Šta je novo?

IKEA Srbija i AVA shopping park

Pa kada nešto konstantno ponavljaš, na kraju se nešto i desi. Kol'ko god bili pesimistični i / ili nipodaštavali ono što se pozitivno reši. A nije da je na nivou statističke greške to ovde na forumu. Mislim na pesimizam i / ili nipodaštavanje.
Ne desi se ništa osim ako nemaš kritičnu masu.
Ja svoju kritičnu masu usmeravam na druge prodavnice (u Srbiji i van Srbije) i na svu sreću, uspeva. Eto to se desilo u mom slučaju.
 
Ispratio sam postove od obojice i mislim da ste i jedan i drugi u pravu u dosta stvari. Samo zavisi od okolnosti, a i sreće, ko je kada više u pravu. Nekada stoji ovo što Sole kaže, a nekada i ovo što džoni kaže. Recimo, nekada se kolektiv izbori za sebe, kao npr oni stanari u Bloku 37 ili stanari Cetinjske. A u nekim drugim slučajevima pak, koliko god jak kolektiv (običnih smrtnika) okupio, to i dalje neće biti dovoljno bez jake podrške medija ili nekih političkih figura. Recimo, da se 100.000 ljudi ujedini u borbi protiv kartela na tržištu elektronike, opet ništa ne bi uradili, jer je taj kartel prejak i u njemu interese imaju i država i partija. Tako da zavisi od slučaja do slučaja. Nekad ima smisla truditi se i boriti, a nekad prosto nema. Bar ne do daljnjeg.
 
Ni blizu uporedivo ono što je Vukša radio (gde je i sam rekao su počeli da ga ignorišu i poturaju pod tepih prijave) i ovo sa privatnim kompanijama. Filip da bi išta uradio je ko zna koliko puta slao prijave, pa se pozivao na Zakone o javnim informacijama, itd. Privatne kompanije nemaju veze sa time i ovo rade jer su tako u mogućnosti. To treba država da kontroliše, zarad fer tržišne utakmice. Međutim, to se ne radi ili se pušta da zastari iole svaka prijava. Zašto? Vidi Benderov odgovor.
Ponoviću ponovo - kad hoće neko da da svoj glas protiv privatne kompanije, ode kod drugoga. Nema veze ako je i kod drugoga ista cena, možda je usluga drugačija, postupanje po reklamaciji, itd. Ako nema drugoga, e onda se vraćamo na razlog 3. aprila zašto nema drugog i u 99% slučajeva je to zato što mu nije dozvoljeno da uđe na tržište/osnuje svoju kompaniju, bilo to birokratskim putem ili drugačije.
 
Poslednja izmena:
Cene ne bi trebalo da budu tolike, ali ne zaboravite na carinu, ako je makar i jedan deo robe proizveden izvan EU, to podlaže carinskoj tarifi (najčešće se tarifira pod oznakom QU - roba nepoznatog porekla).
Drugi deo priče su marže.
 
Lidl u AVA parku otvara se u četvrtak, 9. juna.

Inače, nije loš AVA, za vikend je bilo baš dosta ljudi, a verovatno će i nadalje, naročito kada se otvori Lidl, za koji su načelno rezervisana parking mesta u odnosu na ostatak parkinga. Adidas uglavnom ima 30% na originalnu cenu, i na pojedine artikle 50%. Imaju izdvojen deo gde su izloženi poslednji brojevi poput autleta u inostranstvu, ali koliko sam primetio, nisu niže cene na njih, već i tu isto važi 30% što obično nije slučaj u nekom inostranom autletu. Ušao sam i u Retro Jeans, onako, tu i tamo ima finih stvari ali nisu nešto povoljni, sem ako je neki artikal sa većim procentualnim sniženjem. Lacoste izgleda da drži cene kao u centru grada, pa je prepoznatljiva polo majica 11.490 dinara. LC Waikiki je ok, funkcioniše kao autlet pa su uglavnom artikli sa nižim cenama, odnosno precrtanim onim originalnim.​
 
Bejah i ja za vikend. "Gigatron" je solidan. Outleta ima i na drugim mestima, tako da mi to nije neka novost. Ostale radnje su slične kao u Rakovici + "Starbucks", "KFC", nadamo se "Burger King" i "Lidl". Pohvalno.

Ironija: "Jysk", kao lokalno najveći konkurent je iznajmio lokal od "Ikee".
 
@savicmi Tako sam ja u Pandorfu (ili nekom drugom outletu) samouvereno ušao u Lacoste i shvatio da im majica košta isto kao i u centru Beča.

Ali sam zato barem naleteo na Sisley pantalone, poslednji komad, koje sam kupio za 10e.

