Šta je novo?

Izbori 2024

Pa nije Mordor, al' nije ni slobodno. A ako već nije jasno, znam o čemu pričam. Vidim kako ih ti znaš, sve pršti od znanja. Probaj da živiš u monogamnoj gej vezi 5-10 godina, a da neki tamo i dalje misle da si demon koji širi sidu i ruši tradiciju i od srca žele da ne postojiš.
Što se trans ljudi tiče, svako mora da prođe psihološki test i godinu dana pre operacija da živi u tom rodu pre nego što se operacije izvrše (bar kod nas?). Nije odsecanje penisa bombona pa da svako dobije po želji. Pohvalno je što su operacije usaglašavanja pola kod nas jeftine a kvalitetne, bar po nečemu da budemo zapravo pioniri u svetu. Sigurno da postoje ljudi koji se pokaju ili imaju druge psihičke probleme, ali postoje i ozbiljni filteri. To za 5% zvuči toliko lažno, biće da je taj eminentni psihijatar fikcija. Ne znam zašto bi bilo ko prolazio kroz tu patnju i rizikovao one stvari koje sam opisao u prethodnom postu. Hm, sigurno jer je trendi?

Jaka stvar, za mene ionako neki misle da sam demon iz brojnih drugih razloga. Što odbijam da koristim nametnute termine. Što smatram da nije normalno da ljudsko društvo počiva i funkcioniše preko žice i bez ljudskog kontakta. Što govorim da ravnopravnost nije isto što i jednakost. I tako dalje...

Ma jasno, sve je fikcija što se ne uklapa u tvoje želje. I svako ko se ne slaže je Strojevac ili Levijatanac što noću ide da mlati u grupi ili štampa pamflete za širenje propagande.

Molim te, pronađi mi taj članak. I Nestorović je stručnjak sa instituta, pa se nalupao za sve pare. Može svako od njih pojedinačno da priča kad god, ali dok nema studiju, poželjno više puta ponovljenu, to je samo neki njegov sud. Ponovo, da li zaista 95% ljudi menja pol jer misle da će time dobiti nešto što nije duševni mir, i ulaze u taj postupak lažno? To je bukvalno... za ne poverovati.
I ponovo, nisam rekao da si Strojevac, to već drugi put stavljaš u moja usta, vodimo relativno civilizovanu raspravu, bar se trudim.

Što? Pa ja se informišem samo iz desničarskih izvora, organizacija i pripadnika. ''Kenseluj'' ti to odma lepo unapred. Lakše i tebi i meni.

Vidiš da za sve imaš obrazloženje. Da odemo zajedno na ulicu i pitamo neku dvojicu za koje se vidi da su gej (nije teško opaziti kad se obrati pažnja, pogotovu u zadnjih par godina) i da oni jasno i glasno kažu ''ne zanimaju nas gej parade'', ti bi rekao da su to neki podmenuti glumci ili šta ti ja znam.

P.S.
U redu, nisi rekao da sam Strojevac. Samo da sam desničar. Evo, i ja sad ironično kažem da ti slaba vajda od mene, pošto se ja informišem samo iz desničarskih izvora. Jer utvrdili smo malopre da sve mora da se podeli na levicu i desnicu. Tako da ako nisam levičar, onda sam sigurno desničar.

Ne bih rekao nešto tako, jer jasno je da i gej populacija nije uniformna, i ima tu i lepih i ružnih i dobrih i zlih i levih i desnih i ekstremnih i konzervativnih... Nije svakom stalo do Parade, niti može svako da se edukuje zašto je Parada bitna, i već rekoh, ljudi se boje. Tih maks hiljadu ljudi je možda 1% od cele srpske LGBT populacije, a verovatno i dosta manje. Onaj grad godišnje što nestane iz Srbije? Ima tu dosta gej ljudi. Možda tako i odgovara svima, šta znam.
Što se tiče tog "desničarenja", pošteno, neću više bacati te termine olako, već eto, može svako da prezentuje svoju stranu i puna kapa.

@Bender Rodrigez, te "teorije zavere" koje ti pominjes o ubistvu gardista i ubistvu Djindjica su blato politike a ne prave teorije zavere. Ne mogu da verujem da to nisi ukapirao.

