Сваким својим наступом СПН нам показује да су обична интересна група без икаквог интегритета, принципа, идеје...
И тачно се види по савршеној искоординисаности Н1 и НОВЕ С шта је била права функција СПН-а. Како су дали велики медијски простор НДСС-у који је издао национални покрет и како су нормализовали ситуацију док је држава де факто распарчавана а уставни поредак до краја срушен.
Posle cele ove igranke SPN je svesna da na ponovljenim izborima ne bi uzeli ni ovoliko. Gomila ljudi koja je glasala za njih na lokalu ili se razmišljala o tome, više neće sigurno, oni su završili, bar u ovom obliku! Nema šanse ni na ulicu da nas izvuku više, jednostavno su izdali! Onda je izbor vrlo lak, bolje 4 godine privilegija (nadamo se manje).
Taj neuspeh stvaranja jedinstvenog nacionalnog pokreta je tragedija, ali zašto misliš to za NDSS, zar nisu oni jedini bili za to da nema saradnje sa orcima na bilo kom nivou?
Ja sam siguran da si ti glasac jedne sasvim druge stranke.
Ne, samo konformizam prosto, što je opet legitimno, ne uzdižem sebe zato što bih ga se odrekao. Jednostavno uplašenost da se odreknu nekakve fiktivne stabilnosti, a koju dramoser ipak pruža kroz izdaju, predavanje i prodaju svega (EPS npr, taman su letos smenili stručnu ekipu koja je malo sanirala brljotine pečenjara, ali i podigla cenu, a to je no-no) i koju ćemo tek plaćati kroz ono što će tek da preda. Još nije trenutak da ga puste niz vodu. Pogotovo za
overleveraged ljude u svetlu ekonomskih komplikacija koje bi mogle nastati (SDI, promena kursa...). Davno sam to primetio ovde. Većinom ostvareni i ovako ok i ispravni ljudi koji uopšte nisu ugroženi, naprotiv, već sada imaju šta da izgube, ali se toga ne bi potencijalno odrekli. Smeta i njima korupcija u zdravstvu, službama, ovome, onome, ali nemaju veće probleme, radije biraju da ne
šoraju uz vetar i da nekako plivaju. SPN je kulturniji SNS (i prirodni saveznik) na nivou republike i tačno će davati legitimitet dramoseru uz sporadične govore gde ni oni sami nisu ujedinjeni, a gde su sigurni da neće ništa promeniti (ekologija itd).