E tome se ja nadam po Autletima - ne tražiš tamo konkretno stvar (određeni model patika), već da nađeš nešto ultra jeftino, a da ti treba.
 
Pa da, samo kod nas se malo teže dešavaju ta značajnija sniženja. Čak je u Adidasu za neke modele bio bukvalno poslednji par, pa očigledno nemaju nameru da dodatno snize.

Početkom maja sam bio u Serravalle autletu između Milana i Đenove i tamo je majica u Lacoste 80 evra, i ja pomislih pa ne verujem da je i u Srbiji skuplje, ali eto, ipak su odlučili da i u Bubanj potoku drže visoke cene, a da li će neko kupiti, ostaje da se vidi. Svakako, svaka roba ima kupca, i dok god je tako, te prodavnice će opstajati...

Inače, ne znam da li je neko pisao, Lidl u AVA parku će raditi svakim danom od 8 do 21h.
 
E tome se ja nadam po Autletima - ne tražiš tamo konkretno stvar (određeni model patika), već da nađeš nešto ultra jeftino, a da ti treba.
To i jeste poenta autleta. Na trulom zapadu ima i onih ultra autleta koji su zapravo autleti one robe koja ostane u autletima. E tu je tek džaaabe, ali je vrlo teško da ti se posreci da imaju stvar koja ti se sviđa u tvojoj veličini.
 
Da li postoji nacin da se dodje direktno do ikeinog restorana sa ulaza bez da se prolazi sve da bi se stiglo do njega?
Neki skracen put?
 
Evo i slike gde je ta prečica ucrtana

cd6b45c18ee7e1ca5ba26c3ec03219f2.png

 
Ишао сам више пута пречицом. Можеш да обавиш пешачку туру и преко google maps-а, али тако не можеш да скренеш пречицом.
1654086187253.png


ово је управо слика са google maps-а чим се попењеш уз степенице. Прати само ову црвену линију што сам доцртао. на плавој табли изнад која се на слици не види добро управо пише да је то тражена пречица.
 
Malo im je retardiran taj sistem linearnih prolazaka. Ne samo što je gnjavaža, nego od oko 5 odlazaka u Ikeu, u 3 sam shvatio da sam potpuno zaobišao deo sa kupatilima tek kada sam došao do onog skladišta dole u prizemlju.

I ono što sam pisao ranije, da im jedan te isti proizvod stoji na 30 različitih mesta. I na 20 mesta je samo deo dekoracije (ne sme, odnosno ne treba da se uzima) a na 10 je izložen i spreman za kupovinu. I još gore bude ako je tog proizvoda ostalo manje od 10ak, pa ti na sajtu piše ''raspoloživo 10 u radnji'' ali to ''u radnji'' znači 20 polica razbacanih po celom objektu. Od polica kod kasa, pa sve do ulaza. A zaposleni ne znaju gde je tačno, ako je neka manja stvar. Pa ti traži, kopaj po policama, špartaj kroz departmane u potrazi za zakopanim blagom...
 
Zapravo, najčešće iskustvo je da dame kupuju gomilu sitnica (jastučići, kuhinjski pribor, besmisleni sekači za banane i jabuke, termosi, lampe, ćebići...), onda muž gunđa i s*re, pa ode i potroši trostruko više novca na 4K TV koji im apsolutno nije potreban :D

#AliDragaSvetskoPrvenstvoJe!
 
Jedna stvar koja me je uvek isčuđavala, i koja važi čak i kod moje sadašnje lepše polovine, iako je finansijski dosta racionalna i samodisciplinovana (hoću da kažem da je bila takva još kad smo se upoznali)

- Zašto niko od devojaka više ne nosi plitke farmerke? :unsure: Sve bi da izgledaju ko babe u dubokim šljampavim farmerkama.
- Pa to se više ne nosi (plitke)
- Zašto se ne nosi kad izgleda sjajno?
- Pa nije više u modi
- Pa bilo je u modi 20 godina, šta nije u modi, to kao da mi kažeš majice nisu više u modi...
- Ali to se više ne nosi tako
- Pa ko kaže?
- Pa... trendovi... časopisi... druge žene...
- A ko vas tera da ih slušate? Šta, oće časopis i influenseri da mi kažu šta da nosim? 😄
- Ma ne razumete vi muškarci to
- U pravu si, ne razumemo i nikad nećemo razumeti :LOL:

Ili tako neki drugi trendovi. Kao, ''ove godine sve žene moraju da nose bež.''
Ja pitam: A ko to kaže?
Ona: Pa časopisi i trendovi
Ja: A vi morate da ih slušate... zbog... ? :unsure:
Ona: Ne razumete vi to
:LOL:
 
Vrh