Šta je novo?

Izbori 2024

Moj prvi zahtev je da skloni policiju sa ulica i prestane da maltretira gradjane iz cista mira. Jel bio neko u gradu sinoc, marica na svakih sto metara... Policija koja treba da sluzi da se osecamo sigurno, sada je tu da uvodi strah. I dosta vise pretresa, saletanja...iz cista mira. Pitajte nekog ko nocu vozi car:go kakvo maltretiranje dozivljava od interventne svako vece. Iz cista mira.

Kada je to bila neka pucnjava u Beogradu tek tako, kao neki random gradjani se porokali? Uvek, ali uvek su to lica sa gomilom prekrsaja koja bi trebalo da budu u zatvoru, a ne da se rokaju na ulici. U svakom kraju se zna ko je ko i ko je sta i to se sve resi za jedan dan. Zna se i ko obija trafike i ko pljacka banke i ko nosi utoku i puca i ko diluje drogu... Prestanite sa izivljavanjem nad obicnim svetom.

Opet sinoc ljude pored mene koji su cekali bas pretresaju i bahato se ponasaju prema njima iz cista mira. Sigurno cekaju autobus i nose tri kalasa, sto kila droge, spremaju drzavni udar i masovna ubistva...

Đorđe Vukadinović mi je bio asistent na faksu 1991. godine.
Jao, kad se samo setim njega, i tada, ali i posle, sve do sada... Bože sačuvaj.
Brisao mi je komentare na njegovom sajtu NSPM, pa su me onda tamo i banovali.
Što je najjadnije, uklanjao mi je samo delove komentara koji mu ne odgovaraju, a ono što mu odgovara je ostavio.
To sasvim liči na njega. Šta reći, bolid od čoveka.

Janko Veselinović je sličnog sklopa ličnosti kao što je Vukadinović.

Miloš Jovanović je malo drugačiji od ove dvojice, ali je klasični politikant-prevarant.
Mogu samo da kažem da je nešto "normalniji" od ove dvojice, ali zato i pokvareniji.
Kod njega ne postoji lično uverenje, već od danas do sutra.

Veselinović i Vukadinović imaju nekakva uvrnuta uverenja, to se vidi iz njihovih izjava.
Jednostavno, to su pacijenti sa izvitoperenim pogledom na stvarnost, imaju iščašenu / iskrivljenu svest o realnosti, tako da zbog toga nisu u stanju da realno sagledaju svet oko sebe.

Beži od svih njih, i od svih ostalih - samo novi ljudi, normalni ljudi su nam potrebni.
Problem je u tome što normalni ljudi neće da se hvataju u ovo ludački bolesno kolo, i to naravno, sa debelim razlogom.

Beki":176nmzzy je napisao(la):
Moj prvi zahtev je da skloni policiju sa ulica i prestane da maltretira gradjane iz cista mira. Jel bio neko u gradu sinoc, marica na svakih sto metara...

Opet sinoc ljude pored mene koji su cekali bas pretresaju i bahato se ponasaju prema njima iz cista mira. Sigurno cekaju autobus i nose tri kalasa, sto kila droge, spremaju drzavni udar i masovna ubistva...
Bio sam ja sinoć, i znam tačno o čemu govoriš. Plato i stepenice Skupštine čisti, ali zato iza nje dva izanđala Ikarbusa (još iz vremena Slobe) puna kerova (deo njih takođe iz vremena Slobe), a na levom boku 20 kombija takođe puni. I najinteresantnije od svega - na prilazu ka Starom dvoru trojica plaćenika provokatora u dugim rukavima i pantalonama, jedan od njih sa čuvenim crnim kačketom kao znakom raspoznavanja.

Ćute i ''spontano stoje'' ko kipovi i gledaju okolo. Čim su me videli ovako krupnog kako prolazim sa ortakom odma počeli da me ''prate pogledom''. A iza njih uniformisani kerovi u patrolnoj Škodi. Hteo sam da ih uslikam pošto imam svako pravo, ali pošto već imam jedan omanji... spor sa jednom policijskom jedinicom od nedavno, nisam hteo da privlačim dodatnu pažnju na sebe.

Na stajalištu prekoputa Pošte kerovi iz Interventne zaustavili neku dvojicu u starom autu, pretresali ih i trkeljisali, da vide da nisu ISILovci ili Boko haram...

Partijski kerovi i svirači kurbli. :kafa: Čast čistim izuzecima koji pošteno i savesno rade svoj posao.

