Šta je novo?

Izbori 2024

Znači njih dvojica proterali ove ostale a zadržali ime?

Искрено, ни прво ни последње цепање партија код нас. Све редом су се цепале, осим СПС. Буквално све.

Цепао се на неки начин и СПС одма после 5. октобра, било је неких фракција, Бане Ивковић и Бјелица итд колико се сећам,

што се тиче Несторовића време ће показати, док Павић и Љепојевић сигурно нису Вучићеви људи.

Ако је држава у колонијалном, вазалном односу, ако амбасадор декретима прекраја закона и одлуке Србије (зашто и не би када прекраја и њене границе?) онда све активне странке и јесу исте. Да бирам између љотићеваца и недићеваца заиста нећу. Васпитан сам у патриотском, слободарском духу а моји су по генерацијама дали десетине живота за слободу. Минимум који ја могу да учиним је да не обесмишљавам њихову борбу сарадњом са окупаторима и њиховим слугама.

Избори су обесмишљени у најмоћнијој држави света која иначе контролише читав јудео-хришћански простор са изузетком Русије и Белорусије а нису у Србији?! У то верујете?! А на нивоу ЕУ избора ни нема. Она функционише по патенту једног италијанског политичара. Ради се о тзв систему не-већинских институција који је сварљив израз за нешто што је суштински нека још изопаченија варијанта коминтерне.

Мислио сам да овај народ не може да смисли ништа глупље од европа нема алтернативу али варао сам се. Сетили су се да забију главе у песак и изфантазирају демократију у сред колоније која више нема ни устав, ни границе, ни институције нити једну деморкатску странку.

што се тиче Несторовића време ће показати, док Павић и Љепојевић сигурно нису Вучићеви људи.
Sto ne znaci da nisu saradnici DB-a i dalje. Sluzba je iznad svega, samo pogledaj Pavicevu biografiju. I Pavic i Ljepojevic neraskidivo vezani za Usa i UK a iz dna duse preziru Zapad, nesto tu ne stima...

Sto ne znaci da nisu saradnici DB-a i dalje. Sluzba je iznad svega, samo pogledaj Pavicevu biografiju. I Pavic i Ljepojevic neraskidivo vezani za Usa i UK a iz dna duse preziru Zapad, nesto tu ne stima...

Видећемо, али док год је овакав систем да може једноставно да се купи одборник/посланик и да та места у скупштини не припадају странци, већ појединцу,
увек ће бити прелетача и куповине и разних комбинација,

иначе би у оваквим случајевима на пример морала да буде одлука целе странке, не појединца, да се подржи Вучићева власт, а то би било политичко самоубиство.

Dakle bojkot. Svaka čast.
Не бојкот него достојанство. Бојкот би био опет неки чин политичког деловања, самим тим и признања наметнутог система.

Лично достојанство је по мени једино што као појединци овде још можемо у некој мери да сачувамо.

Politicki gledano skupstina nema legitimitet, samo legalitet. Videlo se 2020. kako je to izgledalo bojkotom. Brzo su bili novi izbori zbog pritiska spolja.. da ne ispada kao jednopartijski sistem u Sev.Koreji.

I šta sa tim ako nema legitimitet?

Je l' nam to nešto znači u nekom svetu mašte?

I šta sa tim ako nema legitimitet?

Je l' nam to nešto znači u nekom svetu mašte?
Kao na Kosovu, kad nisi u skupstini onda si na ulici. Politicka borba bude samo i iskljucivo na ulici. A niko ne voli kad su ulice pune, vec prazne, samo skupstine da su pune i sve ovce u njoj na broju :)

Vrh