Ok je tekst samo me nervira kad nas svrstavaju u istočnu Evropu
Ako je jugoistočna, onda je i istočnaOk je tekst samo me nervira kad nas svrstavaju u istočnu Evropu
Ovako kada gledam beli mermer mi i ne ide najbolje sa zlatom. Некако ми стерилно делује,
Ова ротонда горе лево би легла у било који НБГ блок без проблема.чак и у много већим димензијама.Derokov konkursni rad 1926 (donji desni ugao).Pogledajte prilog 258632
Ја невидех ни једну. Једино ако не мислиш на хипертрофирану конусну куполу која је уписана у грчки крстић?Ова ротонда горе лево би легла у било који НБГ блок без проблема.чак и у много већим димензијама.
U ovom planu vidimo da Deroko jos nije bio izradio unutrasnje biforije. Tek ih je konacno 1940 zavrsno razradio.Sitnica po sitnica i nakraju je dojam i efektivnost drugačija.
Lukovi i unutrašnji prostori ispod lukova su bili manji i rozeta simetrična, a ovo ubačeno proširenje iako će biti popunjeno lepim ikonama štrči i očigledno remeti ukupnu simetriju.
Originalno ima pet jednakih simetričnih prostora između stubova, tako da deluje brojnije i kad se saberu glavni i bočni ulazi čini skoro celovitu kvadratnu kolonadu.
Na novom projektu je to nešto zbijeno na tri veća prostora koji prate ulazna vrata, zašto.. pa neće niko glavom udariti u stub.
Kupola manje zatalasana i više polukružna.
I sve tako približno, "pametniji sam od autora" intervencije
Pogledajte prilog 258880
?Ma zapadna Evropa. Evropa do Tokija.
Ја невидех ни једну. Једино ако не мислиш на хипертрофирану конусну куполу која је уписана у грчки крстић?