Pa sam si napisao da se tu dodaju razne stvari, trudnica magično dobije veću platu pred porodiljsko (a razliku vraća na ruke), bonusi na kraju godine... Ja ne sumnjam u taj podatak ako uzmem da je neki BG minimalac oko 60k, to je 500e. Dakle od 800,000 zaposlenih dovoljno je da 13% tj oko 100,000 ljudi ima veću platu od proseka u rasponu od 1500-10k evra, a da ostali svi budu na minimalcu i dobićeš taj prosek. A pošto nisu svi na minimalcu nego imaš i one koji rade za 600-700... evra onda je još lakše i manji broj ljudi iznadprosečnih primanja je potreban. Dakle ako uzmemo kompletno stanovništvo od 1,7m dovoljno je da manje od 1% stanovnika ima potrebnu platu za taj prosek što se vidi i po cenama stanova i kupovinama.
Trudnica je nebitna, imam mnogo teze slucajeve i konkretnije, siguran sam da svi znaju. Naravno, ne bih nista da pisem da ih nikako ni najmanje ne bi neko povezao o kome se radi.
Opet, po stoti put, sve je to tacno sto pises, i tako se nabijaju brojevi. Samo na to, imamo i pataloske lazove i manipulatore. Znas li sta znaci biti patoloski lazov?
Juce se povela prica, kao, sta znaci uopste imati puno para, pa se uvek na to nadoveze prica o tome u fazonu, sta ce onome sto ima milijardu da se cima, laze, petlja, krade... da bi imao i milijardu i pet miliona.
Ne moze se mozgom normalne osobe i ne mozes kroz prizmu normalnog coveka sagledavati kako rade takvi njihovi mozgovi.
Ne postoji kod patolskih lazova taj deo gde ce on sad ovde da laze, a na drugom mestu da ispadne fer.
Ozbiljna je to masinerija, ti Maricu spinuj i laziraj ovo, Vucicevicu ti ovo, ti Mali ovo, vi ovde manipulisite ovim, vi tamo onim...
Kad saberem ove tvoje cifre, dobicu koji prosek? Ti si sa tim odokativnim ciframa dobio prosek od bas tacno 1050 evra?
Ponavljam, desava se i to sto sve sto ti pricas i sto isto ne valja i nije odraz pravog stanja i plus se na to dodaje.
Ne uvelicavaju oni i ne dizu sa 300 na 1050, ali odredjeni broj na razne nacine i raznim sredstvima manipulicije laziraju, pa dobijemo tu magicno cifru - tamo je plata preko 1000 evra.