Šta je novo?

Izbori 2024

Pa jedan je život, ako hoću da ga živim bolje, ko si ti da mi braniš? Ja živim solidno i ovde, ali ne mogu da trpim mizeriju svih oko mene, i to da me licemeri uče šta i kako biti Srbin. Bitno da su tvoja generacija upropastila mnogo mnogo budućih, al' vam ne pada na pamet da umuknete u svom drskom ponosu i pustite nas da živimo kako hoćemo. MI smo već pušteni niz vodu... zbog vas.
"Kreativno rešenje" uvek na kraju postane "Konačno rešenje" u vašim okamenjenim lobanjama... I poštedi me sa tim glumatanjem žrtve, bukvalno 90% Srba se slaže s tobom, i ti bi i ovih 10% kritike da ugušiš. Nije Vučić slučajno nikao...

Što se Ćirjakovića tiče, čovek je optužen od strane par "nezavisnih novinarski" nakačenih na NVO-N1 sisaljku.. NIKAD nije bilo sudskog epiloga...
BG elita se pobrinula da se njegovi tekstovi nigde ne mogu objaviti (ili bar ne lako), pobrinuli su se da izgubi posao profesora na fakultetu, čovek je na rubu egzistencije i narušenog zdravlja...

Eto, to vam je taj vajni divni evropski put u budućnost...
Arhipelag gulag za nepodobne, samo milimetar od fizičke likvidacije nepodobnih... sve u režiji demokratskih medija, nevladinih organizacija, uz potpunu tišinu "kulturne, demokratske i civilizovane EU" kojoj toliko težite.

To je svet koji priželjkujete... Orvel na steroidima. U svakom mogućem pogledu.
A što je najgore, toga niste ni svesni... očigledne znakove upozorenja zanemarujete, ponavljate EU priču kao papagaji, nesposobni ste ili nemate hrabrosti za bilo kakvu kritiku, drugim rečima - robovi u nastajanju... ubeđeni da tako treba.

A ko god se usprotivi, taj je lud, ovakav onakav...
"Jesi ti normalan, gde drugo da idemo osim u EU?"
"Znaš li ti koliko zemalja je usrećila Rusija?"
"EU je čista demokratija, civilizacija, pravda, sve što mi nismo, pa će da nas nauče i civilizuju"

Bože me sačuvaj!

Uh, da je bar Orvel, onda bi ti možda imao dokaze i poslušao x žena koje je taj lik zlostavljao, al' eto, one su NVO veštice, pa su zaslužile. Ma jadan on, srce mi se slama. Ima jako lepu ženu, bolje da je uživao u braku s njom, ovako mogu samo da je žalim. A sudski epilog znaš i sam kako može da se otegne, te žene nisu popularne pa da ih svi mediji prate na svakom koraku kao trenutno aktuelni slučaj... Žene sve trče da napakuju muškarcima maltretiranje, naše društvo baš poznato po tome da ih ne satanizuje...
Citat dotičnog gospodina, kog treba žaliti...
Nadam se da će i tu smradušu držati namerno u srušenoj zgradi bez zidova i prozora na nišanu snajpera druge strane, da će joj repetirati pušku dok joj cev na čelu, da će joj pijani vojnici sa ček pointa pucati za jugom koji vozi, pa nek guta njen rivotril to mizerno g***o.
Slaže se dabome, žive u imaginarijumu gde smo mi eto jedan mali napaćeni nevini siroti dobri narod koji je najbolji u okruženju, ali neke tamo mračne sile hoće da zgaze. Ovo tvoje je samo neka pseudointelektualizacija te bajke. Ja ne mislim da je naš narod loš, ali imamo probleme, imamo zločine, imaju i komšije, i treba svi jedno lepo masovno suočavanje da imamo, i onda da idemo dalje, tabula rasa. Da se Hrvati izvine za Jasenovac, i da se stide kao Nemci danas, a naravno i za Bljesak i Oluju; da Bošnjaci priznaju i svoje zločine, umesto što su se namestili u mod žrtve; i naravno, mi da prihvatimo da svi smatraju Srebrenicu genocidom i da mi možemo da se vrpoljimo do prekosutra i mislimo da je to bio veliki ratni uspeh i/ili "strašni zločin".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=815350#p815350:vf8sk6lu je napisao(la):
puzzle » Čet Jan 21, 2021 1:35 pm[/url]":vf8sk6lu]Slaže se dabome, žive u imaginarijumu gde smo mi eto jedan mali napaćeni nevini siroti dobri narod koji neke tamo mračne sile hoće da zgaze. Ovo tvoje je samo neka pseudointelektualizacija te bajke.

