Šta je novo?

Izbori 2024

Ово само може да ме мотивише да изађем на изборе, а не да ме наведе на бојкот — апстиненцију.
Избори 2020. године су најбоље показали да је бојкот код нас, са садашњом политичком климом, лоша опција.
to je postena trka u kojoj je opozicija trkac koji ima samo jednu nogu

Retko dobar clanak o tome kako je otrovan Draza. Podrzavam svakako da dobije spomenik, ali, to treba da uradi neko ko je iskreni Ravnogorac, ili sin/unuk istih, ili politicar koji ima dodirnih tacaka s POKS. Bilo bi neumesno da neko iz Sps otkriva bistu. Realno je da to uradi neko iz Sns, s obzirom da je to all-rounded stranka, koja koketira sa svim razlicitim profilima glasaca.
Мислим да се ради о томе да је инвеститор који је купио кућу Драже да је сруши и сазида зграду рекао како ће он да отвори ту музеј истом пошто је његов поштовалац. Е сад долазимо до момента како у редовима СПС има брдо типова из света грађевине који нису идеолошки изворном СПСу деце партизана. Знам за многе који су прешки из некадашње организације Краљевина Србија у СПС.

mislim da ih proveravaju, moraju da fotografisu listic.
tako sns zna tacno koliko je ljudi glasalo za njih.
mozda ce 5% da ih prevari, ostale bas briga
Знам из прве руке да не проверавају, пошто сам се и сам једном потписао на овакав папир а нисам гласао.

Знам из прве руке да не проверавају, пошто сам се и сам једном потписао на овакав папир а нисам гласао.
Чак и да проверавају, увек постоји оно „сликај па прецртај и гласај за другог”.
to je postena trka u kojoj je opozicija trkac koji ima samo jednu nogu
Претпостављам да им је једну ногу одсекла власт, а другу су сами себи поломили.

bopz0qn05stb1.jpeg

Za one tzv. sigurne glasove znaju da zovu telefonom pre i nakon izbora, ja kada zovu iz SNS-a volim da kažem da sam glasao za Đilasa.

Za one tzv. sigurne glasove znaju da zovu telefonom pre i nakon izbora, ja kada zovu iz SNS-a volim da kažem da sam glasao za Đilasa.
У суштини, они зову из два разлога:
1. Вршење психолошког притиска на оне који су им у шаци или су процењени као лабилни. Људи са спискова „сигурних гласова” се лако могу наћи у обе категорије. На овај начин, да би гласао за опозицију ти мораш отворено да их лажеш или уђеш у непосредан конфликт, а то је теже од тихог заокруживања броја иза паравана.
2. Испипавање терена у реалном времену. Ово такође доноси потенцијално важне поруке за њих као организацију, рецимо, то што је повећан број људи који их шаље у три лепе може бити знак да треба малчице модификовати Пи-ар.
Од опозиције имамо или јако неквалитетну, јаку, са гаранцијом да ће прећи цензус, и потенцијално боље мале опције за које је дискутабилно да ли ће успети да пређу исти
Ја имам ту кретенску навику да се као бирач лепим за мање опције. Зато је мој глас махом и остајао испод цензуса. Увек сам се водио тиме да они макар не арче јавне ресурсе у огромној мери, па и ако се пређем, штета неће бити велика. Осим тога, њих је теже морално укаљати јер не постоје.
Сећам се локалних избора 2020. године.
СНС самостално долази до апсолутне већине у скупштини општине, без и једног коалииционг партнера или прелетача.
Три опозиционе листе прелазе цензус, она за коју сам гласао се у потпуности утапа у СНС, друге две имају прелетаче од којих су неки и дугогодишњи чланови странака/покрета из којих су побегли. Крах над краховима. Ваљда ће идући пут бити боље.

Главни проблем са тим да странке попут СРС имају статус опозиције лежи у могућности манипулације гласањем ван бирачког места. Пракса је показала да су у највећој опасности од крађе управо оне листе које добијају најмање гласова.