Ajd da ti nacrtam, terije zavere su:
- Korona ne postoji
- Koronu su izmslili Kinezi/Amerikanci/Marsovci ne bi li pobili neprijatelje
- Sve gde su umesani:
Rotsildi
Buildeburska grupa
Duboka drzava
- Zemlja je ravna ploca
- Generalno sve teorije koje su protiv priznate NAUKE, PRITOM NE NUDECI NIKAKVE DOKAZE, OSIM GOMILE BULSHITA.
Znaci, nauka nije sveti gral, ali treba imati ogromno znanje i smislene argumente da bi se oborile neke postojece teorije, a ne "rekao Dejan Lucic". Pritom nauka to jedva ceka, odmah bi dobio Nobelovu nagradu za fiziku, hemiju, medicinu.

Kapis, znaci ne ko je ubio Kenedija, Djindjica, zasto je bombardovan Iran itd, to je POLITIKA, i tu svako normalan zna da se prikrivaju stvari.
Npr "Bil Gejc hoce da ubaci cip u vakcinu" i slicne nebuloze, siroko rapsrostranjene koliko ja znam samo medju desnicom.

Ili, kako ja volim da kažem: LGBT organizacije (mislim na onih par najvećih, ne na apsolutno svaku) i parade predstavljaju gej populaciju otprilike koliko i narodni besposlanici predstavljaju narod u SkupSlini. Ono... nije baš da ih predstavljaju 0% aliiii... kvantitet tog predstavljanja ne doseže ni do dvocifrenog broja procenta. :D

Dopuna - ovo sa procentima se ne odnosi na populaciju, nego na to koliko sluha reprezentativna grupa ima sa grupom koju reprezentuje. Dakle - 0% je da nema nikakvog sluha i veze, a 100% da se verno i doslovno predstavljaju i oslikavaju žele zastupljene grupe.

I da, cenim ovu zadnju rečenicu i trudiću se da radim isto kad mogu (kad ima prostora za to).

Ja predlažem tri načina borbe protiv Njih: 1. Ne gledanje tv-a, bojkot novina, mode, profi sporta... sprečavanje dopiranja njihovih uticaja i informacija do slušaoca, 2. Kolko je god moguć bojkot banki (ne držati pare u njima, prelazak na trgovinu putem kriptovaluta...), bojkot njihovih energenata (prelaz sa EPSa na solarne panele, sa nafte na elektrovozila...), bojkot velikih lanaca trgovine i 3. Izvlačenje iz centara njihovog sistema - gradova u ruralne sredine, što smo već imali kad su nas prošli neprijatelji, Turci, napadali kao danas Ovi.

Ne chiko, to sto ti pricas je samo dokaz da podmetnut, pogrdni izraz "teorija zavere" sluzi da se ljudi koji razmisljaju svojom glavom strpaju u kos sa ravnozemljasima i 5g-ovcima kako bi se unapred diskreditovali kada zele da raspravljaju o ociglednim podvalama koje ih peljese, ubijaju i na razne nacine ugrozavaju.
A sem ako cemo da menjamo jezik, teorija zavere znaci svaka teorija koja je suprotstavljena zvanicnom stavu, objavljenom obicno od strane neke nadlezne drzavne ili svetske institucije. Ne mozes ti da biras sta je pogrdna "teorija zavere" a sta pozitivna teorija zavere misleceg coveka.

@chiko
Ne, ja samo koristim terminologiju i kriterijume koji su važili do skora. Pre nego što je krajem prošle i početkom ove godine (pogotovu sa izbijanjem Korone i konfuzije oko nje) nametnut neki novi trend i kad su svi postali stručnjaci za teorije zavere i opskurne sociološke fenomene.

Inače, jel si upoznat sa time kako su se Rotšildi prvi put obogatili?

I čudi me da ti je pojam i koncept Duboke države toliko ekstraordinaran s obzirom da živiš u jednoj maloj i beznačajnoj zemlji gde i vrapci na grani znaju da njome ne upravljaju (samo) oni na nominalnim pozicijama nego i oni koji finansiraju politiku i stranke. Ili ih prosto drže za osetljvo mesto.

Bilderberška grupa je grupa svetskih moćnika koja se sredinom 50ih sastala u hotelu Bilderberg u Nemačkoj, i po tome su dobili ime. Postoji i spisak ljudi koji su tada bili. Dakle neosporiva je činjenica da ona postoji. Diskutabilno je kolika je sada, čime se bavi, kako, i u kojoj meri. Ali dakle i ta teorija odnosno grupa teorija i pitanja je potekla iz naučne činjenice.

