smo vec imali, ni neki da nas vrati u vreme pre 15-20 godina, ni cirkuzant, a ne treba nam ni kakav je trenutni.

Iz svega moze da se izabere samo najmanje zlo. Ja nisam ni DOS-ovac, ni SNS-ovac, ni simpatizer bilo koje partije. Ali mislim da je Vučić (kakav je takav je, licno imam u vezi njega da kazem mnogo toga loseg i čime sam nezadovoljan) najmanje zlo od svih.

Ne kazem da on nije nista uradio. Realno, manje je sada nezaposlenih ljudi koje poznajem, nego pre 3 godine. Poštujem sto je uradio puteve i drugu infrastrukturu i tako dalje. Licno ja ne zivim bolje, nego pre tri godine. Ne mislim da je taj period dovoljan da se zemlja izvuce iz gliba u kome je bila, ali mislim da je dovoljan da se vidi neki napredak i da građani ,,srednjeg sloja,, osete bar malo bolji zivot u smislu da im je lakse da sastave kraj sa krajem od plate do plate i da im standard u svakom smislu bar malo poraste.

Moje misljenje, zbog koga se nadam da od strane dezurnih za to, necu biti satanizovan. Ako i budem, šta cu,..

Da li su ti ljudi koje poznaješ koji su se zaposlili, zapošljeni u nekoj delatnosti koja je podsaknuta od strane države, a na osnovu njihovog znanja i kompetencija? A i zašto 3 godine, sns je na vlasti od 2012.

Mislim od kada je Vučić premijer.

Zaposleni su na osnovu njihovog znanja i sposobnosti, nisu stranacki botovi. Ne rade za ne znam koju platu, ali pre toga nisu ni za tu za koju sada rade. Bolje išta, nego ništa. 20000 dinara - 20000 dinara, kakav takav priliv novca. Od sedenja kući nema ni takvog. Dobro je dok ne nađeš bolje.

Ne ulazeci u bilo cija opredeljenja, svako neka glasa prema sopstvenom osecaju.
Ja nekome ko me je do danas slagao stotinama puta necu dati glas jer mi je pretpostavka da ce nastaviti da me laze.
A laz je jedna od najgorih ljudskih osobina.
Prihvatanjem da budemo lagani, prihvatamo da nas smatraju budalama.
Zato moj glas nikada nece biti za nekog ko je lagao.

Trudim se da se ne izjasnjavam o konkretnim licnostima. Ovaj put cu napraviti izuzetak, bez obzira sto nije u pitanju predsednicki kandidat.
Vise cenim i postujem dosledno zalaganje C. Jovanovica i LDP-a za ulazak u Nato i priznavanje Kosova*, nego deklarativno srbovanje i patriotizam u kombinaciji sa faktickim priznavanjem u Briselu.

Sa prvim znam na cemu sam, sa drugim njegovim lazima i prevarama ne znam na sta je sve spreman.

To je moj stav, a naravno da mozda i nisam u pravu.
Zato se kaze da dve glave znaju vise od jedne. ;)
I zato je bitno i bolje da izlaznost bude veca jer 70/100 svakako bolje i vise zna od 45/100, zar ne?

Evo jednog odličnog teksta iz štaba (da ne kažem pera) Belog:

Početak marta. Kampanja jedva da je počela, veliki igrači su polako rezervisali sportske hale i svečane sale, a Ljubiša Preletačević Beli je kretao u sakupljanje izjava podrške za svoju kandidaturu. Ni on ni njegov tim nisu imali vremena da se bave kampanjom dok ne završe tu formalnost - preko 10.000 od notara overenih potpisa. Međutim, mediji su se zagrevali iz dana u dan. Od upada jedinice SAJ u Mladenovac, preko opstrukcija notara, sve do velikog finala u RIK-u. Što bi rekao naš narod, zašto jednostavno, kada može komplikovano? Bez ikakvog fokusa na medijskoj kampanji, bez jednog jedinog dinara, članci su se punili vestima o Belom, o dugačkim redovima ispred prostorija za potpisivanje, o notarima koji su okretali leđa, o pokušaju da se ospori volja 12.640 potpisnika izjave podrške predsedničkom kandidatu.

Kao što sam pisao u nekoliko navrata poslednjih meseci, svaki pritisak vlasti na građanski pokret „Beli – Samo jako!“ je uvek donosio sasvim suprotne rezultate (Zašto je vlast nervozna?). Takođe, pominjao sam i kakav efekat može Beli da ima u biračkom telu i na taj način učini ishod izbora neizvesnijim (Na korak do izbora), baš kao što se desilo prošlog aprila u Mladenovcu.

Ono što se dešavalo prošle nedelje, ipak je otišlo korak dalje od svih hipoteza. Ovih dana se javljaju razni „marketinški stručnjaci“ koji bi da poboljšaju i pojačaju kampanju, koji bi da utvrde „ciljnu grupu“ kojoj treba da se obrati Beli, pokazujući duboko neznanje i nerazumevanje lika Ljubiše Preletačevića Belog. Ko je danas potreban Belom?

