Šta je novo?

IKEA Srbija i AVA shopping park

Такође из Заклопаче, Лештана, Винче, Гроцке, Умчара и Врчина.
 
Линија 300 ће бити уведена када се заврши обилазница, то је информација од члана стф. Линија је обећана још 2018-те. Спајаће Лештане са Икеом, видећемо. Из Врчина постоје 3 ластине линије које стају на стајалишту Траншпед, одатле једна станица са линијом 70 или 10 минута пешке. Гроцка и Заклопача имају 303 до Врчина, па даље исто. Лештане, Винча, Болеч, Ритопек, Калуђерица за сад морају до Шумица па на 70. Иако је Лештане преко брда на око 2 км од Икее, пешака се може, колима тешко. Пут је пробијен после изградње Икее, али никада није завршен. Скоро су радили подвожњак, али су оставили насипе на излазу испод аутопута, па не може да се користи.
 
Ja idem do Bubanj Potoka 70ticom od plavog mosta jer sam sa Zvezdare i zapravo sasvim je ok.
 
Da li se planira neki novi prikljucak sa obilaznice ili AP BG-Nis prema retail parku i Ikei? Kruzenje sve do Transpeda mi je uvek delovalo kao prilicno nesrecno resenje, pogotovo onaj mali uzani dvosmerni krak kojim se nadvoznjak povezuje sa AP u pravcu prema Beogradu. Ne znam kako tu uopste uspevaju da se mimoidju veci kamioni koji dovoze robu, recimo.
 
Zbog id***** organizacije saobraćaja u smeru ka Nišu, sinoć sam se zaglavio SAT VREMENA od Kaluđerice do "Ikee". Pored same robne kuće, od tri trake, radi samo jedna.
 
Da li se planira neki novi prikljucak sa obilaznice ili AP BG-Nis prema retail parku i Ikei? Kruzenje sve do Transpeda mi je uvek delovalo kao prilicno nesrecno resenje

Čak i polurešenja po ugledu na Ikea Zagreb bi bilo unapređenje: iz smera Beograda da postoji desno skretanje u visini Ikea/Ava parkinga, a za nazad ka gradu da se ide na Tranšped (u Zg je to nadvožnjak Rugvice, bukvalno ista priča, samo malo bolji nadvožnjak).
 
Bilo bi dobro da se skiciraju neki predlozi. Definitivno bi bilo dobro da je petlja recimo na sredini Ikee i parka ali znam da nismo te sreće zbog obilaznice i petlje Bubanj Potok.
 
Čak i polurešenja po ugledu na Ikea Zagreb bi bilo unapređenje: iz smera Beograda da postoji desno skretanje u visini Ikea/Ava parkinga, a za nazad ka gradu da se ide na Tranšped (u Zg je to nadvožnjak Rugvice, bukvalno ista priča, samo malo bolji nadvožnjak).
Da, u pravu si, u ZG skoro identična situacija i tamo su urađeni dodatni priključci - jedan direktno sa obilaznice, kao i čak tri prilaza sa AP iz pravca Zagreba na kružne tokove ispred Ikee. Ekivalentno rešenje bi bilo primenjivo i kod nas, osim ako mi nemamo strožije standarde po pitanju toga koliki moraju da budu radiusi skretanja i dužine prilaznih puteva od i ka AP ;).

 
To kod njih su isključenja sa servisne trake, i ona mogu biti i pod pravim uglom. To je tamo jako dobro projektovano. Nažalost, o našem projektovanju nemam lepu reč da kažem.
 
05CB2726-A9DF-43F3-A6C8-953F2E2F7AA7.jpeg
 
Koliko je debilan ovaj Ikein sistem izlaganja jednog te istog proizvoda na 5000 razlicitih mesta.

Otisao sam danas do onde (70icom, naravno) da bih kupio jedan onaj set alata za fiksanje. Vidim na netu da nece da isporucuju (jer jbe im se) ali da pise da ima jos 3 komada u samom objektu pa reko nista jbg, odo da uzmem pre nego sto nestane. Cvrc.

Prvo sto zbog idiotske organizacije i obaveznog smera kretanja svaki put moram da prolazim kroz ceo objekat, cak i kroz one departmane koji me ne zanimaju. Da, znam da postoje precice ali opet covek mora da prodje kroz sve odeljke umesto da moze da bira.

Drugo, dodjem napokon do onih pretposlednjih odeljaka u nizu, dom, dekoracija i sta vec. Vidim pune police glupih busilica i srafova ali tih setova alata nigde. Pitam radnike, svi ljubazni ali niko pojma nema. Jedna devojka koja je izgleda menadzer za par odeljaka pogleda police, vidi da ih nema i kaze mi da je mozda ostao neki tamo desno od kasa, gde je jos jedna, 394843. polica sa setovima za Fix-anje, ali opet prc. Ima svega osim tog seta alata.

I sad, dolazimo u imbecilnu situaciju da svi redom - i ja, i kol centar, i radnici... znamo da u celom objektu ima jos 3 seta sigurno. Ali jbg, gde tacno, to ni Bog otac ne zna. Jer jednu te istu stvar rasturaju na 44928273 mesta. Pa ti budi vidovit ili jbg... slikaj se.


Najgluplja organizacija robe i prodaje koju sam ikad video!

P.S.
Isporuku za to njesra ne rade (jer bog sveti zna zasto, iako ne isporucuju oni nego kurirskr sluzbe) a kol centar im je klupko beskorisnih automata i snimljenih poruka koje se pritom prekidaju i seku pa ti nagadjaj sta je receno i koji broj da okrenes.

Tipicno korporativno proseravanje. Jadno je koliko su se srozali.
 
Poslednja izmena:
Dokle je stigao Lidl sa izgradnjom i da li se zna kada će biti otvoren?
 
Ne mnogo već ni jedan. Jednostavno park ne nudi ništa što bi privuklo kupce iz grada.
 
Vrh