Šta je novo?

Izbori 2024

I Rusija je nudila da udje u NATO, to je otprilike ista vrsta ponude. Medjunarodni odnosi nisu pijaca, gde se u januaru kaze da je Kosovo Srbija, u februaru nudi da postanemo Nato baza a u martu da se ne plasimo bombardovanja i da cemo da branimo zemlju. Vec se politika stvara godinama.
Da. Putin je to nudio oko 2000. Bud.ala, iskomplesirana bu.dala..
Ako si odredjen za koloniju, Zapad dolazi da te zakolje, pojede i svari. Nista da ne ostane.
Pitajte ljude iz Kenije ili Juzne Afrike.
Mnoge Africke drzave i danas placaju poseban kolonijalni porez Francuskoj, vec 60 godina.

Former French colonies are still paying a ‘colonial’ tax​

Ne znam, mislim da bi nama pomogla ekipa ljudi koji u zivotu nisu culi za politiku, jer imamo decenije raznih eksperata, strucnjaka i dokazanih intelektualaca koji su vladali i delili savete a vidimo dokle smo dogurali. Uradimo zato lepo jednu SWOT analizu za pocetak, da saznamo svoje mogucnosti u skladu sa okruzenjem pa polako napravimo petogodisnji plan delovanja. Probali smo sve drugo hajde da radimo nesto novo, mozda uspe.

Bulatović: Milošević nudio da uđe u NATO kako bi izbegao bombardovanje​

22.03.2019. 17:05
Bulatović je kazao da je ta ponuda došla na kraju, kao i da je tadašnje rukovodstvo SRJ pre toga ponudilo rudnike na koncesiju
Ponuda Slobodana Miloševića Medlin Olbrajt da SR Jugoslavija postane članica NATO bila je očajnička ponuda jedne male, sirote zemlje, koja je bila izložena velikoj vojnoj pretnji, rekao je Momir Bulatović, predsednik Savezne Vlade SRJ u vreme NATO agresije 1999. godine.
Bulatović je kazao da je ta ponuda došla na kraju, kao i da je tadašnje rukovodstvo SRJ pre toga ponudilo rudnike na koncesiju, na šta su dobili odgovor da je to interesantno, ali da neće.
„Druga ponuda je bila baza, rekli smo im treba vam baza, daćemo vam mi bazu sa simboličnom naknadom, i dobili smo odgovor ne hvala. Nije im trebala saglasnost jedne države, jer bi kasnije morali da pitaju i Avganistan i Siriju i Libiju i bilo koga“, ispričao je Bulatović.
Kako kaže, konačno, u krajnjem očaju, rekli smo da je bolje da SRJ bude članica NATO da bi se izbeglo bombardovanje. „Oni su se nasmejali, rekli da je to interesantno, ali da ne može ni to“, kaže Bulatović. Kako navodi, NATO je tada hteo da gospodari svetom, a SRJ im je poslužila i kao laboratorijski primerak.
„Mi smo bili divan laboratorijski primerak, oni su govorili da će da nas unište za 72 sata, ali vidite nismo mi tu ništa krivi, nismo bili ni blesavi, ni suludi, ko bi lud zaratio svoju zemlju i svoj narod sa tako velikom silom, ali je njima trebao jedan mali, prljavi rat, kao što uvek treba kroz istoriju“, navodi Bulatović.

id*** su verovali da je sa Anglosaksoncima moguca nagodba.
Srbi misle da su to Turci, platis, ponizis se i poljubis papucu sultanu i pusti te na miru.
Anglosaksoni cew te pustiti kad sa tebe skinu meso i kozu, ako im kosti ne zatrebaju za djubrivo.
Danasnji svet, to je model konclogora.

Evo sada ce uzeti i rudnike. Sve u svoje vreme.
Neko ce se zapitati zasto nisu uzeli rudnike.
Zato sto bi 1999. morali nesto da daju za uzvrat.
2023. kolektivni (fasisticki) zapad moze da uzme sta hoce i da ne da nista za uzvrat.

Pa sta danas moze da se dobije, kad su u poziciji da uzmu nesto za nista.

Momir Bulatović je izvor? Ok.

Нама је просто запала улога негативца у подели карата након пада Берлинског зида и то је морало тако бити. НАТО је морао да демонстрира сврху након 1989.
Tako je, samo sa takvim stavom u buducnost!!!