Mudro zbori moj profesor sociologije.
Nikada mi neće biti jasno zašo se opozicija ne ujedini na lokalu, neće rupe na putevima i otvorene šahtove u nekom Vladičinom Hanu popraviti mišljenja da li je Zapad ili Istok bolji.

Elem da, svakako u Decembru ko god i šta god bilo na listi glasajte!
Najgore je da ostanete apstinenti i da se ova noćna mora nastavi, meni se ne sviđa Ćuta npr. ali i ako je on na ujedinjenoj listi glasaću sigurno.
Ako se ispostavi i da su ovi prevaranti, nema veze, na sledećim izborima padaju, time ulazimo u kontinuitet i postajemo demokratsko društvo, a to je izuzetno potrebno u ovoj državi.

Nazadnjaci se više ne bore da glasate za njih, već žele da ostanete kod kuće i da izlaznost ostane niska, to njima pogoduje, a mi to ne smemo više da dozvolimo, dosta je bilo!
Na tom izbornom listiću postojaće još lista, pa glasajte ako hoćete i za "Rusku stranku" neka, samo glasajte to je najbitnije i to će im urušiti sistem, oni nisu spremni za to.

Ja sam već odvojio kintu za taj 17. Decembar, moram da pređem 500+ km ukuono da odem i da se vratim da bih glasao u svom gradu, ali nema veze, a ako vi ostanete kod kuće onda džaba prelazim toliki put i trošim novac, ako ja mogu da se toliko žrtvujem možete i VI!

Ili kako kaže ona poslovica"Najbolji trenutak da zasadite drvo je bilo pre xy godina, a drugi najbolji trenutak je sada!"😉
Trudim se da ne pratim pvu temu, ali želim da vam podignem moral, ne padajte pod apstinenciju to je luzerski.
Pozz:sesir:

Свака част и хвала! Што се тиче опозиције на локалу, већ увелико се договарају велике заједничке листе на градским изборима у Нишу, БГ, Крагујевцу, али и другим градовима.

Mudro zbori moj profesor sociologije.
Nikada mi neće biti jasno zašo se opozicija ne ujedini na lokalu, neće rupe na putevima i otvorene šahtove u nekom Vladičinom Hanu popraviti mišljenja da li je Zapad ili Istok bolji.

Elem da, svakako u Decembru ko god i šta god bilo na listi glasajte!
Najgore je da ostanete apstinenti i da se ova noćna mora nastavi, meni se ne sviđa Ćuta npr. ali i ako je on na ujedinjenoj listi glasaću sigurno.
Ako se ispostavi i da su ovi prevaranti, nema veze, na sledećim izborima padaju, time ulazimo u kontinuitet i postajemo demokratsko društvo, a to je izuzetno potrebno u ovoj državi.

Nazadnjaci se više ne bore da glasate za njih, već žele da ostanete kod kuće i da izlaznost ostane niska, to njima pogoduje, a mi to ne smemo više da dozvolimo, dosta je bilo!
Na tom izbornom listiću postojaće još lista, pa glasajte ako hoćete i za "Rusku stranku" neka, samo glasajte to je najbitnije i to će im urušiti sistem, oni nisu spremni za to.

Ja sam već odvojio kintu za taj 17. Decembar, moram da pređem 500+ km ukuono da odem i da se vratim da bih glasao u svom gradu, ali nema veze, a ako vi ostanete kod kuće onda džaba prelazim toliki put i trošim novac, ako ja mogu da se toliko žrtvujem možete i VI!

Ili kako kaže ona poslovica"Najbolji trenutak da zasadite drvo je bilo pre xy godina, a drugi najbolji trenutak je sada!"😉
Trudim se da ne pratim pvu temu, ali želim da vam podignem moral, ne padajte pod apstinenciju to je luzerski.
Pozz:sesir:
Свака Вам част, поштени и добри човече! Ја не морам да пређем ни 500 метара, било би ме срамота поред Вас да не гласам.
Надам се да ће Вам се новац уложен у путовање вишеструко вратити!