...Zeleni venac - marica, Palata Albanija - dve marice...

A ispred Skupstine dvadeset demonstranata.

Voleo bi da imamo boljeg predsednika i vladu, nego sto je Vucic i recici istinu, njegova vlada, jer je tako.

Ali svi koji su nam do sada bili predsednici drzava i vlada, su bili gori, budite realni. Kao i svi koji se trenutno bore za Vucicevo mesto.

Kao sto je ova emisija koju sam okacio, tako mugu da nadjem i emisiju gde svi hvale Vucica. Ali za mene su isti i ti sto ga hvale i sto ga kuce. A znate li zasto? Jer i jedni i drugi imaju SVOJE debele razloge zasto to rade. Ne laje kera sela radi, nego sebe radi.

Nikada nisam bio simpatizer nijedne politicke partije. Nisam se stranacki zaposlio, niti preko bilo koje stranke bilo sta dobio. A mnogi jesu i u uclanili bi se u taj SNS sutra da znaju da ce im on nesto dati, pa cak i oni koji sada pljuju. A kada SNS padne, uclanice se u drugu stranku koja bude na vlasti. Od ljigavaca kojima su puna usta pravde, a je..li bi se za svoju korist mi se se.e, ne mogu da slusam takve. Nebitno da li su ti susto za ili protiv trenutne vlasti. Jer to ne govore iz ubedjenja, nego jer imaju razloge za svoju korist.

Meni sada nije dobro, daleko mi je od toga. Ali znam za gore, koje sutra moze svima da nam se vrati.

Stranackog zaposljavanja ce biti uvek - koga god vlast da nam dodje - nemojte da smo deca. Kao sto ce za sve imati povlastice oni koji su u stranci. Svako svog drzi do sebe, to je normalno i zajednicko za svaku vlast.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758196#p758196:2nszbx9w je napisao(la):
Beki » Ned Jul 19, 2020 3:30 pm[/url]":2nszbx9w]...Zeleni venac - marica, Palata Albanija - dve marice...

A ispred Skupstine dvadeset demonstranata.
Nemaju gospoda kuda, zato ćemo da im izgradimo 180.000 m2 u bloku 39 ;)

Blade, znači svi u Srbiji pripadaju nekoj stranci? Ako nisam u Vučićevoj, onda sam sigurno u nekoj opozicionoj?

Btw, vidim da niko od vas što ''ne volite Vučića ali mu odajete priznanje'' i dalje ni reč da napiše na onaj post gde sam podsetio kako su prošle zadnje dve srpske države koje su sebi gradile idole i kultove ličnosti i davale svu moć jednom čoveku. :kafa:

Šta vi mislite da će da bude kad jednog dana, iz ma kog razloga, Vučić ode sa čela države i ove stranke, koju čine preletači, otpadnici i tocila najgorih mogućih vrsta? Ona nakaradna tvorevina post-Tiletove SFRJ? Prezidijum prezidijuma presedništva predsedavajućih? Ono, danas ja vladam, sutra će Mika, preksutra Žika, pa u ponedeljak opet ja...? Pa tako u nedogled? E to bih baš voleo da vidim. :kafa:

Ili možda mislite da su figure poput: Vulvulina, Keramičara, Mihajlovićke, Sline, Doktora Smrti, Šarca, Groxyja, Babića, Čučkovića, Palme i sličnih... u stanju da se pošteno i ravnopravno dogovore i raspodele moć? Pa bre Vulin i Keramičar ne mogu rečenicu da sastave, a kamoli funkcionalnu vladu.

Problem je što smo, koliko god to neki negirali i tvrdili da ona druga strana ima problem, da smo podeljeni kao društvo. I to na tri glavne grupacije. Jedne koji žive u svetu idolopoklonstva predsedniku Vučiću, drugih koji su za normalan život a to ne vide u liku i delu Vučića i politici koju vodi SNS, i treći koji su uspešno uvereni u to da je N1 televizija koja propagora jedino i isključivo neprijateljsku politiku SAD. Izuzimam ravnozemljaše i teoretičare zavera.

