Šta je novo?

Izbori 2016

I OVO SE ZOVE UMETNOST Vajar maljem razbija glavu Vučiću!
Umetnik maljem razbija glavu premijeru! Kontroverzni vajar Živko Grozdanić Gere sutra će u Novom Sadu izvesti performans pod nazivom „Alegorija o Premijeru“, u kojem planira da postavi 10 skulptura premijera Aleksandra Vučića i brutalno mu rascopa glavu, verovali ili ne, maljem!
http://www.alo.rs/vajar-maljem-razbija- ... cicu/46114

Umjesto da biste odlije u bronzi i proda snjs odborima kult licnosti je tu

BS izbacuje novi hit u pravom momentu!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hkSzmPnzF-o[/youtube]

Vidite šta sam našao u Shanghai-u u Kini dok sam se šetao. Vučić ima kampanju i tamo :)
13010896_10209419264588722_5385994091300499165_n.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381295#p381295:2xxfzfuz je napisao(la):
Delija » 15 Apr 2016 07:59 am[/url]":2xxfzfuz]
Дакле, на овим изборима постоје само две опозиционе странке ДЈБ и ДСС-Двери. Не верујем ни једнима ни другима. Првима зато што је Саша Радуловић својевремено био стечајни мафијаш и "није увео у ред" ни у сопствене финансије а био је и саветник при амбасади окупационе силе и у влади жвалавог издајника. Другима не верујем јер су били у странци кад је Коштун имао свој корупционашко-квислиншки мандат. Са друге стране и код једних и код других талога нема. Код ових других талог је отишао већ у власт а највећа мрља им је Недићев унук на листи. Радуловић у целој кампањи једино има смислен економски став који је иначе јако сличан и економском програму Двери. Санда Рашковић-Ивић је пристојна, образована жена која се до сада није по0литички дискредитовала.

Све у свему, не знам да ли ћу гласати али први пут за ове изборе уопште разматрам ту могућност јер се тирјанину мора стати ногом за врат.
Uglavnom se slazem, posebno za Sandu. Na zalost, kod nas pristojni i obrazovani ljudi mahom slabo prolaze na izborima.

Kod nas je svaka idologija izgubila smisao, zbog toga su meni interesantne snage koje razmisljaju i zele da deluju sistemski. Nama je ceo sistem u kolapsu, to mora da se menja. Trenutno je manje vazno da li je neko levicar ili desnicar.

Kada bi se okupila neka grupa ljudi koji su pristojni i dobronamerni (npr. da DSS ima jedno 6-7 Sandi :)), glasao bih za njih bez obzira na neslaganje sa dobrim delom programa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381295#p381295:34oqgvf9 je napisao(la):
Delija » Pet Apr 15, 2016 8:59 am[/url]":34oqgvf9]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=381283#p381283:34oqgvf9 je napisao(la):
tragac » 15 Apr 2016 02:42 am[/url]":34oqgvf9]A jel samo ja primećujem da je Srbija jedina zemlja bez razvijenog partijskog sistema? Svi u Evropi imaju po nekoliko jakih partija decenijama koje se smenjuju. Samo milutamo sa kratkotrajnim partijama bez ideološke suštine, primeri su gss, g17, karićevci, spo, sds tadić, djb radulović, pa i sns koja do će do kraja decenije biti ili marginalizovana ili čak ugašena...
Заправо Србија има најразвијенији партијски систем на свету где партија има већег уплива у све поре друштва и посебно џепове него што су комуњарске партије на власти кроз историју, као најгори пример тога. Ову најезду скакаваца више не можемо финансирати и зато стандард грађана иде на доле.

Иначе ови заветници су класичан испрдак власти за скидање гласова дсс-дверима (као и Шеки и радикали иначе који су у дилу са велими вођом) а ова "демократска" тројка чеда,чанак, борис је сву своју снагу и енергију усмерила у борби против покрета Доста је било и Саше Радуловића.

