Šta je novo?

Izbori 2024

Ja mislim da će Vučko namesti izlaznost preko 50% da pokaže silu kako mu niko ništa ne može.

Kad bi se pratili tokovi novca svašta bi isplivalo na površinu. Bolje bi bilo da je to potpuno transparentno i da se jednostavno dozvole finansijske injekcije strankama, ali da se ljudi jasno stanu iza svog novca.

Naravno, daleko smo mi od toga, sve se krije kod nas.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751450#p751450:3ayey8px je napisao(la):
Earthmoving » Čet Jun 25, 2020 12:30 pm[/url]":3ayey8px]Ja mislim da će Vučko namesti izlaznost preko 50% da pokaže silu kako mu niko ništa ne može.

I ja mislim. Time bi mu skocio rejting kod vecine gradjana.

Evo, ja sam ubeđen da će izlaznost zvanično biti ispod 50%.

Ako ne bude, to će biti prvi put da bude toliki skok izlaznosti u poslednjem satu.

No, narod sve može da proguta, pa zato ostavljam rezervu da ipak proglase toliku izlaznost.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751331#p751331:1bt0lg5g je napisao(la):
Marioneta » 25 Јун 2020 06:20[/url]":1bt0lg5g]
Istinska politička borba je uvek borba za vlast, tačnije za moć, za vlast kao izvor moći. Politička borba za rezultat ima (pre)raspodelu moći. Ideologije su samo sredstvo (manipulacije) kojim se osvaja vlast i zadobija moć. ...
Поштедите ме Моргентауових теорија. Поента је да све политичке опције на нашој политичкој сцени деле исту идеологију.

То обесмишљава и делигитимише наш политички процес, што је јасан проблем и далеко од нормалног.

Srpska politička scena nije ni bolja ni gora kada je u pitanju štetočinstvo.
Ако заиста тако мислите, недовољно је познајете.

Dovoljno da pogledamo brexitovsko i trampovsko štetočinjenje pa da sva priča o nekoj srpskoj bude besmislena.
Које то брегзитовско и трамповско „штеточинство”? Знате ли ву уопште шта та реч значи? Трампу су спочитавали све и свашта, али нико још није покзао ни трачак доказа да је дотични корумпиран. У случају наших политичара, таквих проблема нема; доказа је на претек.

А брегзитовцима могу само честитати на томе што су успели (да ли су баш?) да извуку своју земљу из антимеократске, антинационалне и хипербирократизоване творевине зване ЕУ.

Tačno je da postojeća vlast nema artikulisanu političku alternativu, ali o kakvim alternativama može da se priča o pomenutom brexitovsko-trampovskom političkom padu i dekadenciji? Uvaljivanje priča masi o stalnoj zaštit od domaćih i stranih neprijatelja koji nam oteše ono naše opšti je motiv političkih alhemičara. ...
Шта за вас не би представљало декаденцију? Да је на власт дошла она крволочна лудача?

И како се у ту Вашу причу уклапа чињеница да противници Трампа и брегзита играју на исту карту? Или ви, пак, заиста мислите да Руси намеравају да окупирају остатак Европе?

Uglavnom, od političara u najboljem slučaju treba očekivati da naprave nešto pozitivno zato što im to omogućava da dođu do vlasti i moći, sve ostalo je tome podređeno. ...
Крајње цивичан поглед на ствари. Ако је тако на нашој политичкој сцени, не мислите да је тако свуда, још мање да је тако увек било - чак и код нас.

Природа савремене демократије је таква да на власт махом долазе људи сумљивог моралног квалитета. То је, у неку руку, увек био случај, али назвати људе попут Милутина Гарашанина, Николе Пашића, Елефтериоса Венизелоса и Черчила „штеточинама”, и равнима карикатурама које су на челу многих земаља данас, у најмању руку је сулудо.