Iako se ne slažem sa svime što priča Beki, slažem se u vezi konstatacije za one koji su za Vučića. Niko nema kohones da jasno i glasno da je za njega, nego svi uvijaju nešto u oblande kako su apolitični, nepristrasni, objektivni, kako se trude da realno sagledaju određenu situaciju... A kada neko izrazi bilo kakvo nezadovoljstvo ili neslaganje sa nečim što je urađeno ili načinom na koji se radi, odmah krene bujica, pomešana sa lavinom i cunamijima, uraganima i tajfunima, u kombinaciji sa tornadima i orkanskim vetrovima, kako treba da ćutimo i budemo srećni da se uopšte bilo šta radi, jer se do 2012 samo uništavalo, a od tada kreće strmoglavi preporod i blagostanje kakvo nije viđeno u čitavom svemiru, još pre nego što se desio veliki prasak, pa do dana današnjeg, kao i da je svako ko tako ne misli (vezano za blagostanje), ustvari pripadnik neke opozicione partije. To se najbolje vidi i po komentarima vezanim za protest, gde se vidi samo to da su oni jedino i isključivo imali za cilj nasilno rušenje aktuelne vlasti i Vučića od strane opozicije, te da ne postoji niko bolji ko bi mogao da zameni Vučića... Sa ovim poslednjim se slažem. Ali ne u potpunosti. U smislu idolopoklonstva, života u televizoru, kao i čoveka koji se razume bolje u sve od svih stručnjaka i onih koji su završili škole, načina na koji se obraća narodu i izdiranja na sopstveni narod, nazivanju političkih protivnika (neistomišljenika) fašistima, tajkunima, krivcima za sve i svašta što se dešava... , nema boljeg za zamenu, ali za obavljanje svih političkih i državnih funkcija, tu i te kako imamo.
Podsećanja radi, Đorđe Vukadinović je jedini koji je bio na demonstracijama prošle nedelje, a da nije bio oteran od strane naroda (izuzimam one podmetnute elemente koji su napali Trifunovića). On je čak i normalno razgovarao sa nekima od njih.
Oni koji su za normalan život, jasno su na demonstracijama izneli da su došli da mirnim putem pokažu nezadovoljstvo vezano za najavljeno uvođenje policijskog časa, te mišljenje o pregovorima vezano za Kosovo... A to se jasno videlo u dva dana kada nije bilo nikakvih nereda. Jedan dan je sprečeno izazivanje nereda.
Dalje, kada se neke stvari javno iznesu od strane novinara koji nisu naklonjeni SNS - u, odmah krenu napadi i demantiji, te kako ti dokazi nisu validni, kako se izmišlja i za cilj ima jedino rušenje SNS - a i sklanjanje Vučića.

U jednoj FB grupi , ovo navodim samo kao jedan od primera, bila je objavljena jedna vest sa N1. To je bila gomila komentara prozivanja i pljuvanja po N1. Kada sam ostavio komentar kako nije mesto tako nečemu u toj grupi, on je bio obrisan. Nakon nekog vremena sam postavio neke stvari u toj istoj grupi, koje su ranije bile dozvoljene, iako nisu direktno bile vezane za grupu. Tada su mi one obrisane, a kada sam postavio post u kome sam javno pitao o čemu se radi, dobio sam odgovor od administratora da nisu nesposobni da se informišu, i da nema potrebe da se takve stvari objavljuju. Tada sam upitao zašto se onda dozvoljavaju stvari vezano za prozivanje N1 kako su oni Američka televizija, kada je jedno od pravila grupe da nema politike. Dobio sam odgovor kako nisu administratori na internetu i FB 24/7, i da ne mogu baš sve da isprate. Na to sam odgovorio pitanjem: „A kako onda uspevate da baš moje postove vidite u roku od 1h i da ih brišete, a neke druge iste ili slične sadržine, uopšte ne vidite ili ne reagujete tako ekspresno?“. Na to nije usledio odgovor administratora, ali jeste odgovor nekih drugih. Jedan je rekao da sam dalabu koji treba maknuti iz grupe, dok je drugi rekao da me ’ebao N1. Treći je napisao da bi administratori mogli da smanje doživljaj, da sam ja znatno korektniji od nekih drugih članova čiji se komentari i postovi ostavljaju. Na kraju je cela ta prepiska uklonjena od strane administratora.
I ne samo na FB, nego i na drugim mestima često čujem to da nije ni N1 ništa drukčiji od Vučićevih televizija i da se ne može to uzimati kao reper za istinu. Kada upitam ljude da li su primetili da taj isti N1 izveštava o dešavanjima u gradu kada se ona zaista dešavaju, kao što je to nekada radio Studio B, za razliku od Vučićevih televizija koje uopšte ne izveštavaju o tome nego pričaju o blagostanju u kojem živimo (na primer), uglavnom ne dobijem odgovor. Kada su bile demonstracije prošle nedelje, dok je išao izveštaj RTS – a, jedan mladić je pokazao golu zadnjicu, iznoseći tako svoj stav šta misli o njima. Za razliku od njih, sami demonstranti su govorili jedni drugima da se sklone da mogu da prođu ekipe N1, pa onda su im sami prilazili i tražili da daju izjave, ili su se ograđivali od ovih što su izazivali nerede, da su došli da mirnim putem iskažu nezadovoljstvo, te su ih pozivali da snime određenu situaciju... Čak su dobili i pohvale od strane mnogih ljudi za izveštavanje sa lica mesta, od početka pa do kraja svakog protesta.

