W
WLABmz
Guest
Da se tema preimenuje u izbori 23/24 @Igor
Можда боље да се споји са темом Смехотека.
Da se tema preimenuje u izbori 23/24 @Igor
Pa dobro, ja sam pokušao da te izdignem malo iz tog tvog učmalog načina razmišljanja, al ti imaš svo pravo da staviš prste u uši i živiš svoj život kako ga već živiš. Može se živeti i da ne znaš ni da pišeš, neka dublja promatranja tek nekima nisu neophodna.Uh koliko teksta, koliko relativizacije. Umesto što trošiš taj talenat i vreme ovde na dragstor dweller-e poput mene, vidi čuj se sa Smajlovićkom i prenesi joj ovaj tekst pa vidi da ti sredi da ga objavite u nekoj kolumni, taman da zaradiš i koju kintu od ovolike demagogije i relativizacije.
P.S.
Sad se setih da si se i ranije triggerovao i mobilisao kad god bi se ovde kritikovale kockarnice i beskrupulozna profiterska industrija iza njih. Sad su mi neke stvari jasnije. I tvoji porivi da ih toliko braniš, i tvoji porivi da odvaljuješ budalaštine i širiš dezinformacije o zaradama i životu u Srbiji.
Postoje. Ali se to ne primenjuje retroaktivno, i to je ono na šta se odnosio moj pretposlednji pasus. Gomila pozicija su već bile zauzete pre nego što je uredba doneta, i dok god ne zatvore tu filijalu, ona ostaje. Uredba je doneta jer je postalo nepodnošljivo koliko ih ima, i doneta je odavno. Nisam siguran da li je doneta na nivou države, ili lokalne samouprave donose svaka za sebe, ali to nije ni bitno toliko. Uglavnom, odnose se na udaljenost od škole i na međusobnu udaljenost, recimo 300m vazdušnom linijom od škole, tako nešto.Кад смо већ код кладионица, баш сам чекао тренутак да прокоментаришем да су у Београду кладионице буквално на сваком ћошку осим у неким најзабаченијим приградским насељима и у Раковици. Невероватно како не постоји ниједна уредба на основу које у одређеном радијусу не би смеле да постоје више од 1-2 кладионице, чак ни сад за време Шапића, који се прославио масовним затварањем кладионица кад је био Ђиласов заменик.
Може. Али "оно нешто у људском бићу" од те редовне зараде скоро увек направи једнократни Стаљинград.da li moze da se zivi od kladjenja kao sto dobar kockar zna da zivi od kocke?
kako to?Може. Али "оно нешто у људском бићу" од те редовне зараде скоро увек направи једнократни Стаљинград.
sta to znaci?ne zaboravi da postoje i oni koji pokušavaju da zarade uporedjivanjem kvota i arbitražom.
Ma ne, ne mora da ima nikakvo znanje o sportu. Samo prosta matematika, kao rulet. I treba dosta početnog kapitala, za sigurnost investicije ("kazino ekonomija" je poznat pojam i nije slučajno skovan).Koja znanja covek mora da ima da bi se dobro kladio? Poznavanje fudbala i klubova?
Ovo je 100% tačno, najčešće i ne časte pivo, nego stoje ispred kladionice i žickaju random ljude da im uplate. Čak i ljude koji ni ne idu u kladionicu. I naravno da kladionica nije moralna vertikala pa da će ona da kaže "ne može ti igraš umesto onog maloletnika", nego će da uplati tiket. Ja sam govorio o tome da maloletnici sede u kladionici i kockaju.Klinci kod mene u naselju sastave tiket i onda lokalnim pijancima ispred prodavnice koja je pored kladže daju da im uplate a za uzvrat im kupe pivo ili daju neku kintu.
