Šta je novo?

Izbori 2024

Da, ima i toga, nije bilo ljudi za koje provereno znam da su u sekti, ali to je neka druga priča, ugl su obrazovaniji ljudi, mogao bih se usuditi reći i oni koji kvalitetom zaslužuju da budu na pozicijama na kojima su, ali im je članska karta bila ulaznica i prednost protiv eventualnih jednakih ili boljih. Čak i doktorka jedna npr za koju sam nekako uveren da svoj posao radi kako treba, a otvoreno je izjavila da je ušla u priču zbog zaposlenja.

Ne znam šta da mislim, ovi na spisku su izgleda Orkovi nesrećnici, prašinari koji iz nekog budžaka nekog JP služe za te najprimitivnje zadatke i komentare tipa Narod voli i ceni Predsednika i kako on vodi Srbiju (stvaran random komentar sa prve vesti koju sam otvorio sad).
Medju botovima ima dosta pomocnika predsednika opstina, zamenika direktora, sekretara opstina.........tako da nisu svi prasinari. Em dobili posao preko clanske karte, em platu dobijaju iz budzeta da botuju po ceo dan sa radnog mesta.

Сложена је њихова хијерархија и није увек везана за образовање или позицију на послу, већ углавном за допринос партији. Нпр. неко добије посао под обавезом да плаћа проценат од плате партији. Неко добије посао зато што је обезбедио сигурне гласове. Неко је јачи играч зато што је опасан момак па обавља прљаве послове од неког председника општине који је ту само зато што је редак са факултетом у одбору тог места.

Pa ako zamenik opštine ima zadatak da piše po portalima, onda smo stvarno propali. Mislim ne znam, moguće. Ja ove koje znam su bili recimo tapšači u raznim live emisijama još pre 10+ godina npr, ali su istovremeno bili i studenti npr, radili neke pametne stvari, napredovali, pa im je članska karta bila ulaznica za poziciju. Njih nema na spisku, a provereno su u sekti.

Ovi na spisku su izgleda mučenici kojima je izbor bio da koru hleba zarade na takav nečasan način.

Medju botovima ima dosta pomocnika predsednika opstina, zamenika direktora, sekretara opstina.........tako da nisu svi prasinari. Em dobili posao preko clanske karte, em platu dobijaju iz budzeta da botuju po ceo dan sa radnog mesta.
Не заборави заменицу градоначелника Београда.

Па ево садашња министарка екологије је била председница једне јаке БГД општине а пре тога је водила записнике на страначким седницама. Завршила је Мегатренд. А онда се сети бившег директора ЕПС власника печењаре.

Inace dal sam propustio ili b92 uopste nisu preneli vest o sankcijama za Voolina?
Hmmmmmm

Poslednja izmena:
Koliko vidim "koncert" u Srebrenici juče je organizovala naša crkva. Nisam iznenađen.

A ovo sa Vulinom vidim sada Vučić ga brani. Ako, samo neka nastavi i svi redom će završiti u novom međunarodnom tribunalu za korupciju.

Erdogan je svima odrzao sjajnu lekciju iz suverenizma.
Turska se slozila sa ulaskom Svedske u NATO, u zamenu za ukidanje eviza za Turke i neke ekonomske olaksice.
Osim pravih Turaka, u Turskoj cuci jos oko milion "izbeglica" iz Sirije i ceka da otputuje u Saveznu republiku.
EU, pogotovo Nemacka dugo se opirala ovakvom razvoju dogadjaja jer je jasno da ce toliki broj migranata dodatno desabilizovati situaciju.
Medjutim, Nemacka je popustila. Sa odustajanjem od suverenizma, sa odustajanjem od toga da vodi politiku u korelaciji sa interesima svojih gradjana (uvoz migranata sa Bliskog Istoka nije u interesu gradjana bilo koje normalne evropske zemlje) Nemacka je dosla u situaciju da ubrzano pada u jos dublji vazalni polozaj, a to je zacarani krug.

Nemacka ne znaci vise nikome nista, cak ih se ni Hulja vise ne plasi. Srpski Tabloidi krenuli su vec da pljuju.

Sa inistinktom kriminalca koji zna ko je glavni kad se nadje u novoj celiji zatvora i Hulja je osetio odakle vetar duva - od Stambola.

Turska, to je novi lokalni hegemon, sa padom Nemacke, sa izolacijom Rusije, turski utcaj osetice se do granica Austrije i Madjarske.
Srbija ima potencijal da se u toj konstelaciji snaga kvalifikuje za najposlusnijeg i najodvratnijeg turskog vazala. Tu imamo veliko iskustvo.
Samo polako.

Tурска је већ дуго битнији играч у НАТО од нпр. Немачке, Италије, Шпаније, Белгије. Клинтон је највише уложио у наоружавање Турске и тако допринео највећем угњетавању Курда у историји Турске. Мада лако је њима да буду хегемон и сила кад имају стратешку географску позицију, људске и материјалне ресурсе. Контролишу Црно море и имају утицај на хаос у Сирији и Ираку.

nigde nisam pročitao da se turskoj ukidaju vize. Jesam da će Švedi da zategnu stvari sa Kurdima, da neće više da ih podržavaju, finasiraju i štite. Isto tako terba da demontiraju mrežu Đulenista, da će turci da dobiju avione F-16, možda i još nešto iza zavese. Mslim da je Ređep dobio maksimum i savaka mu čast na tome, pon ovo je dokazao da je dobar pregovarač. Ali što se tiče EU mislim da i sam nije verovao da će dobiti poziv i skidanje viza.

