E moj Sizife.... postmoderna je nakazni prvac koji je od svojih pocetaka u svetskim krugovima nezvanicno proglasen kicem. Nastao je iz potrebe da se smisli nesto novije od moderne, a za to nije bilo uslova. Prakticno,to je pravac osmisljen na silu, i zapravo je vise nazadovanje nego progres.
Covek koj je izgradio prvu postmodernisticku zgradu je Filip Dzonson, koji je izmedju ostalog izjavio: `` Ja sam kurva, koja je jako dobro placena za visoke zgrade koje projektuje``. Prva postmodernisticka zgrada je AT&T direkcija u Njujorku:
Proglasen je kredencem, i izgledao kao provokacija, koja se inati svim dotadasnjim pravilima estetike.
NAjodvatniji americki oblakoderi su svi odreda postmodernizam.
Sto se tice Mustafe Musica, znam dobro o kome se radi. Jedan od nasih najpriznatijih i najkvalitetnijih arhitekata, ali to ne znaci da je sve sto on projektuje automatski svetinja. Naprotiv, on sebi ne bi smeo da dozvoli ovako nesto.
Sto se tice ovog hotela, pretenduje da postane najodvratnija gradjevina u starom jezgru grada, a on, umesto nastavi da ide u korak sa svetom(kao na primeru Hotela Bulevar), projektuje zgradu u stilu koji je davno prevazidjen kao nakazan.