A na primer, što se tiče teorije da je Korona veštački napravljena: pre svega nekoliko meseci, vodeće institucije, naučnici i stručnjaci širom sveta su isto postavljali te sumnje. I javno i glasno pričali o tome u medijima. I to se prenelo planetom kao požar. U međuvremenu, usledila su tri talasa zvaničnih potvrda i saglasnosti da analize RNK lanca ukazuju da nije spajan odnosno manipulisan. No, stvar je u tome što mediji, takvi kakvi su danas - nikakvi i pokvareni, nisu svi podjednako glasno i podjednako ''daleko'' preneli te vesti. Tako da neko tamo u Despotovcu ko ima za dlaku manje ograničen pristup informacijama, i neko tamo u Sudanu ko tek ima ograničenja... naravno da ne mogu da budu tako lepo i fino informisani i potkovani o tom događaju kao mi ovde. Što ne znači automatski da je zatucana seljačina ili šta god, nego da prosto nije dovoljno informisan. Nekad iz namernih/svesnih razloga, a nekad ne svojom krivicom i odgovornošću.

Edit - nije kraj 60ih i početak 70ih nego sredina 50ih. Nisam ni ja kompjuter pa ponekad pomešam neke datume.

Dobro, ajde da izmenim iskaz u skladu sa modernim tumacenjima teorija zavere:
Teorije zavere koje su protiv NAUKE su siroko rasprostranjene medju desnicarima a mnogo manje medju levicarima.

I drugo, kada neko kaze Rotsildi vladaju svetom to je nedokazivo, koristi se gomila nebuloza kao "dokazi", prema tome ta tvrdja je besmislena.
Tj bila bi smislena, kada bi neko napravio popis sve njihove imovine, sa kim su se tacno sastajali i kada, analizirao sve uplate i isplate, zatim to uporedio sa imovinom ostalih uticajnih licnosti, njihove uplate i isplate i dokazao da oni imaju preovladjujuc uticaj. Ne ocekujete valjda od Dejana Lucica da to uradi :) ?
E to bi bio dokaz, onda bi ja prvi ovde javno na forumu se zahvalio i pohvalio takvu osobu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808599#p808599:vv29ni57 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 30 Dec 2020 01:55 pm[/url]":vv29ni57]Tačno, odličan primer.

Nekada se o homoseksualnosti, transrodnosti i sličnim dešavanjima istraživalo i još bitnije - pričalo - kroz kontekst endokrinologije, biologije i psihijatrije / psihologije (zavisno od slučaja i okolnosti). Da, bilo je tu i nekih vrlo zatucanih i ograničenih pogleda i metoda s kojima se nikad neću složiti. Ali bilo je i istraživanja zašto se to dešava, kako i, ajde da se ovako izrazim - šta medicinski i sociološki preduzeti u takvim situacijama. I bilo je insistiranja na tome da sve stvari zovemo pravim i realnim imenom. E danas toga više nema. Niko se više ne usuđuje da otvoreno i javno radi studije o tome. Stari termini i opisi su likvidirani. A odgovor na svaku dilemu je: ''pa dobro, neka bude tako. '' Kao, ju vidi desilo se nešto relativno ekstraordinarno. Pa dobro, ništa, neka ga tako. Nećemo da probamo da razumemo zašto i kako. Nećemo da budemo zli i bezosećajni postavljanjem pitanja.

I onda levičari mic po mic dovedu celu stvar do tačke gde: muškarac se izjasni kao žena, ode na ženske sportove, i potamani svu konkurenciju, transrodna osoba pokušava zakonski da natera žene na radnje koje one ne žele, niti su dužne da rade, vlasti u pojedinim delovima sveta registruju i tvrde da postoji 30,40,50... različitih polova i horde pojedinaca izvoljevača od kojih svako zahteva posebnu kategoriju objekata i predmeta za sebe inače se odmah pokreće sirena i kuknjava o ''kršenju ljudskih prava''.

Da li je to razumno i logično? Neću da pitam da li je to normalno, jer ono što je nekad bilo normalno, danas je rastegnuto i zlostavljeno do bolesti. Nego pitam, da li je to u skladu sa zakonima osnovne logike i razuma?

