Šta je novo?

Izbori 2024

Na Vučića se nekako nadovezuje i ovaj snimak njegovih migranata koji nateraše našu ženu da ljubi prostirku na kojoj se klanjaju u njegovom prihvatnom centru Bogovađa. Vojska i policija, najveće kukavice u mišjim rupama https://youtu.be/MSHe3bMocNo

Kačim isti snimak sa dva različita izvora/kanala, za slučaj da se neki obriše
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VZid83gwbhU[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9oyNDGC_iyA[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=804521#p804521:3nnxwa21 je napisao(la):
chiko » Pet Dec 18, 2020 4:00 pm[/url]":3nnxwa21]Ne daj boze da moramo da slusamo te "opozicionare" po par sati dnevno, pa pravili bi AV od blata.

Parafraziraću Zorana Ćirjakovića:
Jedina opozicija koja će srušiti Vučića sa vlasti je ona koja će na čelu imati sliku Putina, na grudima Amfilohija, a na desnoj mišici istetoviranog Dražu.

Džaba tupite... čovek je u pravu, i naravno da se radi o metafori.
Građanima je dosta dekadentne i pervertirane "građanske" bulumente.
Nacionalna opcija je budućnost. Onog trenutka kada se nacionalna opcija jasno formuliše i organizuje u političkom smislu, Vučić će imati o čemu ozbiljno da razmišlja.

Sve ovo što sada postoji je smešno... presmešno...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808145#p808145:3pvn48pb je napisao(la):
Perkan » Uto Dec 29, 2020 2:02 am[/url]":3pvn48pb]Građanima je dosta dekadentne i pervertirane "građanske" bulumente.
Jeste vecina gradjanske opcije dekadentna bulumenta tu si u pravu.
Ali su i dalje iznad desnicarske praznoglave bagre, instruisane od strane sluzbi, koja ne kapira procese u savremenom svetu.
Nama trebaju 2 ozbiljne partije levog i desnog centra, a ovo sto se danas predstavlja za desnicu je totalni sljam.

Levi centar da se zalaze za socijalnu pravdu, a ne za LGBT prava, a desni za neke (ne sve) tradicionalne vrednosti, pritom stremeci ka Evropi, i uvazavajuci realni odnos snaga u svetu, kao i REALNU SNAGU SRBIJE.

Do pre 10 godina podela na levo i desno je bila maltene mrtva i zastarela. Kako i treba da bude.
Tek otkako su pojedine (kažem - pojedine) levičarske struje širom planete počele da divljaju zadnjih 10 godina i da uspostavljaju svoj prikriveni model tiranije i diktature, ta ''podela'' se opet aktuelizovala. Pre 10 godina kad bi me neko pitao ili kad bi mi pričao o podeli na levo i desno, pogotovu u Srbiji, reagovao bih (pod)smehom. Jer tad i jeste bilo bezveze i bespredmetno tako gledati na stvari. I u Srbiji i u svetu. Ali eto, u međuvremenu se svašta nešto desilo i izmenjalo.

Mi danas imao suprotan fenomen u svetu. Imaš tkz. levicu koja je potpuno sišla sa uma u nekim ideološkim pitanjima tipa emigracija, ženska prava, transrodnost, homoseksualizam, a u ekonomiji je potpuni eksponent krupnog finansijskog kapitala - podržava štampanje para, ekstremno bogaćenje uskog kruga odabranih i zabole ih uvo za običan narod, njihova radna mesta, zadravstvenu zaštitu, pa na kraju krajeva i političke želje (koga je briga, pošalji 1.8 miliona mail in ballots u Pensilvaniji, primi nazad 2.5 miliona i sve ih broji za Bajdena - demokratija na delu sa devizom "j....beš birački spisak"). Dakle, jedna potpuna ideološka, politička i socijalna dekadencija. Ekstremno su opasni na međunarodnom planu, u ime ideologije započeće ratove (a u stvari radi se o običnom imperijalizmu gde je cilj otimanje resursa), izazvaće neviđenu patnju a da ne trepnu... Što bi prost svet rekao: propast.