Posle klinci sede u parkiću i gledaju na telefonima rezulate i raspravlju se
Ako i dobiju nešto opet isti postupak: lokalni alkos unovči tiket, dobije 2 piva a klinci pare
Pa dobro, šta je alternativa da ne postoji mocart? Da dođe vilijem hil, koliko će on da da za bolesnu decu u Srbiji? Šta ćemo dobiti ako zabranimo kockanje? Ništa, dobićemo ilegalno kockanje daleko uvezanije sa kriminalom, i 0 zaradu države, i 0 zavisnika od kocke jer neće biti ni institucije koje bi to merile i ispitivale, jer šta će nam ako kod nas kockanja zvanično nema.Пс: И да, Моцарт јесте најгори, јер индоктринира своју војску запослених, да мисле како су добротвори, како власници праве еко играчке од дрвета за децу, како су друштвено одговорни... Остали се барем не претварају, и не перу своје погане савести.
Postoje igre protiv drugih igrača, recimo poker, i igre protiv sistema, recimo rulet, ili kladionica. Na igrama protiv drugih možeš da zaradiš novac, jer će recimo na poker večeri kuća da uzme 10%, a ostalo su uplate čipova igrača, najčešće pobednik nosi sve. Tu treba da budeš bolji od ostalih 7, i nosiš pare. Da bi živeo od kocke, moraš da svaki put ti nosiš pare, što se neće desiti. Dakle ni kockar ne može da živi od kocke. Ako postoje i pojedinci, oni postoje radi marketinga, da bi se navlačili drugi ljudi.nikada se nisam kladio. koliko tu moze da se zaradi?
da li moze da se zivi od kladjenja kao sto dobar kockar zna da zivi od kocke?
Ovo je nekad ranije moglo, danas sve domaće kladionice uzimaju od mocarta kvote za domaće lige, a za strane i mocart i ostali kupuju od stranaca, mislim vilijam hila, nebitno. A razlika u kvotama kod sokera i mocarta je u tome što soker ima manji promet i može da priušti malo veće kvote, za razliku od mocarta. Većina kladionica gađa 10% da im ostane od događaja, neki igraju da će biti malo golova, neki da će biti puno, kad sve naplate/isplate, da ostane 10%. Na slot aparatima je return 92% dakle na godinu dana, isplatio je 92% uplate, s tim što neko je dobio ništa, neko je dobio 3 puta više nego što je uplatio.recimo da si u teoriji, imao kvote na utakmicu Mađarska - Srbija:
Kvota u Mozzart za ishod 1 - 2.10
Meridian za ishod X2 - 2.07.
Jedno od ova dva mora doći. U Mozartu si dao 1000 dinara, isto tako u Meridianu
Pošto je došao ishod 1, Mađarska je pobedila ti su zaradio 2100 dinara, a 1000 u Meridianu ti je propalo tako si opet ostao u plusu 100 dinara. Naravno ovo je najbanalniji mogući primer. Profi igrači imaju kombinatorike, prave Excel makroe čak i pišu jednostavnije programe koji prate kvote i pomažu u složenoj računici, cilj je izolovati kombinaciju gde je dobitak veći od zbira uloga u sve moguće ishode.
Lol. Nema sanse da moze da se zivi od kladionice, nema te osobe da svetu koja se kladi duze i redovno a da je u plusu na duze staze. Svako ko kaze suprotno, laze. Ljudi se zajme kod zelenasa, zalazu kola i stanove jer misle da mogu da "povrate" pare i da imaju kombinaciju. Znam jedan brak koji je propao jer je muz visio u kladionici kad nije na poslunikada se nisam kladio. koliko tu moze da se zaradi?
da li moze da se zivi od kladjenja kao sto dobar kockar zna da zivi od kocke?
Upravo to. Mi smo bili u srednjoj kladionicari ali striktno 50 dinara svakog petka pa sta bude bude bilo interesantno pratiti rezultate, posle srednje nisam usao u kladionicu. Kladionice u ovakvim siromasnijim sredinama kao nasa je opasno mesto, drugo je sto amerikanci idu u kazino da potrose visak para i da se zabave nego kad Borivoje daje pola nedeljne plate svakog petka u nadi da ce triplirati pare.Може и са једним добијеним тикетом од пет да се зарађује.
Проблем је што се уплати шести, или се повећа улог, мисли се да се може више, брже... боље. И онда мрак.
Много њих тако - јер то није најздравија сфера живота.