A sve to je rezultat levičarskog delovanja zadnjih 10ak godina. Tačnije, ekstremne levice. O kojoj ni ja nisam razmišljao do pre par godina, jer kao što rekoh, nisam delio politiku na tu zastarelu podelu. Ali iz godine u godinu, kako ludilo sve više narasta, a i kako su sami ti ljudi o kojima pričam, počeli da dele sve na levo i desno, na crno i belo, nema mi druge nego da koristim tu terminologiju i podelu.
Slažem se za ovo u vezi termina i naziva određenih stvari, jer u poslednje vreme je to toliko pojačano, to odbacivanje i brisanje, da realno prelazi granice logike i smisla. Ali sam mišljenja da je to krenulo sve sa dobrom namerom, u cilju zaštite određenih ljudi. Ja lično izbegavam što je više moguće da koristim termin "retard", iz poštovanja prema osobama koje imaju takve mentalne prepreke i slično. Razlog je jednostavan, a to je zato što su ljudi počeli da koriste taj termin, koji je bio potpuno naučan, u pogrdnom smislu i da vređaju druge ljude koji nisu mentalno zaostali. I problem je taj što su onda retardirane osobe na taj način degradirane i ispadaju manje vredne. Isto kao što se koriste i svi drugi nazivi, najčešće naučni, u istom takvom maniru. I mene su školski drugari neko vreme tako zezali, nazivali me svakakvim imenima, a meni je to smetalo. Ne zbog toga da li je to tačno ili ne, nego zato što sam tada mislio da su takve osobe manje vredne jer se njihovi nazivi koriste u negativnom kontekstu, a onda mene tako neko nazove i ja se osećam manje vrednim. I to dan danas važi u našem društvu. Međutim, u svetu počinje i preterivanje sa time, kada se brišu polovi i dodaju neke gluposti, koje nemaju nikakve veze sa naukom i koje pokušavaju da nametnu promenu u celom društvu. Slažem se potpuno da treba raditi studije na sve ono što čovek možda ne razume. Ali bez obzira na to, nikome ne treba oduzeti prava koje neki drugi imaju, nikoga ne treba posmatrati manjem vrednim zato što je drugačiji. To je suština ovog problema, i velikog problema u Srbiji.

@chiko
E ovo je već drugo. I slažem se.

I eto, kao što je puzzle rekao da će da promeni neke izraze, pa sam onda i ja rekao da ću da uradim isto, tako može i treba da se uradi i u kontekstu teorija zavere. Kad sam već XY puta skretao pažnju (davno, na drugim temama foruma, još pre nego što se Korona pojavila i otvorila tema o epidemiji) da ne treba stavljati u isti koš čoveka koji sumnja u neku dubioznu priču/događaj i nekoga ko tvrdi naučno i fizički nemoguće stvari.

A naravno da od Lučića ne očekujem ništa. On je srpski Alex Jones. :mrgreen: Kao klinac pri kraju srednje sam uzeo da pročitam jednu knjigu koju mi je dao ortak i još tada sam počeo da shvatam da postoje ljudi koji ne mogu, to jest ne žele da ostanu u domenu realnog i bave se očiglednim pitanjima (npr kao JFK), nego idu dalje i nadograđuju priču. To jest izmišljaju, kratko i jasno. No dobro, samo kažem da sam, eto, i sa tim delom sveta teorija zavere imao ličnog kontakta i iskustva.

@Mare, pročitao sam post na brzaka. Odgovaram kasnije.

Ne mogu da kopiram link, ali pogledajte snimak iza kamere dok idu reklame u emisiji Rts-a, gde je gostovao Dačić.. Beda javnog servisa i ove zemlje, dokle smo došli.

E to :sesir:

Jao, ološa, majko moja.. Kako se to kliberi, to novinarka nacionalne televizije.. 'oćeš ovo, ' oćeš ono.. e jadna Srbijo sa ovakvima. Zamislite kako je tek kad im Vučić gostuje, tu je naručen svaki zarez, a kamoli pitanje.

A vi ste iznenadjeni? Iznenadjeni ste da novinari, o*** i slj*** za koji su politicari pojam postenja i dobrote, dogovara pitanja i slusa naredjenja.
Pa ova je premija za mnoge druge kolege, kao na primer onog kr*** sa pinka sa takodje viralnog klipa.

ја јесам изненађен. Али не самим клипом, тако нешто сам и замишљао да се дешава за време реклама у неким полтронским медијима, већ да је ово доспело у јавност. Очигледно постоји нека кртица у РТС. Да ли је било негде како је овај клип изашао у јавност.

