Da li se secas u kojim gradovima su otvorili, posto se ja ne secam te ekspanzije i moguće da to nisam ispratio pogotovo ako su kratko bili otvoreni.U jednom trenutku su otvorili seriju resstorana po većim gradovima i skoro sve su brzo zatvorili.
Slažem se i to najbolje vidim kada se vozim kroz Mađaraku ili neku drugu istocnu EU zemlju, da tamo tih globalnih fast food lanaca ima na svakom cosku, po celoj zemlji, sto pokazuje bolje od bilo koje statistike kakav je zaista standard stanovništva. Prisustvo globalnih fast food lanaca, poslovnih hotelskih lanaca, itd. po gradovima koji nisu glavni grad, dosta pokazuje kakav je realno standard u nekoj zemlji - bolje od bilo koje statistike.Kako gledaju na Srbiju van Beograda govori broj restorana u NS i Nišu.
Imam i jednu anegdotu tim povodom: pre par godina sam jednoj bivšoj devojci iz Čačka rekao "kada se u Čačku otvori neki hotel za poslovne putnike tipa Novotel/Holiday Inn znaces da je Cacak bogatiji grad od ostatka centralne Srbije". I zaista tako mislim, jer mislim da neprisustvo hotelskih lanaca za poslovne putnike pokazuje da ni tih poslovnih putnika nema nesto puno, samim tim da ni ti gradovi prosto nisu na nivou razvoja koji bi oznacavao da je standard dovoljno dobar.