Detant je bio jedan od glavnih izvora moći vučića. Kad nešto ne dobije od Rusa on ode na Zapad i obrnuto. I odgovaralo mu je to što su brojni lideri Zapada imali odlične i specijalne veze sa Moskvom. Danas toga više nema, svet se snažno pocepao na Istok i Zapad. Banjska je bila najveći njegov fijasko od dolaskana vlast, događaj koji će mu pomrsiti konce, Vaterlo. Žurenje sa izborima je upravo pokušaj hvatanja zadnjeg voza za ostanak na vlasti, zna i on da su mu to poslednji izbori koje može da dobije, i zato je tako požurio sa najbližim terminom održavanja. Sada će neviđenim manipulacijama i falsifikatima namaći pobedu, ali biće mogo zanimljivije ono što će uslediti posle izbora.

Poslednja izmena:
Ne, peticija je ispravna jer sankcionisanje naroda samo šteti ugledu EU u Srbiji i gura je dublje u političku Evroaziju, a geopolitički već jesmo negde na granici Kirgistana i NRK.
Jeste malo na kvarnjaka jer se želi iskoristiti Banjska za ubiranje sopstvenih političkih poena, što jeste drišački debeovsko-radikalski manir al njih izgleda može da se dobije samo njihovim oružjem.

У суштини, они зову из два разлога:
1. Вршење психолошког притиска на оне који су им у шаци или су процењени као лабилни. Људи са спискова „сигурних гласова” се лако могу наћи у обе категорије. На овај начин, да би гласао за опозицију ти мораш отворено да их лажеш или уђеш у непосредан конфликт, а то је теже од тихог заокруживања броја иза паравана.
2. Испипавање терена у реалном времену. Ово такође доноси потенцијално важне поруке за њих као организацију, рецимо, то што је повећан број људи који их шаље у три лепе може бити знак да треба малчице модификовати Пи-ар.

Ја имам ту кретенску навику да се као бирач лепим за мање опције. Зато је мој глас махом и остајао испод цензуса. Увек сам се водио тиме да они макар не арче јавне ресурсе у огромној мери, па и ако се пређем, штета неће бити велика. Осим тога, њих је теже морално укаљати јер не постоје.
Сећам се локалних избора 2020. године.
СНС самостално долази до апсолутне већине у скупштини општине, без и једног коалииционг партнера или прелетача.
Три опозиционе листе прелазе цензус, она за коју сам гласао се у потпуности утапа у СНС, друге две имају прелетаче од којих су неки и дугогодишњи чланови странака/покрета из којих су побегли. Крах над краховима. Ваљда ће идући пут бити боље.

Главни проблем са тим да странке попут СРС имају статус опозиције лежи у могућности манипулације гласањем ван бирачког места. Пракса је показала да су у највећој опасности од крађе управо оне листе које добијају најмање гласова.
Ja ne glasam ni za koga,da nazovu ovi iz opozicije rekao bih da sam glasao za Vučića... Jedina korist koju imam od ovih izbora su dve hemijske olovke, jedna od vlasti i druga od opozicije...

Netalentovana opozicija će mu namaći pobedu. Čuj peticija za uvođenje sankcija Vučiću. Bolji penal nisu mogli da mu nameste. Prijatno me je iznenadio Ćuta što nije potpisao tu baljezgariju.
Totalno nesposobna opozicija im je namestila loptu na zicer.
Birački spisak, odvajanje izbora, minimalni uslovi za kampanju NULA bodova.

Da sam ja neko smenio bi i vlast i opoziciju.
Počinjem da verujem u priče da postoji međunarodna urota da se Srbija slomi.
A gde ćete bolje ljude za od ovih u opoziciji i pogotovo ovi na vlasti.

Сећате се оног олакшаног добијања држављанства о чему се причало предходних месеци? Чуо сам причу да ће у БГ пријављивати раднике из Азије и куповати њихове гласове.
Такође сам сазнао да ни цела Бг опозиција нема одборе по свим општинама изузев Ђиласа и ДС.

Vrh