Šta je novo?

Hoteli Beograda

Koliko sam uspeo da saznam, otvaranje Rojala je planirano za decembar.

Hotel u Vojislava Ilića najverovatnije negde oktobar-novembar.

Početkom septembra, Beograd će dobiti novi hotel - "TESLA smart stay". Reč je o modernom boutique design garni hotelu sa 4*, koji je posvećen Nikoli Tesli. Smešten je u mirnom, elitnom delu Beograda - na Vračaru, u Šumatovačkoj ulici, na svega nekoliko stotina metara od Hrama Svetog Save, ali i atraktivnih restorana, barova i vinarija.

Hotel će imati 17 luksuznih, komfornih smeštajnih jedinica, od čega 5 dvokrevetnih soba i 12 apartmana sa balkonom i odvojenim spavaćim i dnevnim prostorijama. Površina najmanje sobe iznosi 29 kvadratnih metara, a najveće 54 m2.
Pogledajte prilog 1
http://turistickisvet.com/vesti/hotelij ... rettyPhoto

Svidja mi se ideja za Tesla hotel. Samo sto ne bi trebali da preteraju sa tim patent crtezima. Dovoljan je da bude na samo jednom zidu. Ne treba preterivati, jer postane kicerica. Mogli bi da edukuju goste o Tesli ako bi postavili svoj tv kanal (znate ono kad svaki hotel ima intro za hotel i kad mogu filmovi da se rentiraju) u svakoj sobi gde se prikazuje dokumentarac o nasem naucniku. Mogli bi i Tesla auto da kupe i da ga upotrebljavaju kao shuttle do centra grada s' obzirom da je hotel malo dalje od centra. Sto se tice lokacije, mozda je prikladna, jer se nadam da ce Teslina urna zavrsiti u Hramu.

20160828_113324.jpg

20160828_113357.jpg

hotel je ipak prodat na kraju renoviranje stalo kralja petra rojal

Uzeli zelenaši, poterali i zaposlene. Težak kriminal. Ništa novo u ovom gradu.

Novi hotelski lanac stiže u Beograd? - Strani hotelijeri zainteresovani za zgrade Beobanke na Zelenom vencu
Četvrtak, 08. 09. 2016.|08:49 | Izvor: Politika

Nenezić kaže da su među zainteresovanim kupcima tri hotelska lanca koji nisu prisutni u našoj zemlji.
Ako vlasnik zgrada postane neko iz ove branše, sva je prilika da će na atraktivnoj lokaciji podići hotel srednje kategorije. U tom kraju nema prostora za pravljenje parkinga, a hotel sa tri zvezdice bi mogao da funkcioniše kako valja jer u blizini postoji nekoliko javnih parkirališta, uverava Nenezić.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... enom-vencu (ceo tekst)

Ne znam kakvo je stanje u podrumu te zgrade, da li uopste postoje neke podzemne prostorije koje mozda mogu da se pretvore u parking. Ali, po kategorizaciji za 3* ili 4* nije potrebno mnogo parking mesta, pogotovo sto ima manje od 300 metara do garaze na Obilicevom vencu gde mogu da iznajme/zakupe parking mesta.
Palas ima 4*, jeste da je hotel u kome se obuka odrazava, pa zato i imaju dodatnu zvezdicu, ali nemaju ni jedno parking mesto, vec po potrebi iznajmljuju nekoliko u privatnoj garazi iza hotela.

Postoji i jedan hotel u Brankovoj, mislim da ni oni nemaju parking mesta. On je na strani na kojoj je APR i Mek.

Kakva obuka se odrzava u palasu pa ima zbog toga dodatnu zvjezdicu djeluje nelogicno

Vrh