Pogledajte malo po YT temu Kalifornije, koju tradicionalno vodi levica... i što se 5 miliona ljudi već odselilo u konzervativne delove USA kao što je recimo Teksas, gde još uvek ima zdravog razuma.

Sa druge strane, smešno ali istinito: političke opcije desno od centra vode računa o socijali, standardu, malim biznisima, kvalitetu škola, bolnica... itd... Opet primer Teksasa...

Sve se obrnulo... tako da tradicionalne definicije više ne važe.

Ponavljam obrisani post, ovaj put sa ublaženom retorikom, da se Admin ne ljuti...
....

Što se Srbije tiče, ideološki gledano imamo:
- postojeću "opoziciju" koja nema ni ideje ni kapacitet da bilo šta uradi na političkom planu, sa podrškom manjom od 10%
- SNS čiju ideologiju ne teško definisati, koji koketira i sa liberalnim delom društva, ali i sa konzervativnim, po načinu vođenja politike je više konzervativan, s tim što je sve to veliko pitanje... liči da je jedina prava ideologija tu "ostani na vlasti i dobro živi od iste!
- SPS koji može sa svakim... ideologija mu je nebitna
- ekstremni desničarski segment koji je toliko mali da je potpuno beznačajan
- ..... i sada tu fali jedna ozbiljna nacionalna konzervativna opcija kojoj bi nacionalni interes iskreno bio primaran u odnosu na evrointegracije. Ovakva opcija ne bi tražila podršku birača na sumanutim napadima na Vučića i njegovu porodicu nego bi pažljivo pratila ponašanje vlasti, isticala sve brljotine i kapitalizovala momenat kada vlast pokuša da napravi neki dil oko Kosova - to je momenat kad Vučić završava svoju karijeru, ili bolje rečeno, kada počinje njegov politički pad.

Ka osnovne ideologe takve konzervativne opcije vidim Miloša Kovića, Milu Lompara i Slobodana Antonića.
Samo treba neko da napravi stranku i da počne polako da radi sa narodom.

Ne bi se složio da imamo Opoziciju. Ako je npr Pozicija za porez na imovinu u kojoj se živi, Opozicija bi trebala biti za njegovo ukidanje; ako je Pozicija za vetroparkove strancima, Opozicija bi trebala biti za po jednu vetroturbinu seljaku na parceli; ako je Pozicija za da postoje veliki zemljoposednici, Opozicija bi trebala biti za ograničenje na max 20 hektara po domaćinstvu i oduzimanje zemlje tajkunima i deljenje narodu; ako je Pozicija za dozvoljavanje življenja migranata i nebelaca u Srbiji, Opozicija bi trebala nudoti njihovo proterivanje; ako je Pozicija za slobodan protok ljudi robe kapitala, Opozicija bi trebala biti za suprotno; ako je Pozicija za obaveznu vakcinaciju, Opozicija bi trebala biti za neobaveznu. Itd... Imamo situaciju da se u svim ovim i drugim ključnim stvarima Pozicija i Opozicija slažu, što govori da samo imamo dve opcije iste Pozicije, tj izbor nam je dozvoljen tipa : hoćete da vas ovim putem vodi Vučić ili neko drugi.

Osnovni problem sa desnicom danas i u svetu i kod nas, je sto je totalno nerealna, evo kod nas se ponasaju kao da Srbija ima 107 miliona stanovnika, i ekonomiju Japana, tj neopevani su grandomani.
Takodje pogresno kapiraju pojam patriotizma i nacionalizma, to je za njih npr "ne damo Kosovo" i tu se prica zavrsava.
Niti da razmisle ko ce da zivi na tom Kosovu, da li zele da placaju Albancima deciji dodatak i penzije, infrastrukturu, ili da npr odgovore na pitanje ko ce da ZIVI U SUMADIJI za 50 GODINA !!!
Pritom vecina (ne svi) nisu i ekonomski patriote, nego kupuju upravo te Zapadne proizvode.

