Šta je novo?

Izbori 2024

Nadrealne scene.
1697560152199.png

Oficiri…

Ovo još nisam ni ispratio gde je to tačno otvoreno. Slažem se da ih se ne treba izjednačavati sa ustašama, kako po razmerama zločina tako i po svesrdnosti ustaške kolaboracije sa okupatorima, ali ih svakako ne treba ni rehabilitovati ili izjednačiti sa partizanima, kao tobože oslobodilački pokret.

I još stav oko bliskog istoka da iznesem kad sam već zašao ovde 🙂

Na terorističke akte grupacije Hamas se odgovara srazmernom silom a ne prekomernom upotrebom sile uz vršenje ratnih zločina i izazivanje humanitarne katastrofe.

Ali Izrael to može. On je stvarno vojno neutralan da radi šta hoće jer je tako organizovan kao vojna sila i ima saveznike ne samo na zapadu nego mu čak ni Rusija ništa ne prigovara (prigovara samo Americi) zbog savezništva u Siriji.

Na strani Palestinaca me nervira samo deo gde su nesposobni da izuste da je Hamas zlo i teror a onda sve drugo što govore o sopstvenoj patnji stoji.

Takođe, mislim da treba da se osnuje ta palestinska država već jednim po dogovoru koji već imaju.. To je nekih 22% teritorije Izraela.

Ponavljaš se al već sam te pitao, gde, konkretno i šta time dobiješ..? Navedi jedan primer. Koliko sam ja razumeo nama smeta da se Kosovo negde pojavi kao država ili bude država. Mi ćemo kao noj da zabijemo glavu u presak i tretiramo to kao pokrajinske simbole i..?

Ево на пример ово:

Треба олакшати нашем народу употребу нпр. њихових таблица и када возе кроз Србију, пошто ће бити приморани на то. Морамо наћи модел да им олакшамо живот а без простог да их се одрекнемо признањем нелегалне државе.

Срби јужно од Ибра су одавно пререгистровали возила на РКС таблице, а они северно од Ибра ће морати до новембра ове године или ће остати са тим возилима заробљени на северу Косова, уз по законима РКС вожњу нерегистрованим возилом.

@WLABmz Odogvorio sam koji je put za sve pojedinačne nepravde koje osećate da se vrše, ka nama.

Japan i Nemačka. Posle minimum 20 godina takve politike, savezništva sa zapadom, neprekidno, reci šta imaš oko nepravde prema Srbima... Nećeš naći ni jednu.

Simbolika i forma oko grba/zastave i pozivanje na UN status Ukrajine i Belorusije u okviru SSSRa, pa makar i kao istorijskog kurioziteta, nam baš ništa ne rešava.

Japan i Nemačka. Posle minimum 20 godina takve politike, savezništva sa zapadom, neprekidno, reci šta imaš oko nepravde prema Srbima... Nećeš naći ni jednu.
Ovo sam i ja pricao vise puta, moramo da zauzmemo jasan pravac spoljne politike i drzimo ga se nekoliko decenija, tek tada ce neko da nas pocne da ozbiljno shvata i prihvati za saveznike. Ovo sadasnje lutanje ne moze da dovede do nekog rezultata. Ali nasem vodji to savrseno odgovara jer moze da radi sta hoce,

@WLABmz Odogvorio sam koji je put za sve pojedinačne nepravde koje osećate da se vrše, ka nama.

Simbolika i forma oko grba/zastave i pozivanje na UN status Ukrajine i Belorusije u okviru SSSRa, pa makar i kao istorijskog kurioziteta, nam baš ništa ne rešava.

Поредити Јапан и Немачку са Србијом је као поређење Месија и Роналда са Луком Јовићем. Сулудо је мислити да би Србија политиком Немачке и Јапана добила исто што и Немачка и Јапан.

Србија је пре за поређење са Ираком и Авганистаном из угла САД него Немачком и Јапаном.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
neverovatno kakva ljudi poredjenja prave

Поредити Јапан и Немачку са Србијом је као поређење Месија и Роналда са Луком Јовићем. Сулудо је мислити да би Србија политиком Немачке и Јапана добила исто што и Немачка и Јапан.

Ne, nisam poredio po visini GDPa i drugim parametrima.. pametni su razumeli da sam mislio na konflikte koje su te dve države imale, oh tako nepremostive... i oh tako nisu kukali, nego racionalno sagledali poziciju gde su se tad našli. Mi smo čak imali konflikt manjih razmera od onoga šta su te dve zemlje prevazišle.

Sve parametre imamo da budemo faktor stabilnosti i ključni faktor miroljubivog razvoja i dobrosusedske saradnje čitavog Balkana, samo da je malo više introspekcije i pametnih poteza za ubuduće.

Nažalost sa mozgovima poput tvog, Došljaka ili MC_, uz ponavljanje grešaka i politički nepragmatizam i sanjarenje, samo nam se loše piše...

ta poredjenja su slicna onim veselim idejama nasih monarhista joji veruju da bi uspostava monarhije u Srbiji (kao u Danskoj ) automatski dovela do izjednacavanja standarda i stanja u Srbiji i Danskoj.
Ta verovanja... sve je to ljudski, trazenje analogija.... samo nije realno.

Ovo još nisam ni ispratio gde je to tačno otvoreno. Slažem se da ih se ne treba izjednačavati sa ustašama, kako po razmerama zločina tako i po svesrdnosti ustaške kolaboracije sa okupatorima, ali ih svakako ne treba ni rehabilitovati ili izjednačiti sa partizanima, kao tobože oslobodilački pokret.
Nisu cetnici od 1941-1945 i ustase od 1941-1945 isto, ali je 2023 cetnik isti kao 2023 ustasa u 95 posto slucajeva.

