Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757748#p757748:1d0rgo0p je napisao(la):
solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Nije uopšte potrebno da se neko decidirano deklariše kao pristalica neke partije, pokreta ili politike, da bi propagirao stavove tih navedenih.
Upravo je ključno, jer ako neko potencira svoju pripadnost nekoj partiji i ideologiji onda je to za njega argument, a ako o tome ne govori, čak insistira na tome da nastupa kao slobodnomisleće biće, onda to treba poštovati. Mišljenja i stavovi će se uvek podudarati sa nečijom politikom i ići na nečiju vodenicu, ali to sve i da ima veze sa nečijom pripadnošću nije važno za raspravu dok on sam svoju pripadnost ne uzima kao argument i vrednost po sebi. To znači da neko tvrdi ja sam opozicija i ja sam u pravu zato što sam opozicija, ili ja sam na vlasti to znači da sam u pravu jer da nisam ne bih bio na vlasti. To su kvaziargumenti izvučeni iz pripadnosti nekoj vrsti ideja, stavova, princiap i sl. .. U svojim postovima ja uopšte ne potenciram ničiju pripadnost ni svoju ni sagovornikovu, već govorim sa stanovišta razumevanja političkih dešavanja i njihovih posledica. ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757748#p757748:1d0rgo0p je napisao(la):
solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Ako ti je stalo i ako ti je uostalom bitno da promenim mišljenje o tebi, onda moraš i da me ubediš da sam pogrešio. A to se ne postiže odgovorom da nemaš ti šta da me ubeđuješ, jer šta god da kažeš, ja ću i dalje tvrditi to što tvrdim i imati isto mišljenje.
Ne nije mi ni malo bitno šta ti misliš o meni niti da li ćeš menjati mišljenje o bilo čemu, već mi je bitno da kada se o nečemu raspravlja to počiva na argumentima vezanim za temu, a ne skretanje u prozivke ko je čiji i tako obesmišljava svaka analiza i promišljanje. Ja tebe ni u šta ne ubeđujem niti imam nameru, već iznosim svoje argumente, stavove i mišljenja i suprotstavljam ih ili nadopunjavam sa tvojima. Moj cilj je da u razmeni mišljenja učinim vlastito mišljenje kvalitetnijim i ispravnijim, a ne da bilo koga ubeđujem u bilo šta. Kakva je to rasprava u kojoj ćeš ti ubacivati podrugljive i omalovažavajuće primedbe o gramatici, političkoj pripadnosti, ubeđivanju i sl.? Čemu takve primedbe služe i mogu da doprinesu kada je recimo tema o nedavno održanim izborima, njihovim posledicama, naknadnoj pameti o tome šta je trebalo a šta nije itd.? Mislim da je pitanje o potpisanim listama i cenzusu ono o čemu na ovoj temi ima da se rasparavlja, a ne da li je neko ovo ili ono i kao nekakvo dokazivanje da jeste ili nije. ...
Kao što si izneo stav da te ne interesuje ko vlada već kako se vlada i šta svi od toga imamo, tako i rasprava o tome ima smisla s obzirom na uzroke i posledice, a ne na uzajamna optuživanja i etiketiranja.

solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Kao što rekoh u prethodnom pasusu, ako hoćeš da promenim mišljenje o tebi, onda treba i da me ubediš u to. A to se ne postiže izvrtanjem onoga što sam napisao, za početak. Eto sada barem znaš u kojem smeru da ideš.
Rekao sam da onome koji nije na legalan način došao do potrebnog broja potpisa da bi mu lista bila validna, nije u interesu da optužuje bilo koga drugog, jer zna da i taj drugi ima iste te dokaze protiv njega (prvog).
Kao što napisah prethodno, nebitno je šta ćeš da misliš o meni, samo je beskorisno da to potenciraš u raspravi.
Nikakvo izvratanje nije namerno napravljeno, već ako si potencirao potpisivanje lista i sumnju da tu postoji mešetarenje onda je jasno da od mešetara ne treba očekivati da sami sebe optuže i osude. Ako sam nešto pogrešno razumeo ispravi me.
Nije tvoje da mi određuješ u kom smeru da idem kada je u pitanju argumentacija, baš kao što nije dobro da ocenjuješ nečiju pismenost, pripadnost, ciljeve itd. Držimo se tematike i onda ćemo imati polodotvornu raspravu.
U vezi legalnosti treba podneti prigovor na odgovarajuću adresu, ako se sumnja da postoji kršenje zakona. To što ni jedna lista nije podnela prijavu u vezi toga, bar ja ne znam, već jedino što se čulo jeste Radulovićevo javno optuživanje Trifunovića da mu Vučić prikuplja glasove, govori da je sve bilo u granicama zakonitosti. ... No, izgleda da nikome nije ni bilo bitno, jer su svi znali da vlast ima ogromnu podršku i da ni jedna kombinacija opoziciji ne omogućava ništa drugo osim da ostane opozicija sa kojim mandatom više ili manje. Bojkot nije bio rezultat totalitarnog mraka, već političke nemoći. Očigledno da deo opozicije ne zavisi od poslaničkih plata i sredstava finansiranja parlamentarnih aktivnosti, već uvek mogu da krenu u kampanju sa dovoljno sredstava. No, kada nemaš šta da ponudiš onda se pozivaš na totalitarizam i autokratiju. Da je ovo slučaj nakon 10 godina vladavine i pada svih parametara, posebno ekonomskih, izolacije države, zatvaranja političkih protivnika, kako to rade aotokratski i diktatorski režimi onda bi se moglo govoriti o tome, a ovako imamo samo dublje ukopavanje i praktično neograničenu vladavinu jedne partije. ...

solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Dokazi da su protesti imali za cilj mirno iznošenje stava neslaganja sa odlukama predsednika, je to što dva dana nije bilo nikakvih incidenata, i što je jedan dan sprečen pokušaj izazivanja nereda.
Kod dela protestana zasigurno jeste tako, ali taj deo nije bio ni najuticajniji ni dovoljno moćan da bilo šta spreči, već su se iskristalisali raznorazni ekstrmisti sve se pretvorilo u haos i bezumlje. Malo je čudno da se toliko brzo spontano okupljanje građana pretvori u rušilačko delovanje raznoraznih ekstremista. Ko je njih tako brzo informisao i organizovao? Pre će biti da je neko od početka imao uvid u sve i dirigovao situacijom u smeru u kojem je hteo. To je generalno specijalnost tajnih službi. One tako deluju. Neuverljivo je da je sve sama organizovala vlast, i protest protiv same sebe i vandalske ispade. ...

solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":1d0rgo0p]Samo ti nastavi da očekuješ da ti BIRN predstavi dokaze koje je već predstavio.
Predstavio dokaz u vidu brojki u koje je "imao uvid" iz "poudzanih izvora"?! To nije dokaz. Dokaz je makar kopija potpisanih dokumenata u kojima se vide nesaglasnosti između brojeva i nedvosmislenost tumačenja jednog i drugog. ... To niti su ponudili, niti nameravaju. Bačena je udica pa ko se upeca upeca, to tako izgleda. Državni tužilac samim tim nema osnova za bilo kakvo delovanje, a nisam primetio da BIRN poziva nekoga da proveri njihove sumnje. ...

