Дошљак
Professional
- Učlanjen(a)
- 31.10.2014.
- Pohvaljen
- 55.902
Господин Криштоф ХИЛ је задовољан.Jesam ja propustio ili osim Orbana niko nije čestitao "pobedu" od prijatelja?
Господин Криштоф ХИЛ је задовољан.Jesam ja propustio ili osim Orbana niko nije čestitao "pobedu" od prijatelja?
Србија је најцентрализованија земља света после Северне Кореје. Само је овде могуће да се у оквиру концесије за престонички аеродром другом граду (Нишу) отме њихов аеродром. Само је овде могуће да држава финасира метро у престоници који ће да повеже све осим онога што треба целој Србији (КЦ, што је иначе исто једна од последица централизације).
Национално јединство је овде изгубљено 1918е. До тада, терет ослобођења су подједнако или бар у пропорцији подносили и елита и народ. Након тога јаз је стимулисан и врхунац је заправо достигнут црвеним аграрним реформама, грувањем свега у градове као најбољи вид контроле и борбом против слободног сељака као највећег непријатеља државе. То исто имамо и сада на снази.
Vladica je car, sta biste vi, idealnog???Класичан кикс сваке опозиције од 2014. године наовамо. Стари Град и Врачар имају ЗАЈЕДНО мање становника од целе Леве обале Дунава. Кампања је преко Панчевца била поприлично слаба. Колико се сећам Владимир Обрадовић је рекао да је потребно изградити гимназију тамо и то је то. Био је једном у Борчи. Толико људи на имену листе СПН, а толико мало ангажовања тамо.
Није баш тако једноставно. Нико неће у коалицију са "крезубима" јер то скида гласове пошто је патриотска опција представљена као нешто најстрашније и најпримитивније и то баш од стране граџанства.
Ми добро памтимо коалицију "двери-доста је било"
...Kao i prethodnih godina recept za dobijanje Vučića je veoma jednostavan, a to je udruživanje opozicije dovoljno u dve kolone. Pitanje je zašto to opozicija ne uradi. 2000-e su stranke bile još raznorodnije, ali su shvatili da ne mogu srušiti Miloševićeve režim bez udruživanja...
- Desnica je dozivela cistiliste. Valjda je sada i slepima jasno da je ukrupnjavanje i trazenje novih tema neophodno. Francusko-Nemacki plan ie ocigledno promasena tema, oni kojima je to bila okosnica programa su uzeli ~10% glasova. Znaci da 90% glasaca ili nema problem sa time kako Vucic to resava ili bi da se to resi jos brze. Mrtva prica, zaba je skuvana.
Децентрализација свакако али федерализација овако мало земље и то са искуством федерализовања какву има, са угроженим територијалним интегритетом и јесте акт велеиздаје.А када предложиш децентрализацију и федерализацију као решење, биваш налепљен етикетом издајника који би да цепа и парча државу.
Господин Криштоф ХИЛ је задовољан.
Pa palo bi to pitanje da je samo ono na referendumu, ali bojim se da je prioritet tog pitanja u odnosu na neka druga dosta nize nego sto se misli. To rezultati i pokazuju.Naprotiv, to je upravo ono što je dramoser izveo da bi predstavio da ima jak legitimitet. Neka se organizuje referendum, pa da vidimo direktnom demokratijom šta se misli o tome!
Србија је исто сићушна.Србија је најцентрализованија земља света после Северне Кореје. Само је овде могуће да се у оквиру концесије за престонички аеродром другом граду (Нишу) отме њихов аеродром. Само је овде могуће да држава финасира метро у престоници који ће да повеже све осим онога што треба целој Србији (КЦ, што је иначе исто једна од последица централизације).
Национално јединство је овде изгубљено 1918е. До тада, терет ослобођења су подједнако или бар у пропорцији подносили и елита и народ. Након тога јаз је стимулисан и врхунац је заправо достигнут црвеним аграрним реформама, грувањем свега у градове као најбољи вид контроле и борбом против слободног сељака као највећег непријатеља државе. То исто имамо и сада на снази.
VVP mu vise nije prijatelj.Jesam ja propustio ili osim Orbana niko nije čestitao "pobedu" od prijatelja?
nije li to ipak najvaznije?Господин Криштоф ХИЛ је задовољан.
sjajno si ovo napravio.
Tako je, uzviseni i prosveljeni botuju za Jeremica i bace 0.9% glasova. To je prava politicka pamet.sjajno si ovo napravio.
boze koliko je politicki glupa, skoro imbecilna nasa urbana, obrazovana populacija.
Hajde nista za nesto. Ajmo Djilasa po 1000 put.
Cigani iz Borce su daleko pametniji.
Lepo prodaju jednom glas za 2000 i odu u kladionicu.
Слажем се али ако си сада дао глас спн-у који, ако би се могао описати у једној слици, то је ова коју си поставио, онда си недоследан, благо речено.Jedan od najgorih dana u istoriji Srbije
SPN - jedina opozicija koja u zbiru zapravo poraste u odnosu na Maj (momenat kada je Vucic verovatno bio na privremenom dnu i za koji je tesko bilo da ce potrajati)
Kod mene u Rakovici
SNS 29.91%
SPN 42.67%
Nije lose za siromasni radnicki kraj
E to bi bio pravi potez. I to lično ova ekipa koju sada percipiramo kao "aj karamela blejače sa Kališa sa dvolitrama piva". Tada bi bilo jasno da žele da dopru i do tih glasača, pa polako, prvo do Žarkova, pa posle do Kaluđerife i Grocke, pa lagano i ka ostatku Srbije.Ја да сам из опозиције, ишао бих по селима око Борче и хушкао их како СНС прави метро а њима није направио канализацију. Или у Ресник и хушкао их како нису добили излаз на аутопут. Или у Калуђерицу и причао како у Београду на води имају роботе достављаче а они немају ни тротоар. Или у Батајницу и причао како су направили булевар у Београду на води а у Батајници булевар није цео.
To su principi.Tako je, uzviseni i prosveljeni botuju za Jeremica i bace 0.9% glasova. To je prava politicka pamet.
Interesantno, ja isto to mislim za glasace desnice. Samo sto se u ovom slucaju i glasaci desnice vecinski ipak slazu sa mnom (i glasaju za SNS).Desnica nema dovoljno prostora u Srbiji pošto SNS u izjavama Vučića pre svega zastupa maltene sve isto samo uz ogradu, dok u realnosti radi sve ono što je program liberala. Ja zaista ne shvatam što bi neko ko ima stavove liberalne te želeo da snp zameni vučića. On radi sve iz njihovog programa i to radi efikasnije nego što bi oni ikad mogli u Srbiji. Izgleda da su u zabludi da ima neke razlike.
Evo, dajem Ðilasu šansu.
Ok, protest.
Razlog? Krađa.
Ok.
Molim da odgovori na pitanja. Šta se zahteva i šta se dešava ako se zahtevi ne ispune?
Još konkretnije - da li da obujem lakovane cipele ili patike za trčanje?