P.S.
Kada se zaslužuje pohvala za nešto, onda se i dobije, a kada se zaslužuje kritika, onda se i dobije. Nisam ja kriv što mi se većina stvari koja se danas radi, ne sviđa, pa neki to vide kao namerno kritikovanje svega što radi SNS, jer imam nešto lično protiv njih i/ili Vučića, a kada nešto pohvalim, onda se to neko desi da se uopšte ne primeti.

A sto ne bi imao nesto licno protiv njih? Ja imam. :)

Situacija je daleko gora nego 1804. kada smo poslednji put bili glupa raja, jer tada nismo imali drzavu ali smo bili ekonomski nezavisni.
Ti nepismeni seljaci su uspeli da se organizuju.
U mojoj zgradi je nemoguce organizovati kucni savet.

Onda će vam lokalna samouprava nametnuti prinudnog upravnika.
Čudi me da do sada to već nisu uradili.

postojao je upravnik zgrade, on se odselio, i svaki put kada se skupimo da izaberemo nekog, nema kvoruma

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758202#p758202:clzni5u9 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Ned Jul 19, 2020 3:46 pm[/url]":clzni5u9]Blade, znači svi u Srbiji pripadaju nekoj stranci? Ako nisam u Vučićevoj, onda sam sigurno u nekoj opozicionoj?

Btw, vidim da niko od vas što ''ne volite Vučića ali mu odajete priznanje'' i dalje ni reč da napiše na onaj post gde sam podsetio kako su prošle zadnje dve srpske države koje su sebi gradile idole i kultove ličnosti i davale svu moć jednom čoveku. :kafa:

Ne mislim tako i nisam to rekao. Nego kao da zaboravljas kako je bilo do pre par godina. Jel nam sada gore, nego za vreme Dosmanilija? Ili je ipak malo bolje?

Naravno da ovo nije apsolutna monarhija i da jedan covek ne treba da bude vrhovni i neograniceni gospodar. To je prevazidjeno odavno. Ali i apsolutna vlast je bolja, nego anarhija. Da nam je bar apsolutna vlast, pa da se necemu nadamo, ali smo jos uvek blizi anarhiji. Jer je i dalje veliki broj onih koji mogu da zaobidju zakon i da za to nikome ne odgovoraju. Prvi pokazatelj toga, pa dalje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758234#p758234:866b2h0d je napisao(la):
solecar » Ned Jul 19, 2020 5:07 pm[/url]":866b2h0d]Problem je što smo, koliko god to neki negirali i tvrdili da ona druga strana ima problem, da smo podeljeni kao društvo. I to na tri glavne grupacije. Jedne koji žive u svetu idolopoklonstva predsedniku Vučiću, drugih koji su za normalan život a to ne vide u liku i delu Vučića i politici koju vodi SNS, i treći koji su uspešno uvereni u to da je N1 televizija koja propagora jedino i isključivo neprijateljsku politiku SAD. Izuzimam ravnozemljaše i teoretičare zavera.
Pa i nije ti neka podela, ovi 1. i 3. su skoro pa isti.

Fali ti najbrojnija grupacija, koja ne podnosi Vucica, ali ni vecinu ove postojece "opozicije", kao i nacin na koji se trosi opoziciona energija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758259#p758259:dg2c6kof je napisao(la):
Blade » Ned Jul 19, 2020 6:07 pm[/url]":dg2c6kof]
Ne mislim tako i nisam to rekao. Nego kao da zaboravljas kako je bilo do pre par godina. Jel nam sada gore, nego za vreme Dosmanilija? Ili je ipak malo bolje?
Ok onda sam loše razumeo. Jer mi je stvarno delovalo kao da misliš da svi koji nisu za vlast onda mora da su za opozicionu stranku.