Дакле, на овим изборима постоје само две опозиционе странке ДЈБ и ДСС-Двери. Не верујем ни једнима ни другима. Првима зато што је Саша Радуловић својевремено био стечајни мафијаш и "није увео у ред" ни у сопствене финансије а био је и саветник при амбасади окупационе силе и у влади жвалавог издајника. Другима не верујем јер су били у странци кад је Коштун имао свој корупционашко-квислиншки мандат. Са друге стране и код једних и код других талога нема. Код ових других талог је отишао већ у власт а највећа мрља им је Недићев унук на листи. Радуловић у целој кампањи једино има смислен економски став који је иначе јако сличан и економском програму Двери. Санда Рашковић-Ивић је пристојна, образована жена која се до сада није по0литички дискредитовала.

Све у свему, не знам да ли ћу гласати али први пут за ове изборе уопште разматрам ту могућност јер се тирјанину мора стати ногом за врат.

Kako misliš stečajni mafijaš? Kakve lične finansije? Ako to se to odnosi na tekstove Informera i slične izvore onda je to u najmanju ruku diskutabilno. Isto kao što mi je za Sandu smešno kad čitam napade u Informeru kako je priznala genocid u Srebrenici, da je rekla da je Oluja legitimna itd. Sve same gluposti. DSS/Dveri bi bila/će biti koliko toliko kvalitetna opozicija koja nije orijentisana ka EU. DSS i Dveri će zajedno imati manje nego što bi imali u zbiru da su odvojeno izlazili. Nažalost uzeće im dosta ostale kretenske desničarske opcije kao npr. Šešelj, Glišić, Zavetnici,..

Mogli bi neke forecaste kao za broj putnika na BEG, da malo relaksiramo temu.

Mislim da se ništa dobro neće desiti. Ili će ovi ostati još četiri godine, ili neće nakupiti većinu a onda će opozicioni pilićari da se natežu i kroje interesne koalicije kao i onomad. Nema dovoljno sveže krvi u političkom životu da se napravi kvalitetna promena u bilo kom pravcu. Ne znam da li me veća muka hvata kad pomislim na Vučića, Vulina, Babića i takve kretene ili kad se setim svih onih Jovanovića, Tadića, Pajtića i ostalih lidera. A svi do jednog lideri, niko da se prevari pa da kaže - nije važno da ja vodim, važno je nešto drugo.
Radikale i ostale ekstreme i statističke greške neću ni da pominjem.

Sent from my LG-H320 using Tapatalk

Na zalost sve prognoze pokazuju da ce lazna i vrlo stetna desnica u vidu SRS sigurno uci u skupstinu.
A teoretski moze da se desi da ni DS ni CedaCanakTadic ni DJB ne udju u skupstinu. Pa onda tek da vidimo cija majka crnu vunu prede.

Dobro, koliko na kraju ima potvrđenih lažnih listi u Beogradu?
* Patkica (da li samo na Vračaru?)
* Dosta je Bilo - Milorad Radulović u Zemunu?
još nešto?

Imate i lažne Dveri u Grockoj.

Ove izbore radim za Agenciju za borbu protiv korupcije i ne mozete da verujete koja sredstva ulaze ovaj govnarko u kampanju, koje su to kolicine autobusa, naredbe da se radnici salju na mitinge i ostale glupsti. Hiljade bildobrda sirom Srbije...

Jedine dve liste na ovim izborima ili DS ili Dveri. Svi ostali ili ispod cenzusa pa idu ovom pederu rasuti glasovi ili ce sa njim u koaliciju. Radulovic nema teorije da predje cenzus, jedva su skupili potpise.

Ja bih se kladio da prelazi. Baš me interesuje da li ću dobro proceniti. Za DS bi me iznenadilo da ostanu ispod, ali to je više utisak zbog nekadašnjeg pedigrea. Današnji DS je jeziv. Za DSS/dveri ne znam šta da mislim. Prosto ne verujem da su dverjani sposobni da se manu mržnje i nasilja, čak i da je jezgro njihovih ideja zdrav desničarski rezon.

Sent from my LG-H320 using Tapatalk

Ja se kladio da ne prolazi Radulovic, meridijan mu odredio 4,5 mislim pa igras manje ili vise. Ne znam gde kod Dveri vidite batinase i narkomane i ostale pobrojane...

