Šta je novo?

Izbori 2024

Како беше пише у Шолц-Макрон плану, Србија ће бити призната као регионална сила. Тако нека глупост.

Која је СНС политика на папиру?
И шта има данас било ко од политике на папиру? Може ли то да се сипа у трактор?
Pa upravo to sto neki ovde opisuju, dobri sa svima, suvereni, ne ispunjavaju uslove za EU, nikad u NATO, i Putin i Orban itd.

Ja zaista ne znam sta vama kod Vucica smeta, ne vidim ko bi doslednije sprovodio tu sizofreniju koja se prizeljkuje ovde.
SNS nema politiku na papiru. Ima smao rec Hulje.
Ovde i ne postoji proruski deo foruma.
Postoje simpatizeri okupatora i oni koji to nisu.
Ili simpatizeri ruskog malignog uticaja i oni koji to nisu.

okej Boško Obradović će oodbraniti naše interese na Kosovu. Vrlo verovatno, ako izbije WW3, bude 100% konvencionalan, a azijska osovina pobedi, i Boško dobije izbore. Ovo poslednje je u celom ovom sledu stvari najmanje verovatno.

Cak i primati su sposobni da razumeju principe razmene.
Ako im se ponudi malo, bune se, vriste.

Mi to ne razumemo.
Dajemo nesto za nista i srecni smo.
Kakve koristi ima Srbija od SSP-a.

Da nije neki nas prduzetnik pokrenuo fabriku automobila pa sad konkurise BMW-u i prodaje ih po Nemackoj?
Da nije neko napravio bezalkoholno pice, i potisnuo Coca Colu iz regiona?

Pa upravo to sto neki ovde opisuju, dobri sa svima, suvereni, ne ispunjavaju uslove za EU, nikad u NATO, i Putin i Orban itd.

Ja zaista ne znam sta vama kod Vucica smeta, ne vidim ko bi doslednije sprovodio tu sizofreniju koja se prizeljkuje ovde.

Ili simpatizeri ruskog malignog uticaja i oni koji to nisu.

То што си ти навео прво, то је оно што 80% грађана Србије жели. Зато је СНС и дошао на власт. Од тога наравно нема ништа.
Мени конкретно смета криминализација друштва са срозавањем свих аспеката. И на томе треба да буде фокус.
НАТО јуришницима је очигледно битно само да се буде на линији са Бриселом и ДЦ.

Cak i primati su sposobni da razumeju principe razmene.
Ako im se ponudi malo, bune se, vriste.

Mi to ne razumemo.
Dajemo nesto za nista i srecni smo.
Kakve koristi ima Srbija od SSP-a.

Da nije neki nas prduzetnik pokrenuo fabriku automobila pa sad konkurise BMW-u i prodaje ih po Nemackoj?
Da nije neko napravio bezalkoholno pice, i potisnuo Coca Colu iz regiona?
Da, mnogo je bolje da udarimo carinu i taj BMW placamo 50% vise dok ne krenemo da pravimo svoj. Samo da Zika i Pera uzmu neki kes kredit (iz domace banke) i eto nama domaceg BMW-a.
Ili da tog proizvodjaca Fruvite ogranicimo na nase trziste, tad ce sigurno da postane konkurentan Koka Koli koja prodaje u celom svetu.

Izolacionizam se ne isplati nacijama sa manje od 300 miliona st.

Bilateralni sporazum sa EU donosi pogodnosti većini građana. Bilateralni sporazum sa RF, NRK i sličnim despotijama donosi koristi samo političkoj eliti i tajkunima.

Добро је што озбиљни опозициони лидери, Ђилас и Понош, имају одмеренији наступ од Балканског крила NAFO.

Izolacionizam se ne isplati nacijama sa manje od 300 miliona st.

Bilateralni sporazum sa EU donosi pogodnosti većini građana.
Kako? Sto nama nije doneo korist? Sto kod nas nije hrana najeftinija usled "slobodnog trzista i konkurencije"?
Kako to da nama ili Makedoncima taj evropski put vec 20 godina ne donosi nista?

@Дошљак

Zato što vam se umiljavaju, jbg. A misle isto. I Šešelj sigurno misli isto, superinteligentan je tip, ali i superološ.

Jer ipak, kad odmere takvo javno mnjenje, predstava koju igraju im se mnogo više isplati. Stvarate im ogromno bogatstvo i moć, kakvo inače ne bi imali - naravno, na opštu štetu.

Да ли је циљ ове теме да сменимо СНС власт или да преваспитамо све да је НАТО добар за нас?

A kako ce prosvetni sistem kome je cilj lepo vaspitanje a ne Njutnovi zakoni da stvori znanje potrebno za tu silnu industriju? Odakle ce da dodje kapital za tu silnu industriju? Na kom trzistu ce proizvode da plasira ta silna industrija? Kojim putevima ce se ti proizvodi izvoziti? Kako ce to Rusija da nas zastiti od akcija NATO nacista kada ne moze da zastiti ni samu sebe?

Ta ocrnjena Belorusija ima nizi GDP per capita od nas, sto malo ko u Evropi ima, i to pored prakticno besplatne energije koju dobijaju za gotovo potpuno odricanje od suvereniteta u korist Rusije. Al bitno da proizvode sve zivo.

Ovo je plan na nivou 'e treba da budemo bogati a ne siromasni i da pravimo kvantne kompjutere a ne kablove'.
Naučnik koji zna Njutnov zakon a ne zna da se auto ne parkira na biciklističkoj stazi nam nije potreban kao naučnik.
Kapital će doći kada sredstva za sticanje istog budu u vlasništvu države i u vlasništvu domaćih kompanija.
Država bi za početak mogla da kupuje domaće proizvode i sredstva domaće proizvodnje i da ne ovisi o uvozu, i borbeni sistemi koje proizvodimo su našli kupce u inostranstvu, zašto ne bi onda ni potencijalni budući proizvodi mogli da se prodaju?
Belorusija nije izgubila svoj suverenitet, za razliku od svih EU članica, to što je državu koja ima prijateljske odnose sa Rusima u zapadnim medijima nužno ocrniti nije merodavno.
Ovo je plan na nivou shvatanja da je bolje sam sticati iskustva i razvijati se nego biti rob nacista.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Kako? Sto nama nije doneo korist? Sto kod nas nije hrana najeftinija usled "slobodnog trzista i konkurencije"?
Kako to da nama ili Makedoncima taj evropski put vec 20 godina ne donosi nista?
Bukvalno jedine grane privrede koje zaista koliko toliko funkcionisu na meritokratiji i sa manjim uplivom politike su one koje direkt posluju sa inostranstvom.

Neću glasati za kvazi-prozapadno krilo Srpske radikalne stranke. Nažalost ne postoji stranka koja zastupa moju ideologiju. Svi prozapadni balave na šiptarski iredentizam i preziru sve što je srpsko, to mislim na one GLAS i njima sličan otpad.

Bukvalno jedine grane privrede koje zaista koliko toliko funkcionisu na meritokratiji i sa manjim uplivom politike su one koje direkt posluju sa inostranstvom.
mi ni od toga nemamo nista.
nas softverska industrija nije stvorila neki veliki kapital ovde, radi se samo o remote poslovima, bez stranog klijenta 95% firmi bi propalo.

1697638559241.png

Ne vredi, jbt, svaki, najlogičniji mogući argument ekipa obara tiradama sa časa političke ekonomije iz Kumrovca, aforizmima na nivou Ekspres politike, parolama iz vremena Tršćanske krize i 1. konferencije nesvrstanih. To je to - svu svoju (ne)moć upri, na svoju štetu. Pa posle plači.

Vrh