Nadamo se još većem rastu nezadovoljstva i protesta kako prihodi Vučkove države padaju, za sad se zadužuje ali ako ovako nastavi neće moći isplaćuje plate javnom sektoru i penzije u ovom obimu, pa će nastaviti povećavati starosnu granicu za penziju, plus smanjivace plate & penzije. Dok istovremeno poskupljuje akcize za gorivo i struju. Time su ljudi u sve lošijoj poziciji i sve nezadovoljniji. Medjutim pošto je kriza i na Zapadu, neće biti izduvnog ventila, oni zatvaraju svoje tržište rada i granice, tako da će ključanje morati se oslobodi u Srbiji, ne kao ventil napolju. Takođe posledica trenutnog Vučićevog zaduživanja koji će se približiti 100% BDPa je da Srbija postaje Serbia Corp koja usled duga prelazi u vlasništvo i upravljanje od strane poverilaca, kreditora, čime se ukida demokratija. Tako da u svemu ovome lošem, može biti i dobro, rast nezadovoljstva za još masovniji pokret za skidanja Diktatora. Kad? Pa svakim danom je kriza sve osetnija, mislim da on ima rezerve još koji mesec pre kolapsa sistema. Naravno, oni koji su van sistrma, na svojoj zemlji, koji sami proizvode sebi hranu, imaju svoj ozvor energije preko solarnih panela i grejanja... će najmanje biti na udaru propadajuće države, džina koji pada i vuče sve za sobom.

Kakva je ovo glava. To je taj famozni duboko zamišljeni pogled u daljinu.
pajdo.jpg

Zatvorski basket tim ce imati skolovanog trenera.

Ja stvarno ne znam što Čedi posvećuju tolku pažnju kad je na Izborima bio skoro zadnji. Ako je to kod njega i Vulina što su pripadnici romske manjine, nek im lepo daju mesto u vlasti kao i svakoj manjini shodno zakonu Srbije. Ovde je problem što se manjine pokušavaju prikazati kao srpski političari, a istina je da oni to nisu.

Nema veze sa time da li su ili nisu Romi. Vučiću je potreban taj tip lažne opozicije. Razlika između one druge opozicije je u tome što "njegova opozicija" gostuje na Pinku i Hepiju (Šešelj, Čanak, Čeda...)

A i videli smo na jednom snimku da je Čeda bio na proslavi pobede SNS na izborima. Da li je bio celo veče iloi samno jedno kratko vreme, to ne znam.

Svu bedu tzv opozicije vidimo sada kada Bosko O. i Vuk J. pokusavaju da izmole EU da ucinu nesto protiv rezima.
Vidimo sav jad i infantilnost urbane nasih intelektualaca.

Slobodu vam niko nece dopneti spolja.
Za slobodu moramo sami da se izborimo.

Rekao si na 158.strani tj.slozio si se sa postom koji kaze da nema promene bez zapada :)