I kako stojimo sa izlaznošću, pitam za komšiju :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751556#p751556:6miq7ftu je napisao(la):
Igor » 25 Jun 2020 08:02 pm[/url]":6miq7ftu]I kako stojimo sa izlaznošću, pitam za komšiju :)

Polako sa ti procenti :D

Nego, da li će za liste koje nisu prešle cenzus, broj prikupljenih potpisa da objasni broj osvojenih glasova? :)

Ja ne mislim da se ova serija reprizira bas sada kada su bili izbori. Kada bude skupstina, obratite paznju...Videcete nekoliko poslanika koji skoro pa u originalu izgovaraju Sojicev tekst. Onda, imate Youtube, pa pogledajte skupstine i politicke duele iz 90-ih i 2000-iti, pa i 2010-ih i uporedite ih sa sadasnjim. I ne verujem da cete zapaziti puno promena. Repertoar predstava je isti, samo su drugi glumci.

RIK poništio izbore na 117 izbornih mesta, uglavnom zbog neslaganja broja upisanih glasača i glasova u kutijama - više glasova u kutijama. Od tih 117, na 17 biračkih mesta je za broj osoba koje su glasale uneto 0 ili 1, dok je u kutijama bilo više stotina glasova.
Više o tome na nizu tvitova:
https://twitter.com/CeSIDBeograd/status ... 97440?s=19

Šta je sa Šabcem? Kako je moguće da se ponište izbori u celoj opštini? U čemu je problem? Zar su svi pogrešno radili? Ono što je najvažnije jeste ko je odgovoran za to? Kako će ta odgovornost biti sankcionisana? O čemu se radi? Definitivno elektronsko glasanje ne bi ostavilo prostor za više listića/glasova nego onih koji glasaju ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751660#p751660:346x39tz je napisao(la):
Marioneta » Pet Jun 26, 2020 8:44 am[/url]":346x39tz] Definitivno elektronsko glasanje ne bi ostavilo prostor za više listića/glasova nego onih koji glasaju ...

Elektronsko glasanje je izuzetno losa ideja za glasanje, iz mnostva bezbednosnih razloga.

https://www.youtube.com/watch?v=w3_0x6oaDmI

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751660#p751660:id6sxw19 je napisao(la):
Marioneta » Today, 08:44[/url]":id6sxw19]Šta je sa Šabcem? Kako je moguće da se ponište izbori u celoj opštini? U čemu je problem? Zar su svi pogrešno radili? Ono što je najvažnije jeste ko je odgovoran za to? Kako će ta odgovornost biti sankcionisana? O čemu se radi? Definitivno elektronsko glasanje ne bi ostavilo prostor za više listića/glasova nego onih koji glasaju ...

O toj odgovornosti bi moglo mnogo da se priča. Zbog nestručnosti biračkog odbora koji ne ume da popuni jedan zapisnik kako treba se po zakonu izbori ponavljaju.

Možda bi bilo logičnije da se ponovo prebroje glasovi (zašto se onda uopšte glasovi čuvaju i donose u RIK) ?

Izašao je ovih dana tekst o tome kako je CIA (SAD) uticala na izbore 2000. i tu jedna od glavnih stavki bila obuka kontrolora na izborima. Mnog ovde govore o laganju u brojanju glasova, ali duboko sam uveren da tu nema nikakvog problema.

Ljudi, kako može da neko ne uloži prigovor ako se vide očigledne nepravilnosti na biračkom mestu? To govori o nezainteresovanosti članova.

Nasumično sam gledao neke zapisnike sa sajta RIK-a i u nekoliko zapisnik nije popunjen kako treba. Npr nisu upisani redni brojevi iz biračkog spiska za osobe koje su glasala od kuće.

