Ne brini brado, devojka je arhitekta i radi projekat celog stana, nikakav AICena a i kvalitet i funkcionalnost zavise od tvoje srece da naletis na korektnog majstora. Kuhinja generalno izlazi oko 500 evra po metru duznom. Moze manje ili vise a sve zavisi od izbora materjala i koloko ti uzme majstor. Kod mene su ruke 30% a radim po sistemu kljuc u ruke,znaci sve,struja,voda,rasveta,plocice,uredjaji... Nemoj se oslanjati na vestacku inteligenciju jer dobices smesna resenja kao sto je ovde dole na renderu stavila zenu u sudoperu. Kuhinje koje su oko 5m duzine uglavnom idu od 3000 evra do 7.000 ako izaberes skupe materjale za cim nema potrebe. U rasponu 10.000 do 15.000 moze da se uradi sav namestaj za dvosoban stan ,sve.
Mene interesuju generalno cene po m2 kao sto kazete, sa time sto npr imali bi mnogo vise visecih elemenata od ovih vasih slika.
Kada budemo imali crteze poslacu vam pa mi mozete dati ponudu
Ja cu imati sudoperu na ostrvu, doduse jer tako je projektovan stan. Devojci se ne svidja, htela je da izmesta ali sam je ubedio da ne komplikujemo previse pricuJa sam hteo sudoperu na ostrvu, ali velike komplikacije bi bile zbog podnog grejanja pa smo odustali i tu ce biti indukciona ploca, izvod za struju je napravljen u toku izgradnje.
Secam se da si rekao svoju cenu za usluge, ja svog stolara-prijatelja imam i posto je u pitanju NS tu ga ne menjam. Svakako ovde ima dosta clanova iz BG koji ce uskoro poceti sa opremanjem. Svima svakako savetujem da naprave sto bolje radionicke crteze i sa arhitektom potpuni predmer odrade, kako bi mogli onda da traze ponude. Meni proveren majstor koji i pored kvaliteta izrade ispostuje rok svakako vredi vise novaca i u tim slucajevima uopste ne gledam da je jeftiniji od drugih. Neko pravilo je kada se trazi vise ponuda da se izbaci najskuplja i najjeftinija.
Svakako ce kuhinja biti velika i lepa.