Što se tiče pitanja da li je sad bolje... O tome sam pričao nekoliko puta sa nekoliko različitih ljudi, među njima i oni koji se razumeju u ekonomiju više nego ja. Zaključak je da ekonomski jeste bolje. Ali je politički i društveno gore. Prvi problem je što je ova stranka podelila narod i gurnula jedan deo ljudi u jedan ekstrem, a drugi deo u drugi. Ona uživa da pravi tabore među narodom i na svakom taborenju i sukobljavanju profitira. Drugi problem je partokratija, koja je postala toliko raširena i trula da remeti svakodnevno funkcionisanje. Treći problem je dodatno srozavanje institucija i struke. Kažem dodatno, jer je toga bilo i pre, ali s ovim jednoumljem i zadrtošću koju je SNS uveo kod jednog dela nacije, ona je postala još gora.

A gde su kultura, sistem vrednosti...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758278#p758278:2zla3arp je napisao(la):
chiko » 19 Jul 2020 18:54[/url]":2zla3arp]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758234#p758234:2zla3arp je napisao(la):
solecar » Ned Jul 19, 2020 5:07 pm[/url]":2zla3arp]Problem je što smo, koliko god to neki negirali i tvrdili da ona druga strana ima problem, da smo podeljeni kao društvo. I to na tri glavne grupacije. Jedne koji žive u svetu idolopoklonstva predsedniku Vučiću, drugih koji su za normalan život a to ne vide u liku i delu Vučića i politici koju vodi SNS, i treći koji su uspešno uvereni u to da je N1 televizija koja propagora jedino i isključivo neprijateljsku politiku SAD. Izuzimam ravnozemljaše i teoretičare zavera.
Pa i nije ti neka podela, ovi 1. i 3. su skoro pa isti.

Fali ti najbrojnija grupacija, koja ne podnosi Vucica, ali ni vecinu ove postojece "opozicije", kao i nacin na koji se trosi opoziciona energija.
Ne fali ništa, to što si naveo je druga grupa. Možda to nisi tako shvatio, ali na to sam mislio. Što se tiče treće grupacije, nije baš da su isti kao ovi iz prve. Znam dosta ljudi ili sam čuo iz priča drugih, da ne veruju ni jednima ni drugima, ali ne u smislu da kažu da i jedni i drugi lažu, nego da Vučićeve televizije lažu, a da N1 propagira politiku SAD, te da nije nikakva opoziciona i objektivna televizija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758284#p758284:31xpfn0t je napisao(la):
Beki » Ned Jul 19, 2020 7:06 pm[/url]":31xpfn0t]A gde su kultura, sistem vrednosti...
I to, naravno. Mislio sam i na to kad sam rekao partokratija, jer ja npr Pink vidim bukvalno kao TV SNS.
Ali da, u pravu si, treba napomenuti to i kao odvojeno kategoriju. Jer to što je nama uobičajeno da u 2020. glavne televizije služe kao partijska propaganda, ne znači da je i normalno.
Nego toliko sam ogluveo na mnoge medije da sam počeo da i zaboravljam da su nekad oni služili i za promovisanje kulture. A ne samo pajdomana, pevaljki, partije i sličnih. Strašno brate...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758309#p758309:31xpfn0t je napisao(la):
solecar » Ned Jul 19, 2020 8:07 pm[/url]":31xpfn0t]Ne fali ništa, to što si naveo je druga grupa. Možda to nisi tako shvatio, ali na to sam mislio. Što se tiče treće grupacije, nije baš da su isti kao ovi iz prve. Znam dosta ljudi ili sam čuo iz priča drugih, da ne veruju ni jednima ni drugima, ali ne u smislu da kažu da i jedni i drugi lažu, nego da Vučićeve televizije lažu, a da N1 propagira politiku SAD, te da nije nikakva opoziciona i objektivna televizija.
Vezano za N1... koliko sam ja usput primetio u zadnjih par godina, oni su imali nekoliko ''faza''. Pre nekoliko godina su baš baš bili ekstremno pristrasni protiv SNS, do te mere da su bili kao Pink, samo u kontra smeru. I stalno su nametali, ne takozvane evropske, nego one najekstremnije vrednosti i stavove. Onda su jedno vreme malo oladili s time. Mislim ostali su pristrasni ali su skontali da na Balkanu ljudi ne reaguju baš najbolje kad im svakog dana i direktno i indirektno puniš glave političkom korektnošću i ''modernim vrednostima''.
E sad kad je počelo sve ovo sa Koronom na proleće, sad su opet malo zagazili još dublje sa pristrasnošću. Ne koriste jeftine fore i konstrukcije kao Pink, ali vidi se da kad god izveštavaju o toku epidemije, ili o ovim protestima, da uvek pikiraju na vlast.