Na prvom mestu, ne juri Beli nikakvu ciljnu grupu, već je svojom pojavom i stavom sam postao „ciljna grupa“ nezadovoljnih birača koji ne vide izlaz iz partokratije koja nam ubija energiju i budućnost, praveći društvo po svojoj partijskoj meri - jadno društvo. Beli nije političar, on budi društvo, on vraća veru u mogućnost izlečenja.

On je doktor za društvo. Svako ko je pomislio da je dajući podršku Belom dao i sav svoj doprinos ozdravljenju našeg društva, veoma se prevario. Potpis i glas za Belog su početak, ali ukoliko svi ti ljudi budu stajali i čekali da Beli nešto promeni, napravićemo istu grešku kao i toliko puta do sada. Niko, pa ni Beli, ne može da preuzme tu odgovornost i taj posao na sebe (poznata floskula političara kada „uzjašu“ neku funkciju – „preuzeli smo odgovornost“).

Glasač Belog Preletačevića mora da bude osoba koji će promenu društva krenuti od sebe. Od pozitivnog delovanja unutar porodice, komšiluka, lokalne zajednice - pozitivnog stava prema životu. U tom slučaju, uloga političara je samo jedna - DA NE SMETA. To mora da bude Beli, političar koji ne smeta i koji podržava poštene ljude koji obavljaju svoj posao. To su ljudi koji će pomagati Belom u ostvarivanju sna pravednije Srbije – ljudi koji do sada nisu mogli da rade svoj posao kako treba zato što su trpeli političke pritiske. Njima treba Beli, a verujem da je ta relacija uzajamna.

Beli mora da ukloni politički i institucionalni pritisak na društvo. Svako ko očekuje nešto drugo od Belog kao preCednika, moraće da preispita svoj odnos prema partijama i političarima, ulažući dodatnu energiju da se oslobodi tereta partokratije.

Mediji vole Belog. Neki su mu naklonjeni čak i na ličnom nivou, međutim ima i onih koji su samo iz ličnog interesa pritrčali na njegovu stranu, popunjavajući svoje stupce kao da prenose rijaliti šou, pumpajući priču i činjenice iz sebi poznatih razloga. Ti mediji Belom ne trebaju. Njegova internet kampanja je već ocenjena kao najbolja ikada u Srbiji, tako da mu ne treba nikakva naknadna pamet ili šlihtanje.

Ne juri Beli glasače koji će ga podržati, već je on prepoznat od njih, naprasno je postao personifikacija njihove želje za odbacivanjem partokratskih okova.

Jedina direktna poruka koju bih mogao da prenesem glasaču pred izbore 02. aprila je: Ukoliko imaš energije da promenu društva započneš od sebe, a da ti novi političari budu podrška u tome, ili bar da ne smetaju, podrži Belog. Ukoliko želiš da ti Beli završi posao koji nisi u stanju da uradiš sam, onda menjaj svog kandidata!

Na kraju bih se vratio na pitanje iz naslova. Da li posle Tomislava Nikolića postoje neozbiljni kandidati za mesto predsednika Srbije? Mislim da na ovo ne moram ni da odgovorim... To je institucija koju ćemo morati da obnavljamo zajedno.

Da li postoji neko istraživanje o preciznosti agencija na prethodnim izborima?

U doba interneta nije teško prikupiti sve takve vesti i uporediti kako su se kretale prognoze i koliko su pogodili.

Uradio bih to i sam, ali imam neka posla, pa ne mogu tome da se posvetim.

дакле, гласачки листић је следећи:

1. Туњави
2. Сунђер Боб
3. Тотално небитни лик, тројанац
4. смРадуле, тројанац
5. Бели, тројанац
6. Врховни психопата
7. Покушај опасног лика
8. Војвода, тројанац
9. Коштуница јуниор
10. Ера (не могу избори без Ере)
11. Дебели богаљ

више ми личи на списак циркуских извођача, него на гласачки листић

едит: уважен кокосов предлог :)

Što pod 6. nisi stavio vrhovni psihopata? Kad si već sve počastio. Kakva nam je država i kakvo smo društvo još su nam ovi izbori i dobri.

1. Dobar lik bez harizme i sa elitističkim fundamentalistima iza sebe.
2. Najpodesniji po iskustvu, sa lokalnim batinašima i šarlatanima u timu
3. N/A, trojanac
4. Izgubljen u prostoru, vremenu i agregatnom stanju.
5. AVE!
6. L'etat, c'est moi. Priznao nezavisnost Kosova i uveo srbiju u NATO u incognito režimu. Ekonomski model preuzeo od M. Dinkića.
7. Licemer, bivši skinhed. tipičan verski fundamentalista.
8. Ajatolah. Nema nijednu državnu funkciju ali je najveći autoritet onima koji nose državne funkcije.
9. Работать так, чтобы товарищ Путин спасибо сказал!
10. Тоже!
11. da se Austrougarska obnovi, on bi bio njen Velja Ilić.

