Šta je novo?

Izbori 2024

Šta nam to rade tačno? Što nas teraju da se civilizujemo?
Hoće da nas civilizuju? Onda neka prvo "civilizuju" BiH tako što će je ubrzano primiti u EU, ali podeljenu na 4 Nemačke. A i sama Nemačka bi se danas mnogo civilizovanije ponašala da je ostala podeljena Berlinskim Zidom.
Republika Srpska je entitet u okviru BiH, CG je nezavisna država.
To što je Crna Gora nezavisna, ne znači da u njoj trećina ili polovina stanovnika može biti lišeno osnovnih građanskih i političkih prava. A država u kojoj šestorazredni zamenik pomoćnika iz Stejt Departmenta odlučuje koje stranke mogu biti u vladi se teško može nazvati "nezavisnom".
Republika Srpska može biti entitet u okviru BiH, samo ako je Kosovo i Metohija autonomna pokrajina u okviru Republike Srbije.
Sećaš se kad su radikali dobili izbore 2008 i ko je sastavio tadašnju vladu?

Isto će biti i sada kada se završi sporazum sa Kosovom.
Tadašnju vladu je sastavio američki ambasador, koji je pola godine pre tih izbora ubedio "velikog rusofila" Dačića da od Šešelja i Koštunice pređe kod Tadića i Dinkića. Ali od 2012. godine je Vučić jedini američki kandidat na svim izborima u Srbiji, a Dačić je tu samo da bi glumio "prorusku struju u vlasti", da armija razočaranih birača SNS-a slučajno ne bi otišla suverenističkoj opoziciji.
Ti svo vreme govoriš da Vučić zaravo radi za Ruse, a onda tvrdiš da je njegov cilj priznanje secesije KiM. Da li ti se čini da su te dve tvrdnje u logičkoj koliziji jedna sa drugom?
Ima grešaka sa EU strane ne sporim ali kada neko 10+ godina truje medijski prostor o bajkama o caru Putinu koji će Srbima da vrati Kosovo i Knin ne može se očekivati da mišljenje o EU bude pozitivno.
Još je nerealnije očekivati da u ovoj zemlji bude pozitivno mišljenje o onima koji su na ustaškom tenku proterali Srbe iz Knina i priznali secesiju KiM, a to je upravo EU/NATO zajedno sa Amerikom.
Lepo piše u tekstu Slobodne Evrope: Vučić da hoće može za 6 meseci da okrene narod putem medija prema EU i Zapadu ali on to neće.
To ne bi uspeo čak ni Gebels lično, a kamoli njegov šizofrenični učenik. Pa i svaki Srbin koji pročita samo jednu rečenicu iz te Slobodne Evrope, posle toga može samo mrzeti Ameriku koja iza tog medija stoji, čak da kojim slučajem nije obavešten šta nam Amerika radi već 3 decenije. A ako bi je čitao 6 meseci, mrzeo bi je još više.
Ista logika kao da si napisao da bi Jevreji u Trećem Rajhu postali najverniji sledbenici Hitlera, ako bi 6 meseci redovno čitali nacistička glasila Felkišer Beobahter i Der Šturmer.
 
Poslednja izmena:
Ima grešaka sa EU strane ne sporim ali kada neko 10+ godina truje medijski prostor o bajkama o caru Putinu koji će Srbima da vrati Kosovo i Knin ne može se očekivati da mišljenje o EU bude pozitivno.

Lepo piše u tekstu Slobodne Evrope: Vučić da hoće može za 6 meseci da okrene narod putem medija prema EU i Zapadu ali on to neće.
Salzem se za ovo drugo, mada je Slob. Evropa problematican medij.

Hulja moze medijski sve. Prica o Caru Putinu nije odraz njegovog rusofilstva. Hulja je ono sto anglosaksonic zovu "Charissma thief".
Kao slaboj i bolesnoj licnosti, Hulji idu prenemaganja i kukanja, ali i on i njegovi medjiski savetnici iz Izraela primetili su da mu slabo ide igranje "cvrste ruke", tj igra za populaciju kojoj je i to potrebno jer ne padaju svi na bolecivo-uplakane tipove. 10 godina sistematski je gradio harizmu cara-Putina. Radi se o nekoj vrsi dominatio-submission odnosa, kakav je recimo cest u homo krugovima. Car Putin je naravn oodigrao ulogu dominantnog, jer i pored svojih kompleksa u odnosu na Nemce, Putnin je ocito i realno cvrsca licnost od Hulje.
Radi se dakle o simuliranom odnosu. Car Putin je uzdignut u nebesa kao prijatelj, stariji brat, polu bog. A odnos s njim, komunikacija s njim moguca je preko njegovog predstavnika u Srbiji, a to je sam Hulja i ponekad likovi kao Vulin.