Što se tiče Šapca i NBG, "problem" je GIK u kome većinu ima vladajuća stranka, a to nije SNS i onda oni mogu da donesu odluku da ako im se ne sviđaju rezultati izbora da su izbori neregularni bez ijedne jedine činjenice. Isto kao što RIK može da kaže da je svaka primedba neosnovana iako je potpuno očigledno nešto nije u redu (tipa svi potpisi su pisani istim rukopisom, ili se ne slažu zbirovi)

Inače, trenutno je hit veliki broj glasova za mađarske stranke u Vranju. Naime, poslušnici su dobili zadatak da glasaju za određenu listu na lokalnim izborima, ali oni ne pamte ime liste već samo broj i taj isti broj su zaokružili i na listi za Republičke izbore (ili tako nekako)

Na žalost, moram opet da ponovim onu moju izjavu da je narod glup i da to političari koriste. Naime, da li ste se ikad zapitali zašto se toliko forsira broj neke liste na plakatima. Zato što prosečan glasač nije u stanju da pročita ceo izborni listić i da shvati ko je tu "njegov" nego on zapamti broj liste za koju mora da glasa i taj broj zaokružuje.

trebalo je da svi glasamo za Savez Madjara. Oni bi verovatno bolje upravljali Srbijom.

Opa, iz EU tvrde da je izlaznost bila ispod 50% i da Vuciceva vlast vrsi pritisak da se našteluje preko 50. Što u prevodu znači da je Bojkot pobedio sa više od polovine, kao i da EU ovim misli da su izbori pokradeni.
Vučko na ražnju u borbi između SAD i EU oko Kosova, njegovom kolegi Tačiju EU digla optužnicu par dana pre sasatnka u SAD, a Vučku preti odgovornost za lažiranje izbora. https://www.kurir.rs/vesti/politika/348 ... o-28-odsto

Odakle ti to da je 50% granica koja govori da je bojkot uspeo?
Jeste psihološka granica, ali sa obzirom da kod nas izlazi oko 55% +- 3% tih 50% ništa ne govori?

Од тих 50%+ који нису гласали, већина није свесно бојкотовала изборе. Молим неспособну „опозицију” да се не кити туђим перјем, у вучићевско-дачићевском маниру, јер је на овај исход у далеко већој мери утицао сам режим него његови тобожњи противници.

ЕУ не занимају ни излазност ни изборна крађа; оно што њима смета је мешање Трампа у послове неолибералне владе у егзилу, тј. Ангелине Немачке, а не политичко стање у нашој земљи.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751773#p751773:2e4z5rwc je napisao(la):
astrodule » 26 Јун 2020 22:01[/url]":2e4z5rwc]Odakle ti to da je 50% granica koja govori da je bojkot uspeo?
Jeste psihološka granica, ali sa obzirom da kod nas izlazi oko 55% +- 3% tih 50% ništa ne govori?
Психолошка граница, и ништа више. И то је нешто, али само по себи, не представља успех.

Успех може бити само довођење нормалне власти на чело државе, а за то нам је прво потребно нове крви на политичкој сцени. Од ове плејаде издајника и штеточина што се смењују већ деценијама нам нема спаса. Они су управо зло против кога нам се ваља борити.

Ни изборну крађу нису у стању да пристоно заташкају, а водили би државу.

Kažem ispod 50% po EU, znači sistemskom, a po realnom mnogo manje. Nije isto kada te izabere 60% ljudi i 1% ljudi, legitimitet u narodu nije isti. Koja je psihološka granica legitimiteta? 50% jer deli na zainteresovane i nezainteresovane za ponudu. Vučkov imidž snage i legitimiteta u narodu je urušen. Ne kod svih vas, ali kod većine da.

Ljudi, kako može da neko ne uloži prigovor ako se vide očigledne nepravilnosti na biračkom mestu? To govori o nezainteresovanosti članova.

To nam govori da je opozicija lažna.

Pa ovo što je Radulović izneo i pokazuje zašto neke stranke kao Šapićeva, Kraljevina ili Metla imaju više ili isto glasova kao DJB, a za DJB je garantovano glasalo barem duplo u odnosu na bilo koju od tih, brisali im glasove svuda redom i davali nepostojeće ostalima.

Vrh