Šta je novo?

Izbori 2024

Oву емисију сам тек скоро одгледао и ако је изашла пре месец дана. Мени је искрено она вратила поверење у опозицију и поправила мишљење о Ћути. Мислим да би сви требали да је одгледате, има ту одличне дискусије и веома лепо изречених ставова по многим питањима. Знам да траје преко 2 сата, али можете да је слушате као радио док нешто радите, и да убрзате брзину репродукције на 1.5 као што ја иначе ратим са свим емисијама на Ју тјубу. Волео бих посебно да @MC_ oдгледа ову емисију.

Hvala, odlicna emisija. Meni je ipak daleko zanimljiviji ovaj Kavcic koji prica o korupciji.

Cuta se folira, govori poluistine (Plan A. Plan B.). Cak je i voditelj primetio da jednostavno ne postoji nikakva sansa za promenu sistema normalnim putem.
Naivne su Cutine price, to je nesuvislo blebetanje.
Kako ocekivati od ljudi koji u 95% slucajeva zive od medjusobne mrznje i pakosti da sada jednom shvate zajednicki interes.

Poslednja izmena:
Čak i ja ekstremno sumnjičav na brak udbe i kremlja mislim da ovaj put možda nisu Rusi u pitanju.

Pre neki dan nam je odobreno članstvo u ASEAN-u, asocijaciji zemalja jugoistočne Azije. Wtf?

ASEAN ima rešeno slobodno kretanje radne snage između zemalja članica.

Te zemlje su:
Bruneji,
Kambodža,
Indonezija,
Laos,
Malezija,
Mijanmar,
Filipini,
Singapur,
Tajland,
Vijetnam

i uskoro Srbija.

:D
AVA ChatGPT.jpg

Čak i ja ekstremno sumnjičav na brak udbe i kremlja mislim da ovaj put možda nisu Rusi u pitanju.

Pre neki dan nam je odobreno članstvo u ASEAN-u, asocijaciji zemalja jugoistočne Azije. Wtf?

ASEAN ima rešeno slobodno kretanje radne snage između zemalja članica.

Te zemlje su:
Bruneji,
Kambodža,
Indonezija,
Laos,
Malezija,
Mijanmar,
Filipini,
Singapur,
Tajland,
Vijetnam

i uskoro Srbija.

Ругала се шерпа лонцу,
ти би са Жељком Митровићем и Мацом Дискрецијом у Задрузи да прославиш улазак у НАТО.

Ругала се шерпа лонцу,
ти би са Жељком Митровићем и Мацом Дискрецијом у Задрузи да прославиш улазак у НАТО.
Mitrović je sa tvoje strane. Molim lepo, vidite sad šta ćete sa njim. Ja ne prihvatam ni pomen tog imena.

Ova tema je ionako u zadnje vreme postala cirkus te sam na odmoru od nje. Ali ću samo da uđem da napišem da postoji razlika između nečije odbojnosti prema EU i nečijeg pesimizma da će Srbija ikada biti njen deo. Biti protiv EU nije isto što i biti pri stavu da Srbija neće ući u EU. Problem je naravno što dosta istraživanja i anketa pristrasno postavlja pitanja a onda i same rezultate, pa onda te rezultate i interpretacije dodatno srozaju razni portali i mediji (svako napiše naslov i zaključak kako mu se digne) i onda još na forumima poput ovog, mnogi u skladu sa svojim političkim preferencama dodatno izvitoperuju i izvrću.

A što se tiče pesimizma odnosno skepticizma da će Srbija ikada biti primljena u EU, to je pojava koja se u zadnjih par godina znatno proširila među narodom, uključujući i onaj deo naroda koji bi, sam po sebi, želeo da Srbija bude deo EU. Ali koliko god neko želeo i verovao, kada vidi šta S(N)S režim radi ovde, i šta mu sve ta ista EU dopušta, ne mogu da gaje iste nade i snove kao što su gajili 2012. Zadnjih godina vidim sve više Evropejaca i prozapadnjaka oko sebe kako postaju vrlo frustrirani, zabrinuti i pesimistični jer ne vide da će Srbija biti deo EU. Bar ne u narednih 10 godina, a šta će biti posle toga, uzaludno je razmišljati.

A naravno, za sve to je odgovorna i sama EU, ili bar oni njeni najgrlatiji i najuticajniji upravnici (uvek ističem ovo jer znam da tamo u EU ima i onih koji nas žele, ali se ne pitaju). Jer ne samo što zavlače i zavitlavaju Srbiju već godinama, ne samo što tolerišu jednu malu Balkansku Belorusiju u svom komšiluku, nego i stalno ispostavljaju nove zahteve i uslove koje je nemoguće ispuniti.

