Šta je novo?

IMT

U smislu video snimka ili?
Sam projekat je dosta razmatran i diskutovan u ovoj temi, a neki ljudi su i organizovali proteste itd.
Za sada se samo ne zna kada ce krenuti sa gradnjom i rusenjem IMTa, racunam sledece godine.

EDIT:
Ovo je verovatno najbolja stranica vezano za sve informacije o projektu:

U smislu video snimka ili?
Sam projekat je dosta razmatran i diskutovan u ovoj temi, a neki ljudi su i organizovali proteste itd.
Za sada se samo ne zna kada ce krenuti sa gradnjom i rusenjem IMTa, racunam sledece godine.
Prvi put vidim uopste to, ne znam kako mi je promaklo...

Prvi put vidim uopste to, ne znam kako mi je promaklo...
Verovatno jer osim urbanistickog plana za sada nista drugo nije uradjeno :)
A i sam projekat je objavljen pre par meseci.

Svakako je projekat koji ce sa buducim izmestanjem depoa zaokruziti jednu celinu novogradnje na NBGD:
Screenshot 2024-09-25 at 14.53.49.png

"Novi" Novi Beograd. Znam da se dugo razmatralo kada ce biti odradjen taj projekat, devojka koja je arhitekta mi je zato savetovala lokaciju sto blizu IMT-a jer ce projekat dignuti cenu svih okolnih stanova kada se zavrsi.

Da li se zna da li se planira skoro rasciscavanje ovih IMT hala sto je kupila firma Toriox (Karic) i probijanje ulice sto je po urbanistickim planovima predstavljeno?

Плашим се да ће саобраћајна инфраструктура по обичају доћи последња на ред након изградње свих зграда.

Oko nekih projekata sami investitori su u obavezi da urade saobracajnice.

Tako da tek kad krene gradnja tu.

Ko god doneo takvu odluku to je takva glupost. Valjda grad treba da projektuje i uradi putnu infrastrukturu, jer je to od javnog značaja. A ne da prepusti to nekoj privatnoj firmu koja zida zgradu. Posle se čudimo su poplave po ulicama...
Slazem se, ali ovo je jeftinije po grad, investitori su uslovljeni a sad kada ce krenuti da grade je druga stvar.

Nisam upucen u sam projekat pa me zanima sta predstavlja faza 2, a sta faza 1(pretpostavljam da je ona bila pre dvojke) 😁

Nisam upucen u sam projekat pa me zanima sta predstavlja faza 2, a sta faza 1(pretpostavljam da je ona bila pre dvojke) 😁
Imate javna dokumenta ovde: I faza i II faza.

Ukratko, prva faza se odnosi na deo IMT-a i FOB-a između Tošinog bunara na severu i ugla Jurija Gagarina i Omladinskih brigada na jugu, dok se druga faza odnosi na deo od Zemunske od Jurija Gagarina. Dve faze razdvaja trenutno mala uličica, a budući bulevar sa četiri trake i biciklističkim stazama, od koje ulica Tošin bunar postaje Zemunska.

Na području prve faze već je izgrađeno ili se gradi više manjih projekata (Savada 3, The One, Pupinova palata, Očna klinika, Kvart 64, Gredin hotel, Airport Garden, Mazdina poslovno-stambena zgrada, Soul 64...), dok je područje druge faze gotovo kompletno u vlasništvu firme ABL Solvent Davora Macure, i tu će se kako je najavljeno graditi projekat Green Line u okviru koga bi trebalo da budu i 2 državna vrtića i jedna osnovna škola.

Imate javna dokumenta ovde: I faza i II faza.

Ukratko, prva faza se odnosi na deo IMT-a i FOB-a između Tošinog bunara na severu i ugla Jurija Gagarina i Omladinskih brigada na jugu, dok se druga faza odnosi na deo od Zemunske od Jurija Gagarina. Dve faze razdvaja trenutno mala uličica, a budući bulevar sa četiri trake i biciklističkim stazama, od koje ulica Tošin bunar postaje Zemunska.

Na području prve faze već je izgrađeno ili se gradi više manjih projekata (Savada 3, The One, Pupinova palata, Očna klinika, Kvart 64, Gredin hotel, Airport Garden, Mazdina poslovno-stambena zgrada, Soul 64...), dok je područje druge faze gotovo kompletno u vlasništvu firme ABL Solvent Davora Macure, i tu će se kako je najavljeno graditi projekat Green Line u okviru koga bi trebalo da budu i 2 državna vrtića i jedna osnovna škola.
"од које улица Тошин бунар постаје Земунска"
Све је јасно наравно, али написао си тако као да ће у том делу, од те уличице, Тошин бунар променити име у Земунску улицу (бившу), сада Египатску. А код те раскрснице где је сада зграда Савада3 се завршава Тошин бунар, а од те раскрснице даљ еје Египатска улица.

пдр фаза 2_насловна.JPG

Vrh