U Srbiji ne postoji opozicija. Đilas radi za Vučića. SRS, SZS, Zavetnici, UDS, SPS, PSG... Sve su to kupljeni ljudi. AV kupio Sergeja, Đilas mu lažni oponent, Zavetnici ruska filijala, Šešelj kupljen. Živković, Tadić i "demokrate" su potpuno nebitni, zajedno ne mogu da skupe 5%. Vidite da niko ne komentariše pregovore u Briselu. Svi ćute i čekaju da Vučić skine to breme "Kosova" sa pleća Srbije. Pregovori su čista prevara. Kreću od "lakših" tema, a u stvari sve više ukidaju "Srbiju" na Kosovu. Imovina, nestala lica, sve je to deo plana da se prvo reše "lakše" teme, a onda da na kraju ostane samo to priznanje. Daće Vučić celo Kosovo, unitarno, bez ikakvih ustupaka za Srbe. Srbija će dobiti lažno obećanje da će za recimo pet godina pristupiti EU. Ekonomski paket, pristup EU, neka lažna obećanja Prištine da će procesuirati zločince iz redova OVK itd... Naravno da od toga neće biti ništa. Njima država počiva na terostima, a prava Srba ih ne zanimaju. Šikaniraće ih dok se ne isele. Počeće da naseljavaju Albance i na sever, da malo provociraju Srbe. Zabraniće srpsku zastavu na KiM, prisvojiće crkve. Samo budale veruju u "multietničko" Kosovo. Evropa će ćutati i neće ni komentarisati dešavanja. Nas će udariti po ušima svaki put kada prigovorimo. To je to. Sledeća misija BiH i sledeći uslov za ulazak u EU. Naravno, priznanje da je u Srebrenici bio genocid. Onda granica sa HR. Možda i autonomija za Sandžak, ko zna. To je budućnost Srbije u koju verujemo.
Politička scena ne postoji, zato je i ne komentarišem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757929#p757929:3nhq4ot7 je napisao(la):
Koniljo » Sub Jul 18, 2020 5:40 pm[/url]":3nhq4ot7]U Srbiji ne postoji opozicija. Đilas radi za Vučića. SRS, SZS, Zavetnici, UDS, SPS, PSG... Sve su to kupljeni ljudi. AV kupio Sergeja, Đilas mu lažni oponent, Zavetnici ruska filijala, Šešelj kupljen. Živković, Tadić i "demokrate" su potpuno nebitni, zajedno ne mogu da skupe 5%. Vidite da niko ne komentariše pregovore u Briselu. Svi ćute i čekaju da Vučić skine to breme "Kosova" sa pleća Srbije. Pregovori su čista prevara. Kreću od "lakših" tema, a u stvari sve više ukidaju "Srbiju" na Kosovu. Imovina, nestala lica, sve je to deo plana da se prvo reše "lakše" teme, a onda da na kraju ostane samo to priznanje. Daće Vučić celo Kosovo, unitarno, bez ikakvih ustupaka za Srbe. Srbija će dobiti lažno obećanje da će za recimo pet godina pristupiti EU. Ekonomski paket, pristup EU, neka lažna obećanja Prištine da će procesuirati zločince iz redova OVK itd... Naravno da od toga neće biti ništa. Njima država počiva na terostima, a prava Srba ih ne zanimaju. Šikaniraće ih dok se ne isele. Počeće da naseljavaju Albance i na sever, da malo provociraju Srbe. Zabraniće srpsku zastavu na KiM, prisvojiće crkve. Samo budale veruju u "multietničko" Kosovo. Evropa će ćutati i neće ni komentarisati dešavanja. Nas će udariti po ušima svaki put kada prigovorimo. To je to. Sledeća misija BiH i sledeći uslov za ulazak u EU. Naravno, priznanje da je u Srebrenici bio genocid. Onda granica sa HR. Možda i autonomija za Sandžak, ko zna. To je budućnost Srbije u koju verujemo.
Politička scena ne postoji, zato je i ne komentarišem.

Ljudi ce svakako poverovati u taj ulazak u EU za pet, sedam ili deset godina iako za to nema sanse.
EU je u problemima, tu je kriza zbog korone, a jos i ranije su odlucili da nema prosirenja dok se ne rese unutrasnji problemi.

Ipak, poverovacemo jer se ta ideja naslanja na nasu infantilnost, na nasu zelju da ne budemo odgovorni za sebe, da nas staratelj hrani i oblaci, a mi da stojim i cekamo da nam neko obrise slinavi nos.
To je srpski san o izdrzavanju, bit izdrzavano lice. Ne raditii ne zamarati se.

Mi smo u stvari presli taj krug od raje do suverenog naroda i sada opet nazad do raje koja nema svojih politickih oprganizacija, koja nema osecaj za organizaciju ili pravdu, koja je nalo iznad nivoa tovarnih zivotinja. Koristimo mobilne telefone, ali mentalno, mi smo u 17. veku. Zloupotreba sile nama je normalna, ne zalimo se i ne bunimo.

Mogli bi da se uporedimo i sa crncima robovima pre 1865. u USA. Kad jednog obese, cutke prolazimo kraj vesala. Zato nedavni protesti nisu uspeli. Raja ili robovi nemaju za sta da protestuju. Dobro im je i ovako. Protestuje manjina koja lako bude ucutkana.

To je ta hrabra Vuciceva/narodna vizija. Jer Vucic u sebi sublimira karakter naroda bolje nego ijedan vladar u istoriji Srbije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757920#p757920:10xdvaer je napisao(la):
Beki » Sub Jul 18, 2020 5:13 pm[/url]":10xdvaer]Rekao si na 158.strani tj.slozio si se sa postom koji kaze da nema promene bez zapada :)

nema, ali to nece biti sloboda. Ako ti neko da slobodu zavisi od njega.
Zapad nema ni interes da mi budemo slobodni.
Zapad moze da nas oslobodi, ali zasto bi?
Sta zapad ima od nase slobode?