Nas priglupi narod sada iskreno veruje da ce "Putin da nam vrati Kosovo", kao da Putin jedva ceka da salej Ruse u smrt za nas.

To je jos jedna od nasih fantazija, ali sve se svode na isto - da neko drugi resava nase probleme.
Drugi kamp, urbani, gradjanisti, liberal-talibani nema takvu ikonu, ali imaju slicne fantazije. O tome da nas Evropa ipak voli. Samo terba da pristanemo na sve i udjemo u EU.
I oni nisu u stanju da objasne kakav to interes ima EU da primijednu propalu drzavu u svoj savez, kad i ovako ostvaruje sve svoje interese kod nas.

Rusofobi imaju nepersonalni autoritet EU, ideje wokista i US demokratske stranke, ali to je sve labavo.
Srbe bi u americki kamp lakse privukla neka manifestacija sile, recimo nuklearni napad na Moskvu, nego ideoloska propaganda beznacajnih likova iz Moramo itd.
Nas narod voli pevanje i pucanje.
 
Ti svo vreme govoriš da Vučić zaravo radi za Ruse, a onda tvrdiš da je njegov cilj priznanje secesije KiM. Da li ti se čini da su te dve tvrdnje u logičkoj koliziji jedna sa drugom?
On drugačije nije mogao doći na vlast nego obećanjem da će "rešiti" pitanje Kosova. To i radi sve ove godine i razvlači da bi što duže ostao na vlasti jer zna šta mu sledi čim bude stavio potpis na taj sporazum. I da, radi za Ruse jer da Ruse zanima Kosovo ne bi pobegli onako sa istoga.

Tadašnju vladu je sastavio američki ambasador, koji je pola godine pre tih izbora ubedio "velikog rusofila" Dačića da od Šešelja i Koštunice pređe kod Tadića i Dinkića.
Misliš da sad ne može da se desi da Hill ubedi Đilasa, Moramo i još neke prozapadne partije da se udruže i da sruše Vučića?
Naravno da će se tako nešto desiti pre ili kasnije.
 
Što se tiče popisa, Srbija ima između 6.2-6.3 miliona stanovnika. Tu računam i ljude koje ne žive trenutno u Srbiji, ali dolaze povremeno. To se najbolje zaključi na osnovu prijava za dobijanje novčane pomoći. Tada su rekli da se prijavilo oko 5.4 miliona građana. Pošto maloletnih ima oko 800-900 hiljada, zaključite sami. Dakle, odbiješ još 200-300 hiljada koji rade u inostranstvu i dobiješ oko 6 miliona stanovnika koji ovde zaista žive. Naravno, oni će to povećati na 6.5 milona jer je ovde sve laž i prevara.

Na osnovu jučerašnjeg priznanja, zaključio sam da nikakav dron verovatno nije ni postojao. To je taktika da se sakrije de fakto priznanje Kosova kao države u Berlinu.
 
I zanimljivo je i da birački spisak ima više ljudi upisanih nego što ih je popisanih.
Ali to je verovatno jer se na biračkom spisku nalaze i pokojnici koji i dalje glasaju kao i oni što su dobijali državljanstva preko noći.
 
Ne verujem da je Vučić rusofil, niti verujem da Putin ceni Vučića.. Setite se jedne njegove posete Beogradu-sede njih dvojica u Palati Srbija, kao ćaskaju pred kamerama pred početak zvaničnih razgovora, Vučić se topi od miline objašnjavajući mu nešto oko zgrade, a Putin onako, poluzainteresovano prokomentariše crtež neke životinje, da li praseta, ne sećam se, na tepihu.. a Vučić se kao topi od miline, eto, Putin je duhovit.

To je meni izgledalo tako ponižavajuće, da me bio blam umesto Vučića..

