Ja pošteno istabah poslednjih dana u kampanji. Ne mogu da vam opišem kako je lep osećaj kada nas 8 organizacija iz koalicije Srbije protiv nasilja dođemo kao recimo u subotu na Đeram pijacu ili juče na Mirijevsku pijacu. Ne bude prijatno SNS-ovcima jer smo došli pre njih na lokacije na kojima su navikli da su stalno jer im je to partijski zadatak da opravdaju radna mesta u javnom sektoru. Zanimljivo je kako tako sitnu stvar su uzeli zdravo za gotovo kao da je to njihovo vlasništvo a ne trotoar ispred pijace koji smemo svi da koristimo.
Građani vide da je nas zapravo više nego SNS-ovaca jer smo velika koalicija kao i to da smo pristojni ljudi među kojima smo neki i kandidati za gradske odbornike i narodne poslanike, kao i da nismo plaćeni da stojimo za štandovima. Oni pitaju građane da "podrže predsednika" i potpišu listu podrške bez pominjanja SNS-a, dok mi građanima kažemo da izađu na izbore i podrže široku koaliciju Srbija protiv nasilja i da nije bitno na čijem su od naših 8 štandova jer smo zajedno u koaliciji, i da se oni kao građani pitaju o svojoj budućnosti izlaskom na izbore 17. decembra.
I mi se ohrabrimo kada vidimo da nas je 20tak dok SNS-ovaca bude najviše desetak na 3 štanda sa sve zastavama i propagandom muzikom. Inače, su prestali da puštaju pesme u kojima napadaju političare iz SPN-a, izgleda da im se ta negativna kampanja obila o glavu.
Reakcije građana su izuzetne, čak im bude i simpatično što smo nemamo od materijala ništa više od osnovnog:flajera, hemijskih olovki, upaljača (protiv ovoga sam ali je to odluka koalicije) i nešto malo bedževa dok na štandovima SNS-a se dele knjige, AV kafa, knjižice sa 10 godina projekata vlasti SNS-a u Beogradu, AV lizalice, neke sadnice biljaka!? (ekologija je bitna i SNS-u očigledno), AV bonžite i još neke drangulije.
Mi iz koalicije Srbija protiv nasilja smo tu na štandovima da ohrabrimo ljude da izađu na izbore, dok su SNS-ovci tu da ih potkupe sitnim ćarom.