Šta je novo?

Hoteli Beograda

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404706#p404706:gh9oofoz je napisao(la):
direktor » Thu Sep 08, 2016 5:41 pm[/url]":gh9oofoz]Kakva obuka se odrzava u palasu pa ima zbog toga dodatnu zvjezdicu djeluje nelogicno

Po kategorizaciji tj uslovima koje ispunjavaju su sa 3*, ali posto je to hotel gde se odrzava praksa za ugostiteljsku skolu i visoku, onda imaju dodatno kao nastavni centar. Ovo sam saznao kada smo imali neko predavanje, i kada je rekla da Palas ima 4*, ja pitao kako je moguce, raspada im se hotel (a pravilnik o bodovanju inace ne poznaje starost stvari koje su u hotelu, i nov bide i star 7 godina nose isti broj bodova) a onda mi ona odgovori to za obuku.

Ovo za dodatnu zvezdicu po osnovu obuke mi deluje baš nelogično.Da li postoji u pravilniku o kategorizaciji tako nešto? Moralo bi da postoji,koliko mogu da se setim dodatna zvezdica za obuku se ne pominje u pravilniku.
Ja mislim da je tvoja profesorka malo "lupila pa ostala živa". U pravilniku se gleda opremljenost,materijali itd a ne starost opreme,gomila paramatera koji se boduju pa se na osnovu toga odredjuje koliko će hotel imati zvezdica.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404672#p404672:1g117qpu je napisao(la):
milos.tro » 08 Сеп 2016 05:05 pm[/url]":1g117qpu]hotel srbija garni ima svoju garažu

file.php
Наравно да има гаражу и један мањи део паркинга, који је изнад гараже. Иначе је ту некада била спољнотрговинска фирма "Техносервис" у којој сам радио и знам сваки делић зграде. Техносервис је имао приземље (где су некада била два салона аутомобила Пежо), мзанин и два спрата. Зграда изнад је стамбена зграда.

Моја канцеларија је била на другом спарту и гледала је према паркингу, на део кућа које се не виде ни из Бранкове улице, а ни из Југ Богданове, а кроз прозор се видео и део Саве и један део града. Ах, која су то лепа времена била.
Власник гарни хотела Србија је тајкунчић Милош Љујић, а власник је и хотела Србија и још неких фирми по Београду (Медифарм ад у Бачванској улици,...).
Гаража гарни хотела Србија:
Pogledajte prilog 1

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404710#p404710:1qebl9mh je napisao(la):
zexland » 08 Сеп 2016 06:52 pm[/url]":1qebl9mh]Zgrada pored Garnija ce takodje postati hotel.

Pogledajte prilog 1
file.php

file.php
@Зекс, да ли то значи да ће од бивше Више школе за кожарско-прерађивачку индустрију (сада Висока школа струковних студија) постати хотел ?

Mislim da je greska u crtezu tu jedino minelova zgrada moze postati hotel

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404750#p404750:2ay8ioi4 je napisao(la):
milos.tro » Thu Sep 08, 2016 8:14 pm[/url]":2ay8ioi4]Ovo za dodatnu zvezdicu po osnovu obuke mi deluje baš nelogično.Da li postoji u pravilniku o kategorizaciji tako nešto? Moralo bi da postoji,koliko mogu da se setim dodatna zvezdica za obuku se ne pominje u pravilniku.
Ja mislim da je tvoja profesorka malo "lupila pa ostala živa". U pravilniku se gleda opremljenost,materijali itd a ne starost opreme,gomila paramatera koji se boduju pa se na osnovu toga odredjuje koliko će hotel imati zvezdica.

Naravno da se gleda opremljenost sto sam i napisao a ne starost. I jako je glupo al ajde. A ona mi nije profesorka nego je bas iz hotela, mislim da se zove Nada, prezime ne znam. Drzala je jedno predavanje kao covek iz struke, nabrajala i koliko imaju samo zaposlenih, ostalo su sve ucenici, itd.
Mozda nisam dobro formulisao za tu zvezdicu tj mozda dobijaju odredjeni broj bodova za to pa prelaze u kategoriju 4*, ali se toga secam, a provericu to.

Inace, evo ga sa sajta pravilnik o kategorizaciji dok ne nadjem bolji tj u pravim tabelama imam negde na kompu:
http://www.beograd.rs/images/file/87640 ... 693960.pdf

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404805#p404805:bgudufzt je napisao(la):
direktor » 09 Сеп 2016 01:03 am[/url]":bgudufzt]Mislim da je greska u crtezu tu jedino minelova zgrada moze postati hotel
И ја тако мислим, а Минелова зграда је са друге стране улице ближе мосту. А можда од зграде где је Аганција за привредне регистре, направе хотел :D :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404814#p404814:2pj0gams je napisao(la):
Гага » 09 Sep 2016 01:18 am[/url]":2pj0gams]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404805#p404805:2pj0gams je napisao(la):
direktor » 09 Сеп 2016 01:03 am[/url]":2pj0gams]Mislim da je greska u crtezu tu jedino minelova zgrada moze postati hotel
И ја тако мислим, а Минелова зграда је са друге стране улице ближе мосту. А можда од зграде где је Аганција за привредне регистре, направе хотел :D :lol:

Politehnika i Kozarska se sele. Tako da...