Svako ima svoj interes, a mi ne znamo sta je nas interes i nismo u stanju da ga formulisemo.

Ako zapad i bude odlucio da iskoristi Vuciceve greske i formalno trazi vise demokratiej u Srbiji, jasno je da ce on imati cime da plati Zapadu popustanje tog pritiska. U stvari, mi cemo da platimo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757941#p757941:32owgdok je napisao(la):
Earthmoving » Sub Jul 18, 2020 6:04 pm[/url]":32owgdok]"Mediji: Čedomir Jovanović pretukao vlasnika klinike". Kada migranti ili Romi poput Čede tuku po Srbiji, to nije kažnjivo, ajde da vidimo šta će biti, ali miskim da u Vučićevskoj Srbiji ne treba očekivati pravdu i zatvor za Čedu. https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1708400

Ceda je postao izuzetno mocan covek. 1996. bio je bez prebijene pare, a danas je milioner.
Ocekujmo da ce vremenom sve nizi i nizi funkcioneri SNS-a i pridruzenih partija moci da batinaju ljude koji ce sve mirno da prihvataju i koji ce uvek biti "nenasilni"

To je onaj čikica koji se zalaže za "pristojnu" Srbiju. Dobio lovu i od albanskog i od bošnjačkog lobija da maltretira građane Srbije svojim stavovima. Neradnik, ološ i kriminalac.

Dobro je da sve maske padnu: Jelena Milić iz Centra za Evroatlantske Integracije, brani Vučića od poslanika EU koji ga optužuju da drži Srbiju u medijskom mraku...
https://www.kurir.rs/vesti/politika/350 ... fob-djilas

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757803#p757803:216iflhy je napisao(la):
Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]Upravo je ključno, jer ako neko potencira svoju pripadnost nekoj partiji i ideologiji onda je to za njega argument, a ako o tome ne govori, čak insistira na tome da nastupa kao slobodnomisleće biće, onda to treba poštovati.
Može i indirektno da se potencira pripadnost nekoj partiji ili nekoj ideologiji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757803#p757803:216iflhy je napisao(la):
Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]Mišljenja i stavovi će se uvek podudarati sa nečijom politikom i ići na nečiju vodenicu, ali to sve i da ima veze sa nečijom pripadnošću nije važno za raspravu dok on sam svoju pripadnost ne uzima kao argument i vrednost po sebi. To znači da neko tvrdi ja sam opozicija i ja sam u pravu zato što sam opozicija, ili ja sam na vlasti to znači da sam u pravu jer da nisam ne bih bio na vlasti. To su kvaziargumenti izvučeni iz pripadnosti nekoj vrsti ideja, stavova, princiap i sl. .. U svojim postovima ja uopšte ne potenciram ničiju pripadnost ni svoju ni sagovornikovu, već govorim sa stanovišta razumevanja političkih dešavanja i njihovih posledica. ...
To što se tvoji stavovi i mišljenja podudaraju sa vladajućom politikom, ne znači da se automatski svako ko misli drukčije, svrstava na stranu neke druge političke stranke, jer gle čuda, postoje i ljudi kojima su mišljenja i stavovi nevezani za politiku, a takvima se pokušava da se nametne da je sve politika i da ne postoji običan građanin koji je sposoban da ima sopstveno mišljenje, koja god da je stvar u pitanju. Misliti svojom glavom je mnogo opasna stvar i nije baš poželjna u današnje vreme.

Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]Ne nije mi ni malo bitno šta ti misliš o meni niti da li ćeš menjati mišljenje o bilo čemu, već mi je bitno da kada se o nečemu raspravlja to počiva na argumentima vezanim za temu, a ne skretanje u prozivke ko je čiji i tako obesmišljava svaka analiza i promišljanje. Ja tebe ni u šta ne ubeđujem niti imam nameru, već iznosim svoje argumente, stavove i mišljenja i suprotstavljam ih ili nadopunjavam sa tvojima. Moj cilj je da u razmeni mišljenja učinim vlastito mišljenje kvalitetnijim i ispravnijim, a ne da bilo koga ubeđujem u bilo šta. Kakva je to rasprava u kojoj ćeš ti ubacivati podrugljive i omalovažavajuće primedbe o gramatici, političkoj pripadnosti, ubeđivanju i sl.? Čemu takve primedbe služe i mogu da doprinesu kada je recimo tema o nedavno održanim izborima, njihovim posledicama, naknadnoj pameti o tome šta je trebalo a šta nije itd.? Mislim da je pitanje o potpisanim listama i cenzusu ono o čemu na ovoj temi ima da se rasparavlja, a ne da li je neko ovo ili ono i kao nekakvo dokazivanje da jeste ili nije. ...
Nisam ja kriv što ti pogrešno koristiš tri tačke, i što si i u ovom citiranom delu uradio, pa se ljutiš što ti ja skrećem pažnju na tako nešto.
Da zaista svoje mišljenje nadopunjuješ sa mojim, stvari ne bi video tako kako ih vidiš. Pre svega, ne bi video proteste isključivo kao nešto loše što ima za cilj jedino i isključivo nasilno rušenje SNS – a.

Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]Kao što si izneo stav da te ne interesuje ko vlada već kako se vlada i šta svi od toga imamo, tako i rasprava o tome ima smisla s obzirom na uzroke i posledice, a ne na uzajamna optuživanja i etiketiranja.
Pa gde je ta rasprava koju bi voleo da započneš? Ja samo vidim kuknjavu sa tvoje strane kako ti smeta sve za šta ti se obratim, tj. za svoko moje mišljenje o tvojim stavovima, a kada kažem da bi trebalo da me ubediš da nije tako, ti odgovoriš kako te je ustvari briga za to šta ja mislim o tebi i da nema ti šta da me ubeđuješ. Pa, pošto je već tako, onda nema potrebe ni da odgovaraš na moje komentare, jer je moje mišljenje o tebi nebitno.

Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]Kao što napisah prethodno, nebitno je šta ćeš da misliš o meni, samo je beskorisno da to potenciraš u raspravi.
Kao što rekoh ranije, ako se ovo uopšte može nazvati raspravom...

Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]Nikakvo izvratanje nije namerno napravljeno, već ako si potencirao potpisivanje lista i sumnju da tu postoji mešetarenje onda je jasno da od mešetara ne treba očekivati da sami sebe optuže i osude. Ako sam nešto pogrešno razumeo ispravi me.
Normalno da „lopov“ neće da izađe i da optužuje drugog “lopova“, jer mu nije u interesu da se sazna istina, pošto mu to škodi.

Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]Nije tvoje da mi određuješ u kom smeru da idem kada je u pitanju argumentacija, baš kao što nije dobro da ocenjuješ nečiju pismenost, pripadnost, ciljeve itd. Držimo se tematike i onda ćemo imati polodotvornu raspravu.
Tematika je izbori, a ne rušenje vlasti Vučića i SNS – a, od strane svih koji se ne slažu sa njihovim stavovima i razmišljanjima.

Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]U vezi legalnosti treba podneti prigovor na odgovarajuću adresu, ako se sumnja da postoji kršenje zakona. To što ni jedna lista nije podnela prijavu u vezi toga, bar ja ne znam, već jedino što se čulo jeste Radulovićevo javno optuživanje Trifunovića da mu Vučić prikuplja glasove, govori da je sve bilo u granicama zakonitosti. ... No, izgleda da nikome nije ni bilo bitno, jer su svi znali da vlast ima ogromnu podršku i da ni jedna kombinacija opoziciji ne omogućava ništa drugo osim da ostane opozicija sa kojim mandatom više ili manje. Bojkot nije bio rezultat totalitarnog mraka, već političke nemoći. Očigledno da deo opozicije ne zavisi od poslaničkih plata i sredstava finansiranja parlamentarnih aktivnosti, već uvek mogu da krenu u kampanju sa dovoljno sredstava. No, kada nemaš šta da ponudiš onda se pozivaš na totalitarizam i autokratiju. Da je ovo slučaj nakon 10 godina vladavine i pada svih parametara, posebno ekonomskih, izolacije države, zatvaranja političkih protivnika, kako to rade aotokratski i diktatorski režimi onda bi se moglo govoriti o tome, a ovako imamo samo dublje ukopavanje i praktično neograničenu vladavinu jedne partije. ...
Hiljadu puta ponovljena mantra da svi znaju da vlast ima ogromnu podršku, pa da zato niko ništa ne čini, jer u startu zna da je nemoćan, ne postaje istina.

Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]Kod dela protestana zasigurno jeste tako, ali taj deo nije bio ni najuticajniji ni dovoljno moćan da bilo šta spreči, već su se iskristalisali raznorazni ekstrmisti sve se pretvorilo u haos i bezumlje. Malo je čudno da se toliko brzo spontano okupljanje građana pretvori u rušilačko delovanje raznoraznih ekstremista. Ko je njih tako brzo informisao i organizovao? Pre će biti da je neko od početka imao uvid u sve i dirigovao situacijom u smeru u kojem je hteo. To je generalno specijalnost tajnih službi. One tako deluju. Neuverljivo je da je sve sama organizovala vlast, i protest protiv same sebe i vandalske ispade. ...
Niko nije ni rekao da je protest organizovala vlast sama protiv sebe. Ali ako se vodimo tvojom logikom, dovoljno je samo zapitati se pod čijom ingerencijom su te tajne službe i eto nama odgovora ko je organizovao i proteste i ekstremiste (kako ih nazivaš).

Marioneta » 18 Jul 2020 10:39[/url]":216iflhy]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757748#p757748:216iflhy je napisao(la):
solecar » Sub Jul 18, 2020 1:06 am[/url]":216iflhy]Samo ti nastavi da očekuješ da ti BIRN predstavi dokaze koje je već predstavio.
Predstavio dokaz u vidu brojki u koje je "imao uvid" iz "poudzanih izvora"?! To nije dokaz. Dokaz je makar kopija potpisanih dokumenata u kojima se vide nesaglasnosti između brojeva i nedvosmislenost tumačenja jednog i drugog. ... To niti su ponudili, niti nameravaju. Bačena je udica pa ko se upeca upeca, to tako izgleda. Državni tužilac samim tim nema osnova za bilo kakvo delovanje, a nisam primetio da BIRN poziva nekoga da proveri njihove sumnje. ...
Da je BIRN izneo sumnje, pozvao bi nekoga da te sumnje i proveri. Ali kako to nije sumnja, već ono što ti ne priznaješ kao dokaz, onda nema tu šta ni da se proverava, već jasno i glasno da se kaže da li je dokaz istinit ili ne. A s obzirom na to da se do dan danas niko nije oglasio tom pitanju, a za mnogo manje bitna pitanja se oglašavaju gotovo u roku od odmah, više nego jasno je da u ovome ima istine, kol’ko god se to nekome ne sviđalo i kol’ko god se negiralo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757908#p757908:1ntmf7lz je napisao(la):
MC_ » 18 Jul 2020 17:40[/url]":1ntmf7lz]Za slobodu moramo sami da se izborimo.
Da li si išao da se boriš za tu slobodu, ili si sedeo za kompjuterom i pisao komentare kako narod voli ovakvo stanje?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757955#p757955:254qac12 je napisao(la):
Earthmoving » Sat Jul 18, 2020 6:34 pm[/url]":254qac12]Dobro je da sve maske padnu: Jelena Milić iz Centra za Evroatlantske Integracije, brani Vučića od poslanika EU koji ga optužuju da drži Srbiju u medijskom mraku...
čedin ldp ološ & ološ

Earthmoving":3ixjadjr je napisao(la):
Dobro je da sve maske padnu: Jelena Milić iz Centra za Evroatlantske Integracije, brani Vučića od poslanika EU koji ga optužuju da drži Srbiju u medijskom mraku...

