Šta je novo?

Izbori 2024

Između Vučića i Retardića meni više smeta Retardić na tzv pro-EU listi
U suštini ako GLAS ne skupi potpise neću izaći na izbore jer opozicija em što nije iskoristila onu energiju i bunt posle Ribnikara, nego su sada upropastili i listu ubacivanjem Retardića na istu.
Te dve stavke su sasvim dovoljne da taj dan nađem nešto pametnije da radim.
Ili da odem da glasam za SNS
Па то је предаја из сујете.

Па теби је Тадић спорнији од Зеленовића и ко зна којих све типуса из олупине ДС.

Шта да ти кажем, Утисак недеља екипици са Ољом Бећковић је најбитније било да ли ће Тадић бити део коалиције против насиља. Ако ћу ја прећи преко Зеленовића, Ђиласа и бројних ДС типуса, можеш и ти преко Тадића. Или ти је драже да нас лажни доктор Мали Синиша урнише својом малигном економском политиком.

Evo upravo mi je stigla poruka da sam postao član kreni-promeni zajednice zato što sam potpisao peticiju protiv rušenja sajma. To je kao da član SNS-a postanem zato što mislim da je nova pruga od Beograda do Novog Sada odličan potez i projekat. Da li je to neka NVO poput žena u crnom?

Evo upravo mi je stigla poruka da sam postao član kreni-promeni zajednice zato što sam potpisao peticiju protiv rušenja sajma. To je kao da član SNS-a postanem zato što mislim da je nova pruga od Beograda do Novog Sada odličan potez i projekat. Da li je to neka NVO poput žena u crnom?
Meni nije.

Između Vučića i Retardića meni više smeta Retardić na tzv pro-EU listi
U suštini ako GLAS ne skupi potpise neću izaći na izbore jer opozicija em što nije iskoristila onu energiju i bunt posle Ribnikara, nego su sada upropastili i listu ubacivanjem Retardića na istu.
Te dve stavke su sasvim dovoljne da taj dan nađem nešto pametnije da radim.
Ili da odem da glasam za SNS
Onaj nabrojao 18 uslova da bi glasao za nekoga, a ti samo jedan, malo je to, dodaj jos bar 20 uslova.

Шта да ти кажем, Утисак недеља екипици са Ољом Бећковић је најбитније било да ли ће Тадић бити део коалиције против насиља. Ако ћу ја прећи преко Зеленовића, Ђиласа и бројних ДС типуса, можеш и ти преко Тадића. Или ти је драже да нас лажни доктор Мали Синиша урнише својом малигном економском политиком.
Pritom Tadić da ga nisu prihvatili kao kuče sa ulice, išao bi opet sam, a prošli put ih je ukanalio sa njegovih 2.86 posto, zbog čega su izgubili beogradske izbore. Ionako je nebitan, bukvalno u rangu Zelenovića.

Sta o ovim izborima misle nasi sugradjani koji nemaju mnogo dilema u zivotu, odnosno oi cije se dileme krecu u pitanjma
Porse ili Ferari? BMW ili Jaguar?
Mislim na nase najbogatije sugradjane, ljud ne kojima ne razmisljamo, a oni ipak zive tu.

Kakva je prognoza kojoj koloni ce se prikloniti najbogatiji?

Ja čekam i Jeremića na listi Srbija protiv nasilja😂
Он би могао бити копула између два велика блока опозиције, важно је да Народна странка не буде згажена након ових избора. Жао ми је што њихова принципијалност вероватно неће бити адекватно награђена у бирачком телу. Ако изађу сами, још увек имају неке шансе да пређу цензус, али ће морати да изнесу квалитетну кампању. Проблеми са сарадњом:

~ Двери-Заветници: Врло је могуће да су ушли у неку врсту дила са властима (не кажем да су сателити, не треба поистовећивати), осим тога, њима као тврдим националистима и косметобранитељима не приличи било каква сарадња са припадницима бившег режима (мрзим ту синтагму). Заветници су од настанка били сумњиви (чувена афера са прикупљањем потписа за регистровање странке, велики број прелетача у редовима), а Двери након распада Савеза за Србију.

~ Нови ДСС-ПОКС: Овде се неко с правом може запитати у чему је проблем, када се и ова коалиција попут Народне странке експлицитно удаљава од било какве сарадње са режимом, а такође је умерена на десном спектру. Наводно је Војислав Михаиловић против заједничког наступа коалиције НАДА са Народном странком.

~ Доста је било: Ово је као проблем због ког се распала држава Србија и Црна Гора. :) На истој таласној дужини, много тога заједничког, али је Народна странка у сваком погледу много јача и већа од странке Доста је било (рејтинг, инфраструктура, људство...), тако да ова заједница никада не би била равноправна, а Радуловић не жели да буде пуко појачање Народној странци.
Tuzno je sto su i ovi izbori dokaz nase nesuverenosti.
Koje su glavne razlike izmedju partija:
- da li su za "francusko nemacki plan" tj priznanje Kosova
- da li su za NATO/EU

nema nikakvih socijalnih, ekoloskih ekonomskih i drugih razlika.
Svi su formalno za vladavinu prava, cak i SNS.
Pitanje Rio Tinta, lozenja lignita, cak ni slobode medija. To nije tema ovih izbora.
Zastitnici SNS u EU ne potenciraju slobodu medija.
Evropskom sljamu kome su usta puna ljudskih prava, inkluzivnosti i sloboda, pitanje medija kod nas nije vazno, sto je donekle i logicno jer oni ne zive ovde.
Ali oni zele izbore, zele 2/3 polsanika (SNS, SPS, Levi evrotalibani) koji ce glastati onako kako njima treba i desnicu koja takodje radi za njih preko Hulje i koje nec emnogo talasati.

12 godina evropska gamad podrzava nasu vlast.
12 godina oni nemaju zamerki na medijsku blokadu pomocu koje Hulja pobedjuje na izborima.
12 godina nasih zivota, nama ukradenih godina.
Делимично се слажем, странке у погледу унутрашње политике не нуде довољно конкретне и дистинктивне програме. Све се своди на општи оквир и флоскуле: децентрализација, домаћи предузетник, пољопривреда, повећање плата...

Poslednja izmena:
Ja mislim da će Gljivica kao i 2008 biti odlučujući faktor za sastav vlade posle izbora. U zavisnosti šta mu obećaju možda postane opet evropejac kao 2008 i opet ispali SRS kao tada.
Zato i ide samostalno, nanjušio je kakve su prilike

Ja mislim da će Gljivica kao i 2008 biti odlučujući faktor za sastav vlade posle izbora. U zavisnosti šta mu obećaju možda postane opet evropejac kao 2008 i opet ispali SRS kao tada.
Zato i ide samostalno, nanjušio je kakve su prilike
Едит: Извињавам се због опаске, нисам разумео контекст.

Poslednja izmena:
Neko pomenu Narodnu stranku, Jeremic gostovao prosle nedelje na Euronews koja je to komedija od coveka. Propisno se obrukao kod one Minje.

Vrh