Sto se tiče dospevanja klipa u javnost, teško da će neko iskreno to reći javnosti, ali pada mi na pamet par opcija: 1. da su Vučićevci pustili želeći da unize Dačića (ali to je manje verovatno jer je uniženo njihovo oruđe propagande - RTS), 2. da je neko zaposlen ovo samovoljno uradio (isto malo čudno da bi neki junak sedeo tamo, da je do sad ćutao, i baš zbog ovoga rešio rizikuje svoj posao i prihode), 3. da je neko spolja hakerski upao u sistem tokom snimanja (npr neka strana obaveštajna služba, poput NSA ili Q-anona, da je krenula ruši Vučićevske globaliste u Srbiji osvetljujući trulost sistema kao što se trenutno osvetljuje u Americi)... dodajte još neku kreativnu ideju, trenutno mi ne pada na pamet :)

QAnon obaveštajna služba mwahhhahah Dobro da umeju pertle da zavežu.

Pa ako s jedne strane imaš Youtube kanale, Q-anon i sl, a sa druge Vučićevske medije (Rts, Pink, N1, b92...) i sistemske globalističke (prethodne plus svetske iznad:CNN, BBC, ABC, Sputnik, DW, Reiters...), naravno da u tom jadu od izbora ćeš izabrati prvu stranu, nisi valjda lud drugu?! Najbolje da ne izabereš ni jednu ali to ne možeš jer "iako nisi zainteresovan za politiku ona jeste za tebe" (porezi na imovinu, pdv, akcize, vakcine, putevi, carine, sankcije, ratovi, granice...)
Evo ti predloži neki medij informisanja, al pazi da ne umremo od smeha tvom naivnom izboru, kao što se ti smeješ tuđem :)

Ostajem pri onome što sam napisao. U QAnon mogu da veruju isključivo izuzetno glupi i/ili poremećeni ljudi koji projektuju neke svoje mentalne tegobe. Najtužnije od svega je što klasa kapitalističkih moćnika zaista radi svašta po svetu, ali to nije neka tamo jadna bajka gde je neko kao Tom Henks pedofil i satanista i da će doći genije Tramp i sve ih pohapsiti, a oni koji veruju su hrabri heroji na klik i jedini ispravni na svetu. To je jedno najobičnije evangelističko sranje koje je kao i sva druga došlo iz Amerike. Tupava pseudo-biblijska priča u svetu koji je daleko složeniji...
A što se izbora medija tiče, nemam favorite. Ukoliko je dovoljno pismeno, razumno i istraženo, svejedno mi je. Ali treba videti i kroz redove. Npr. kad Sputnik maliciozno napiše "UMRLA JEDNA OD PRVIH KOJA JE PRIMILA VAKCINU U ŠVAJCARSKOJ", jasno je šta je tu insinuacija za debile, a svako normalan će videti kroz takvu manipulaciju.
Evo jedna klasična QAnon-ka... Meni žao porodica, prijatelja i poznanika ljudi poput nje.
twitter.com/mila_ristic

Ne razumem zašto je problem čitati nečije postove, evo ovde na forumu čitam od stotine forumaša, uključujući i tvoje, i šta sad to znači, da je čitanje raznih postova za glupe? Tvoj ili Q post, ja oboma dam šansu, a samo se posle pokaže koji je bio tačan. Istu takvu šansu sam mnogo duže i mnogo više davao medijima: rts, pink, b92, blic, kurir, politika... i pokazalo se da mnogo lažu i manipulišu, pa su nepovratno izgubili moje poverenje, idemo dalje, tražimo izvor informacija koji će se pokazati istinitiji, ako je to Q, super, ako nije, opet ok, tražimo dalje, mrak je veliki, pa nije laka stvar izaći iz ere laži. Zapravo podržavam svaki novi izvor informacija koji će pokopati stare dokazane lažove, samo da im vidim leđa.

Pa do sad se nista nije ostvarilo, valjda je to dovoljna (anti)reklama... ja nisam nista rekao protiv pluralizma misljenja, vec direktno protiv QAnona.

Apsurd je što su Qanon i druge teorije zavera zapravo globalistički prenos kulturnih obrazaca amerikanaca kod kojih su krenule te zabere. Isključite Jutjub i Fejsbuk i uključite mozak ljudi.

Vrh