Šta drugo i može da se očekuje od dotične persone, čiji je tata bio vojno lice.

Kada vidim, ko sve i kako, govori protiv trenutne vlasti i ko je sve mogao da nam bude vlast, zahvalan sam sto nam je Vučić predsednik. Ja znam da ima boljih, ali dzabe kada ti nisu u mogucnosti da nam budu predsednici. Evo, npr. ova emisija...Pogledajte te face, nacine razgovora,...A ovo su kao neki uceni ljudi...Niko ni u smislu kako zivi nije obican covek kao vecina nas ovde.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qxR6hWb_uW8[/youtube]

Ako ce, kada se Vucicevo predsedavanje Srbijom zavrsi, kada vise ne bude bio ni predsednik, ni premijer...Na vlasti da nam bude neko od ostalih politicara koji su sada na toj sceni Srbije, bolje je da Vucica proglasimo za dozivotnog predsednika.

Ako ne mozemo da ga promenimo nekim boljim, a sto bi mnogo voleo kao i svi vi, bolje da ga ne promenimo sa nekim vecim zlom, a na sadasnjoj politickoj sceni, samo to imamo.

Vece zlo nisu samo aktivni politicari drugih stranaka, nego i iz njegove stranke. Ne zna se ko je veca ulizica i parazit, konkurencija izmedju njih je veoma ostra. I kada bi SNS pala sa vlasti, skoro pa sam siguran da skoro ni jedan od njih ne bi ostao u istoj.

I nedao Bog da nam bude predsednik neko drugi od aktivnih politicara, pravicemo tada Vucica od blata i vikacemo: ,,Vrati se Vucicu, sve ti je oprosteno!".

Ko da nam bude predsednik kada srusimo Vucica? KO??? Obradovic? Djilas? Tadic? Canak? Jeremic? Trifunovic? Ko?

Znam da moze da bude bolje, ali verujte da moze da bude i gore, a sto je mnogo vise realno.

Nazovite vi mene botom, bar da jesam...Botovi nece da se zamaraju sa ovim forumom, ne bojte se, imaju oni preca posla. Ali istinu morate da vidite, ma koliko da necete.

Au je*******o te, Smokisa odvalio, svaku rec i recenicu

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RL5YGGBfzDc[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757961#p757961:3tg0okk4 je napisao(la):
solecar » Sub Jul 18, 2020 6:37 pm[/url]":3tg0okk4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757908#p757908:3tg0okk4 je napisao(la):
MC_ » 18 Jul 2020 17:40[/url]":3tg0okk4]Za slobodu moramo sami da se izborimo.
Da li si išao da se boriš za tu slobodu, ili si sedeo za kompjuterom i pisao komentare kako narod voli ovakvo stanje?

Nisam isao sada.
Isao sam ranijih godina i devedestih, bio sam mlad i nadao sam se, ali sam sada izgubio nadu.

Vise ne mogu da ucestvujem u unapred izgubljenim bitkama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757999#p757999:2mr6q8ur je napisao(la):
MC_ » 18 Jul 2020 22:44[/url]":2mr6q8ur]Vise ne mogu da ucestvujem u unapred izgubljenim bitkama.
Zato nam i jeste tako kako nam je. Ti si digao ruke od vođena bilo kakve bitke, jer je smatraš unapred izgubljenom, drugi digli ruke od izlaska na izbore, jer smatraju da ne treba ni da glasaju, pošto nemaju za koga... A svi ste i te kako glasni kada treba da se kritikuje kako je situacija loša, ili što su neki ljudi inertni ili kako neki gledaju samo svoj interes ili pak kako narod očigledno voli ovakvo stanje jer ne preduzima ništa da ga promeni, ITD. Lako je biti pametan u prazno, ajde budite pametni kada je to potrebno, umesto što se zavlačite u mišje rupe. Ne odnosi se sve isključivo na tebe, nego je više generalno napisano.

Vrh