No dobro, što bi rekli ljudi ''to je njihovo pravo'' (pravo EU da nas odbije). Verujem da će im zajednica biti bolja i uspešnija sa svakim novoprimljenim ilegalnim migrantom iz zemalja poput Somalije, Avganistana i Bangladeša. Pogotovu kada se svaki od njih dodatno nakači na njihove socijalne pomoći. A mnogi i na njihove žene i ćerke...
Al dobro. Svako ima pravo da bira svoj put i sudbinu, pa tako i EU ima pravo da bira svoj put. Pa makar je taj put odveo u propast.

Verujem da će im zajednica biti bolja i uspešnija sa svakim novoprimljenim ilegalnim migrantom iz zemalja poput Somalije, Avganistana i Bangladeša. Pogotovu kada se svaki od njih dodatno nakači na njihove socijalne pomoći. A mnogi i na njihove žene i ćerke...
Al dobro. Svako ima pravo da bira svoj put i sudbinu, pa tako i EU ima pravo da bira svoj put. Pa makar je taj put odveo u propast.
Meni ovo liči da EU postaje kao USA (po njihovom naređenju) gde će biti raznih naroda a to upravo odgovara ovima što vladaju. Izdeljen narod je lakše kontrolisati.

Verujem da će im zajednica biti bolja i uspešnija sa svakim novoprimljenim ilegalnim migrantom iz zemalja poput Somalije, Avganistana i Bangladeša
Pa nije kao da su Somalija, Avganistan i Banglades kandidati za primanje u EU. Srbima kao individuama je svakako daleko lakse da dodju do EU nego gradjanima tih zemalja.

Ta 'nece Srbe a hoce Arape i Afrikance' teza je besmisleno poredjenje baba i zaba.

Мислим да ЕУ неће да се шири невезано за нас, тренутно им не треба ни ЦГ, ни БиХ, ни Албанија, С. Македонија, нити Молдавија и Турска.

Hehe. U Srbiji zaista postoje dve struje u politici, ali to su srpska i ruska.
Hmmm, pa teško da postoji srpska struja u politici. Beki je u pravu, kod nas je ili ruska/istočna ili američka/zapadna struja. Nema nikoga da se bori za Srbiju, odnosno da svoj program bazira na Srbiji, nego svi idu ka približavanju EU, odnosno Rusiji, ka uvođenju EU/zapadnih vrednosti i smanjivanju ruskog uticaja i vrednosti, i obrnuto, itd. Nema nijedna politička stranka koja nije izričito protiv bilo koje strane, ili bar da su u fazonu "boli nas k za sve, mi smo za sebe".

Jaooooo... da li stvarno neko od vas veruje da se iko od naših političara zalaže za Ruse ili Amere... oni samo brinu o svojim džepovima, to je samo pozeraj, koja Rusija, koji bakrači, ili, ne daj bože, ideali... Da su Ameri svakome od njih dovoljno napunili džepove- na našoj političkoj sceni ne bi bilo nijednog rusofila..

Hmmm, pa teško da postoji srpska struja u politici. Beki je u pravu, kod nas je ili ruska/istočna ili američka/zapadna struja. Nema nikoga da se bori za Srbiju, odnosno da svoj program bazira na Srbiji, nego svi idu ka približavanju EU, odnosno Rusiji, ka uvođenju EU/zapadnih vrednosti i smanjivanju ruskog uticaja i vrednosti, i obrnuto, itd. Nema nijedna politička stranka koja nije izričito protiv bilo koje strane, ili bar da su u fazonu "boli nas k za sve, mi smo za sebe".
Zašto bi mera srpstva bila koliko si protiv? Valjda je cilj politike naći što bolje rešenje za sebe.

Znači iako bi nam članstvo u NATO doneo dugotrajni mir i posledično prosperitet u svim društvenim sferama, ja treba da budem protiv, jer samo sam Srbin ako sam protiv? Wtf ljudi?

Koliko je propaganda ovde preplavila sve. Dok je zapadna evropa posle dvadeset godina debelo sarađivala sa nemačkom, Japan odmah napravio savez sa US, da ne pominjem Vijetnam koji odlično sarađuje sa US. Kod nas prolazi ruski anti NATO narativ, kako bi nas iskoristili opet kao žrtvenu jagnjad (proxy rat) za neke svoje interese. Aman!

Poslednja izmena:
Vrh