Drugi veliki problem je sto se uvatili nebuloznih teorija zavere.

Levica takodje ima svoje probleme, a to je sto se uvatise ekologije i LGBT prava, umesto socijalnih (da ne kazem klasnih) tema.

UMERENA, REALNA desnica da, ali cim pocne da zastranjuje to postaje zabrinjavajuce.

Evo ja cu prvi zivim u Sumadiji (tacnije zap Srbiji iz odredjenih privatnih razloga) nek mi Srbija da 5 hektara zemlje, posto nemam pocetni kapital (30-100.000 evra kolko to uglavnom kosta, bajke su da moze za džabe i da nece niko) kao ni vecina nas miliona strpana u gradovima. Takodje ako bi Srbija dala ljudima npr 100 hektara na Kosovu, mnogi bi ziveli, i ako bi recimo bilo 200.000 ljudi, oni bi bili jako bogati resursima po osobi na tako veliku povrsinu. Ako bi prodali zemlju (naravno samo gradjani Srbije mogu kupovati zemlju), prihodovali bi stotine hiljada evra, a novi zemljoposednik bi bio opet nas covek po zakonu, resili bi sve svoje zivotne probleme i ako ostanu i ako prodaju, mnogo bolja opcija nego rad u Vuckovoj fabrici za 300 evra. Sa autoputevima danas, možeš biti danas tu za par sati na imanju tamo, pojam staništa se promenio.

@chiko
Odakle ti to da je desnica sklonija teorijama zavere?

To je jedna od stvari koja me iritira cele ove godine. Desi se pandemija, dese se neka iznenađenja, pojave se n-te po redu teorije zavere koje sada dobiju više pažnje nego one pre, zato što su vezane za Kuronu, o kojoj jelte svi pričaju. I PUF! Odjednom su svi stručnjaci za teorije zavere i sociološke fenomene.

Budalaštine. :wink: Čitam o raznim teorijama zavere već 15ak godina. I zato i dajem sebi za pravo da komentarišem mnogo toga oko njih. I za tih 15ak godina, imao sam kontakta sa svim i svačim. Od nebuloza tipa Alex Jones i ostalih koji pričaju o reptilijancima, pa sve do vrlo vrlo racionalnih i osnovanih sumnji kao što su JFK, Watergate, hladnoratovske međusobne podvale, tajna oružja i slično. Imao sam čak i razgovor sa jednim ravnozemljašem, kada sam ga uz još jednog prijatelja pustio da ispriča sve što ima i onda analizirao jedan po jedan element tih verovanja i sumnji. Naravno, objasnio sam zašto te teorije ne piju vodu. Nismo se u svemu složili ali smo slušali jedan drugog i razmenili poglede i stavove. Dakle, nisam diplomirani sociolog, ali se u slobodno vreme bavim raznim stvarima, pa sam se tako nekad bavio i time. I mogu da kažem da zaista ima svega i svačega. Kao u antikvarnici npr. Od žešćih gluposti pa sve do vrlo vrednih i interesantnih, a potpuno nepoznatih stvari.

Elem, tvrditi da su teorije zavere nešto čime se bave desničari je besmislica. Čak i ako se misli na ekstremne i zadrte desničare. To je kao kad bismo rekli da su pro-zapadnjački nastrojene osobe sklonije laganju od pro-istočnjačkih. Ili obrnuto. Niđe veze što bi rekli.

Nego se sad desila Kurona, koja se istovremeno poklopila sa brojnim sukobima i podelama oko Trampa i nekih drugih skandala (Epstajn i rasne podele) i onda maliciozni stvorovi, isti oni koji se kunu u društvene mreže i izanđale medije, uzmu i sve to lepo potrpaju u isti koš. I izvuku zaključak da levica = bastion akademskog razmišljanja, progresivni mudri ljudi koji rade za bolje čovečanstvo, a desnica = zatucane horde mrzitelja koji hoće da uspostave tiraniju a mentalno su bolesni i svi do jednog veruju u svaku teoriju zavere.