Признајем да сам се насмејао, није лоша анимација, а ни глас.

Да се вратимо у прошлост, непосредно након избора 2022. године. Ја мислим да је Вучић пре него што су у земљи Србији осванули плакати „Милица лажљивица„ и „Милош Француз” озбиљно планирао њих двоје за свој тим, али су га они одбили. Да ли ви верујете да је то ипак био „бесплатан маркетинг”?

Srbija je krajem 1998. nudila da udje u NATO, baze na nasoj teritoriji, radar na Kopaoniku, sve, samo da nam ostave barem unutrasnju suverenost i da nas ne napadnu.
Medjutim NATO je zeleo da nas bombarduje.

Ne, nisam poredio po visini GDPa i drugim parametrima.. pametni su razumeli da sam mislio na konflikte koje su te dve države imale, oh tako nepremostive... i oh tako nisu kukali, nego racionalno sagledali poziciju gde su se tad našli. Mi smo čak imali konflikt manjih razmera od onoga šta su te dve zemlje prevazišle.

Sve parametre imamo da budemo faktor stabilnosti i ključni faktor miroljubivog razvoja i dobrosusedske saradnje čitavog Balkana, samo da je malo više introspekcije i pametnih poteza za ubuduće.

Nažalost sa mozgovima poput tvog, Došljaka ili MC_, uz ponavljanje grešaka i politički nepragmatizam i sanjarenje, samo nam se loše piše...

Чему вређање? Расправљамо.

Ја сам врло добро разумео да си причао о 2. светском рату и последицама по Немачку и Јапан након пораза у истом. Међутим, сматрам да упоређујеш неупоредиво. Време, околности, величина конфликта, последице конфликта, менталитет народа је потпуно другачији између Немачке и Јапана (сваки посебно) са једне стране и Србије са друге. Све параметре имамо - не слажем се. Много штошта ми немамо што Јапан и Немачка су имали и имају. Постоји и још једна веома битна ставка, а то је да решења која су донета 1995. и 1999. и зауставиле рат нису трајно решење. Докле год је потребно да некакве стране трупе и управници буду на територији БиХ и КиМ ми само бацамо ђубре под тепих и нагомилавамо фрустрације. О томе је чак и Хенри Кисинџер говорио, да то није решење.

Bulatović: Milošević nudio da uđe u NATO kako bi izbegao bombardovanje​

22.03.2019. 17:05
Bulatović je kazao da je ta ponuda došla na kraju, kao i da je tadašnje rukovodstvo SRJ pre toga ponudilo rudnike na koncesiju
Ponuda Slobodana Miloševića Medlin Olbrajt da SR Jugoslavija postane članica NATO bila je očajnička ponuda jedne male, sirote zemlje, koja je bila izložena velikoj vojnoj pretnji, rekao je Momir Bulatović, predsednik Savezne Vlade SRJ u vreme NATO agresije 1999. godine.
Bulatović je kazao da je ta ponuda došla na kraju, kao i da je tadašnje rukovodstvo SRJ pre toga ponudilo rudnike na koncesiju, na šta su dobili odgovor da je to interesantno, ali da neće.
„Druga ponuda je bila baza, rekli smo im treba vam baza, daćemo vam mi bazu sa simboličnom naknadom, i dobili smo odgovor ne hvala. Nije im trebala saglasnost jedne države, jer bi kasnije morali da pitaju i Avganistan i Siriju i Libiju i bilo koga“, ispričao je Bulatović.
Kako kaže, konačno, u krajnjem očaju, rekli smo da je bolje da SRJ bude članica NATO da bi se izbeglo bombardovanje. „Oni su se nasmejali, rekli da je to interesantno, ali da ne može ni to“, kaže Bulatović. Kako navodi, NATO je tada hteo da gospodari svetom, a SRJ im je poslužila i kao laboratorijski primerak.
„Mi smo bili divan laboratorijski primerak, oni su govorili da će da nas unište za 72 sata, ali vidite nismo mi tu ništa krivi, nismo bili ni blesavi, ni suludi, ko bi lud zaratio svoju zemlju i svoj narod sa tako velikom silom, ali je njima trebao jedan mali, prljavi rat, kao što uvek treba kroz istoriju“, navodi Bulatović.

id*** su verovali da je sa Anglosaksoncima moguca nagodba.
Srbi misle da su to Turci, platis, ponizis se i poljubis papucu sultanu i pusti te na miru.
Anglosaksoni cew te pustiti kad sa tebe skinu meso i kozu, ako im kosti ne zatrebaju za djubrivo.
Danasnji svet, to je model konclogora.

Evo sada ce uzeti i rudnike. Sve u svoje vreme.
Neko ce se zapitati zasto nisu uzeli rudnike.
Zato sto bi 1999. morali nesto da daju za uzvrat.
2023. kolektivni (fasisticki) zapad moze da uzme sta hoce i da ne da nista za uzvrat.

Pa sta danas moze da se dobije, kad su u poziciji da uzmu nesto za nista.

Poslednja izmena:
I Rusija je nudila da udje u NATO, to je otprilike ista vrsta ponude. Medjunarodni odnosi nisu pijaca, gde se u januaru kaze da je Kosovo Srbija, u februaru nudi da postanemo Nato baza a u martu da se ne plasimo bombardovanja i da cemo da branimo zemlju. Vec se politika stvara godinama.

Vrh