Šta je novo?

Istorija JGP-a

546_001.jpg

Screenshot (4960).png
Screenshot (4958).png
Screenshot (4957).png
Screenshot (4956).png

Screenshot (4998).png
Screenshot (5000).png
Screenshot (4999).png
Screenshot (5001).png
Screenshot (5002).png

Kakvo je vase misljenje o starim autobusima marke Mercedes koje je GSP koristio sedamdesetih i osamdesetih?
Meni se cini da je to bio najbolji autobus kod nas, ikad.

1737403736361.jpeg

Dal je bio najbolji ili ne, vrlo nezahvalno za reći. Ja ih se lično i ne mogu sećati, došli valjda sredinom 70-tih, a napravljeni su u fabrici 21 Oktomvri Skoplje, tako da i nisu original Mercedesi u pitanju. Sa aspekta onog vremena, sigurno da nisu bili loši, a po današnjim standardima, teško da bi ikome bili išta više od tek simpatičnih autobusa.

Iz nekog razloga je jos i pre 2. sv rata znao biti ukinut tramvaj i stavljen autobus umesto njega. Upuceniji ce znati zašto, inače , koreni busa 27 vuku jos s kraja 30tih godina..
1940.jpg

Ovaj 841 ne mogu da provalim gde je. Jel u 29. novembra?

Hvala. Znači to je bila trasa, nisam znao.

Našao sam mapu gde je ucrtana trasa 29. novembra - Džordža Vašingtona - Dalmatinska (danas taj deo nosi naziv Vladete Jerotića) - Takovska i dalje kao danas. S obzirom da je slika autobusa iz 1982, može se zaključiti da je ovo bila trasa sve do pretvaranja u trolejbus, a promenjena je zato što trolna žica nije mogla da se postavi paralelno sa tramvajem.

Našao sam mapu gde je ucrtana trasa 29. novembra - Džordža Vašingtona - Dalmatinska (danas taj deo nosi naziv Vladete Jerotića) - Takovska i dalje kao danas. S obzirom da je slika autobusa iz 1982, može se zaključiti da je ovo bila trasa sve do pretvaranja u trolejbus, a promenjena je zato što trolna žica nije mogla da se postavi paralelno sa tramvajem.
Ne verujem da je to razlog,imao si paralelno tramvaj i trolu od Slavije do Autokomande,linije 12 i 13 koje su ukinute prilikom izgradnje petlje.

Vrh