Šta je novo?

Izbori 2024

1037459_aleksandar-vucic-rudi-djulijani-donald-tramp_ls.jpg

Sprdanje sa ma kojim mrtvim ljudima znak je nevaspitanja, najnizeg morala i izrazito niske inteligencije, jer ce i oni jednom umreti.

pozivam Moderatora da na neki nacin kazni one koji to cine.

Да се ми вратимо мало дискусијом у наш регион.
1692820141990.png

Господин десно са симпатичним бродићима Чарлија Чаплина, умировљени пуковник ХОС, подузетик у држави чланици ЕУ и НАТО, на слици носи мајицу са мотивима који величају борбу усташке легије у Стаљинграду. Слободан је грађанин, а учествовао је у домовинском рату у оригиналној црној усташкој униформи и убијао Србе.
Са друге стране имамо овог брку у средини, ухићеног због вређања државе Хрватске и ношења знакова и одеће који подсећају на припадност некој територији за коју кажу да више не постоји.
Овај човек је у затвору буквално због песама.

Sprdanje sa ma kojim mrtvim ljudima znak je nevaspitanja, najnizeg morala i izrazito niske inteligencije, jer ce i oni jednom umreti.

pozivam Moderatora da na neki nacin kazni one koji to cine.
Svako treba da bude podložan kritici, pa i mrtvi ljudi. Pogotovu ako se radi o javnim ličnostima, političarima i drugima koji direktno zavise od naroda ili masa.

Upravo stav i mantra ''o pokojniku sve najbolje'' je ono što Srbiju i slične zemlje drži na nivou plemenskih zajednica.
Ja na primer po tom pitanju mislim sve kontra - da o pokojnicima treba da se priča, i da ono što se govori o nekome pošto on umre, ukazuje na to kakav je život vodio. I da takve stvari (pohvale ili kritike) treba da budu za nauk i da služe kao svojevrsna opomena i disciplinovanje onima koji su živi, da vide kako to izgleda kada umreš a svi o tebi govore loše ili samo ćute, jer nemaju šta lepo da kažu. A isto tako može da bude i velika motivacija kada znaš da možeš da odeš sa sveta a da će iza tebe ostati tvoja dela i ljudi koji te vole i cene, da i pošto ti odeš, čuvaju uspomene i poštovanje prema tebi. Od onih sam ljudi koji će da opljuju po nekima kojih više nema a koji su bili zlo i đubrad (npr Sloba ili Madlen Olbrajt, eto) ali će isto tako da priča i širi svest o nekim drugima koji su mrtvi, ali su bili heroji i dobročinitelji (kao npr Claire Patterson ili Arčibald Rajs). Pohvali ono što zaslužuje pohvalu, raspali po onome što zaslužuje kritiku. I ne polaži nikome račune osim onima koje voliš i ceniš. To je moj moto.

Odoh malo u širinu ali reko čisto da kažem jer mi je oduvek išlo na živce to ubeđenje ''o pokojniku sve najbolje''. Emmm, ne. Taj pokojnik je nekad bio deo istog sveta i istog kamena u svemiru na kome sam i ja, i delili smo prostor, resurse, vazduh, sudbine i još svašta nešto. Naravno da ću da zadržim pravo da kažem šta mislim o njemu i o tome šta je ostavio iza sebe. Kamo sreće da više ljudi na svetu praktikuje to, onda ne bismo živeli u ovakvom distopijskom brlogu i stadu prepunom ovaca i beskičmenjaka (mislim na ceo svet).

Takođe, postoji ogromna razlika između smejanja i ruganja smrti Prigožina i smejanja i ruganja zemlji koja ga je ubila, ili dovela do njegove pogibije.
I mislim da to svi ovde i razumeju, pa i ti. Tako da ajde da se ne zavitlavamo i ne foliramo.

Elem, jedina veća sramota za Rusiju od otkrivanja da je Prigožin ubijen, bila bi da je avion istinski pao usled neodržavanja ili neke enormne greške. U svakom slučaju su postali bruka od zemlje. Naravno, nisu jedini. Ko me zna i čita izvan ove teme, zna šta mislim i o Americi. Samo što sad i ovde govorimo o Prigožinu i Rusiji. A što se tiče Amerike i njenih grehova i likvidacija, i o tome bih mogao da ispišem eseje, mada retko ko bi to hteo da čita.

Poslednja izmena:
Да се ми вратимо мало дискусијом у наш регион.
Pogledajte prilog 171091
Господин десно са симпатичним бродићима Чарлија Чаплина, умировљени пуковник ХОС, подузетик у држави чланици ЕУ и НАТО, на слици носи мајицу са мотивима који величају борбу усташке легије у Стаљинграду. Слободан је грађанин, а учествовао је у домовинском рату у оригиналној црној усташкој униформи и убијао Србе.
Са друге стране имамо овог брку у средини, ухићеног због вређања државе Хрватске и ношења знакова и одеће који подсећају на припадност некој територији за коју кажу да више не постоји.
Овај човек је у затвору буквално због песама.

Evropske vrednosti su iznad zakona. Nisu svi jednaki pred zakonom, oni "evropskiji" su iznad zakona.

Jedino što je ovde za sprdnju je ono što je Putin napravio od Rusije. Zemlja satrap bez ikakve budućnosti.
Ovde si u pravu. Putoin je 20 godina pokusavao da "bude partner" sa Zapadom, nudio da Rusija udje u NATO (2001.) Verovao je u "dobre namere" Angele Merkel i Sarkozia kad su u pitanju Minski sporazumi. B.udala koju su nasankali.
Propast Rusije je posledica te proevropske i prozapadne politike Putina koja je trajala skoro 15 godina.

Sama ideja da je moguce imati partnerski odnos sa kolonijalnim silama i pregovarati sa zapadnoevropskim drzavma, pokazuje njegovu bezmernu glupost.
Pa svaki gastarbajter to zna:
Zapadni um postuje silu i samo silu.
Jedini ruski politicar koga je Zapad ikada postovao bio je Staljin.

Ako nije bio spreman da lansira to sto ima trebao je da se odavno sagne i da im se pokloni kao Hulja.

Prvi utisak sa tvitera mi je da domaći rusofili uglavnom nisu sigurni da li je ovo pozitivna vest ili ne 😆
Cuj ovo utisak sa twitera. Sta kazu jos introverti sa twitera ?kada ce barbi dvojka? aj pritiskajte vise te crvene dugmice otislo je sve u tri lepe sa drustvom

Svima je bilo jasno da ce se taj cin izdaje zavrsiti ovako kako se zavrsio. E sad koja ce zvanicna informacija biti sta se desilo sa avionom to cemo videti jos. Ali ne brinite , nece Rusija izgubiti nista to mogu da se nadaju samo neke napaljene budale koje mozga nemaju.

Vrh