Što se vulina tiče, ako ostane na ovom mestu, bojim se da ćemo svi nadrljati, kao država i narod, naši vladaoci će se izvući kao i svaki put. Ne treba se igrati sa amerikom posebno ne u ovakvom trenutku kada je Rusija slaba i ne može da nas štiti, a KIna mislim nije zainteresovana.

Turska je od devedesetih veciti kandidat za EU.
To je samo mera pritiska.
Ukoliko bi Turska usla u EU (ovako bez Velike Britanije), turska bi vladala u EU.
Erdogan je _tražio_. To je vest. Ovde nas radikali truju kako treba i mi da odustanemo po uzoru na Tursku. Toliko o tome.

A vratiće se UK u EU, u to više nema sumnje.

nigde nisam pročitao da se turskoj ukidaju vize. Jesam da će Švedi da zategnu stvari sa Kurdima, da neće više da ih podržavaju, finasiraju i štite. Isto tako terba da demontiraju mrežu Đulenista, da će turci da dobiju avione F-16, možda i još nešto iza zavese. Mslim da je Ređep dobio maksimum i savaka mu čast na tome, pon ovo je dokazao da je dobar pregovarač. Ali što se tiče EU mislim da i sam nije verovao da će dobiti poziv i skidanje viza.

Što se vulina tiče, ako ostane na ovom mestu, bojim se da ćemo svi nadrljati, kao država i narod, naši vladaoci će se izvući kao i svaki put. Ne treba se igrati sa amerikom posebno ne u ovakvom trenutku kada je Rusija slaba i ne može da nas štiti, a KIna mislim nije zainteresovana.
Rusija slaba? Rusija ima prečih posla, a branila nas skoro nikada i nije. Kina merka ruske prirodne resurse, ali joj ne odgovara poraz Rusije.
Ako su Turskoj ukinuli vize, onda znate značaj ovog rata. Sve karte bacaju na Ukrajinu. Sada ni Treći svetski rat nije daleko.
Nerešeno bi odgovaralo Rusima. Nakon prekida rata, teško je povesti novi. Što duže te teritorije ostanu pod ruskom kontrolom, to će se ljudi sve više navikavati na realnost. Ako Ukrajinci sada to ne povrate, neće nikada.

Gde god da bude granica, imaćemo zid veći od Trampovog za decenije koje slede. A Vučić neka samo nastavi da brani Vulina i svoju rusku poziciju. Ne ometajmo protivnika dok greši.

Aко Турска уђе у ЕУ, Ирак и Сирија постају суседи ЕУ са свим својим проблемима.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Dakle ni ja ne verujem da će Turska ući.

Ponavljam, vest je da je Erdogan zatražio ulaz.

Турску неће никад примити у ЕУ јер је Турска пуна избеглица са Блиског истока које би преплавиле западну Европу чим би Турска ушла у ЕУ.

Dakle ni ja ne verujem da će Turska ući.

Ponavljam, vest je da je Erdogan zatražio ulaz.
Zašto polovično prenosiš vest? Erdogan je tražio ulazak u EU, a za to nudi deblokadu prijema Švedske u NATO. Nakon samo par sati oni su se rukovali, međutim Erdogan je samo deblokirao Švedsku, a od EU ništa (ili bar ni reči). I to su svi shvatili kao Erdoganovu ucenu.

Zašto polovično prenosiš vest? Erdogan je tražio ulazak u EU, a za to nudi deblokadu prijema Švedske u NATO. Nakon samo par sati oni su se rukovali, međutim Erdogan je samo deblokirao Švedsku, a od EU ništa (ili bar ni reči). I to su svi shvatili kao Erdoganovu ucenu.
Potvrdio si moju poentu i ono što sam želeo reči.

Erdogan je _tražio_. To je vest. Ovde nas radikali truju kako treba i mi da odustanemo po uzoru na Tursku. Toliko o tome.

A vratiće se UK u EU, u to više nema sumnje.
Шта ти пишеш дечко каква УК и Турска у ЕУ,
мислиш да би Анкара слушала ЕУ апаратчике и “усклађивала спољњу политику” са ЕУ и извршавала некакве бесмислене ЕУ стандарде на граници са Ираком и Сиријом, ко би могао да их натера на било шта, Турска је у економској кризи, али је политички и војно далеко моћнија од било које државе ЕУ појединачно,

то се неће догодити.

Apsolutno. Erdogan igra igru. EU nikome vise ne treba osim glupim Ukrajincima.
III sv rat je pred vratima, kolektivni zapad jedini izlaz iz krize vidi kroz poraz Rusije i rasparcavanje ruskih resursa.
Ovo je totalni rat. Nuklearni oruzje ce biti upotrebljeno.
U principu, civilizacija je tako unistila planetu da razvoj dogadjaja pozitivan sa stanovista bioloskog zivota na zemlji.
Jer kad za 100 godina prodje nuklearna zima, nek zivotinjske vrste ce preziveti.

Vrh