Problem je što smo, koliko god to neki negirali i tvrdili da ona druga strana ima problem, da smo podeljeni kao društvo. I to na tri glavne grupacije. Jedne koji žive u svetu idolopoklonstva predsedniku Vučiću, drugih koji su za normalan život a to ne vide u liku i delu Vučića i politici koju vodi SNS, i treći koji su uspešno uvereni u to da je N1 televizija koja propagora jedino i isključivo neprijateljsku politiku SAD. Izuzimam ravnozemljaše i teoretičare zavera.
Iako se ne slažem sa svime što priča Beki, slažem se u vezi konstatacije za one koji su za Vučića. Niko nema kohones da jasno i glasno da je za njega, nego svi uvijaju nešto u oblande kako su apolitični, nepristrasni, objektivni, kako se trude da realno sagledaju određenu situaciju... A kada neko izrazi bilo kakvo nezadovoljstvo ili neslaganje sa nečim što je urađeno ili načinom na koji se radi, odmah krene bujica, pomešana sa lavinom i cunamijima, uraganima i tajfunima, u kombinaciji sa tornadima i orkanskim vetrovima, kako treba da ćutimo i budemo srećni da se uopšte bilo šta radi, jer se do 2012 samo uništavalo, a od tada kreće strmoglavi preporod i blagostanje kakvo nije viđeno u čitavom svemiru, još pre nego što se desio veliki prasak, pa do dana današnjeg, kao i da je svako ko tako ne misli (vezano za blagostanje), ustvari pripadnik neke opozicione partije. To se najbolje vidi i po komentarima vezanim za protest, gde se vidi samo to da su oni jedino i isključivo imali za cilj nasilno rušenje aktuelne vlasti i Vučića od strane opozicije, te da ne postoji niko bolji ko bi mogao da zameni Vučića... Sa ovim poslednjim se slažem. Ali ne u potpunosti. U smislu idolopoklonstva, života u televizoru, kao i čoveka koji se razume bolje u sve od svih stručnjaka i onih koji su završili škole, načina na koji se obraća narodu i izdiranja na sopstveni narod, nazivanju političkih protivnika (neistomišljenika) fašistima, tajkunima, krivcima za sve i svašta što se dešava... , nema boljeg za zamenu, ali za obavljanje svih političkih i državnih funkcija, tu i te kako imamo.
Podsećanja radi, Đorđe Vukadinović je jedini koji je bio na demonstracijama prošle nedelje, a da nije bio oteran od strane naroda (izuzimam one podmetnute elemente koji su napali Trifunovića). On je čak i normalno razgovarao sa nekima od njih.
Oni koji su za normalan život, jasno su na demonstracijama izneli da su došli da mirnim putem pokažu nezadovoljstvo vezano za najavljeno uvođenje policijskog časa, te mišljenje o pregovorima vezano za Kosovo... A to se jasno videlo u dva dana kada nije bilo nikakvih nereda. Jedan dan je sprečeno izazivanje nereda.
Dalje, kada se neke stvari javno iznesu od strane novinara koji nisu naklonjeni SNS - u, odmah krenu napadi i demantiji, te kako ti dokazi nisu validni, kako se izmišlja i za cilj ima jedino rušenje SNS - a i sklanjanje Vučića.
U jednoj FB grupi , ovo navodim samo kao jedan od primera, bila je objavljena jedna vest sa N1. To je bila gomila komentara prozivanja i pljuvanja po N1. Kada sam ostavio komentar kako nije mesto tako nečemu u toj grupi, on je bio obrisan. Nakon nekog vremena sam postavio neke stvari u toj istoj grupi, koje su ranije bile dozvoljene, iako nisu direktno bile vezane za grupu. Tada su mi one obrisane, a kada sam postavio post u kome sam javno pitao o čemu se radi, dobio sam odgovor od administratora da nisu nesposobni da se informišu, i da nema potrebe da se takve stvari objavljuju. Tada sam upitao zašto se onda dozvoljavaju stvari vezano za prozivanje N1 kako su oni Američka televizija, kada je jedno od pravila grupe da nema politike. Dobio sam odgovor kako nisu administratori na internetu i FB 24/7, i da ne mogu baš sve da isprate. Na to sam odgovorio pitanjem: „A kako onda uspevate da baš moje postove vidite u roku od 1h i da ih brišete, a neke druge iste ili slične sadržine, uopšte ne vidite ili ne reagujete tako ekspresno?“. Na to nije usledio odgovor administratora, ali jeste odgovor nekih drugih. Jedan je rekao da sam dalabu koji treba maknuti iz grupe, dok je drugi rekao da me ’ebao N1. Treći je napisao da bi administratori mogli da smanje doživljaj, da sam ja znatno korektniji od nekih drugih članova čiji se komentari i postovi ostavljaju. Na kraju je cela ta prepiska uklonjena od strane administratora.
I ne samo na FB, nego i na drugim mestima često čujem to da nije ni N1 ništa drukčiji od Vučićevih televizija i da se ne može to uzimati kao reper za istinu. Kada upitam ljude da li su primetili da taj isti N1 izveštava o dešavanjima u gradu kada se ona zaista dešavaju, kao što je to nekada radio Studio B, za razliku od Vučićevih televizija koje uopšte ne izveštavaju o tome nego pričaju o blagostanju u kojem živimo (na primer), uglavnom ne dobijem odgovor. Kada su bile demonstracije prošle nedelje, dok je išao izveštaj RTS – a, jedan mladić je pokazao golu zadnjicu, iznoseći tako svoj stav šta misli o njima. Za razliku od njih, sami demonstranti su govorili jedni drugima da se sklone da mogu da prođu ekipe N1, pa onda su im sami prilazili i tražili da daju izjave, ili su se ograđivali od ovih što su izazivali nerede, da su došli da mirnim putem iskažu nezadovoljstvo, te su ih pozivali da snime određenu situaciju... Čak su dobili i pohvale od strane mnogih ljudi za izveštavanje sa lica mesta, od početka pa do kraja svakog protesta.
P.S.
Kada se zaslužuje pohvala za nešto, onda se i dobije, a kada se zaslužuje kritika, onda se i dobije. Nisam ja kriv što mi se većina stvari koja se danas radi, ne sviđa, pa neki to vide kao namerno kritikovanje svega što radi SNS, jer imam nešto lično protiv njih i/ili Vučića, a kada nešto pohvalim, onda se to neko desi da se uopšte ne primeti.