У један део зграде Беобанке, да има памети.

Tuzna ova crvena zgrada, ako je to taj hotel sa leve strane. Kao boginje da ima od tih klima. Sva ispecacena, ni kriva ni duzna. Nisu trebali stakla na nju, sve ono okolo se reflektuje na njih.

Ali ta rec "Garni" mi cepa usi svaki put kad je vidim/cujem. Sta ce ta rec uz ime hotela? Ima ruzan prizvuk (ko fasirane snitcle garnirane u pivskoj peni) i ovaj sto vam nabasa iz Amerike pojma nece imati sta mu to dodje. Ovde za taj pojam (ako ima nekog pojma) niko nikad nije cuo.

To bjese znaci nocenje sa doruckom da se nudi tako nesto

Da, to je termin koji se svuda koristi, ne postoji pun pansion nego samo dorucak. I dodatak je uz ime da bi se znalo o kakvoj se uskuzi radi, kao i poslovni hotel i ostale kategorije:

Eto pa da se stampaju obavestenja da oni koji nabasaju ,iz Amerike' ne odtanu u neznanju...

(Kao Mujo u onom vicu za Hot-dog) :D

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Garni mi nekako vasljivo zvuci. B&B je ok, ali je i znanto prikladnije za intimniju kucu. Glupo mi je opisivati usluge u imenu hotela: Hotel Passport Garni Safe Deposit Box.
Mnogo elegantnije i manje pateticno zvuci samo Hotel uz ime. Dobar glas hotela se siri dobrom uslugom (lokacijom…), a pri rezervisanju smestaja naglasis kako pride dobijas i dz dorucak (uz televizor da ti ne bude dosadno ;).
Malo vise suptilnosti ce samo pomoci dobrom ugledu.

Garni hotel označava kategoriju ugostiteljskog objekta pa imamo kategorije: hotela, garni hotela, apart hotela, motela, turističkog naselja, kampa, pansiona i specijalizacije hotela. Te kategorije izdaje ministarstvo nadležno za poslove turizma i, mislim da ti hoteli moraju da imaju u svom nazivu reč garni.

Garni su hoteli sa doručkom ali bez ponude rucka i vecere. Jeftiniji su od običnog hotela i koriste se uglavnom za poslovne stvari, gde prespavate, doručkujete i idete da radite.

Kapriam ja kategorizaciju, ali ne mora da stoji u imenu. Mnostvo Hotela nudi dorucak ukljucen u cenu smestaja, nije to nikakva novina da bi se isticalo.
Imala sam ja dorucak uz nocenje i u Envoy Hotelu u Bgd, pa uz njegovo ime ne ide Garni. Kao i svugde, za rucak i veceru platis dodatno, osim u resortima gde je sve inclusive kao Club Med (ali eto ni on ne stavlja All-inclusive uz ime, to se podrazumeva).

Staklena_Wool_nica":26uqdbxt je napisao(la):
Kapriam ja kategorizaciju, ali ne mora da stoji u imenu. Mnostvo Hotela nudi dorucak ukljucen u cenu smestaja, nije to nikakva novina da bi se isticalo.
Imala sam ja dorucak uz nocenje i u Envoy Hotelu u Bgd, pa uz njegovo ime ne ide Garni. Kao i svugde, za rucak i veceru platis dodatno, osim u resortima gde je sve inclusive kao Club Med (ali eto ni on ne stavlja All-inclusive uz ime, to se podrazumeva).

Garni hotel po kategorizaciji ima samo doručak, ne nudi ručak i večeru,jer i ne smeju po kategorizaciji.

Nekad nemaju ni svoju kuhinju nego imaju ketering dorucka sa strane.

Ne mozes neke stvari objasnis ako druga strana ne zeli da slusa. Jbt svi koriste tu kategoriju i u nazivu, ali ocigledno je da su svi menadzeri i vlasnici garni hotela debili. Ako, reci im.

Zasto ti mislis da ja ne kapiram? Razumela sam sta vam znaci Garni - kategorija sa ukljucenim doruckom.
Niko do sada od vas nije znao 100% da li ta debilasta rec mora da stoji pored imena hotela ili ne. Mozda mora da bude tako uknjizena, ali da li bas mora tako vidno pored imena? O tome se radi. Ocigledno da ne mora, jer eto ni Courtyard Marriott nema ama bas nikakav dodatak u svome imenu, pa su ga onako nakaradnog pustili da postoji u sred Beograda. Nekako mi deluje da su se mnogi vlasnici tih Garni hotela docepali tog zvanja, jer su pogresno informisani da to predstavlja neki visi status. Naprotiv.

Loyola je si li ti mene sada razumeo/la? I bolje proveri da je to termin koji se svuda koristi. Gde to, u uzoj okolini, po brdima? Takva kategorija ne postoji ni u Severnoj ni u Juznoj Americi, a i na sire. Postoji samo nesto sto se zove Bed & Breakfast, u svetu poznat pod B&B, a taj pojam ne prilici bas necemu velicine hotela. Vise za neko domacinsko i intimno okruzenje, gde vlasnik procaska sa gostom.

Garni garni nismo mi izmislili pa sta ako nema u amerike
Pa nekad je sfrj imala a b c kategorizaciju

Vrh