Danas sam imao priliku da posetim Hram. Sasvim neplanirano, isao sam za Torlak da uradim testiranje pa sam pri povratku otisao do Hrama. Imao sam samo moju fisheye lens (to mi je za meteoroloska ispitivanja koje planiram u CG) - pa samo imam te hemisfericne snimke. Da kazem kao prvo - mozaici ce svakoga oduseviti. Beli andeo je pravi remek deo kao cela apsida. Veliki isus i cela kompozicija sa bogomaterom su vrlo lepo ukompovane. Bice za sve odusevljenje.I Rus koji je zaduzen za pregled radova stojao je pored mene i vise puta slikao belog andeo (zadnji snimak onaj celavi sa mogilnom telefonom). Predpostavljam da ga je integrirala igra svetlosti sto je prolazilo kroz dva prostora. Bio sam primecen kako slikam - ali sam se pravio kao da sam zaduzen za to pa me niko ni od radnika ni od izvodaca nesto pitao. Bio sam i duze tu, ali nazalost nisam moga da menjam objektif, mozda kad se vratim iz CG da cu ponovo slikati. Iskreno, odusevljen sam izgledom radova. Monumentalnost je sasvim na mestu. Ovo mnogo obecava.