Zatim, kad je Zaharova prokomentarisala Vučićevo sedenje pred Trampom kao Šeron Stoun.. Pa da li tako komentarišete prijatelje? I odmah smo dobili prozivke iz Beograda na račun Moskve- kako Vučić sedi u hodniku satima i čeka da ga Putin primi...

Ne cene oni našu vlast, znaju dobro šta Vučić radi i da mic po mic predaje Kosovo. Oni to tolerišu i ćute zbog sopstvenih motiva-pripajanja ukrajinskih oblasti, za koje opravdanje nalaze u kosovskom slučaju.. i to javno komentarišu bez pardona.

Dobili NIS za džabe, potrošili nam naše rezerve koje su mogle mnogo da nam pomognu u ovakvim kriznim situacijama... I verujem da su to namerno uradili da bi bili još više zavisni od njihove slavine.. Ne žele da prošire Banatski Dvor, pola skladišta oni koriste, a mi zakupljujemo kapacitete u mađarskim skladištima..I niko iz naše vlasti to ne sme da im pomene već 10 godina...

Vučiću Rusi služe samo da bi plašio Zapad, zna on dobro da od njih imamo samo verbalnu podršku, a da pare dolaze sa druge strane... Njega, u potpunom priklanjanju EU, ne brine toliko Kosovo-jer, smuljao bi on nešto i preveslao narod da na kraju izglasa i nezavisnost na referendumu, koliko ga od EU odvlači sistem u kojem način njegove vladavine ne bi bio moguć... Mi ne možemo sutra da budemo članica EU jer na vlasti imamo diktatora, nemamo institucije, nemamo podelu vlasti, nezavisno sudstvo, medije, sve što jedna iole normalna država, član EU, mora da ima.

Zato se ovde iz vlasti najviše kuka na EU. Zato što znaju da takav skup debila, lopova i kriminalaca na vlasti, koji od države rade šta hoće, ne bi mogao biti tolerisan.. I zato će Vučić verovatno pokušati da sa Zapadom ispregovara neke garancije za sebe, da mu se istoleriše sve što je uradio i koliko se nakrao, da ostatak života može mirno da provede na nekom rajskom ostrvu, a on će pre toga da obavi sve što treba za njihov račun ovde... Rusi tu ništa neće moći.
 
Primer NIS je primer kako drzave ostvaruju svoj interes.
Dok je NIS bio domaci, eksploatacija nekih nasih gasnih polja je bila strateski ogranicena.
Kada su Rusi kupili NIS, njihov interes je bio drugaciji. Kad si u kolonijama, onda ih pljackas i to brzo.
Pa je pojacana eksploatacija nasih gasnih polja, te su i iscrpljena.
Sasvim logican i ispravan potez od strane Gasproma.

Sa druge strane mi volimo da prodajemo nase resurse i sebe strancima.
Biti kur.a je brz nacin da zaradite, ako to zelite i ako va p osledice krv..nskog ponasanje ne zanimaju.
Zato je Hulja uz sve drugo i ku.va. Zaharova je to rekla, ali njoj nije smetalo kad se kur.va s njima.
I mi "gradjani" smo kr.ve, ne smeta nam Rio Tinto, ne smeta nam Gasprom. Nama bas nista ne smeta.
Ni zagadjen vazduh zbog koga se gusimo.
Samo dok je Grcke, mogucnosti da se komsija zaseni putovanjem ili nekim drugim malogradjanskim trosenjem.
Nasa akademska i duhovna elita, to su najvece kur.e.
 
Što se tiče popisa, Srbija ima između 6.2-6.3 miliona stanovnika. Tu računam i ljude koje ne žive trenutno u Srbiji, ali dolaze povremeno. To se najbolje zaključi na osnovu prijava za dobijanje novčane pomoći. Tada su rekli da se prijavilo oko 5.4 miliona građana. Pošto maloletnih ima oko 800-900 hiljada, zaključite sami. Dakle, odbiješ još 200-300 hiljada koji rade u inostranstvu i dobiješ oko 6 miliona stanovnika koji ovde zaista žive. Naravno, oni će to povećati na 6.5 milona jer je ovde sve laž i prevara.