Manite me takvih gluposti. Da ne bih počeo i ja da izvlačim šta su sve neke prominentne levačke figure i ličnosti do sad odvaljivale, predlagale i zamišljale, a što se graniči sa ludilom i delirijumom. Samo od one kokoške Alehandre OC se može izvući dovoljno bisera i odvala da se napravi naučno-fantastična (tragi)komedija.
Tako da nemojte da potežete takve insinuacije i provokacije, jer koliko god bilo gluposti među desničarima, nije to ništa naspram levičara.

Ovo ostalo što si rekao je manje više na mestu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808443#p808443:1qfa85gc je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Dec 29, 2020 9:29 pm[/url]":1qfa85gc]@chiko

Nego se sad desila Kurona, koja se istovremeno poklopila sa brojnim sukobima i podelama oko Trampa i nekih drugih skandala (Epstajn i rasne podele) i onda maliciozni stvorovi, isti oni koji se kunu u društvene mreže i izanđale medije, uzmu i sve to lepo potrpaju u isti koš. I izvuku zaključak da levica = bastion akademskog razmišljanja, progresivni mudri ljudi koji rade za bolje čovečanstvo, a desnica = zatucane horde mrzitelja koji hoće da uspostave tiraniju a mentalno su bolesni i svi do jednog veruju u svaku teoriju zavere.

oclicno si ovo rekao

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808440#p808440:yhhv6qe7 je napisao(la):
Earthmoving » Uto Dec 29, 2020 10:25 pm[/url]":yhhv6qe7]Evo ja cu prvi zivim u Sumadiji (tacnije zap Srbiji iz odredjenih privatnih razloga) nek mi Srbija da 5 hektara zemlje, posto nemam pocetni kapital (30-100.000 evra kolko to uglavnom kosta, bajke su da moze za džabe i da nece niko) kao ni vecina nas miliona strpana u gradovima. Takodje ako bi Srbija dala ljudima npr 100 hektara na Kosovu, mnogi bi ziveli, i ako bi recimo bilo 200.000 ljudi, oni bi bili jako bogati resursima po osobi na tako veliku povrsinu. Ako bi prodali zemlju (naravno samo gradjani Srbije mogu kupovati zemlju), prihodovali bi stotine hiljada evra, a novi zemljoposednik bi bio opet nas covek po zakonu, resili bi sve svoje zivotne probleme i ako ostanu i ako prodaju, mnogo bolja opcija nego rad u Vuckovoj fabrici za 300 evra. Sa autoputevima danas, možeš biti danas tu za par sati na imanju tamo, pojam staništa se promenio.
Zivis u Beogradu, jel tako, evo da prodas taj stan sigurno dobijas par hektara najbolje zemlje negde u Zapadnoj Srbiji, naravno ne moze Zlatibor.

@Bender Rodrigez, ne proucavam teorije zavere kao ti, jednostavno me ne zanimaju te gluposti, ono malo sto je doslo do mene, skoro sve je podrzano od nekih desnicara.

Evo u Srbiji, hoces da nabrojimo ko sve podrzava teorije zavere i jel su im stavovi desni ili levi ?
Pa da saberemo, ima sigurno da bude 90 % okorelih desnicara.
Pa i ovde na ovom forumu, taj broj ide skoro do 100 %.