Jesi siguran?
Ima li šanse da ovih tvojih 10% živi u imaginarijumu?

Bože me sačuvaj, i posle se pitate zašto vaše političke opcije ne mogu da dobiju glasove na izborima...
Pa je kriv Pink, pa medijski mrak, pa ovo pa ono...
Cirkus...

Pa da, levica i progresivci su istovremeno tako uticajni i moćni i snažni, ali isto tako bezvredni i narod ih neće. Nikad kraja kontradikciji... Neprijatelj je uvek ono što treba da bude da bi se ponizio. Podseća me to na onaj esej Umberta Eka o ur-fašizmu, posebno tačka 8.
1. The cult of tradition. “One has only to look at the syllabus of every fascist movement to find the major traditionalist thinkers. The Nazi gnosis was nourished by traditionalist, syncretistic, occult elements.”
2. The rejection of modernism. “The Enlightenment, the Age of Reason, is seen as the beginning of modern depravity. In this sense Ur-Fascism can be defined as irrationalism.”
3. The cult of action for action’s sake. “Action being beautiful in itself, it must be taken before, or without, any previous reflection. Thinking is a form of emasculation.”
4. Disagreement is treason. “The critical spirit makes distinctions, and to distinguish is a sign of modernism. In modern culture the scientific community praises disagreement as a way to improve knowledge.”
5. Fear of difference. “The first appeal of a fascist or prematurely fascist movement is an appeal against the intruders. Thus Ur-Fascism is racist by definition.”
6. Appeal to social frustration. “One of the most typical features of the historical fascism was the appeal to a frustrated middle class, a class suffering from an economic crisis or feelings of political humiliation, and frightened by the pressure of lower social groups.”
7. The obsession with a plot. “Thus at the root of the Ur-Fascist psychology there is the obsession with a plot, possibly an international one. The followers must feel besieged.”
8. The enemy is both strong and weak. “By a continuous shifting of rhetorical focus, the enemies are at the same time too strong and too weak.”
9. Pacifism is trafficking with the enemy. “For Ur-Fascism there is no struggle for life but, rather, life is lived for struggle.”
10.Contempt for the weak. “Elitism is a typical aspect of any reactionary ideology.”
11. Everybody is educated to become a hero. “In Ur-Fascist ideology, heroism is the norm. This cult of heroism is strictly linked with the cult of death.”
12. Machismo and weaponry. “Machismo implies both disdain for women and intolerance and condemnation of nonstandard sexual habits, from chastity to homosexuality.”
13. Selective populism. “There is in our future a TV or Internet populism, in which the emotional response of a selected group of citizens can be presented and accepted as the Voice of the People.”
14. Ur-Fascism speaks Newspeak. “All the Nazi or Fascist schoolbooks made use of an impoverished vocabulary, and an elementary syntax, in order to limit the instruments for complex and critical reasoning.”

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=815348#p815348:3qhsmdeh je napisao(la):
Perkan » Čet Jan 21, 2021 12:30 pm[/url]":3qhsmdeh]Što se Ćirjakovića tiče, čovek je optužen od strane par "nezavisnih novinarski" nakačenih na NVO-N1 sisaljku.. NIKAD nije bilo sudskog epiloga...
BG elita se pobrinula da se njegovi tekstovi nigde ne mogu objaviti (ili bar ne lako), pobrinuli su se da izgubi posao profesora na fakultetu, čovek je na rubu egzistencije i narušenog zdravlja...

Eto, to vam je taj vajni divni evropski put u budućnost...
Arhipelag gulag za nepodobne, samo milimetar od fizičke likvidacije nepodobnih... sve u režiji demokratskih medija, nevladinih organizacija, uz potpunu tišinu "kulturne, demokratske i civilizovane EU" kojoj toliko težite.

To je svet koji priželjkujete... Orvel na steroidima. U svakom mogućem pogledu.
A što je najgore, toga niste ni svesni... očigledne znakove upozorenja zanemarujete, ponavljate EU priču kao papagaji, nesposobni ste ili nemate hrabrosti za bilo kakvu kritiku, drugim rečima - robovi u nastajanju... ubeđeni da tako treba.

A ko god se usprotivi, taj je lud, ovakav onakav...
"Jesi ti normalan, gde drugo da idemo osim u EU?"
"Znaš li ti koliko zemalja je usrećila Rusija?"
"EU je čista demokratija, civilizacija, pravda, sve što mi nismo, pa će da nas nauče i civilizuju"

Bože me sačuvaj!