Na osnovu jučerašnjeg priznanja, zaključio sam da nikakav dron verovatno nije ni postojao. To je taktika da se sakrije de fakto priznanje Kosova kao države u Berlinu.
До краја октобра је већ било 6.3 милиона становника, попис се продужио за још четвртину времена јер нису стигли све да попишу, има наводно око 200.000 људи које нису били пописали у октобру. Људи који привремено раде или су тренутно у иностранству се свуда и рачунају као становници, да је другачије за Југославију би се рачунало да је 70их имала око 20% мање радних становника јер је толико, око милион, радило преко гране

Б92 стандардно прави кликбејтове зато што знају да људи неће читати и да ће њихову "пројекцију" "шта да је број становника пао свуда као у Пироту, Лесковцу и Врању" узети као званичну

Međutim, ukoliko se na osnovu dosadašnjih rezultata iz pomenuta tri grada ta projekcija preslika na čitavu Srbiju, te ukoliko bismo od brojke 7.186.862, koliko nas je zvanično bilo na popisu iz 2011. godine, precrtali 12 odsto, na novom popisu bismo imali 862.000 manje stanovnika ili 6.320.000 stanovnika, a što bi pokazalo da je situacija čak i gora od predviđanja demografa.

Такође би ваљало напоменути да је овај пад последица короне и да је најтеже погодио општине са најстаријом популацијом, осим ако не будемо имали по једну пандемију на сваких 10 година где оволико људи помре тешко да се може екстраполирати на будућност
 
Poslednja izmena:
On drugačije nije mogao doći na vlast nego obećanjem da će "rešiti" pitanje Kosova. To i radi sve ove godine i razvlači da bi što duže ostao na vlasti jer zna šta mu sledi čim bude stavio potpis na taj sporazum. I da, radi za Ruse jer da Ruse zanima Kosovo ne bi pobegli onako sa istoga.
A kome je obećao da će rešiti kosovsko pitanje tako što će biti još "kooperativniji" od bivše vlasti? Rusima ili Amerikancima? Stalno se vraćamo na to osnovno pitanje, iz kojeg proizilazi svo zlo koje živimo ovih 10 godina, pa čak i premasna ugrađivanja naprdnjačkih firmi u sve javne radove i nabavke. Da se ovoliko kralo u vreme Koštuničine i Tadićeve vlasti, zapad na to ne bi gromoglasno ćutao kao danas, a razmisli koji je razlog zašto ćute?

Izdaja Kosova i Metohija nije jedini zadatak koji je AV preuzeo da bi bio doveden na vlast. Do sada je najmanje 3 puta javno zabio nož u leđa Republici Srpskoj, kada je u ime Srbije bio protiv referenduma 2015. i 2016. i treći put kada je priznao antidejtonski imenovanog Šmita za "visokog predstavnika", a čak ni Rusija i Kina ga ne priznaju. Takođe je najmanje 2 puta pomogao Milu Đukanoviću da se održi na vlasti, prvi put kada mu je 2014. čestitao pokradene predsedničke izbore zbog kojih je cela opozicija kampovala ispred skupštine, a drugi put kada je 2016. izmislio onu farsu od "državnog udara" zajedno sa Bebom Popovićem. Takođe je od prvog dana preko svojih medija blatio Krivokapićevu vladu, i znatno je pomogao njenom rušenju. A o Vučićevoj hajci na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija da ne pričamo, on ga je praktično oterao u grob svojim blaćenjem, a posle je glumio da je ožalošćena strana i došao na sahranu, kao poslednja beda ljudska.

To je što se tiče nacionalne politike, inače od 2015. traje migrantska kolonizacija Srbije. Neki prozapadni "opozicionari" Vučića porede sa Orbanom. Da je Vučić Orban, nikada ne bi od Srbije pravio sanitarni kordon za migrante, niti bi agresivno promovisao homoseksualnu ideologiju maloletnim licima kroz udžbenike.
I da, radi za Ruse jer da Ruse zanima Kosovo ne bi pobegli onako sa istoga.
Rusi se ne bi povukli sa KiM, da je Đinđićeva vlada sa njima htela da potpiše međunarodni sporazum kojim bi dobili svoju zonu na severu KiM. Da je taj sporazum potpisan, Šiptari danas ne bi vršljali po severu i radili šta im se prohte. Možda je Đinđić i planirao da to potpiše, ali je u međuvremenu ubijen, razlog više zašto su ga Amerikanci ubili.
Inače kad smo se dotakli nataliteta, za 10-11 godina u minus smo ~900.000 ljudi po prvim procenama.