Иначе мало се прича о хапшењу чувеног демонстранта самозваног Кнеза Бабовића због претњи господину Криштофу Хилу преко мреже фејзбук.

Danas je na mojoj Zvezdari otvoren spomenik Draži Mihajloviću koji nije spomenik već skulptura. Istovremeno je i otvoren muzej koji nije muzej već spomen soba.

Spomenik je izgradio poslanik SPS-a koji je naslednik Saveza komunista, i koji je bez konkursa vršilac dužnosti direktora Srbijašuma.Eto.
Muzej_Draza_Mihajlovic_2_pok_040_MK.jpg

Poslednja izmena:
Danas je na mojoj Zvezdari otvoren spomenik Draži Mihajloviću koji nije spomenik već skulptura. Istovremeno je i otvoren muzej koji nije muzej već spomen soba.

Spomenik je izgradio poslanik SPS-a koji je naslednik Saveza komunista, i koji je bez konkursa vršilac dužnosti direktora Srbijašuma.Eto.
Ocito da imaju podrsku,
To je postmoderna, komunisti vole kvislinge, wokisti uvode cenzuru, amtifa radi za korporacije.

Zapravo, da ti ovaj čiča kaže SNS ćuti i pušta SPS da rovari iz razloga jer su Rusi iza priče. Ideja je da kao u Rusiji se na istorijske pobednike nakaleme monarhisti i komunisti, levo i desno i da se ide sa pričom sve je to Srbija kako bi kolotečina bila ok.

Nisam protiv nacionalizma, specifično onog koji je benigan i ne poziva na ubijanje drugih naroda i otimanja teritorija.

Poslednja izmena:
ma briga ruse za drazu. kakvi rusi. imaju oni preca posla.
zar ne vidite da je ideja da se uzme malo glasova od desnice.
sps - patriotska levica
sve moze

Ko je taj knez i čega? Vasojevića?
Кнез ни мање ни више Бањице. Човек очигледно упитног психичког стања ком су се прозападни твитераши подсмевали називајући га Четничуљак и Вирвирко.
Мислим да је смешно и трагикомично ухапсити овог човека због било какве претње, посебно човеку којег чува одред Д Специјалне антитерористичке јединице МУПа.

Мислиш да није било тако? Да НАТО није имао потребу за демонстрацијом силе и технологије?
NATO je vojna organizacija iza koje stoje odredjene drzave i ljudi. Njima je cilj osvajanje i profit. Vojni put i nije neko najsrecnije resenje i ne donosi mnogo, uprkos nekim naivnim, zastarelim pricama da je rat najveci biznis. Zapad daleko vise izvlaci sada iz ex-YU drzava nego 90ih.

Vise nam uzmu kroz nasa prirodna bogatstva, fabrike... odnosno sto smo kolonije sad, vise nam uzmu tako sto svi imamo najki patike i ajfone... nego sto su kad su nam prodavali oruzje.

Posle pada Berlinskog zida, nije vise bilo sumnje kome ce ova teritorija pripasti. To sto smo se mi kurcili i nismo shvatili da je pao Berlinski zid pa je ispalo tako kako je ispalo je nas problem i greska. Prvo je bio Slobin Gazimestan pa pad Berlinskog zida. Sasvim sam siguran da je primarni cilj bio mirno osvajanje Balkana, koje se na kraju svejedno desilo.

Па оно имали смо човека из Америке за премијера мислећи да ћемо тако придобити запад.
НАТО пакту је требало да истресе муницију негде, војна индустрија је велики посао и није добро када стоји.
Ето како оправдаваш инвазију на Ирак?
Газиместан је преувеличан догађај.

Pa ako je do istresanja municije, slozices se da je agresija na Srbiju 1999. godine jedan minoran dogadjaj. Da ne shvati neko pogresno da ih time opravdavam ili umanjujem nase zrtve, ali to je sve suvise kratko trajalo i nije bio rat u punom kapacitetu. I municija koju su dovukli svim stranama u svim ratovima 90ih na prostoru ex YU je takodje prilicno smesna za njihove standarde, sica prakticno.

Eto taj rat u Iraku se moze gledati i pravdati kroz to praznjenje municije.

Па ми смо били демонстрација силе. И није утрошена мала количина бомби и осталог наоружања. Нпр. испаљено је само 743 HARM ракетa које данас коштају 284000$.