Ali razumem i to donekle. Naravno da se to suštinski radi zbog interesa i para, ali isto tako mora da se ima u vidu da kad je 20 medija protiv tebe jednog, naravno da ćeš da se nakostrešiš i biješ kako znaš i umeš. I kao pojedinac i kao medijska kuća. Jer mislim od većih medija nema više niko da priča drugu priču, oni su sami. Ima tek onih par štapmanih novina i nedeljnika, i razni lokalni portali iz unutrašnjosti. Ali ovi ostali veliki igrači Pink, Prva, RTS, Hepi, B92... to je sve postalo leglo partokratije i propagande.

Kad se osvrnem unazad, tačno vidim da sam određene televizije gledao do trenutka dok ih nisu preuzeli neki mnogo fini momci bliski nekoj partiji. Inače na tu tvoju listu bih dodao i Studio SNS B, a verovatno i TV Kurir. Ove poslednje, na moju veliku sreću, nemam u ponudi, a i da ih imam, ne bi bili ubačeni među spisak kanala koje gledam.

Da, i Studio B. I na njega sam zaboravio. Eto vidiš.
Mislim on je već odavno krš od televizije, ali ranije bih ga se bar setio kad navodim medije. Sad sam i zaboravio na njega.

I to je samo pokazatelj toga kako je SNS lepo uspeo u svom nastojanju da podeli ljude u dva ekstrema. Oni koji svakog dana proždiru sadržaje sa tih njihovih medija, i one koji se više ni ne informišu jer im je muka. I eventualno još oni retki koji se informišu sa 5 izvora pa traže istinu u zlatnoj sredini i preseku svega toga.

To je ta njihova, tačnije njegova taktika na delu. Ogadiš se polovini nacije, jednu četvrtinu rasparčaš u male stranke, a preostalu četvrtinu hraniš svojim sadržajem ko na pokretnoj traci i izvodiš ih na izbore i mitinge. I sve je to lepo i neosporivo ali mislim nemoj onda da mi neki pričaju kako je cela Srbija za njega. :kafa: Ne. Jedna četvrtina svih glasača je za njega. Preostalih 3/4 nije.

I ono što se dešavalo ispred Skupštine, pa i u NS, Nišu i Kragujevcu prethodnih dana (izuzimajući DB provokatore sa crnim kačketima) nije nikakva diverzantska akcija Đilasa, Vatikana, Hrvata... nego upravo izliv besa nas preostalih 3/4 zbog ponašanja i postupanja u poslednjih nekoliko meseci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758312#p758312:bxvnnd6d je napisao(la):
Bender Rodriguez » 19 Jul 2020 20:10[/url]":bxvnnd6d]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758309#p758309:bxvnnd6d je napisao(la):
solecar » Ned Jul 19, 2020 8:07 pm[/url]":bxvnnd6d]Ne fali ništa, to što si naveo je druga grupa. Možda to nisi tako shvatio, ali na to sam mislio. Što se tiče treće grupacije, nije baš da su isti kao ovi iz prve. Znam dosta ljudi ili sam čuo iz priča drugih, da ne veruju ni jednima ni drugima, ali ne u smislu da kažu da i jedni i drugi lažu, nego da Vučićeve televizije lažu, a da N1 propagira politiku SAD, te da nije nikakva opoziciona i objektivna televizija.
Vezano za N1... koliko sam ja usput primetio u zadnjih par godina, oni su imali nekoliko ''faza''. Pre nekoliko godina su baš baš bili ekstremno pristrasni protiv SNS, do te mere da su bili kao Pink, samo u kontra smeru. I stalno su nametali, ne takozvane evropske, nego one najekstremnije vrednosti i stavove. Onda su jedno vreme malo oladili s time. Mislim ostali su pristrasni ali su skontali da na Balkanu ljudi ne reaguju baš najbolje kad im svakog dana i direktno i indirektno puniš glave političkom korektnošću i ''modernim vrednostima''.
E sad kad je počelo sve ovo sa Koronom na proleće, sad su opet malo zagazili još dublje sa pristrasnošću. Ne koriste jeftine fore i konstrukcije kao Pink, ali vidi se da kad god izveštavaju o toku epidemije, ili o ovim protestima, da uvek pikiraju na vlast.