Hajde i ja da probam:

1. Nit smrdi, nit miriše
2. Pao s Marsa, pa na izbore
3. Videti šta je tragac napisao
4. Ništa ne očekuje, dežurni koordinator svih koji nisu broj 3, 6, 8, 9 i 11
5. AVE! (napisao tragac, ali moram i ja)
6. Videti šta je tragac napisao
7. Upristojio se, ali ne želi da saseče repove iz ne toliko daleke prošlosti
8. Siva eminencija svpske političke scene
9. Neuspešni revamp Koštunice. Fini gospodin za koga će glasati šira rodbina, i to je to
10. Era
11. Videti šta je tragac napisao. P.S: Hoćeš li više da se skloniš!?

Malo su mi glupe te imovinske karte. Kao da se u Srbiji svaki stan veći od dvosobnog ne može kupiti poštenim radom ni naslediti. Sumnjam da Beli ima ikakvu nekretninu na avoje ime. A pitanje stvarnog i pravig vlasništva relativizuje imovinske karte i drugih kandidata.

Mene jedino zanima imovina pre i posle ulaska u politiku.

To što neko ima puno kvadrata na svoje ime ili nekog svog mi ne znači ništa. Ali zato mi MNOGO znači podatak kada je ta imovina stečena.

Nek ta kuća bez dozvole bude prva za rušenje kad nam se vrati država 16. aprila.

"Vlast radi po nalogu centara moći iz inostranstva"
On je istakao da je režim odlučio da omogući podsticaje za migrante kako bi oni ostali u Srbiji, ovde pokrenuli biznis ili preuzeli neko poljoprivredno gazdinstvo u situaciji kada 60.000 radno sposobnih ljudi odlazi iz zemlje svake godine i kada radnici oduzimaju sebi život zbog nemaštine."To je samo još jedan u nizu dokaza da ova vlast ne radi u interesu svog naroda, već po nalogu centara moći iz inostranstva koji vide Srbiju kao koloniju i prihvatni centar za migrante sa Bliskog istoka. Radi se o jasnom nastavku politike predavanja domaćih resursa i davanja nerazumnih koncesija strancima", naveo je Jovanović. Građani Srbije, zemlje u kojoj je jedno vreme svaki deseti stanovnik bio izbeglica, saosećaju se sudbinama tih ljudi, ali imaju pravo da znaju šta se sa njima namerava, dodao je Jovanović. "Pozivamo režim da saopšti koliko se migranata nalazi u Srbiji trenutno i koliko njih se očekuje da će u narednom periodu još doći. Tražimo od režima da objasni zašto je prihvatio sistem kvota za migrante, kada ga ni Evropska unija nije prihvatila? Tražimo takođe da Aleksandar Vučić obelodani sadržaj dogovora sa Angelom Merkel o planovima za naseljavanje migranata u Srbiju. Pozivamo ovim putem građane da 2. aprila kažu "ne" ovakvoj nerazumnoj i neodgovornoj državnoj politici, naveo je Jovanović u saopštenju", zaključuje se u saopštenju.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1243154

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=441989#p441989:2apnnrfu je napisao(la):
tragac » Thu Mar 23, 2017 3:44 pm[/url]":2apnnrfu]

7. Licemer, bivši skinhed. tipičan verski fundamentalista.

Molim te nemoj da kenjas, kakav skinhed... Kakav verski fundamentalista?

Ne, nego lupas. Nije to Obraz, Nasi i ostale gluposti. Kad je Bosko pozivao na linc nekoga, tukao? Je l ima stajling kao neki osisani bezmozgovic? Navedi neki argument zasto je skins?

Zaista se slazem sa konstatacijom da se ta politicka opcija ne moze nikako povezivati sa skinhedsima niti verskim fundamentalizmom.
Stranka i Bosko se zalazu za jacanje znacaja porodice sa cim se ja licno slazem. Takodje potpuno je ok zalagati se za tradicionalne vrednosti.
I sasvim je Naravno OK da se neko (nebitan procenat) ne slaze i ne zalaze za takve ideje, ali se tu stavlja tacka, a ne ide u banalizovanje i iznosenje neistina.

I uopste, cela ova lista koju je ne znam ko zapoceo, je degute, upravo zbog etiketa i omalovazavajucih epiteta.
Za mene je to jednako nezrelo isto kao sto mi je nezrelo ismevanje i omalovazavanje bilo kog protivnika.

-Danas je u medijima preneta informacija da je Natasa Jeremic podnela tuzbu po dogadjaju od pre par dana:

"" Novinarka i supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić, podnela je danas krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i protiv funkcionera SNS Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić.
"Ona je krivičnu prijavu podnela zbog događaja 20. marta kada su je optužili da je glavni vođa narko-dilera u Srbiji. Protiv SNS krivičnu prijavu je podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov", rekao je Gajić novinarima u Beogradu."""

Opsirnije na :
B92: Jeremić: Čega se Vučić plaši kad ima toliku podršku http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1243092

Vrh