Šta je novo?

Hram Svetog Save

Na mrežama mi iskaču oglasi za posao bariste u novom Starbucksu kod Hrama Svetog Save (ne znam u kojoj konkretno zgradi).

Realno, bilo je pitanje vremena kada će se to desiti. Znam da za vernike Hram ima drugačije značenje, ali kad ove velike gastro korporacije krenu da se petljaju okolo, to znači da jeste reč o prvorazrednoj turističkoj atrakciji i nije isključeno da ćemo još sličnih sadržaja videti u lokalima okolnih zgrada kako se radovi budu privodili kraju i kako se bliži famozni Expo.
Zgrada na uglu Stojana Protića i Braničevske.

455821460_10220403975088147_4615971989230878883_n.jpg

Mitrović raspored otvora i ornamenata nisu skroz tradicionalni ali detaljna ciglena fasada jeste. Svakako prelepo.

Kalatrava i previše reduktivan, al nazire se suština. Može jer Njujork.

Deroko undisputed king of neo-byzantine 😎💪💯
Objekat uvek prilagođen okruženju, od Splita do Kumanica.

To da je Zelenilo nesposobno da održava gradske parkove je činjenica, ali u ovom slučaju nema nikakve poente održavati kad će sve to biti izbetonirano za koji mesec.

To da je Zelenilo nesposobno da održava gradske parkove je činjenica, ali u ovom slučaju nema nikakve poente održavati kad će sve to biti izbetonirano za koji mesec.

Time se vode poslednjih 15 godina, a nema bilo kakvih garancija da će skorije da krenu radovi. Gore kod Hrama su ogradili onaj manji deo i samo izravnjali između drveća, posao od 2 dana razvukli na par meseci, pojave se 2 radnika u 15 dana, građevinske table naravno nema.

Ваљда је црквени сами кружни плато око храма и део око мале цркве.

Ali se služi moleban za kadete? Kadete državne vojske koji treba da služe državu, ne crkvu.

Живимо у 21ом веку а не у 1ом. Сасвим је одвојена ствар молити се Богу од служити држави. Може и једно и друго без да једно или друго страда. Шта више.

Pa nije ako u državnoj funkciji dođeš u crkvu da se kao državni službenik moliš u okviru te državne službe. Nisu privatno došli van uniforme, što bi bilo sasvim ok, već je ovo vojska sa crkvom organizovala.

Vrh