Не тумачиш добро бројеве, јер је ова анкета рађена на узорку реалних људи, а не бирачког списка. Зато ће излазност бити око 50%, па ти рачунај колико је 30% од тога, наспрам 35% од 60%. Нека Ђилас има и 1%, небитно је. Битан је синергетски ефекат, кога нема јер ова двојица воде неку своју борбу преко наше грбаче. Свако ко се опредељује за некога од њих, наспрам свеукупног јединства ради за власт, и на дужи, и на краћи рок. Синергетски ефекат са окосницом СПН, НАДА би донео преко 45%, и власт у граду.
Imamo razlicita misljenja i to je to.
Ja verujem u energiju i nove ljude, ne u taj sistem u kome smo zaglavljeni decenijama i gde konstantno pola ljudi ne izlazi na izbore.
Verujem da ovaj grad ima snagu da oduva radikale, a ne da Djilasi, Ponosi, Jovanovici... navlace nekih 300 000 glasova i predstavljaju to kao uspeh. I uvek se nekako savrseno sabotiraju pred izbore i nikad ne dodju do 55 odbornika. Ili daju neke izjave, ili izbacuju neke ljude koje niko ne voli, ili se raspadnu, ili neki Tadic ide samostalno pa ne predje cenzus i usere sve, ili sad furaju neki lazni bojkot...
U tih 45 posto glasova, koji bi se pretvorili u 50 plus mesta u skupstini Beograda, sam prestao da verujem. Da je realno i moguce, vec bi se dogodilo.
Kreni-Promeni je prvi rekao ono sto ja mislim, manimo se navlacanja tih 45 posto, nadjimo drugih 45 posto. Postoje drugi ljudi, u stotinama hiljada se mere samo u Beogradu i nikada ni ne izlaze na izbore bas zbog Djilasa i ekipe.
Djilas, Marinika, Ponos, Nova, Danas, N1, Kesic... ne mogu da dobace do tih 45 posto. Uzmimo od te ekipe jedan dobar deo i koncentrisimo se na apstinente i spavace.
Da su tih 45 posto ostvarivi, desili bi se do sad. Ne mozemo mi pricati sta bi bilo kad bi bilo da se Djilas i BB nisu razdvojili jer oni su takvi da moraju da se razdvoje, bilo zbog toga da im je to naredjeno, bilo jer su id***, sto dokazano jesu...
Tako da, tih 45 posto u stvari ni ne postoji.
A postoji drugi put koji lagano moze dovesti do vise od tih 45 posto. I Kreni-Promeni je to prepoznao i promovise i imaju moju podrsku.
I to ce se desiti, ako ne sad, sledeci put, ako ne od strane Kreni-Promeni, onda drugi put od nekog drugog.
Ali to je jedini put. Po mom misljenju, naravno.