Evo nek se javi neki levicar diskutant koji podrzava teorije zavere !!!
A ja ti mogu odmah navesti par komada komentatora extremnih desnicara koji ih podrzavaju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808557#p808557:2bsmcvay je napisao(la):
puzzle » Sre Dec 30, 2020 11:43 am[/url]":2bsmcvay]
Ideje tradicije takođe se vrlo dobro koriste kao malj protiv bilo kakvog kritičara ove vlasti ("pa šta ako je spomenik koštao milijardu dinara? VI MRZITE STEFANA NEMANJU ZNAČI"), prosto bi bilo lekovito iskulirati se malo i srediti neke realne probleme. Možete videti na nacionalnim televizijama isto porast nacionalno-fokusiranih emisija koje mantraju jedne te iste stvari ("Ja volim Srbiju", "S Tamarom u akciji", "Kuhinja mog kraja", "Vesela Srbija", "Nećete verovati"...), od kojih neke imaju zaista lepu poentu promocije domaćeg turizma, ali je i vrlo interesantno koliko je to pogodan opijum prosečnom Srbinu.
Ne slažem se s ovim delom. Ma koliko ja ne podnosio ovu vlast (mada sam u stanju da je pohvalim za ono što zasluži i ne stidim se toga, kao što se ne stidim ni da je napenalim), a još više one koji je brane, na konkretnoj temi o spomeniku Stefanu Nemanji nisam primetio toliko tog korišćenja tradicije i desničarskih stavova u odbrani istog. Da ima nekih pojedinaca koji gaje fašističke ideje i kojima se svuda priviđaju ''komunjare'', ima ih. Ali većina ovih što ''dobacuju za astalom'' cinizmom i ironijom braneći svaki, ali baš svaki aspekt spomenika (od izgleda koji je subjektivna stvar pa sve do cene koja baš i nije subjektivna i diskutabilna stvar...) mi ne deluju kao neki tradicionalisti. Nego prosto kao obični simpatizeri aktuelne garniture. Iz mnogih i raznih razloga. A mislim da ima tu i ljudi koji su nekada bili bliski (dakle ne na strani, ali po stavovima bliski) prethodnim vlastima ali su ih one toliko razočarale i iznervirale, da su se toliko odbili od njih, da su otišli u drugu krajnost i privoleli ove sadašnje. Znam lično neke takve primere, pa što ih ne bi bilo i na forumu. Ne kažem da to tako treba, ali razumem taj fenomen i ne iznenađuje me.

Ovo za kvizove i emisije... Ja sam do sad video samo ''Ja volim Srbiju'' (i to u gostima, pošto kod kuće TV koristim samo za filmove) i mada jeste malo... aaa realno ume da bude malo tupavo ponekad... nisam osetio neke vibracije nacionalizma. Ali za ove druge ne mogu da tvrdim pošto ih ne gledam. NO... da RTS jeste još jedan u nizu licemera i podanika vlasti, s tim se potpuno slažem.

Inače svaka čast za onaj snimak u gornjem postu, dao sam ti pohvalu za to i prosledio taj snimak dalje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808577#p808577:g0ckl136 je napisao(la):
chiko » Sre Dec 30, 2020 12:16 pm[/url]":g0ckl136]@Bender Rodrigez, ne proucavam teorije zavere kao ti, jednostavno me ne zanimaju te gluposti, ono malo sto je doslo do mene, skoro sve je podrzano od nekih desnicara.

Evo u Srbiji, hoces da nabrojimo ko sve podrzava teorije zavere i jel su im stavovi desni ili levi ?
Pa da saberemo, ima sigurno da bude 90 % okorelih desnicara.
Pa i ovde na ovom forumu, taj broj ide skoro do 100 %.

Evo nek se javi neki levicar diskutant koji podrzava teorije zavere !!!
A ja ti mogu odmah navesti par komada komentatora extremnih desnicara koji ih podrzavaju.
Ne proučavaš ali si opušteno sebi dao za pravo da iste komentarišeš, ismevaš i sve trpaš u isti koš. Što je trend cele ove godine.

Šta da mi nabrajaš? Pa ja sam već na temi o epidemiji jednom nabrojao neke od najpoznatijih i najintrigantnijih teorija zavere sa ovih prostora. Ali ne one u rangu ''u Barajevu postoji HAARP kojim nam prže mozgove'' nego konkretne skandale i afere, na koje i dalje nema odgovora.