Чему вређање? Расправљамо.

Ma kakvo crno vređanje. Ti si rekao "suludo". Ja upotrebio izraz "sa takvim mozgovima"...

Izneo sam sve argumente. O post konfliktnom društvu, jer je većini to bombardovanje nesavladiva prepreka za ulazak u NATO... Jer je nato zločinačka organizacija itd. Bombardovao iz čista mira. A mi ne možemo danas sami da se zaštitimo, neodrživi smo vojno 🙂 bolje da raspustimo vojsku nego da se zavaravamo o neutralnosti...

Ostalo šta pišeš nije dijalog nego razvodnjavanje teme i zamena teza, za šta nemam vremena.

Uh, 200 miliona dolara :ROFLMAO: Jesi ti svestan koliko je to smesno malo para?

Demonstracija sile je spekulacija i nedovoljno jak argument. A i ne vidim da su nesto demonstrirali ne znam sta. Rusija u raspadu tada, otvoren im prostor da rade sta hoce ovde, mucenje sa Srbima u RS, pad Krajine tek posle Slobine prodaje, bombardovanje 1999. godine gde su mogli da nas bombarduju i sa avionima iz Drugog svetskog rata, opet bi morali da se predamo jer ih je jednostavno sto puta vise.

Bolje bi im bilo da smo klopali vec uveliko KFC.

To је само мали део утрошене муниције.
Али нема везе, опет идемо дебело ван теме. Данас смо добри са НАТО. Бољи него са Русима.

Нама је просто запала улога негативца у подели карата након пада Берлинског зида и то је морало тако бити. НАТО је морао да демонстрира сврху након 1989.

Ništa ti nije prosto zapalo. Sve si karte sam birao i biraš ih i dalje... Bolje pamte ovi stariji kako su izgledale i '91 i '92 i '93 u vestima i koliko su nas tolerisali sa zapada, sve do Srebrenice. Mi smo birali istok, izolaciju i ratne zločine.

Najtužnije je što se i danas otimaš o iste karte.

Kao da nije bilo opsade Vukovara, Ovčare, Srebrenice... a naravno da NATO ima interese i da želi bogatstvo za sebe, otrkrili ste toplu vodu. Tamo će bogatstvo i ostati. Uz jak dolar. A ti samo traži opravdanja da su oni zli, a mi dobri.

Ceo svet je zao, a naš interes je da smo na zapadu. Dobro i pravično ne postoji. Utuvi to jednom. Kao pokvarena ploča, svaki dan isto pričaš. Bukvalno je kao 1 + 1 = 2. Politika je umetnost mogućeg. Treba da sagledamo naše interese danas i mogućnosti. Kraj priče.

Da se graničimo sa Rusijom kao zemlja koja nije članica NATO sravnili bi nas sa zemljom baš kao Ukrajinu ili bi ih mi kao autokratija - Belorusija toplo dočekali. Neki normalan demokratski i suvereni sistem ne bi mogao da postoji.

Mi smo tu gde jesmo i NATO ima očekivanja jer je jači a nama ništa ne bi falilo da budemo poput jedne Slovačke ili Mađarske recimo umesto večito kamičak u cipeli zapada...

A problem je samo u tomo što emocionalno gledate i ne možete da oprostite bombardovanje pa tražite svako opravdanje da ne sagledate naše interese danas.

Па тренутно ми смо у складу са НАТО. И опет ништа од тога.

Ma ti druže ne nudiš ništa. Šta nudiš onda ako smo u skladu, kako tvrdiš? Gore odnose sa NATO, jer će to ispraviti istorijske krive drine? Ako si dobio otrkovenje da su oni iskonsko zlo, šta nudiš da nas zaštitiš i izbaviš iz toga?

Treba da biraš manje zlo po Srbiju 2023. Od Rusije vajde nema. Ni ekonomski, ni u smislu građenja pravne države u Srbiji. 100% suvereni ne možemo ostati jer ni jedna Turska nije, nema države u svetu koja je savršeno nezavisna, a kamoli mi. Manite se toga. Ameriku za prvog saveznika narednih 30 godina pa da vidimo kako nam je. Samo još to nismo probali. Da guramo prst u oko, ratujemo i nadamo se pomoći (neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar) sa istoka sve smo to već gledali.

Vrh