Primecujem kod sebe da me posebna mucnina hvata kada slusam DS i Cedu-Tadica-Canka, ta neka uzegla, deja-vu mucnina, a kada slusam SNS/SPS onda me hvata neka gorka, ostra mucnina, predpovracajno stanje sa transferom blama. Zaista, jedan sirok spektar raznih osecaja mucnine.

Pre bih ruku sebi odsekao nego glasao za DSS/Dveri/Seselja, jer su mracne, nedemokratske stranke, partokratijske takodje. DSS vezem za neuspeh 5. oktobra i ubistvo premijera Djindjica, radikale za ratno-huskasko-zlocinacku demagogiju, a dveri za huligastvo i fanatizam. To se nikad nece oprati.

Borkova "levica" je jedna nasminkana stranka, kao da je nasumice odabrao sta ce da bude, u biti jako slican Cedi i Tadicu, rekao bih, samo mozda malo manje kompromitovan, verovatno spreman da udje u koaliciju sa njima ako zatreba. Za Radulovice nema nista posebno lose da kazem, jer su ganc novi, sem sto im je strancka struktura pomalo "sektaska", fali im neka bitna dimenzija u ideoloskom nastupu, sto je meni kao glasacu bitno.

Jedino pozitvno sto mozemo dobiti ovim nicim izazvanim izborima po vucicevom cefu i proracunu je da se smanji ogroman broj SNS poslanika i mozda napravi jedan korak ka nekim buducim izborima gde se nece glasati za "manje zlo".

Ви посматрате само републичке изборе, а они су овога пута најмање битни. То кажем зато што се ништа битно не може променити. Вучић неће правити владу сам, па тачно да има 150 посланика. Ко ће бити привезак, исто је свеједно. Курс државе је усмерен тако како јесте, ништа на том макро плану се неће променити. Неки министар ће бити неспособнији, неки мало бољи и нормалнији, али суштински, биће исто. Такође, наставиће се са праксом нестраначких функционера, па и министара, што је чак и добро, имајући у виду капацитете СНС-а. Наравно, лојални војници ће добијати посао, као и у свим властима до сада. Све у свему, неће бити великих промена.

По мени су локални избори озбиљнији проблем. На овом таласу очекујем да ће СНС узети власт у скоро свим општинама. Недостатак кадрова већ показују у срединама где су и сад на власти. Замислите тек како ће то изгледати. Посебан проблем је то што већина страначких војника и ботова пуца управо на места у локалним властима и јавним предузећима, јер су свесни да не могу да испливају до врха. То ће бити зло посебне врсте али и узрок почетка пада СНС-а. Треба то преживет, посебно што тешко да ће се у наредном периоду изградити нека прихватљива алтернатива.

@mekbejn, ако је Александар Поповић још увек у ДСС-у, то ти је други пристојан човек на твојој листи. Нађи сам још неког. :)

Sns ima u 100% slucajeva debile za kadrove, pa je Vucic i na izboru za Mesne zajednice i za opstine i sve ostalo. Nemaju nikoga da izbace u prvi plan, nego se prodaju preko ovog ludaka.

http://rs.n1info.com/a153195/Vesti/Pose ... orima.html
Da li će lokalni lideri odoleti udaru iz Beograda u vidu Aleksandra Vučića kao nosioca svih lista? Kako su se lideri na lokalu održali tako dugo i da li je vreme da ustupe mesto nekoj drugoj političkoj opciji?
Odgovaramo na ova pitanja večeras u 20h na N1.

Sad su me zvali iz izbornog štaba SNS.

Nisu uzeli podatke, samo su pitali za koga ću da glasam, ali jje to fiksni, pa nisam siguran da li skupljaju te podatke i spremaju neke protivmere prema onima koji ne odgovore da će glasati za njihovu listu.

Vrše istraživanje da bi stekli utisak u procenat izlaznosti i procenat rasporeda glasova, ništa više. Ne znam zašto je pojedince uhvatila takva paranoja. Pa niste u Severnoj Koreji ljudi.

Ne, nismo.

Ne razumem taj strah da će neko da te nadje preko fiksnog a kao neće preko naloga na forumu i IP adrese? Preko fiksnog se boji da kaže da neće da glasa za Vučića a na netu ga nije strah da piše o njemu sve najcrnje. Danas je jednako lako naći nekog preko neta i preko fiksnog.

Vrh