Šta, hoćeš da mi kažeš da u istinu o ubistvu gardista u Topčideru sumnjaju samo desničari? Ili u istinu o ubistvu Đinđića? Kako da ne.
Sad ćeš verovatno da mi kažeš ''a paa neee, to sa gardistima je afera, a ovo o čemu ja pričam su baš teorije zavere''. Epa, netačno. I jedno i drugo su teorija zavere. Teorija da neka grupa subverzivno radi protiv naroda ili krije nešto od njega. Samo što nisu istog ranga, prirode i verovatnoće. Nisu u istoj kategoriji, na istom podeoku skale da se tako izrazim. Ali i jedno i drugo su teorija zavere.

Al naravno, šta to tebe briga... ti se ''ne baviš time, tebe ne zanimaju te gluposti''. Ti si viši od toga. Ti si poput psihijatra koji bi da se bavi ekstraordinarnim a neobjašnjenim ponašanjima nekih ljudi, ali bez ikakvog razgovora i istraživanja toga što mu neko opisuje. Nego samo da sedi u fotelji i da komentariše sa daljine koga pustiti napolje a koga zatvoriti. :kafa: Pa super, po toj logici i ja sam vrhunski doktor. Delim ljude na tri kategorije: 1) one koji se ne žale na bolove - i njima kažem ''ti si zdrav'', 2) one koji se žale na bolove i tegobe - i njima kažem ''ti si bolestan'', i 3) one koji su se žalili ali sada više ne - e njima kažem ''ti si izlečen'' . Nebitno dal se više ne žali zato što je ozdravio ili što je pokojnik, on je za mene izlečen. E tako i ja vidim te aktuelne i trenutno popularne slepačke podele teorija zavera od strane ljudi koji o istima pojma blagog nemaju osim onoga što su čuli iz slepačkih plaćeničkih medija.

Опште је познато да је савремена квазилевица за науку... рецимо, кад укине полове, мушки и женски, то је наука.

Tačno, odličan primer.

Nekada se o homoseksualnosti, transrodnosti i sličnim dešavanjima istraživalo i još bitnije - pričalo - kroz kontekst endokrinologije, biologije i psihijatrije / psihologije (zavisno od slučaja i okolnosti). Da, bilo je tu i nekih vrlo zatucanih i ograničenih pogleda i metoda s kojima se nikad neću složiti. Ali bilo je i istraživanja zašto se to dešava, kako i, ajde da se ovako izrazim - šta medicinski i sociološki preduzeti u takvim situacijama. I bilo je insistiranja na tome da sve stvari zovemo pravim i realnim imenom. E danas toga više nema. Niko se više ne usuđuje da otvoreno i javno radi studije o tome. Stari termini i opisi su likvidirani. A odgovor na svaku dilemu je: ''pa dobro, neka bude tako. '' Kao, ju vidi desilo se nešto relativno ekstraordinarno. Pa dobro, ništa, neka ga tako. Nećemo da probamo da razumemo zašto i kako. Nećemo da budemo zli i bezosećajni postavljanjem pitanja.

I onda levičari mic po mic dovedu celu stvar do tačke gde: muškarac se izjasni kao žena, ode na ženske sportove, i potamani svu konkurenciju, transrodna osoba pokušava zakonski da natera žene na radnje koje one ne žele, niti su dužne da rade, vlasti u pojedinim delovima sveta registruju i tvrde da postoji 30,40,50... različitih polova i horde pojedinaca izvoljevača od kojih svako zahteva posebnu kategoriju objekata i predmeta za sebe inače se odmah pokreće sirena i kuknjava o ''kršenju ljudskih prava''.

Da li je to razumno i logično? Neću da pitam da li je to normalno, jer ono što je nekad bilo normalno, danas je rastegnuto i zlostavljeno do bolesti. Nego pitam, da li je to u skladu sa zakonima osnovne logike i razuma?

