Sprdanje sa ma kojim mrtvim ljudima znak je nevaspitanja, najnizeg morala i izrazito niske inteligencije, jer ce i oni jednom umreti.
pozivam Moderatora da na neki nacin kazni one koji to cine.
Svako treba da bude podložan kritici, pa i mrtvi ljudi. Pogotovu ako se radi o javnim ličnostima, političarima i drugima koji direktno zavise od naroda ili masa.
Upravo stav i mantra ''o pokojniku sve najbolje'' je ono što Srbiju i slične zemlje drži na nivou plemenskih zajednica.
Ja na primer po tom pitanju mislim sve kontra - da o pokojnicima treba da se priča, i da ono što se govori o nekome pošto on umre, ukazuje na to kakav je život vodio. I da takve stvari (pohvale ili kritike) treba da budu za nauk i da služe kao svojevrsna opomena i disciplinovanje onima koji su živi, da vide kako to izgleda kada umreš a svi o tebi govore loše ili samo ćute, jer nemaju šta lepo da kažu. A isto tako može da bude i velika motivacija kada znaš da možeš da odeš sa sveta a da će iza tebe ostati tvoja dela i ljudi koji te vole i cene, da i pošto ti odeš, čuvaju uspomene i poštovanje prema tebi. Od onih sam ljudi koji će da opljuju po nekima kojih više nema a koji su bili zlo i đubrad (npr Sloba ili Madlen Olbrajt, eto) ali će isto tako da priča i širi svest o nekim drugima koji su mrtvi, ali su bili heroji i dobročinitelji (kao npr Claire Patterson ili Arčibald Rajs). Pohvali ono što zaslužuje pohvalu, raspali po onome što zaslužuje kritiku. I ne polaži nikome račune osim onima koje voliš i ceniš. To je moj moto.
Odoh malo u širinu ali reko čisto da kažem jer mi je oduvek išlo na živce to ubeđenje ''o pokojniku sve najbolje''. Emmm, ne. Taj pokojnik je nekad bio deo istog sveta i istog kamena u svemiru na kome sam i ja, i delili smo prostor, resurse, vazduh, sudbine i još svašta nešto. Naravno da ću da zadržim pravo da kažem šta mislim o njemu i o tome šta je ostavio iza sebe. Kamo sreće da više ljudi na svetu praktikuje to, onda ne bismo živeli u ovakvom distopijskom brlogu i stadu prepunom ovaca i beskičmenjaka (mislim na ceo svet).
Takođe, postoji ogromna razlika između smejanja i ruganja smrti Prigožina i smejanja i ruganja zemlji koja ga je ubila, ili dovela do njegove pogibije.
I mislim da to svi ovde i razumeju, pa i ti. Tako da ajde da se ne zavitlavamo i ne foliramo.
Elem, jedina veća sramota za Rusiju od otkrivanja da je Prigožin ubijen, bila bi da je avion istinski pao usled neodržavanja ili neke enormne greške. U svakom slučaju su postali bruka od zemlje. Naravno, nisu jedini. Ko me zna i čita izvan ove teme, zna šta mislim i o Americi. Samo što sad i ovde govorimo o Prigožinu i Rusiji. A što se tiče Amerike i njenih grehova i likvidacija, i o tome bih mogao da ispišem eseje, mada retko ko bi to hteo da čita.