Zato što narod zanimaju Hrvati. Hrvatska ima more, a Vučić i parizer Srbi sanjaju izlazak na Jadran. Ako već nemaš more, bar imamo najveći i najmoćniji grad u regionu. Mađari nisu zanimljivi, to je daleko...
Tako je.
Umrecemo sto nemamo more, a Hrvati imaju.
Osecamo negde koliko smo glupi jer smo im mi to obezbedili. (ali necemo da priznamo)
Srbi su sjajno obezbedili hrvatsku i slovenacku granicu.
I Djilasu su bili zgodni Hrvati. Da ne kupi jeftinije hrvatske tramvaje, da se zuta ekipa bolje ugradi na spanskim.
Hrvati su izuzetno zgodni za nase politicare.
Колико је то болесно заправо. Држава нам се распада, тонемо све дубље морално, живимо се бедније и нестајемо као народ. Али идаље нас занима како комшији да потуримо ногу како да их преваримо, зезнемо, престигнемо итд. Не знам како то да објасним рационално.
To je sustina srpskog menatliteta. Zato nam je tako lose. Zato smo najgore mesto za zivot u Evropi.
Iz tog mikroponasanja izvire srpsko shvatanje sveta.
Ja sam doziveo kako se komsija A raduje sto komsija B ima rak. "To je zato sto mnogo zaradjuje". kaze A.
Najdominantniji mentalitet u nasem drustvu (preprodavci), slusam ih kako razmisljaju. Oni uopste ne razumeju cemu izbori, "kad imamo Vucica".
Ponovo jutris dojave o bombama. Osecam da ce se HUlja pojaviti u petak, "sa dokazima" da iza dojava stoji opozicija.
S.tok.a ce verovati jer st*** veruje u sve.
Unistavaju deci skolsku godinu, sprdaju se sa nastavom.
Ali opozicija vidi ovo kao "politicku borbu", ne borbu na zivot i smrt.
Borba za smenjivanje radikalske gamadi je borba na zivot i smrt.