Bravo Perkane.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=815288#p815288:30ulkned je napisao(la):
BalkanRoyale » 21 Jan 2021 07:32 am[/url]":30ulkned]Mnogo reči malo substance, a još manje odgovora na postavljena pitanja. To je standardno kod EU-fanatika (kao i sa pristalicama našeg trenutnog režima), pričaj u nekim generalnim superlativima i frljaj se terminima, nije bitno što se ne iznose činjenice ljudi vole da čuju "kako je opasno igrati se sa sudbinom gradjana srbije" i kako samo EU može da nas spase itd itd. Al dobro, treba da udjemo u EU da se osećamo kao "deo kluba", nebitno da li je taj klub je pogodan po interesima gradjana Srbije, bitno je da "pripadamooo". Kompleks niže vrednosti, baš gadna bolest.

"Zasto ne bi i Srbi postali deo evropske porodice kao svi ostali? Nije zanemarljiv taj osecaj :)" Ne živi se od lepih osećanja i emotivnog doživljaja biti u nekoj grupi (posebno kad te ta grupa ne želi). Kao prvo, mi jesmo deo evropske porodice pošto EU nije isto što i Evropa. Lepo si primetio, Norveška, Švajcarska, Island, (sad i Velika Britanija) nisu u EU, mora da su mnogo glupi kad ne cene taj "zanemarljiv osećaj"...

Cim neko kaze "EU-fanatici" ne mogu, a da ga ne diskvalifikujem iz razgovora. Slicno kao i sa terminima poput "autosovinista", pomenutog, blago receno, opskurnog Cirjakovica. To su samo zamenice za "domaci izdajnici", a svi znamo ko lepi i ko je lepio te etikete svima nama koji znamo da pravo demokratsko drustvo nisu zvona i praporci.

Zar ovo nije politička tema? Šta treba da se piše ovde? Koliko je glasova osvojio SNS pre šest meseci?

Tema su prošli i predstojeći izbori. Dakle izborni uslovi, izborni akteri i komentar na njihovo delovanje.

Sta mislite da li ce sledeci izbori biti bojokotovani uprkos pritiscima EU?

Бојкотовање никада није ни имало смисла а политичари који заговарају повлачење из демократских процеса зарад отимања законито изгласане власти кроз грађански рат су терористи. У земљи у којој је цензус оборен на 2% а сви избори су праћени од стране међународних институција заговарати страну интервенцију зарад уличног рушења власти је равно издаји екстремистичке мањине и као тако треба да буде третирано.

Бојкот целоукупног система има смисла искључиво ако је праћено конкретним наоружавањем народа, утајом пореза и за циљ има стварање анархијског друштва што је у Србији у овом тренутку пусти сан, биће потребно још много времена да прође да би Срби били способни да се носе са слободом коју безвлашће носи јер тренутно нема назнака ни да могу да се носе са слободом коју полу-слободно тржиште носи без да користе ту слободу за зло

"Zakonitost" je mutna stvar.
I Adolf Hitler je 1933. dosao potpuno zakonito na vlast.
MIslim da je svaki oblik borbe protiv fasizma, ukljucujuti i bojkot, zakonit.

Zašto mi je obrisan post ako sam pisao o izbornim uslovima koje je Admin naveo gore kao deo teme? Lepo sam obrazložio zašto nema uslova za izlazak na Izbore ni svrhe u učestvovanju trenutnog političkog sistrma.
Post je bio u okviru teme, nikoga nije vređao, nije pozivao na nasilje. Koji je onda razlog brisanja ako može malo obrazloženja poštovanja forumaša?
Čak nisam naveo ni ono što Kalian reče o naoružanju, iako je i to legitimna politička tema Izbora, da li se neka stranka zalaže za slobodnije naoružavanje građana kao u Americi ili ne. Nažalost ponuda opcija na Izborima je jako loša što se tiče nekih tema koje niko ne nudi, koje su zavranjene, a i vidimo cenzurisane, kao da su svi deo istog sistema, a ne prava različitost, opozicija.
Zašto ne dozvoliti da ljudi na Izborima o svemu lepo odluče? A kako da se odluči ako se cenzurišu teme odluka o naoružanju, migrantima, Romima, porezima na imovinu... i drugim pitanjima gde se brani Izbor. Čemu onda svrha Izbora? Da svi glasamo za isto? Onda neka hvala.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=815488#p815488:hnwv1v4x je napisao(la):
MC_ » 21 Jan 2021 09:27 pm[/url]":hnwv1v4x]Sta mislite da li ce sledeci izbori biti bojokotovani uprkos pritiscima EU?
Koliko vidim nikom vise iz opozicije ne pada napamet da ponovi bojkot, i ako toliko pricaju o navodnoj uspesnosti bojkota (barem bojkotaski deo opozicije). Ako izbrorni uslovi na sledecim izborima ne budu bili bolji od predhodnih (sto je verovatnija opcija), onda stvarno ne znam koji ce plan da iznesu u tom slucaju.

