Još veći gubitak za naše nacionalne interese je sipanje ogromne količine para na to Kosovo da bi Radoičić i njemu slični živeli kao malo bogovi dok ostalih 5+ miliona su taoci Radoičića, Veselinovića i nezavisnog KosovaУлазак у НАТО сада, по цену одрицања од дела територије је погубно за наше националне интересе. Да је другачије онда би то било рационално.
Posle pada Berlinskog zida, nije vise bilo sumnje kome ce ova teritorija pripasti. To sto smo se mi kurcili i nismo shvatili da je pao Berlinski zid pa je ispalo tako kako je ispalo je nas problem i greska. Prvo je bio Slobin Gazimestan pa pad Berlinskog zida. Sasvim sam siguran da je primarni cilj bio mirno osvajanje Balkana, koje se na kraju svejedno desilo.
pa, u toku bombardovanja Srbije fasisti su potrosili sve svoje tadasnje zalihe tomahavla i pametnih bombi.Pa ako je do istresanja municije, slozices se da je agresija na Srbiju 1999. godine jedan minoran dogadjaj. Da ne shvati neko pogresno da ih time opravdavam ili umanjujem nase zrtve, ali to je sve suvise kratko trajalo i nije bio rat u punom kapacitetu. I municija koju su dovukli svim stranama u svim ratovima 90ih na prostoru ex YU je takodje prilicno smesna za njihove standarde, sica prakticno.
Eto taj rat u Iraku se moze gledati i pravdati kroz to praznjenje municije.
Svesni smo toga, ali makar da budemo donekle suvereni bilo bi dobro. Sistematski nam se uništava obrazovanje, makar to da možemo popraviti. Zatim prodaja EPS i ostalih javnih preduzeća, rudnici, izvori..100% suvereni ne možemo ostati jer ni jedna Turska nije, nema države u svetu koja je savršeno nezavisna, a kamoli mi.
Нето директне стране инвестиције у Црну Гору у 2022. години износиле су 734 милиона евра. То је као да је Србија добила 8 милијарди...Ево шта су за све њихове године у НАТО позитивно добиле Црна Гора и Албанија? Да ли су привукле икакве инвестиције?
Ne samo da nije poskupela nego imaju rekordne izvoze struje. Malo ih je sreća poslužila, ali i nas je poslužila prošle zime pa ništa.струја још ниједном није поскупела
Рецимо, инвестиције у туризам које су незамисливе нпр. за суседну Хрватску.И које су то конкретно инвестиције? И даље народ из ЦГ иде у БГ.
Pa vidiš ni ovo nije dobar zaključak.Па наравно да ће да извозе кад имају пола милиона потрошача, ништа фабрика, а једну термо и две хидро електране.
Ni ovo nije tačno, iz Srbije i rusije dolazi pojedinačno najviše investicija, ali to nije većina. Srb+rusija ima manje nego Nemačka Švajcarska, Turska i Kipar, dakle nije većina. Iako ne znam kakav je to argument "oni imaju strane investicije", pa imamo i mi, još se hvalimo da smo rekorderi, a možda i nismo.Па кад им је већина инвестиција из Србије и Русије. И то углавном у некретнине. Шема иста као и у Београду и Новом Саду. И кад имају природни потенцијал за туризам.
Ја мислим да би Дритан био бољи премијер Србије од свих наших политичара заједно. Да смо остали СЦГ он би био савршен председник.Imaju i Albanca premijera. Koliko su nas plasili pricom da ako bi Kosovo bila Srbija da bi imali Albanca premijera. Ok, pa sta?
Da li znas o cemu govoris?Рецимо, инвестиције у туризам које су незамисливе нпр. за суседну Хрватску.
Crnogorska drzava ne pljacka gradjane toliko kao srpska.U CG se sad živi bolje nego kod nas. Plate veće i cene niže, nekretnine duplo jeftinije u Podgorici negobovde a minimalac 700 evra