Upravo je ključno, jer ako neko potencira svoju pripadnost nekoj partiji i ideologiji onda je to za njega argument, a ako o tome ne govori, čak insistira na tome da nastupa kao slobodnomisleće biće, onda to treba poštovati. Mišljenja i stavovi će se uvek podudarati sa nečijom politikom i ići na nečiju vodenicu, ali to sve i da ima veze sa nečijom pripadnošću nije važno za raspravu dok on sam svoju pripadnost ne uzima kao argument i vrednost po sebi. To znači da neko tvrdi ja sam opozicija i ja sam u pravu zato što sam opozicija, ili ja sam na vlasti to znači da sam u pravu jer da nisam ne bih bio na vlasti. To su kvaziargumenti izvučeni iz pripadnosti nekoj vrsti ideja, stavova, princiap i sl. .. U svojim postovima ja uopšte ne potenciram ničiju pripadnost ni svoju ni sagovornikovu, već govorim sa stanovišta razumevanja političkih dešavanja i njihovih posledica. ...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757748#p757748:1d0rgo0p je napisao(la):solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Nije uopšte potrebno da se neko decidirano deklariše kao pristalica neke partije, pokreta ili politike, da bi propagirao stavove tih navedenih.
Ne nije mi ni malo bitno šta ti misliš o meni niti da li ćeš menjati mišljenje o bilo čemu, već mi je bitno da kada se o nečemu raspravlja to počiva na argumentima vezanim za temu, a ne skretanje u prozivke ko je čiji i tako obesmišljava svaka analiza i promišljanje. Ja tebe ni u šta ne ubeđujem niti imam nameru, već iznosim svoje argumente, stavove i mišljenja i suprotstavljam ih ili nadopunjavam sa tvojima. Moj cilj je da u razmeni mišljenja učinim vlastito mišljenje kvalitetnijim i ispravnijim, a ne da bilo koga ubeđujem u bilo šta. Kakva je to rasprava u kojoj ćeš ti ubacivati podrugljive i omalovažavajuće primedbe o gramatici, političkoj pripadnosti, ubeđivanju i sl.? Čemu takve primedbe služe i mogu da doprinesu kada je recimo tema o nedavno održanim izborima, njihovim posledicama, naknadnoj pameti o tome šta je trebalo a šta nije itd.? Mislim da je pitanje o potpisanim listama i cenzusu ono o čemu na ovoj temi ima da se rasparavlja, a ne da li je neko ovo ili ono i kao nekakvo dokazivanje da jeste ili nije. ...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757748#p757748:1d0rgo0p je napisao(la):solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Ako ti je stalo i ako ti je uostalom bitno da promenim mišljenje o tebi, onda moraš i da me ubediš da sam pogrešio. A to se ne postiže odgovorom da nemaš ti šta da me ubeđuješ, jer šta god da kažeš, ja ću i dalje tvrditi to što tvrdim i imati isto mišljenje.
Kao što si izneo stav da te ne interesuje ko vlada već kako se vlada i šta svi od toga imamo, tako i rasprava o tome ima smisla s obzirom na uzroke i posledice, a ne na uzajamna optuživanja i etiketiranja.
Kao što napisah prethodno, nebitno je šta ćeš da misliš o meni, samo je beskorisno da to potenciraš u raspravi.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757748#p757748:1d0rgo0p je napisao(la):solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Kao što rekoh u prethodnom pasusu, ako hoćeš da promenim mišljenje o tebi, onda treba i da me ubediš u to. A to se ne postiže izvrtanjem onoga što sam napisao, za početak. Eto sada barem znaš u kojem smeru da ideš.
Rekao sam da onome koji nije na legalan način došao do potrebnog broja potpisa da bi mu lista bila validna, nije u interesu da optužuje bilo koga drugog, jer zna da i taj drugi ima iste te dokaze protiv njega (prvog).
Nikakvo izvratanje nije namerno napravljeno, već ako si potencirao potpisivanje lista i sumnju da tu postoji mešetarenje onda je jasno da od mešetara ne treba očekivati da sami sebe optuže i osude. Ako sam nešto pogrešno razumeo ispravi me.
Nije tvoje da mi određuješ u kom smeru da idem kada je u pitanju argumentacija, baš kao što nije dobro da ocenjuješ nečiju pismenost, pripadnost, ciljeve itd. Držimo se tematike i onda ćemo imati polodotvornu raspravu.
U vezi legalnosti treba podneti prigovor na odgovarajuću adresu, ako se sumnja da postoji kršenje zakona. To što ni jedna lista nije podnela prijavu u vezi toga, bar ja ne znam, već jedino što se čulo jeste Radulovićevo javno optuživanje Trifunovića da mu Vučić prikuplja glasove, govori da je sve bilo u granicama zakonitosti. ... No, izgleda da nikome nije ni bilo bitno, jer su svi znali da vlast ima ogromnu podršku i da ni jedna kombinacija opoziciji ne omogućava ništa drugo osim da ostane opozicija sa kojim mandatom više ili manje. Bojkot nije bio rezultat totalitarnog mraka, već političke nemoći. Očigledno da deo opozicije ne zavisi od poslaničkih plata i sredstava finansiranja parlamentarnih aktivnosti, već uvek mogu da krenu u kampanju sa dovoljno sredstava. No, kada nemaš šta da ponudiš onda se pozivaš na totalitarizam i autokratiju. Da je ovo slučaj nakon 10 godina vladavine i pada svih parametara, posebno ekonomskih, izolacije države, zatvaranja političkih protivnika, kako to rade aotokratski i diktatorski režimi onda bi se moglo govoriti o tome, a ovako imamo samo dublje ukopavanje i praktično neograničenu vladavinu jedne partije. ...
Kod dela protestana zasigurno jeste tako, ali taj deo nije bio ni najuticajniji ni dovoljno moćan da bilo šta spreči, već su se iskristalisali raznorazni ekstrmisti sve se pretvorilo u haos i bezumlje. Malo je čudno da se toliko brzo spontano okupljanje građana pretvori u rušilačko delovanje raznoraznih ekstremista. Ko je njih tako brzo informisao i organizovao? Pre će biti da je neko od početka imao uvid u sve i dirigovao situacijom u smeru u kojem je hteo. To je generalno specijalnost tajnih službi. One tako deluju. Neuverljivo je da je sve sama organizovala vlast, i protest protiv same sebe i vandalske ispade. ...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757748#p757748:1d0rgo0p je napisao(la):solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Dokazi da su protesti imali za cilj mirno iznošenje stava neslaganja sa odlukama predsednika, je to što dva dana nije bilo nikakvih incidenata, i što je jedan dan sprečen pokušaj izazivanja nereda.
Predstavio dokaz u vidu brojki u koje je "imao uvid" iz "poudzanih izvora"?! To nije dokaz. Dokaz je makar kopija potpisanih dokumenata u kojima se vide nesaglasnosti između brojeva i nedvosmislenost tumačenja jednog i drugog. ... To niti su ponudili, niti nameravaju. Bačena je udica pa ko se upeca upeca, to tako izgleda. Državni tužilac samim tim nema osnova za bilo kakvo delovanje, a nisam primetio da BIRN poziva nekoga da proveri njihove sumnje. ...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757748#p757748:1d0rgo0p je napisao(la):solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Samo ti nastavi da očekuješ da ti BIRN predstavi dokaze koje je već predstavio.