Nazalost, pesimista sam. Cak i ako opozicija, razjedinjena kakva jeste, dobije po saku medijskog prostora na RTS-u, to i dalje nece biti dovoljno da iko iz opozicije dodje blizu sense za pobedu. Tesko je i bez medijske cenzure, a kamo li sa ovakvim medijskim mrakom kakav postoji u Srbiji.

Мислим да је медијски мрак више оправдање. Много је горе то што се опозиција ни по чему не издваја од власти (или већи део опозиције). Не нуде ништа ново, буквално само нападају власт али су ти напади јалови и досадни да чак више и не пратим шта раде ти лидери опозиције.

Опозиција је клинички мртва, и то је главни проблем политичке сцене у Србији. Са друге стране, владајуће партије ће уложити све напоре да опозицију облате и дискредитују што је више могуће на свим фронтовима.

Негде сам већ коментарисао како се грађанске и еколошке акције више боре против режима него тзв. "политичка опозиција". Прво што "опозиција" која игнорише изборе није опозиција него НГО,а друго што је опозиција која следи народ суштински непотребна том истом народу. Огроман број проблема би или био решен или бар примећенији да су народни протест имали у најмању руку бројчану подршку чланова разних опозиционих партија али они нису могли ни да се појаве на еколошким и противпореским протестима већ седе и цепају се а од народа се "очекује" да гласају за њих јер ето, неће ваљда за Вучића

Bio sam na poslednjim ekoloskim i protivporeskim protestima u Beogradu i na oba su organizatori otvoreno zahtevali da se ti protesti ne politizuju stranackim prisustvom niti obelezjima. Sto je i razumljivo.
Dveri su bezobrazno preuzele protest Eko straze u Nisu, a Lutovac se malo izleteo na protestu u Beogradu. I to je bilo to.

Tako da sto se tih stvari tice, bolje je sto su "sedeli". Ovo su bili gradjanski protesti za resavanje problema zagadjenja i gramzivosti za naplatom para a ne ideolosko/politicka papazjanija.

Evo još jednom pitam vas ljudi: kakva Opozicija ako su sve ključne teme zabranjene, cenzurisane, zakonski kažnjive? Same te stvari znače zabranu prave Opozicije. Za prave Izbore sve te teme bi morale biti otvorene i nekažnjive za diskusiju.

Где год се на рационалним протестима појаве било који опозициони политичари, тај бунт је у старту угасио. Зато и боље да се не мешају у грађанске и еколошке протесте. Боље да се из тих протеста изроди права опозициона снага, него да посотјећи лешеви политике покушавају да паразитирају на тим проблемима.

Platforme kao sto su krv i zemlja, diskriminacija, ideali lepote plavih ljudi i treba da budu zabranjene i ostanu kaznjive, bez obzira sto se nekome jako dopadaju - kao sto bi recimo nekome Miki Aleksicu, Pahomiju i slicnima bile prisne teme o postavljanju zena na svoje mesto u drustvu i slobodnijem shvatanju punoletstva i polova uopste.

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi tvoj stav sta treba biti zabranjeno a sta ne, bio relevantan za ostalih 6.999.999 ljudi Srbije. To sto zelis nasilno drugima braniti Izbor jeste zapravo problem fasizma, diktature i autokratije u Srbiji. Sve teme trebaju biti otvorene, a ti imas svoj jedan glas pa glasaj protiv tih stvari koje si naveo, to je posteno. Opet kazem, ako teme ostanu zabranjene, onda nema Izbora, odna nema svrha izlaziti na Izbore te je bojkot i izbora i sistema jedina opcija borbe za nasa prava. Ili stvaranje paralelnih struktura drustva kao sto smo imali slucaj Albanaca na Kosovu, a videli smo gde je to zlo odvelo...

Ja licno ne branim nikome nista ovde a ne mogu ni da budem nasilan na forumu sve i da hocu haha
Samo skrecem paznju da je "diskusija" koju bi ti hteo na politickoj sceni nezakonita i moze da dovede do krivicnih prijava, zatvorskih kazni ili zlocina u najgoroj varijanti, a ovde na forumu do brisanja postova od strane admina. Pa ti bojkotuj i izbore i forum, nije da ce nekome nedostajati tvoje pisanije izvan tema o autoputevima.

Vrh