Sledeći popis za 10 godina ovim tempom padamo ispod 5.5 miliona lagano

B92: Šok: Gore je i od predviđanja. Srbija: - 862.000 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=11&dd=04&nav_category=12&nav_id=2237661
Bravo za EU bez alternative 👏👏👏 još jedno 20 godina da se krećemo evropskim putem, i nema nas više. Inače smo sve do 1998. na godišnjem nivou imali pozitivni prirodni priraštaj, tokom tih mračnih devedesetih, a 22 godine otkad nama vladaju proevropski režimi mi biološki izumiremo.
 
Poslednja izmena:
Bravo za EU bez alternative 👏👏👏 još jedno 20 godina da se krećemo evropskim putem, i nema nas više. Inače smo sve do 1998. na godišnjem nivou imali pozitivni prirodni priraštaj, tokom tih mračnih devedesetih, a 22 godine otkad nama vladaju proevropski režimi mi biološki izumiremo.

Uzice i paralelna realnost.

Od 1992. je zabeležen negativni prirodni priraštaj u Republici Srbiji, odn. u periodu 1991–2000. bio je negativan prirodni priraštaj od -144 618 stanovnika (821 294 živorođenih prema 965 912 umrlih), odn. prosečni godišnji negativni prirodni priraštaj od -14 462 stanovnika.


1667563965090.png



 
A kome je obećao da će rešiti kosovsko pitanje tako što će biti još "kooperativniji" od bivše vlasti? Rusima ili Amerikancima?
Nemcima.
Ne znam koliko se sećaš kada je Retardić jednom prilikom rekao Angeli Merkel da on neće i ne može da potpiše sporazum sa Kosovom na šta mu je Angela rekla: ima ko hoće.
2 godine posle toga, evo ga Vučić na vlasti.

a drugi put kada je 2016. izmislio onu farsu od "državnog udara" zajedno sa Bebom Popoviće
Kako je izmislio tu farsu kad je zbog te farse uhapšen Dikić koji je bio pod kontrolom Beograda i Vučića sa čije je strane i poslat u CG da pravi nerede?
Isto kao što je i litijaše u CG ogranizovao Vučić potpomognut SPC i FSB-om.

razlog više zašto su ga Amerikanci ubili.
Đinđića su ubili Rusi, upravo zbog tog što je hteo Srbiju da uvede u NATO. Zašto bi Amerikanci ubili zapadnog čoveka koji je radio sa njima?
Toga se i Vučić sada plaši da ne prođe kao Đinđić.

još jedno 20 godina da se krećemo evropskim putem, i nema nas više.

Primećuješ li nešto na ovoj slici? Pogledaj zemlje koje su u EU i koliko ljudi hoće da ostane a onda pogledaj zemlje koje nisu u EU i koliko ljudi želi da pobegne

2EAI1J7.png
 
Стопа фертилитета (број деце по жени) је опадала од краја Другог светског рата па све до неке 2008. од када полако расте

Природни прираштај је доследно падао све време и пао у минус 1991. године, да би се после неке 2008. исто стабилизовала на отприлике 36000 - 37000 људи који годишње више умру него што се роде, па све до короне где се то нагло дуплирало

Имали смо прилив становништва деведесетих због феноменалне и успешне регионалне политике слобиста када је више стотине хиљада људи изгубило дом и дошло у Србију

Највећи узрок демографског пада у Србији није ни последица исељавања па чак ни ниске плодности већ масивног одумирања људи због немара; што према екологији што према здрављу и превенцији, што државе што грађана.
 
Inače kad smo se dotakli nataliteta, za 10-11 godina u minus smo ~900.000 ljudi po prvim procenama.

Sledeći popis za 10 godina ovim tempom padamo ispod 5.5 miliona lagano

B92: Šok: Gore je i od predviđanja. Srbija: - 862.000 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=11&dd=04&nav_category=12&nav_id=2237661
Ta analiza odgovara onoj da neko ode u Meljak i Beli potok, izracuna prosek primanja i objavi da je to prosecna zarada za Beograd. Tako su i oni otisli u juzne i najsiromasnije delove Srbije, tradicionalno poznate po iseljavanju i onda izveli zakljucak za celu zemlju. Hajde da sacekamo rezultate iz Beograda i Novog sada, kao i ostalih najvecih gradova pa da vidimo rezultat popisa.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ne treba gledati tako crno. Cak i bogati i slavni i pritom avroatlanmtski nastrojeni pojedinci imaju problema u zivotu.

