друго, зато што не би било фер према јавности и гласачима да кандидујемо такву личност за неку јавну функцију, сад кад смо га мало боље упознали изблиза.
Јерковић је наставио да тражи разговоре и да с нама покушава да тврди пазар. Међутим, ми једноставно нисмо били заинтересовани да му пружимо било какве гаранције за било шта. Највише што смо могли да му кажемо је да ће бити одборник и да ће имати прилике да се доказује, као и сви остали.
Сада је очигледно да то није задовољило Јерковићеве политичке апетите. Последњих неколико дана смо сведоци кампање Јерковићевог спиновања заснованог на неистинама. Његова тактика је јасна: неистинитом тврдњом да смо у некаквој ”коалицији”, Јерковић покушава да изгради лажну позицију да је он сада у ситуацији да једноставно ”промени коалиционог партнера” и тражи новог који ће наводно прихватити његов програм. То би требало да замаскира конкретну трговину одборничким мандатом.
Међутим, једина истина је да је Јерковић био кандидат листе МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, да нисмо били ни у каквој коалицији са његовим покретом, и да он својим садашњим деловањем заправо изневерава јавно изречене ставове листе МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, под чијим именом се кандидовао и прешао цензус. Било која политичка опција која помишља да направи аранжман са Јерковићем ради стицања већине у Скупштини Београда треба да буде упозната са његовим квалитетима. Као и њихови гласачи. Па ко воли – нек изволи.
Сигурно је да ће бити још сличних покушаја попут Јерковићевог. Политичка сцена Србије је постала једна велика пијаца, под утицајем разних закулисних домаћих и међународних фактора. Грешке, минирања и подметања су неминовни – само се не треба обесхрабрити. И још нешто. Нико није незамењив – ни писац ових редова, ни било који покрет или организација. Циљ нашег ангажмана је ослобађање спутане народне енергије, а поготово српске енергије, а не утопљавање у садашњу политичку мочвару.
Александар Павић, 26.1.2024.