Ali razumem i to donekle. Naravno da se to suštinski radi zbog interesa i para, ali isto tako mora da se ima u vidu da kad je 20 medija protiv tebe jednog, naravno da ćeš da se nakostrešiš i biješ kako znaš i umeš. I kao pojedinac i kao medijska kuća. Jer mislim od većih medija nema više niko da priča drugu priču, oni su sami. Ima tek onih par štapmanih novina i nedeljnika, i razni lokalni portali iz unutrašnjosti. Ali ovi ostali veliki igrači Pink, Prva, RTS, Hepi, B92... to je sve postalo leglo partokratije i propagande.
Slažem se. Ali nismo baš ni tol'ko glupi da ne primetimo da kada se desi nešto u gradu, to mogu da vidim samo na N1, kao što je to nekada radio Studio B. Zato mi je i bitno postojanje jedne takve televizije. Što se tiče priče, u stanju sam da mogu da odaberem šta ću da smatram istinom, šta god neki mislili da ne može tako da bude, jer ne informišem se isključivo putem N1, nego i drugih alternativnih izvora, pa na osnovu toga donosim zaključke. I da, više verujem onome što snimi kamera N1, naprimer u uključenju uživo u neko dešavanje, nego li bilo kakvoj interpretaciji toga šta se desilo na tom događaju, i od samog N1 i od televizija sa nacionalnom frekfencijom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757956#p757956:dw8uj6gb je napisao(la):
solecar » Sub Jul 18, 2020 7:35 pm[/url]":dw8uj6gb]Može i indirektno da se potencira pripadnost nekoj partiji ili nekoj ideologiji.
Imati stavove koji se u ponečemu podudaraju sa nečijim drugim stavovima i idejama ne znači potencirati pripadnost ni tim partijama ni toj ideologiji. Pripadnici partija i ideologija nikada ne dovode u pitanju ništa što im njihova pripadnost nalaže. Oni i direktno i indirektno ističu svoju pripadnost. Direktno kada imaju moć i vlast, a indirektno kada nemaju. No, poenta priča na forumu nije propagandna delatnost i isticanje pripadnosti na bilo koji način, već konkretna tematika. Tvoj pristup je uglavnom sveden na priču o tome šta je za vlast a šta protiv vlasti, a ne da postoje neki drugi kriterijumi koji situaciju vide i u drugim kontekstima i korelacijama. Politika uvek podrazumeva raspodelu moći u društvu. Kada govorimo o političkim izborima onda sagledavamo kako je moć raspodeljena i zašto baš tako. Pripadnost onih koji gledaju je irelevantna čak i kad pokazuje otvorenu naklonost ili suprotstavljenost. ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757956#p757956:dw8uj6gb je napisao(la):
solecar » Sub Jul 18, 2020 7:35 pm[/url]":dw8uj6gb]To što se tvoji stavovi i mišljenja podudaraju sa vladajućom politikom, ne znači da se automatski svako ko misli drukčije, svrstava na stranu neke druge političke stranke, jer gle čuda, postoje i ljudi kojima su mišljenja i stavovi nevezani za politiku, a takvima se pokušava da se nametne da je sve politika i da ne postoji običan građanin koji je sposoban da ima sopstveno mišljenje, koja god da je stvar u pitanju. Misliti svojom glavom je mnogo opasna stvar i nije baš poželjna u današnje vreme.
Da li se podudaraju ili ne podudaraju sasvim je nebitno. Bitno je da li su ispravni ili nisu, da li su dobro argumentovani i da li ukazuju na uzroke i posledice? Da li ukazuju na smisao i ciljeve? To je ono što je bitno, a ne sa kime ili sa čime se možda podudaraju. O politici misliti nepolitički je kao o poljoprivredi misliti nepoljoprivredno. Jasno je da i ostali delovi društvenog života imaju uticaj, ali pitanje raspodele moći u svakom segmentu društvenog života naprosto je elementarna činjenica bez koje malo šta može ispravno da se razume. Politika ne znači da neko ponavlja nečije političke stavove, već da se potencira analiza u kojoj se otkrivaju mehanizmi uspostave i raspodlee društvene moći. ... Misliti svojom glavom je ispravno i kada je pogrešno, dok preuzimati neke servirane stvari bez vlastitog uvida i uključivanja nije ispravno ni kada je ispravno, jer stvara privid da je neko shvatio o čemu se radi i dejstvuje u skladu sa tim, a ne samo da oponaša i kopira da bi održao konformističku prijatnost. ...