1. Чедомир Јовановић: Мог сина нису примили на Харвард јер Србија није увела санкције Русији


2. Лидер ЛДП Чедомир Чеда Јовановић нашао се у средишту новог скандала, после недавног саслушања због наводне туче са супругом Јеленом коју су обоје у новобеоградској полицији глатко негирали.
ЕДБ-у га је пријавио власник стана у ком живи као подстанар, а који је уједно и власник фирме Еурополис, која је ту регистрована. Тако је ЕДБ-у поднет захтев да се скине бројило. Како се незванично сазнаје, реч је о најмање два милиона динара дуга који није плаћен а за који га је пријавио станодавац. Тачније, за коришћење струје коју, како тврди, није плаћао од 2020. године.
 
Стопа фертилитета (број деце по жени) је опадала од краја Другог светског рата па све до неке 2008. од када полако расте
Ja mislim da natalitet raste od 2012. Dolazak na vlast Aleksandra Vucica naseg najveceg drzavnika ulio je ljudima smisao u njihove zivote i deca su pocela da se radjaju.
 
Nemcima.
Ne znam koliko se sećaš kada je Retardić jednom prilikom rekao Angeli Merkel da on neće i ne može da potpiše sporazum sa Kosovom na šta mu je Angela rekla: ima ko hoće.
2 godine posle toga, evo ga Vučić na vlasti.


Kako je izmislio tu farsu kad je zbog te farse uhapšen Dikić koji je bio pod kontrolom Beograda i Vučića sa čije je strane i poslat u CG da pravi nerede?
Isto kao što je i litijaše u CG ogranizovao Vučić potpomognut SPC i FSB-om.


Đinđića su ubili Rusi, upravo zbog tog što je hteo Srbiju da uvede u NATO. Zašto bi Amerikanci ubili zapadnog čoveka koji je radio sa njima?
Toga se i Vučić sada plaši da ne prođe kao Đinđić.



Primećuješ li nešto na ovoj slici? Pogledaj zemlje koje su u EU i koliko ljudi hoće da ostane a onda pogledaj zemlje koje nisu u EU i koliko ljudi želi da pobegne

2EAI1J7.png

Korisistis podatke radija "Slobodna Evropa". razmisli da citiras Informer, jednnako je verodostojan, a jeftin je i pise i o lokalnim temama, rijalitiju i starletama.
"Informer" i "Slobodna Evropa" na braniku su iste politike, pa neces pogresiti. I krajnji vlasnik media je isti.
 
Korisistis podatke radija "Slobodna Evropa". razmisli da citiras Informer, jednnako je verodostojan, a jeftin je i pise i o lokalnim temama, rijalitiju i starletama.
"Informer" i "Slobodna Evropa" na braniku su iste politike, pa neces pogresiti. I krajnji vlasnik media je isti.
Ako imaš drugačije podatke izvoli postavi ih pa da ih uporedimo da vidimo.
 

Све више младих се досељава у Србију​


Студија Бечког института за међународне економске студије каже да је у периоду од 2015. до 2019. године Србија забележила „прилив мозгова”, значи ли то да се млади враћају кући

ovo su podaci iz radikalske Politike . Ni njima ne verujem, ali potpuo su suprotni.
 
I šta ćemo sad? Ne valjaju podaci Slobodne Evrope, ne valjaju podaci Politike a mi imamo ~900.000 manje ljudi i trend raseljavanja i emigracije se nastavalja....kome verovati?
 
