Šta je novo?

Izbori 2024

Sto Madjarskoj ne udare sankcije?
Zato sto se Madjarska ne plasi sankcija, zato sto Madjari postuju same sebe.
Vrlo moguće da je ovo Orbanov poslednji mandat. U Poljskoj su pobedili na izborima oni koji nisu trebali, sledi im dolazak migranata. Da li su izbori namešteni ili nisu ja ne znam ali ne izgleda dobro za Poljake. Mislim da će u Mađarskoj biti slična situacija.

Vrlo moguće da je ovo Orbanov poslednji mandat. U Poljskoj su pobedili na izborima oni koji nisu trebali, sledi im dolazak migranata. Da li su izbori namešteni ili nisu ja ne znam ali ne izgleda dobro za Poljake. Mislim da će u Mađarskoj biti slična situacija.
ko je pobedio u Poljskoj? Zasto nisu trebali?

Naučnik koji zna Njutnov zakon a ne zna da se auto ne parkira na biciklističkoj stazi nam nije potreban kao naučnik.
Kapital će doći kada sredstva za sticanje istog budu u vlasništvu države i u vlasništvu domaćih kompanija.
Država bi za početak mogla da kupuje domaće proizvode i sredstva domaće proizvodnje i da ne ovisi o uvozu, i borbeni sistemi koje proizvodimo su našli kupce u inostranstvu, zašto ne bi onda ni potencijalni budući proizvodi mogli da se prodaju?
Da vidim bas kako cemo da razvijemo samodovoljnu privredu na trzistu koje ima manju kupovnu moc od jednog veceg americkog grada.

Belorusija nije izgubila svoj suverenitet, za razliku od svih EU članica, to što je državu koja ima prijateljske odnose sa Rusima u zapadnim medijima nužno ocrniti nije merodavno.
Ovo je plan na nivou shvatanja da je bolje sam sticati iskustva i razvijati se nego biti rob nacista.
Rusi bukvalno sa njihove teritorije napadaju susednu (i Belolrusima i Rusima pritom bratsku) zemlju, prave im kampove za obucavanje poluprivatnih vojski kako zele, rasporedjuju nuklearke na teritoriji itd. ali su suvereni. Vazi.

Није требало да победе ти у Пољској, зато што Ћосићевско-Михизовска екипа зна ко треба да победи у Пољској.

Mihajlo se zalaže za severnokorejsku Džuče ideologiju, ekstremnu uvoznu supstituciju po svaku cenu, makar i po cenu ogromnih gubitaka i elementarno kršenje ljudskih prava.

mi ni od toga nemamo nista.
nas softverska industrija nije stvorila neki veliki kapital ovde, radi se samo o remote poslovima, bez stranog klijenta 95% firmi bi propalo.
Pa vi ovde pricate da cemo bez stranaca da procvetamo, kako sad to?
ko je pobedio u Poljskoj? Zasto nisu trebali?
Za nekoga ko ovde prica o namerama i stavovima domacih i stranih lidera kao da sa njima pije kafu svaki dan, precesto ti se desava da nisi upucen u nesto o cemu se apsolutno svuda prica. Cudo nspm nije pisao nista o tome.

Пољаци далебу, требало покојни близанац из гроба да им влада са буразером још 20 година.
Како ли то сви осим нас смене власт с времена на време...

Meni se cini da vecina jeste zadovoljna jer su upravo tako glasali.
Videćemo koliko će biti zadovoljni kada im dođu migranti, do sada su odolevali.
Пољаци далебу, требало покојни близанац из гроба да им влада са буразером још 20 година.
Како ли то сви осим нас смене власт с времена на време...
To ti je privid demokratije u EU državama, misliš biće bolje a ono sve gore i gore stanje kod njih. Kada shvatiš da se cela Evropa (sem Rusije) ne pita mnogo biće ti lakše.

Рецимо, инвестиције у туризам које су незамисливе нпр. за суседну Хрватску.

Е, видиш, то је та тврдоглавост коју си закачио у последње време и која видим да је Нокија изнервирала, и разумем га. Мораш из тог чаробног света, надреалног као стварност из Хазарског речника, коју овде деценијама испредају удбашки и остали јахачи апокалипсе, да изађеш. Јер, то је све овде исто било, све време: деведесетих је сваки дан у новинама писало да Мађарска и Чешка пропадоше, и да масовно жале што су уопште укидали комунизам. Али сваки дан, као плоча; држава је то форсирала, само су Вечерње новости тад имале 43 дописника из иностранства, и сви су писали исто: све пропаде. И шта би? Стварност остаде, ми издувасмо - то је једини могући исход.

Не можеш на том извору наћи срећу - ако и у приватном животу будеш користио такав резон, полупаћеш се.

Били смо сви у тој држави, вероватно сви и знамо неког ко је из те државе, а била је и у саставу наше државе већег дела наших живота и она не би требало да се узима као позитиван пример за било шта.

Videćemo koliko će biti zadovoljni kada im dođu migranti, do sada su odolevali.

To ti je privid demokratije u EU državama, misliš biće bolje a ono sve gore i gore stanje kod njih. Kada shvatiš da se cela Evropa (sem Rusije) ne pita mnogo biće ti lakše.
Знаш ли ти колико је и то за Пољску мени смешно? Сећам се, још, кад су новинари ТВ Београд свршавали у студију што је Митеран победио Ширака, осамдесетих на изборима за председника. Као, то су наша посла. Па Мира Марковић која честита левичару Ентонију Блеру победу. А пре тога тражи да паре намењене за куповину ПВО ракета оду за испомоћ левичарској влади Жана Виденова у Бугарској (и стварно ду, а овоме влада падне).

Брод лудака. Међународни фактор. Ау, јбт.

Тамо је, наравно, привид демократије, али ово овде је привид памети.

Били смо сви у тој држави, вероватно сви и знамо неког ко је из те државе, а била је и у саставу наше државе већег дела наших живота и она не би требало да се узима као позитиван пример за било шта.
Ја је, сасвим очигледно, узимам као позитиван пример у поређењу са Србијом.
Једноставно, сви кључни показатељи указују да је тако, а може се видети и голим оком.
То је, дабоме, велика срамота за Србију, да гледа у леђа доскора изразито заосталој земљи, али своје срамоте треба прогутати.

Nas problem nije sto nemamo kapitala, nego sto nemamo domaceg kapitala.
Ono malo sto ima ulaze se u nekretnine.
15 milijardi je samo u štednji građana u bankama, što je jedan ceo državni budžet. Znači domaćeg kapitala ima.
I to svakako nije ono malo, jer je to duplo više novca nego što je vredno celo tržište nekretnina u Srbiji.
mi ni od toga nemamo nista.
nas softverska industrija nije stvorila neki veliki kapital ovde, radi se samo o remote poslovima, bez stranog klijenta 95% firmi bi propalo.
Kako nemamo ništa, a propali bismo ako stranci raskinu ugovore?

Ја је, сасвим очигледно, узимам као позитиван пример у поређењу са Србијом.
Једноставно, сви кључни показатељи указују да је тако, а може се видети и голим оком.
То је, дабоме, велика срамота за Србију, да гледа у леђа доскора изразито заосталој земљи, али своје срамоте треба прогутати.

То што је Србија једна од најсиромашнијих држава Европе и што су грађани Србије по куповној моћи на самом европском дну не значи да је ЦГ испред ње,
а ЦГ не бих ни назвао државом, она чак ни дан данас не може да функционише самостално без веза са Србијом,

од економских и сваких других до тога да на пример 2/3 дипломатских представништава Црне Горе по свету ван Европе покривају амбасаде Србије.

Vrh