solecar » Sub Jul 18, 2020 7:35 pm[/url]":dw8uj6gb]Nisam ja kriv što ti pogrešno koristiš tri tačke, i što si i u ovom citiranom delu uradio, pa se ljutiš što ti ja skrećem pažnju na tako nešto.
Da zaista svoje mišljenje nadopunjuješ sa mojim, stvari ne bi video tako kako ih vidiš. Pre svega, ne bi video proteste isključivo kao nešto loše što ima za cilj jedino i isključivo nasilno rušenje SNS – a.
Zašto je relevantno da ti pričaš o gramatičim i pravopisnim praviilima usred rasprave o nečemu drugom?! Šta time hoćeš da postigne? Treba li da time omalovažiš sagovornika i ono o čemu pričate skrećući u omalovažavajući teren traženja grešaka u nečemu drugom?
Protesti kao vid iznošenja nezadovoljstva nečim i formulisanja nekakvih zahteva nekim državnim institucijama su elementarno demokratsko pravo i to nije sporno. No, neki protesti nemaju za cilj ni iznošenje nezadovoljstva ni zahteve već izazivanje nereda i nasilja, haosa. Upravo to se desilo na poslednjim protestima. Nikakvi konkretni zahtevi ni za šta nisu podneseni, osim nejasne priče da je sve pokrenuto zbog Vučićeve najave da će zbog porasta obolelih predložiti policijski čas. Nakon što ta mera nije sprovedena nastavilo se sa protestima čiji je dominantni deo bila pretnja da se upadne u skupštinsku zgradu. Kada je postalo jasno da je podrška neredima i nasilju mala protesti su počeli da se raspadaju i da se raspredaju priče o ubačenim elementima i koječemu ...

solecar » Sub Jul 18, 2020 7:35 pm[/url]":dw8uj6gb]Hiljadu puta ponovljena mantra da svi znaju da vlast ima ogromnu podršku, pa da zato niko ništa ne čini, jer u startu zna da je nemoćan, ne postaje istina.
Nije to mantra, već činjenica. Zbog te činjenice deo opozicije nije ni hteo da izađe na izbore, smatrajući da će tako naneti štetu vlasti i pokazati kako vlast zapravo nema veliku podršku, već da je neka vrsta autoritarnosti na delu. Drugi deo opozicije koji je izašao na izbore vođen idejom da se dočepa nekog poslaničkog mesta izašao je potpuno iscepkan i bez jasnih smernica delovanja, očigedno slabog rada na terenu i mnogih drugih stvari koje su trebali a nisu u činili. Jedino je Šapićev SPAS ušao u izbornu utakmicu poprilično organizovano i osmišljeno što mu je i donelo rezultate.

solecar » Sub Jul 18, 2020 7:35 pm[/url]":dw8uj6gb]Da je BIRN izneo sumnje, pozvao bi nekoga da te sumnje i proveri. Ali kako to nije sumnja, već ono što ti ne priznaješ kao dokaz, onda nema tu šta ni da se proverava, već jasno i glasno da se kaže da li je dokaz istinit ili ne. A s obzirom na to da se do dan danas niko nije oglasio tom pitanju, a za mnogo manje bitna pitanja se oglašavaju gotovo u roku od odmah, više nego jasno je da u ovome ima istine, kol’ko god se to nekome ne sviđalo i kol’ko god se negiralo.
Koga nekoga? Na te sumnje je odgovoreno javno i to dovoljno precizno. Ako BIRN ili neko drugi sa time nije zadovoljan onda mora da pokrene dalju proceduru. Previše su to teške optužbe da bi se temeljile na "uvidu" i "pouzdanim podacima" bez konkretnih podataka. Ti čas kažeš da je BIRN izneo sumnje, a čas da je to dokaz i da treba da se prema dokazu odrediti kao istini ili neistini, a upravo se radi o tome da je napravljena samo sumnja bez dokaza. Postavlja se pitanje kako to da je umrlih od korone oko 600, a da je javljeno da ih je oko 200. Odgovor je jasan da se ne može reći za sve umrle u trenutku smrti da su umrli od korone i da se ponekad ne zna šta je bilo presudno. I šta sada? BIRN potencira da je to moguće i pošto nema dokaza za to ne pokreće nikakvu aktivnost dalje. Ostaje otvoreno pitanje, koji je smisao iznošenja takve sumnje? DA li istina ili simuliranje traženja istine da bi se izazvao neki drugi efekat, recimo etiketirala vlast?

Vrh