A sve to je rezultat levičarskog delovanja zadnjih 10ak godina. Tačnije, ekstremne levice. O kojoj ni ja nisam razmišljao do pre par godina, jer kao što rekoh, nisam delio politiku na tu zastarelu podelu. Ali iz godine u godinu, kako ludilo sve više narasta, a i kako su sami ti ljudi o kojima pričam, počeli da dele sve na levo i desno, na crno i belo, nema mi druge nego da koristim tu terminologiju i podelu.

Ja ne znam kako su te teme uopšte relevantne u Srbiji, gde gej ljudi nemaju ni približno jednaka prava, ni kakve veze to ima sa domaćom politikom. Malo siđite sa Brejtbarta.

Nema veze s domaćom politikom? Nemaju prava? Jel si pogledao skoro ko ti je premijer?

Jel si uporedio posećenost gej parade 2010. godine, kad je bio haos i karambol a raspoloženje u javnosti užasno... i 2018. godine, kad se uveliko znalo da će sve proteći mirno i da može da dođe svako ko želi.

I u jednom i u drugom slučaju nije bilo više od 1000 ljudi. Sa sve stranim zvanicama i strejt gostima. Šta ti to govori? I ne, ako misliš da ja smatram da gejeva nema u Srbiji, grešiš. Znam da ih ima, i to podosta. Ali mene zanima kako to da niko od njih ne ide i ne zanima se za parade, Bobane, Brnabićke Karleuše i ostale te što se busaju po javnosti.

P.S.
Kakav Brejtbart čoveče, o čemu ti pričaš... Ja ako sam triput otišao na taj sajt.Iz posta u post, samo pokazuješ koliko isključivo razmišljaš.

Ja se prvi slažem da u Srbiji nemaju dovoljno prava - da treba mnoge životne odnose kod istopolnih zajednica pravno regulisati, što će se verovatno i desiti, i treba - ali, kako je ovo globalno doba, nećemo se ograničiti na trenutnu lokalnu stvarnost, jer je ona dijalektički povezajna sa svetskom.

Kao što ti već jednom napisah, izađi malo iz svog Venovog dijagrama. To što je Ana Brnabić premijer ne znači ništa običnoj gej osobi, jer ona ništa nije promenila, to je samo tipična vučićevska manipulacija za Zapad. Ona tehnički nije majka svom sinu, nije u braku sa svojom partnerkom, ali se svi prave da jeste, i ona je JEDINA koja ima takve privilegije u Srbiji, toliko da su joj i čestitali na detetu. Neću da te otpužujem za zlo jer se praviš da to ne vidiš... ali jeste zlo. Što se Parade tiče, ljudi se plaše i dalje, jer nije jedini neprijatelj direktno nasilje. Dosta je da se pojaviš pa te vidi Pera i Žika na TVu pa ti je*******u mater posle. Mali je broj ljudi koji smeju da se pojave i žive javno kao gej osobe.
Taj "trans strah" je samo prepakovana homofobija iz 70ih (koju lokalno nismo nimalo preboleli), dok je realnost da je to grupacija koja ima najviši rizik od siromaštva, društvenog isključenja i samoubistva. Kao da Jevreje u logoru optužuješ da otimaju hranu poštenom Nemcu.

Ma jeste kako da ne. Eno, svake noći horde nasilnika patroliraju gradom i love gejeve da ih tuku...

To pričaj nekome ko ne živi u Srbiji i ko ne zna gej osobe.
Jbt ispade Srbija najveći Mordor na svetu... Posle Rusije, naravno.

A što se trans osoba tiče, samo 5% od svih koji se deklarišu i eksponiraju da su transrodni, zaista to jesu. Podatak je od jednog psihijatra iz poznatog instituta. Kod većine ovih drugih, to je psihološki problem, odnosno manifestacija. A ne psihosomatsko stanje sa opravdanim razlogom za operaciju i/ili promenu izgleda i ponašanja.

Vrh