Nemcima.
Ne znam koliko se sećaš kada je Retardić jednom prilikom rekao Angeli Merkel da on neće i ne može da potpiše sporazum sa Kosovom na šta mu je Angela rekla: ima ko hoće.
2 godine posle toga, evo ga Vučić na vlasti.
A Nemačka inače nije američki satelit, koji mazohističkim sankcijama prema Rusiji uništava sopstvenu ekonomiju?
U čiju ambasadu su Vučić i Neša Slina odlazili na konsultacije dok su još bili u radikalima? Ko je organizovao sastanak u hotelu Ric 2008. godine, gde je Vučić zajedno sa Milom Đukanovićem, Mikijem Rakićem, Mortonom Abramovicem, Bebom Popovićem i drugim cijašima dogovarao puč u SRS posle kojeg je nastao SNS? Vikiliks ih je odavno demaskirao, čak pre nego što su došli na vlast.
Kako je izmislio tu farsu kad je zbog te farse uhapšen Dikić koji je bio pod kontrolom Beograda i Vučića sa čije je strane i poslat u CG da pravi nerede?
Isto kao što je i litijaše u CG ogranizovao Vučić potpomognut SPC i FSB-om.
Čim je krenula minimalna demokratizacija Crne Gore posle avgustovskih izbora 2020. godine, i njen sud je morao presuditi da je to bila farsa. Đukanovićev režim je babu od 70 godina prvostepeno osudio za "državni udar", a Vučić je mesec dana kasnije u nekom intervjuu rekao da navodno ima informacije da su "neki ljudi iz Srbije i Rusije planirali državni udar u Crnoj Gori", to je izjavio samo da bi pomogao svom političkom ocu Milu da ostane na vlasti.
Da je FSB hteo da organizuje državni udar protiv Đukanovića, on bi to i uradio. Jedini koji je izazivao nerede u CG je Đukanovićev neoustaški režim, koji je ušao u sukob sa dvotrećinskom većinom vernika SPC u toj državi, i na njima je polomio zube.
Đinđića su ubili Rusi, upravo zbog tog što je hteo Srbiju da uvede u NATO. Zašto bi Amerikanci ubili zapadnog čoveka koji je radio sa njima?
Toga se i Vučić sada plaši da ne prođe kao Đinđić.
Rusi ni sada 2022. nisu ubili Zelenskog koji je usred rata došao da se slika par kilometara od linije fronta u Izjumu, a 2003. bi ubili premijera druge države sa kojom nisu ni u ratu??!
Đinđić jeste bio zapadni čovek, ali im je nekoliko meseci pred kraj života otkazao poslušnost. Da nije, on bi ukinuo sve srpske institucije na KiM i rasformirao srpsku civilnu zaštitu, pa bi već iduće 2004. Šiptari mogli da dovrše svoj pogrom na severu KiM, jer bi on ostao potpuno nebranjen, kao što je sada posle 10 godina "rusofila i radikala Vučića" na vlasti. A i po pitanju Republike Srpske je shvatio da zapad neće prestati da nas ucenjuje sve dok nas ne uništi.
 
Rusi ni sada 2022. nisu ubili Zelenskog koji je usred rata došao da se slika par kilometara od linije fronta u Izjumu, a 2003. bi ubili premijera druge države sa kojom nisu ni u ratu??!
Pa sam si napisao da je Đinđićeva vlada odbila da potiše sa Rusima sporazum po kojem bi dobili bazu na severu nakon čega su se Rusi povukli i izgubili uporište na Kosovu.

I dalje ne vidim logiku da ubiju svog čoveka koga su oni postavili i doveli i koji je radio po njihovom.
 
Pa sam si napisao da je Đinđićeva vlada odbila da potiše sa Rusima sporazum po kojem bi dobili bazu na severu nakon čega su se Rusi povukli i izgubili uporište na Kosovu.

I dalje ne vidim logiku da ubiju svog čoveka koga su oni postavili i doveli i koji je radio po njihovom.
Ne znam da li je baš odbio, ali je odugovlačio, možda bi ga i potpisao da nije bio ubijen. Ono što znamo je da nikada nije potpisao nikakav ultraštetočinski veleizdajnički akt koji bi izdaleka bio uporediv sa Briselskim i Vašingtonskim Sporazumom. I to ga nije potpisao u vreme unipolarnog Pax Amerikana sveta sa početka 2000-tih, koji se danas lagano ali sigurno obrušava, samo je pitanje da li ćemo sa ovakvim režimom mi kao narod preživeti dok se taj sistem potpuno ne obruši.

Đinđić je radio po njihovom kada je izručio Miloševića Hagu, stvarno je verovao da će posle izručenja tog krvavog balkanskog kasapina vrli demokratski zapad promeniti svoju antisrpsku politiku koju je vodio dok je Srbijom vladao on. Kada je video da od toga nema ništa, Đinđić je prestao da sluša njihove naloge, otvoreno je rekao da će podstaći Republiku Srpsku da proglasi nezavisnost ako zapad bude podržao nezavisnost Crne Gore i secesiju KiM, tada su ga i ubili.
 
Poslednja izmena:
Vrh