Šta je novo?

Izbori 2024

hvala, u pravu si.

meni je levlja opcija od ds-a oduvek bila blize, pa nisam ispratio.
ostala su mi u secanju samo krunjenja pre 00ih, i kasnije vuksanoviceva kandidatura i cedomirov ldf.

uh taj, dusan petrovic, jbt.

e> inace mislim da su frakcije unutar demokratskih stranaka jedna odlicna stvar i metoda politickog delovanja. ne 15 frakcija koliko je nastalo od ds-a, ali pretoceno u stranke, ali jaka opoziciona frakcija unutar stranke, mislim da je jako dobro za politicki zivot stranke.
Душан Петровић је и даље Зеленовићев шеф као и пре, само се не гура у први план.
Али оно, за смену ове власти сварићу и ту екипу.

ko su glavni igraci opozicije i ko su ostale ostale op.stranke?

djilas je bio gradonacelnik. mozda dobar, mozda los, moze da se diskutuje.
lutovac...??? covek je vratio stranku nakon sns-ovog pokusaja sa lecicem da preotome i rasparca, a sve da se povuce optuznica za silovanje. good guy.
cuta....???? ne znam, za sada je good guy. na pocetku mi je bilo tesko da ga prihvatim, iako mislim da ima odlican potencijal. to mislim i za kreni-promeni.
radomir,dobrica i ceo zlf....? po meni, odlicno do sada. necu o smejanju i zurki nakon proslih izbora, ali neki procenat gradjana je prepoznao da su ok.
aleksic...? trstenik i tast i alo koji prenosi u beskonacno nastavaka da su nesto krali. okeej. verujem, ne verujem. salim se, ne verujem. odlican u ovom sazivu.
zelenovic je bio gradonacelnik sapca. ne secam se da se pokazao losim.

kako su se onda tacno pokazali na vlasti?
mrsava trojka od mene od ovih koji su uticali na vlast, tj. djilas.
djilasa nisam voleo zbog nastavka rasturanja demokratske stranke (nije jedini i ne verujem da je to smisleno uradio, kad smo tu, ne verujem ni da su tadic i pajtic to ucinili, ali nije valjalo).
nadam se da ne pricamo o 619 miliona, posto je to opet glavna tema.

o drzavotvornoj opoziciji ne bih.

ima odlicnih opozicionara, milivojevic, mila popovic, nestorovic, onaj decko nesic iz kragujevca, ostao mi je u secanju i jedan momak iz zlf-a, kad je bilo ono saranje grafitima/lepljenje plakata u batajnici. slusao sam ga na sednici skupstine grada, odlican je bio.

a kako se vlast pokazala, pa tome svedocimo 12 godina. i ne samo vlast. imas jbnog seselja, bokana, cedomira i ostale opskurne likove koji narodu sa 3 nacionalne frekvencije ispiraju mozak i koji im drze stranu kako im zatreba.
Glavne su stranke koje su nastale rasparčavanjem DS-a i sama DS. Ostale stranke su sve one koje su nastale usput kroz proteste i kroz delovanje u društvu, poput Moramo, metle, ove nove evropske stranke i sl., među ostale možemo da svrstano i sve opozicione stranke koje više nisu zastupljene u društvu i kod glasača kao što su nekada bile, poput radikala, a tu su među ostalima i stranke koje ne mogu da se svrstaju sa drugim strankama, to su Zavetnici, Dveri i sl., oni se zbog ideologije i ciljeva neće nikada suštinski i stvarno ujediniti sa levo orijentisanim strankama.
Đilas je dovoljno sumnjivih poslova napravio, davao obećanja i lobirao za svoje interese.
Lutovac je DS pretvorio u stranku bez značaja, čiji se glasači razilaze postajući glasači ili podržavaoci novonastalih levo orijentisanih stranaka i delića DS-a.
Da je Lečić preuzeo DS, verovatno bi bil mnogo konkurentnija stranka.
Ćutao bi imao više izgleda, verovatno najviše od svih opozicionih političara, da je samostalan političar ili da je njegov pokret ostao samostalna organizacija, bez Zelenovića i ekipe.
Zeleno levi front nema izgleda uopšte, ideologija im ,jednostavno, hvala Bogu, u Srbiji neće biti prihvaćena, kao i svim strankama sličnih ciljeva i namera.
Opozicija neće ništa suštinski promeniti, sve i da pobede, a što naravno neće, mogu biti isti, a mogu da donesu i još pogubnije odluke.

