Zivoti su jedna stvar ali materijalna vrednost ne moze da se gleda tako.Ona je u poslednjih godinu i po dana na ovoj planeti uništila između 150 i 200 milijardi dolara raznih materijalnih stvari i preko 300.000 ljudskih života.
Dakle, ova planeta je danas siromašnija za preko 150-200 milijardi dolara vrednosti u raznim oblicima materijalnih stvari. Toliko njih je nestalo od 24.2.2022. do danas. I sve se to prenosi i odražava, ne samo na Ukrajinu, koja je osakaćena samo tako, nego i na sve nas ostale na ovom istom kamenu u svemiru
Sve što si napisao je tačno ali izgleda da ne razumeš šta je dovelo do rata a to je USA.. Nije Putin ustao 24.2.2022. i rekao: dosadno mi je u životu, aj da napadnemo Ukrajinu. 2014. su nelegalno postavili pro-USA ljude na vlast (nisam zalazio u detalje kako je došlo tačno do toga ali znam da je bilo spaljivanja živih Rusa u Odesi). Ukrajincima su isprali mozak da mrze Ruse više nego što vole sebe a bratski narod što je tužno, forsiranje Ukr jezika da se razlikuje od Ruskog, tretiranje Rusa u Ukr kao građane drugog reda, sve isto kao i kod nas što se dešavalo između Hrvata i Srba. Za to vreme su ulagali puno u Ukr vojsku kao da su unapred znali da će biti rata (a možda i planirali). Koliko se sećam planirali su i neko ozbiljno oružje da postave u Ukr a to je skoro kao objava rata, praktično teraš Rusiju da reaguje. Slično se desilo i njima (Kubanska kriza 1962).svako kome je život na bilo koji način postao teži od 24.2.2022. do danas, ima puno pravo da se ljuti na Rusiju i njenu vlast, i da ih mrzi.
šta je dovelo do rata a to je USA
To je donekle tačno, da. I ja mrzim i SAD zbog toga. Pisao sam o tome u par navrata na forumu. Ističem to da ne bude da neke volim više.Koliko se sećam planirali su i neko ozbiljno oružje da postave u Ukr a to je skoro kao objava rata, praktično teraš Rusiju da reaguje. Slično se desilo i njima (Kubanska kriza 1962).
Uglavnom USA je uradila sve da dođe do rata
Zar u Srbiji nacionalne manjine imaju nekih problema? Zar ih zakon diskriminiše?Zanimljiva konstrukcija. Imaš 20 ljudi koji nešto radi, i onda izvadiš zaključak za 350 miliona ljudi. Pa onda na osnovu toga da l je neko za EU, ili NATO izvlačiš zaključak da plače kad čuje američku, a pljuje kad čuje srpsku himnu.
Ja bih sutra potpisao članstvo u NATO,, jer to znači da sutra naša deca neće doživeti ono što smo doživeli mi. Ne pljujem po mrtvima iz bombardovanja ulaskom u NATO, pljujem dolaskom na vlast onih koji su nas u to bombardovanje uveli. Oni koji su pili viski i grejali bazen za sina, i smirivali savest poštapalicama da ameri opet blefiraju, dok se nije desilo da su jednom ozbiljni.
Sutra bih potpisao članstvo u EU, jer to znači da će mom narodu postati normalno da ode da se pregleda, a da ne čeka 6 meseci, da ne smrdi na granici svaki prokleti put kad hoće da iskulira 10 dana, zato što će seljak imati puta 10 zaradu za isti posao, zato što će kvalitet hrane biti isti kao za holanđanina, a ne da glođemo breskve koje ni hrvatima ne valjaju, a da je normalno da u nuteli za istočnu evropu ima manje lešnika jer "oni tako vole", i da se razvoj finansira iz EU fondova, sa našim učešćem od 20% umesto sumnjivim kreditima.
Koja je cena za to? Da se odreknemo soliranja, nego da spoljna politika EU bude i naša. Da se odreknemo braće po kriminalu, rusije, i da poštujemo manjine. Ništa lakše. Onaj ko napiše da je uslov da se odreknemo kosova, da prestane da žmuri, nego da pogleda realnosti u oči. Ovim izlaskom iz institucija nestalo je bilo šta više srpsko na kosovu. Postoji narod koji će imati svoje gradonačelnike u opštinama u kojima imaju većinu, kao što je u bujanovcu albanac, i ništa više. A da, i par grafita na 400km od kosova, na vračaru.
Ko je ova ameba u sredini?
Rusiju i Kinu možemo lako da eliminišemo i skinemo sa grbače ulaskom u NATO.Gorane, za nas je svejedno, Rusija, USA, KIna. Svi oni dolaze da uzmu i otmu.
Ovo je jedna pretpostavka sa kojom se duboko ne slažem.jer je geopolitički interes NATO suprotan interesu Srbije.
Ovo je jedna pretpostavka sa kojom se duboko ne slažem.
Smatram da je lažna, podmetnuta i duboko štetna za srpske nacionalne interese.
Napisao sam već mnogo puta. Ukratko penetracija ruskih službi u državnu politiku Srbije je široka i duboka. Taj uticaj o kome pričaš nije autentično naš već ruski već 30 godina. Mi smo balkanski proxy ratnici za račun Rusije. Rusija je ovde zagazila u trenutku svog raspada i ne možemo da je se otresemo.U redu je ako se ne slažeš, ali bi bilo lepo i da ponudiš neki primer ili argument na osnovu kog zasnivaš svoju pretpostavku da su ovi interesi zapravo na istoj liniji Ne kažem da nisi u pravu, samo da nam istorija od raspada Jugoslavije to ne pokazuje.
Napisao sam već mnogo puta. Ukratko penetracija ruskih službi u državnu politiku Srbije je široka i duboka. Taj uticaj o kome pričaš nije autentično naš već ruski već 30 godina. Mi smo balkanski proxy ratnici za račun Rusije. Rusija je ovde zagazila u trenutku svog raspada i ne možemo da je se otresemo.
Kakav pivot u središtu NATO? Pivot između NATO i NATO?Uopšte se ne slažem, mislim da je spoljna politika Srbije autentična i da je zasnovana na ideji balansiranja (tj. ideji da Srbija može da iskoristi svoju poziciju da bude pivot država na Balkanu). Ruski uticaj na politiku u Srbiji je konstantan, ali ograničen, i mnogo više liči na neku političku trgovinu nego na potčinjavanje.