Vidim da su i u Hrvatskoj uveli ograničenje cena na namirnice.
Jel može neko da mi kaže kako i ovi naši i oni njihovi tamo misle da uvode i drže ta ograničenja, pa čak i sniženja, a da korporativni oktopodi/otpadi poput Deleza, Idee i ostalih ne otrče brže bolje u Brisel i ne počnu da kmeče ''aaaaa kmeeee ne daju nam da radimo, država nam se meša u biznis, vraća se komunizam, aaa kmeee Evropo pomagaj, interveniši...'' ? Uostalom ne samo ti korporativni trgovinski karteli, nego i razni proizvođači, pogotovu oni korporativni (kao Imlek npr). Svim tim profiterima, mislim na one koji koriste ovo vreme ne da žive i rade, nego baš da profitiraju i maste se... svima njima će ovo smetati.
Mislim daleko od toga da se brinem i tugujem za velike trgovinske lance koji uzimaju i preko 50% na svoje marrrže. Što se mene tiče, ograničenja i treba da postoje u ovakvim vremenima i situacijama, zato države i vlade i postoje. Samo me zanima kako će sutra i Srpska i Hrvatska vlada da opravdaju sve te intervencije i da spreče da se trgovinski karteli ujedine protiv njih i odvale ih nekim kontra merama, ili prosto da nakon prisilnog sniženja namirnica A, B, C, sve to povrate bolesnim poskupljenjem namirnica D, E, F... ?