1698262695622.png

:LOL:

Danas na Radio Beogradu, Novosti dana. Prva vest - amber alert, Najavljuje je deus ex machina. Potenciometar kulta ličnosti je podešen na Enver Hoxha, samo su Staljin i Mao iznad.

Danas na Radio Beogradu, Novosti dana. Prva vest - amber alert, Najavljuje je deus ex machina. Potenciometar kulta ličnosti je podešen na Enver Hoxha, samo su Staljin i Mao iznad.
moje komsije su sve odslusale i mi smo morali da slusamo jer puste do daske kad on govori

Опет се ничим изазвани тртимо и гурамо где нам није место

A šta je problem ovde konkretno? Pa i Partizan je 1992 igrao Evroligu kao domaćin u Fuenlabradi, nedaleko od Madrida zbog ratnih zbivanja.

Koliko ja znam naši košarkaški timovi imaju jako dobar odnos sa Makabijem i ovo je skroz pozitivna vest. Na kraju krajeva kakvi bi to bili ljudi ako im ne bismo pomogli, a možemo i u dobrim smo odnosima.

A da ne pričam koliko će ova vest pozitivno uticati na percepciju naše zemlje u zapadnom svetu. Ovakve stvari jednostavno dižu imidž i treba ih praktikovati naročito u momentima kada poboljšanje imidža može samo da nam koristi.

Btw. ako si čitao uopšte vest, u igri su bile i druge opcije (gradovi) ali BG ponuda je bila najbolja, tj. najjeftinija za njih:

"Beograd je izabran zbog mnogo manjih finansijskih troškova za klub od drugih opcija, a bile su Ljubljana, Nikozija i Berlin."

Pored toliko izraelskih firmi u BG (ceo real estate biznis drže jevreji) oni će baš zbog ovoga da udare.

A da su izabrali Ljubljanu, Berlin ili Nikoziju, ne vi bilo tog problema?

Možda tebi jer te ne interesuje basket, ali ja ću vrlo rado otići da uživo pogledam Makabi u Pionir i da im dam podršku, a sumnjam da bi baš u Berlin samo zbog Makabija ;)

Макаби ће играти без публике.

А, и ово питање датума избора је врло занимљиво, јер је Вучић познат као озбиљан лажов, нарочито у овим ситуацијама, кад не држи баш све конце. Ипак, мислим да ће остати 17.12. јер ефекти поклањања пара и отварања радова брзо испаравају, и нема много опција.

Pored toliko izraelskih firmi u BG (ceo real estate biznis drže jevreji) oni će baš zbog ovoga da udare.

A da su izabrali Ljubljanu, Berlin ili Nikoziju, ne vi bilo tog problema?
Jevreji dr\e, sve, realno Arapin sa dinamitom može da se raznese bilo gde i neće promašiti jer oni drže mnogo toga na svakom ćošku, ali njihov kriterijum nije da random uništavaju jevrejsku imovinu već Jevreje. I ja se pomalo pribojavam napada jer nemam poverenja u naše bezbednosne službe. Mislim siguran sam da će Mosad da ih prati i bude prisutan, i da bi tako bilo čak i da su London izabrali umesto Beograda, Al opet i taj Mosad je zakazao...

Građani Novog Sada zvižducima poslali jasnu poruku predstavnicima vlasti na Oktoberfestu i kako će da glasaju na sledećim izborima. Pitanje je, zašto nijedan medjiij nije preneo ovu reakciju?
Само Н1, а ови остали су под апсолутном контролом режима.

Опет се ничим изазвани тртимо и гурамо где нам није место

Наш вековни фетиш да будемо неки предводници слободарског света или несврстани. Нисмо се довољно аутоголова понадавали, увек има места још ком.

Наш вековни фетиш да будемо неки предводници слободарског света или несврстани. Нисмо се довољно аутоголова понадавали, увек има места још ком.
fetis da negde i od nekog budemo postovani i voljeni jer sebe ne postujemo i mrzimo

kako se u principu napreduje u Srbiji?
Kako se HUlja uzdigao - ulizivanjem Seselju, kupovinom bureka istom.
Mislimo da ce cemo ulizivanjem Jevrejima dobiti neki poen u USA.

Vrh